[VER] Diablo

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Lindeeee
Berichten: 776
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 19-11-13 21:03

Oeps te snel getypt

lotlot2
Berichten: 1355
Geregistreerd: 21-09-12
Woonplaats: xxxx

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 22:14

Superleuk!!!!!!

ijslandfan

Berichten: 604
Geregistreerd: 22-07-07
Woonplaats: Dordrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-13 22:37

Wat een heerlijk, uber Penny-verhaal!

LicentioFide

Berichten: 1645
Geregistreerd: 17-11-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-13 16:28

ijslandfan schreef:
Wat een heerlijk, uber Penny-verhaal!


Jaa idd

xDaphnexx
Berichten: 1072
Geregistreerd: 24-12-12
Woonplaats: Dordrecht

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-13 22:16

Upje?

Talindos
Berichten: 1304
Geregistreerd: 14-04-12
Woonplaats: een stad

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-13 22:56

Weer super leuk Lekker penny.

ijslandfan

Berichten: 604
Geregistreerd: 22-07-07
Woonplaats: Dordrecht

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-13 12:27

Ben weer toe aan een nieuw "penny" stuk! ;-)

Lindeeee
Berichten: 776
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-12-13 16:36

Ik zal kijken wanneer ik tijd heb. Ben er zelf ook aan toe :)

ijslandfan

Berichten: 604
Geregistreerd: 22-07-07
Woonplaats: Dordrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-14 15:40

Is het nu tijd?

Lindeeee
Berichten: 776
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-02-14 19:12

Sorry allemaal, ik heb heel weinig tijd gehad de laatste maanden... Maar nu heb ik een uppie!!!!!!!!

