Afgelopen jaar.

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
melanie0906

Berichten: 1136
Geregistreerd: 03-07-11
Woonplaats: Brabant

Afgelopen jaar.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-12-13 11:58

Hallo,
Afgelopen jaar is een heftig jaar geweest en voor de rust zocht ik mijn knolletjes op. Niet dat dit altijd even ontspannend was maar ff weg van alles.
Als eerst mijn lieffie eppo.

Saint Esperanza
ruin
15
1.56
Arabier
Z1

Met eppo heb ik veel geleerd. Het was een temperament vol beest

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Helaas werd eppo in Februari kreupel een gigantisch dikke knie en hij kon niet meer op dat been loppen. Ik had dit nog nooit eerder gezien en schrok me kapot. Dierenarts hier dierenarts daar. Het viel niet mee. Hij veranderde in een chagerijnige arabier die niks meer toe liet. in juli zijn er toen een paar specialisten bijgekomen. Ze maakten een echo en ze zagen dat hij een verrekte buigpees had. Hij zou niet meer zo kunnen lopen als van tevoren en waarschijnlijk een recreatiepaardje worden. Ik heb hem nog 2 maanden verzorgd en toen met heel veel pijn besloten dat mijn hart toch echt bij het dressuur ligt.

Ik kon in mijn omgeving niet veel paarden toen een kennis mij belde. "Wat is een redelijke lease prijs ik moet door gaan studeren en anders moet ik ze verkopen." Ik reageerde geschrokken kaar paarden heb ik eerder gereden en we hadden afgesproken dat ik ze een tijdje zou doen tot dat ik iets gevonden had. Zo gezegd zo gedaan. Ik ging Fabiola Mirabel en Rickolas een tijdje rijden. Hier een overzichtje.

Rickolas
ruin
7
1.75
Pecheron

Afbeelding
Fabiola
merrie
5
1,65
Belgisch trekpaard

Afbeelding

Mirabel
merrie
4
1.87
Belgisch trekpaard

Afbeelding
Ik heb totaal 2 maanden deze paardjes gereden. Heel veel lol gehad. Verkeers mak als ze zijn op buitenrit gaan met de eigenaar gaan en dan besluit rick op cross te gaan. Ach van een jong paard kan je nou gewoon niet verwachten dat ze 100% verkeersmak zijn.


Rickolas en Mira werden verkocht omdat er niemand voor ze gevonden kon worden. Ik heb nog regelmatig iets van Rickolas gehoord. Zelfs dat hij op wedstrijd is uitgebracht en 7de van de 16 is geworden! Maar toen kwam Carolien aan om Jessica te gaan doen. Ik had veel van deze merrie gehoord en niet bepaald positief.

Jessica
merrie
7
1.45
Haflinger

Afbeelding

Ik heb haar niet lang gedaan. Ze viel me regelmatig aan en het was van 1 stap vooruit 3 achteruit. Ik ben een keer net kunnen ontsnappen aan een trap en ben sinds toen heel bang geworden voor haar. Als ik iets geleerd heb bij de trekpaarden is het 'als je bang bent wegwezen'. Dit heb ik toen ook gedaan. Ik ben met haar gestopt en ben verder opzoek gegaan.
Laatst bijgewerkt door zonnebloem18 op 20-12-13 18:05, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: OP op verzoek aangepast.