Voorrondes V1 en V1Y verreden op WK IJslandse Paarden

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14043
Geregistreerd: 20-04-16

Voorrondes V1 en V1Y verreden op WK IJslandse Paarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 08-08-17 22:23

*Bokt.nl / WK2017
Sportevenement

Afbeelding
Artemisia Bertus met Korgur frá Ingólfshvoli. Foto door melody7.

Vandaag werden bij het WK IJslandse paarden in Oirschot in de ochtend en middag de voorrondes van de V1 en V1Y verreden. In de avond waren de 5-jarige paarden weer aan de beurt, dit keer voor de verrichtingen onder het zadel.

Tijdens de V1 moeten de ruiters stap, draf, galop, langzaamtempo tölt en sneltempo tölt laten zien. De V1Y zijn de young riders, ruiters onder de 20.

In de V1 staat Johanna Tryggvason (Duitsland) voorlopig op de eerste plaats samen met haar paard Fönix frá Syðra-Holti, zij behaalden een score van 7,47. De tweede plaats wordt gevuld door Johanna Beuk (Duitsland) met Merkur von Birkenlund met een score van 7,43. Op de derde plaats staat de IJslandse Ásmundur Ernir Snorrason met Spölur frá Njarðvík, zij hadden een score van 7,33.

De Nederlandse Artemisia Bertus staat voorlopig op een zeer nette gedeelde 5e plaats met haar paard Korgur frá Ingólfshvoli met een score van 7,20.
Vrijdag worden de B-finales van de V1 en V1Y verreden. Zaterdag zullen de beste young riders strijden om de wereldtitels in de A-finale. Zondag is de A-finale voor de senioren.

Bij de young riders staat Gústaf Ásgeir Hinriksson (IJsland) met een score van 7,03 voorlopig eerste samen met zijn paard Pistill frá Litlu-Brekku. Filippa Helltén volgt hem met Máni frá Galtanesi met een score van 6,77. Op de 3e plaats staat de Duitse Olivia Ritschel, samen met haar paard Alvar frá Stóra-Hofi wist zij een score van 6,67 te behalen.

De 5-jarige merries en hengsten lieten vandaag hun verrichtingen onder het zadel zien. Hiermee zijn de voorlopige uitslagen bekend, vrijdag krijgen de paarden nog een kans om hun verrichtingen te verbeteren voor de definitieve uitslag.

Bij de merries won Terna fra Kleiva voor Noorwegen met een totaalscore van 8,44. Op de tweede plaats eindigde Kæra fra Slippen (Denemarken) met 8,35, gevolgd door Buna frá Skrúð (IJsland) op de derde plaats met 8,34. Bij de hengsten ging Grani frá Torfunesi (IJsland) er met de eerste plaats vandoor met een score van 8,31. Op de tweede plaats eindigde Skinfaxi fra Lysholm met 8,24. Klakkur vom Kronshof II uit Duitsland mocht de derde plaats in ontvangst nemen met een score van 8,10.