’s Avonds worden we uit de weide gehaald. Floor geeft ons brokken, en dan komt ze met dekens aan. “Het wordt vannacht koud, jullie krijgen dekens om” zegt Floor. Ik kijk naar de dekens. Ik heb er nog nooit een opgehad. Floor doet de deken eerst bij Willow op, die tevreden naar de deken kijkt. Daarna komt ze mijn stal in. Ze laat me eerst aan de deken snuffelen. Daarna beweegt ze zich heel rustig naar mijn rug, en schuift de deken op mijn rug. Ik kijk ernaar. Floor maakt de gespen vast. Ik voel de warmte van de deken. Heerlijk. Floor doet de deken van Sunshine op en dan gaat ze weer weg.
De volgende morgen haalt Floor me weer op, en poetst me heerlijk. Ik sta te genieten met mijn ogen halfdicht. Dan pakt Floor het zadeltje, en legt dat rustig op mijn rug. Dan pakt ze het hoofdstel en schuift het bit in mijn mond, en trekt het kopstuk over mijn oren. Ze maakt de gespjes vast en maakt de longeerlijn aan mijn hoofdstel vast. Ze neemt me mee naar buiten waar haar vader staat. Floor pakt de lange zweep en maakt de longeercirkel open, en leidt mij naar binnen. Ik loop braaf mee. Als Floor een tijdje heeft gelongeerd pakt haar vader het over en stapt Floor rustig op mij. Als ik moet stappen geeft Floor een duwtje tegen mijn buik, als ik moet draven weer en als ik moet galopperen ook. De galop vind ik nog moeilijk, ik kan mijn evenwicht niet goed vinden. Maar na twee rondjes gaat ook dat weer goed, en kunnen Floor en ik rustig rijden.
De vader van Floor maakt de longeerlijn los, maar Floor is nog niet afgestapt. Floor geeft een duwtje tegen mijn buik, ik kijk niet begrijpend om. “Stappen Diablo” zegt ze en geeft weer een duwtje tegen mijn buik. Ik denk dat ik het snap, als ik sneller moet krijg ik een duwtje tegen mijn buik, als ik rustiger moet een beetje druk op mijn mond. Ik begin te stappen en na 1 minuut krijg ik weer een duwtje. Ik ga over in een drafje, en na eventjes zet Floor druk op mijn mond, en ik ga stappen. Floor zet nog een keer druk, en dan sta ik stil. Floor stapt rustig af, en neemt me weer mee. Ik moet de stal in en Floor neemt Willow mee. Ik eet rustig wat hooi en brok, dat had ik nog liggen.
De winter komt eraan, Floor rijdt me niet deze winter. Ik vind het jammer, maar ik mag nu wel extra vaak vrijspringen! Ik mag niet heel vaak meer in de weide helaas. Maar na een maand mag ik naar buiten en is de hele wereld wit! Sneeuw! Ik heb er nog nooit op gelopen, het is glad. Als ik in de weide sta ga ik gelijk rollen, rennen doe ik niet. Na een half uurtje komt Floor me weer halen. Zo kom ik de hele winter door. De winter is zo voorbij.
Het is 21 maart, weer lente! Floor neemt me mee naar de poetsplaats, ze poetst e en zadelt me op. Daarna neemt ze me mee naar de binnenbak en stijgt ze rustig op. Ik vind het spannend, helemaal los! De vader van Floor staat aan de kant te kijken. Floor duwt haar kuiten tegen mijn buik aan, en ik snap nu dat ik moet stappen. Ik stap rustig aan en Floor zit ontspannen op mijn rug. Ik ontspan ook, maar na even voel ik dat Floor aan de teugel links trekt, en met haar rechterbeen duwtjes geeft tegen mijn buik aan. Door de kneveltrens, die aan het bitje zelf een rechtopstaand stukje ijzer heeft, voel ik aan de rechterkant van mijn hoofd het bitje tegen mijn mond aan duwen. Ik begrijp dat ik naar links moet, en voorzichtig ga ik naar links. Floor beloont me heel goed, en na een tijdje voel ik hetzelfde gevoel. We zijn aan de overkant van de bak, dus ga ik weer links. Floor laat mijn aandraven, en in een lekker tempo gaan we door de bak. Na een tijdje laat Floor mij een rondje draven, een volte. Ik probeer hem rond te maken, het lukt niet goed. Floor stuurt nog een keer op de volte, deze keer gaat hij weer niet goed. Van frustratie gooi ik mijn hoofd omhoog en ga ik sneller lopen. Ik voel dat Floor een héél klein beetje druk op mijn mond zet, en fluistert: “Rustig jochie, het is niet erg. We proberen het dadelijk nog eens, kalm maar. Het komt wel goed.”. Ik ga over in een rustiger drafje, en na een tijdje mag ik weer stappen. 5 minuten later duwt Floor haar kuiten tegen mijn buik aan, ik ga draven, en in de hoek geeft de weer een duwtje. Ik ga netjes over in galop en merk dat ik mijn best moet doen om mijn evenwicht te bewaren. Het helpt dat Floor stil zit; na een rondje door de bak gaat het al veel beter. Als Floor mij laat draven ga ik tevreden over naar draf. Ik ben erg blij, Floor is vast trots op me!
Floor en ik hebben een tijdje gereden. Nu zijn we aan het uitstappen. Ik ben moe, ik heb hard gewerkt, maar ik mag zo naar stal. En ja hoor, even later laat Floor me halthouden en ze brengt me naar stal. Het is nu al 5 uur. Floor geeft ons alvast eten, vrolijk begin ik te eten. Na het eten ga ik slapen, maar ik val niet in slaap. Mijn hoofd zit te vol met gedachtes. Na een tijd lang draaien, liggen, opstaan, rondjes lopen en toch weer gaan liggen val ik uiteindelijk in een diepe slaap. Ik droom fijn, maar als ik de volgende morgen wakker wordt, voel ik me niet lekker. Ik heb geen honger, als Floor komt met de voerkar en me brok geeft, neem ik alleen één klein hapje. Als Floor na een half uurtje weer komt, en ziet dat ik mijn brok niet op heb, ziet ze ook wel dat er iets mis is. Ze haalt me uit de stal en zet me in het weiland. Ik stap suf de weide in, ik voel me echt niet lekker, ik heb geen puf om te rennen. Floor blijft een tijdje staan kijken en haalt dan haar vader.
"Kijk pap, hij voelt zich echt niet lekker, normaal is hij door het dolle heen en eet hij niets liever dan brokjes!" Ze komt op me af en biedt me een wortel aan. Ik draai mijn hoofd weg, ik heb echt geen zin in eten. Haar vader overlegt even met Floor. Ik vang maar flarden van het gesprek op:" Hij voelt zich echt niet goed..." en "dierenarts" "dierenarts is te duur, kan niet zomaar..." Ik sta er maar een beetje bij, ik weet niet wat ik moet doen. Floor leidt me terug naar stal en daar ga ik gelijk liggen. Haar vader is alweer weg, maar Floor blijft bij me zitten. "Het komt allemaal goed hoor jochie, maak je geen zorgen. De dierenarts komt en gaat kijken wat er mis is, hij kan je beter maken. Je hoeft niet bang te zijn."
Ik hoor vaag een man praten. Hij komt bij mij de stal in, en ik wil opstaan, maar mijn benen werken niet mee. Wat is er met me aan de hand? Ik raak in paniek, ik wil dat het weggaat, ik wil weer kunnen rennen en rondlopen en eten en nog veel meer! Maar dan komt Floor de stal in en gaat bij me zitten. Ik kalmeer gelijk, als zij er is is het goed. Floor aait me rustig en de man zegt kalmerend: “Het komt goed hoor jochie, ik ga je beter maken.” Ik vind hem gelijk aardig, en leg mijn neus in het stro.
De man geeft me een spuitje en ik word slaperig, maar vang nog net de laatste zin van de man op: “Hij is overspannen, de laatste tijd heeft hij zich te veel ingespannen en opgewonden. Je mag een tijd niet rijden, hij mag niet springen, hij mag niet meer dan 2 uur de weide in, maar ik raad wel een uitloopstal aan, zodat hij wel frisse lucht heeft maar niet kan rennen. Ook raad ik aan om hem te laten castreren, daar wordt ie rustiger van, zeker als hij vlak bij een merrie staat. Daar wordt hij te opgewonden van. Ook mag hij…” en dan val ik in slaap.
Als ik wakker word voel ik me al beter. Het wazige gevoel is weg, en ik kan opstaan, ik ben alleen nog heel duf. Ik ga gelijk staan en merk dat ik heel veel honger heb. Ik val aan op mijn voer, maar dan zie ik dat de bak leeg is!? Floor komt eraan en glipt mijn stal in. Ik druk mijn neus tegen haar aan en kijk heel nadrukkelijk naar de voerbak. Ze zegt: “Sorry jochie, de dierenarts had een slaapmiddeltje toegediend. Als je nu gaat eten is er kans dat het niet helemaal goed gaat omdat je nog zo duf bent.” Ik kijk teleurgesteld, ik heb honger. Gelukkig is het al middag, en ik mag vanavond weer eten. Ik verlang er nu al naar!

