Embryo van Candy en Malito de Rêve veilingtopper ET Auction

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14042
Geregistreerd: 20-04-16

Embryo van Candy en Malito de Rêve veilingtopper ET Auction

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-01-17 11:27

Bokt.nl / Galop
Fokkerij

Afbeelding
Pieter Devos met Candy in 2013. Foto van Wikipedia.

De Winter Edition van ET Auction was een succes over de gehele linie. Het embryo van de Grand Prix-merrie Candy (v. Nabab de Rêve) van Pieter Devos is maandagavond verkocht voor het bedrag van 26.000 euro. Daarmee was dit embryo ook meteen veilingtopper. Candy en Devos sprongen in 2016 hun laatste parcours. Ze staat sinds enige tijd op pensioen in Sint-Niklaas bij de familie De Brabander, die haar samen hebben met fokker Danny Van Hooydonck. Candy wordt nu middels embryotransplantatie ingezet voor de fokkerij en het eerste embryo werd te koop aangeboden op de internetveilingwebsite ET-auction.com. Het gaat om een embryo van Malito de Rêve. Met Pieter Devos won Candy in 2013 op legendarische wijze de duurste Grand Prix ter wereld in Calgary. Ze sprongen naar de tweede plaats in de landenprijs van Calgary, derde plaats in de Global Champions Tour van Miami, vierde in de GP van Amsterdam, vijfde in die van Hickstead. Candy komt uit de stam van Big Ben, die reeds drie Calgary winnaars leverde. Big Ben won zelf twee keer op Spruce Meadows en ook Dixson pakte er de jackpot onder Ian Millar.

De andere embryo’s zijn verkocht voor bedragen variërend tussen 8.000 en 20.000 euro. "Met zulke prijzen kan ons initiatief uiteraard een groot succes genoemd worden. Het is dan ook onze bedoeling om deze nieuwe trend verder te zetten en enkel online embryoveilingen per jaar te organiseren. De volgende wordt de Spring Edition van 17 tot en met 20 maart, na de derde fase van de BWP Hengstenkeuring. Wie geïnteresseerd is om onderhands nog een embryo te kopen, kan natuurlijk ook bij ons terecht", aldus Valentijn De Brabander van ET Auction.

Hij geeft ook nog mee dat de meeste embryo’s naar België zijn verkocht, maar ook naar Italië en Duitsland. "België is één van de sterkste fokkerijlanden, dus het is niet verwonderlijk dat onze embryo’s vaak in eigen land blijven. De Belgische fokkers zijn blijkbaar gemotiveerd om nog veel langer wereldtop te blijven. Het deed me ook plezier dat dit toch wel vernieuwend initiatief is opgepikt door de gehele nationale pers gisteren."

Kabayo

Berichten: 13980
Geregistreerd: 30-05-12
Woonplaats: Fryslân

Re: Embryo van Candy en Malito de Rêve veilingtopper ET Auction

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-17 07:40

En wat nou als het veulen de geboorte niet overleefd? Of de merrie vroeg sterft? Dan weg geld?

Vind t nog al een risico :=