Dream Maker en Tibor voor de Duitse fokkerij ontvallen

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Dinopino
Berichten: 11241
Geregistreerd: 25-01-02
Woonplaats: Duitsland

Dream Maker en Tibor voor de Duitse fokkerij ontvallen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-12-13 23:51

St-georg ingezonden door bokker Ketaki / bokt.nl



Op het hengstenstation van Jens Meyer zou de bruine tweeënhalf jarige hengst Dream Maker het neusje van de zalm worden. Helaas heeft het niet zo mogen zijn, Dream Maker (Damsey x Worldly) van het echtpaar Leatherdale is vanwege een plotselinge ernstige ziekte ingeslapen. In oktober dit jaar is hij nog met een premie bekroond tijdens de Hannoveraanse hengstenkeuring in Verden.


Voor Dream Maker was een carrière als dekhengst weggelegd. In dezelfde stal waar ook zijn vader begonnen is, die nu op Grand-Prix niveau succesvol is met Steffen Frahm.

Louise Leatherdale verklaarde tegenover Eurodressage.com "We kennen de definitieve diagnose nog niet en wachten het bericht van de kliniek af. Natuurlijk is ons hart gebroken, omdat we het gevoel hadden dat hij ongelooflijk veel potentie had.".

Shagyahengst Tibor overleden

En helaas heeft De Duitse Shagyafokkerij ook een hengst verloren. Dat meldt het EASP stamboek in een persbericht. De elitehengst Tibor is op 26-jarige leeftijd overleden.

Gefokt door Ruth Pack, van stoeterij Reichshof, stamde Tibor uit de combinatie van twee eliteouders. Zijn vader was de hengst Bartok (v. Gazal ox) die in Nederland vooral via zijn zoon Paris (vm. Amor ox) in de sportpaardenfokkerij enige bekendheid kreeg. In Nederland is bij het EASP en NRPS Pronto (vm. Ramiro Z) goedgekeurd. Op de EASP-hengstenkeuring in 2012 werd uit deze lijn de hengst Plutarches (Perfectum x Cassini I) goedgekeurd.


De moeder van Tibor, Tatjana, stamt uit de lijnen van het Roemeense Staatsfokkerij Mangalia en zij bracht in Duitsland vier goedgekeurde zonen. In 1990 was Tibor kampioenshengst in Aachen. In 1993 legde hij in Neustadt/Dosse met goed gevolg zijn verrichtingsproef tegen warmbloedhengsten af. Na een aantal jaren verhuisde de hengst van Reichshof naar de Shagyastoeterij Kereja van Walter Tautermann. In Duitsland zijn vijf zonen goedgekeurd van Tibor.

BigOne
Berichten: 38261
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Dream Maker en Tibor voor de Duitse fokkerij ontvallen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-13 00:03

Wat ontzettend jammer, Dreammaker was een prachtige hengst.