FNRS toegelaten tot European Horse Network

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 9303
Geregistreerd: 20-04-16

FNRS toegelaten tot European Horse Network

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-16 13:17 Tip de Nieuwsredactie

FNRS
Afbeelding
Een auto passeert ruiters op buitenrit. Foto: _l_amanda_l_


De FNRS is op woensdag 19 oktober unaniem toegelaten tot het European Horse Network. Dit gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering van het netwerk, dat zich inzet voor de Europese belangen van de paardensport en bestaat uit vertegenwoordigers van meer dan twintig professionele hippische organisaties uit heel Europa, waaronder nu ook de FNRS. Afgevaardigden van de FNRS waren directeur Haike Blaauw en bestuurslid en portefeuillehoudster belangenbehartiging Ruud Pruijsten.

FNRS-directeur Haike Blaauw: “Het doel van deze samenwerking is om kennis en kunde te delen met hippische organisaties uit andere landen en zo belangrijke thema's als welzijn en veiligheid op Europees niveau aan te kaarten.” Door informatie uit te wisselen tussen de verschillende landen kan de kwaliteit van de paardensport en paardenhouderij verbeterd worden.

Het EHN zet zich in voor de ontwikkeling van de hippische sector in Europa. Ze helpt haar leden om de zichtbaarheid en impact van de gehele paardensector te vergroten. Daarnaast acteert de EHN als een algemeen platform voor de gehele paardensector richting de media en de Europese politiek. De leden delen cijfers met elkaar over de ontwikkelingen binnen de hippische sector per land, om zo een algemeen beeld te krijgen van de Europese hippische sector.

De vergadering van 19 oktober ging onder andere over de identificatie en registratie van paarden, het consumentenrecht en de gevolgen voor de professionele paardenhandelaar en het levenseinde van sportpaarden. Haike Blaauw heeft tijdens de algemene ledenvergadering van de EHN een presentatie gegeven over veiligheid en welzijn in de Nederlandse hippische sector. Haike: “Ik heb onder andere verteld over de opname van de Gids Goede Praktijken in ons kwaliteitssysteem en de landelijke veiligheidscampagne van Stichting Veilige Paardensport. Het werd erg goed ontvangen door de aanwezigen.”

In dat kader werd de FNRS donderdag 20 oktober ook uitgenodigd om mee te praten op het Equine Conference in het Europees Parlement. Het thema van de conferentie was "100 Billion Euros Equine Industry today, what could it means in 2030?". Deze conferentie belichtte de veranderde rol van het paard in de Europese samenleving en het belang van de grote paardensector voor de economie en werkgelegenheid.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: rosslover en 4 bezoekers