Dizzy505
Berichten: 1587
Geregistreerd: 03-03-12

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-14 22:31

Leuk stuk !

Lindeeee
Berichten: 776
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-03-14 16:59

Dankjewel!

Talindos
Berichten: 1304
Geregistreerd: 14-04-12
Woonplaats: een stad

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-14 19:11

Je kan echt goed schrijven Lisa!
Heb je al meer verhalen geschreven?

Lindeeee
Berichten: 776
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-03-14 19:38

Haha, dankjewel! Ik heb niet echt verhalen geschreven, maar wel korte verhaaltjes die ik dan schreef en dan liep ik altijd vast, geen inspiratie of gwn geen zin meer :+

Dizzy505
Berichten: 1587
Geregistreerd: 03-03-12

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-14 19:48

Komt er nog een stuk ?

Lindeeee
Berichten: 776
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 05-03-14 20:07

Ik ben er mee bezig, heb bijna genoeg woorden :D

Dizzy505
Berichten: 1587
Geregistreerd: 03-03-12

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-14 20:08

Oke leuk !

Lindeeee
Berichten: 776
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-03-14 13:53

Uppie!!!!! *\o/*


Tegen de avond komt Floor ineens naar mijn stal, en doet mijn halster om. Ze klikt er een touw aan en neemt me mee naar een andere loods, waar Willow en Sunshine staan. Floor zet me in een stal naast Willow en doet mijn halster af. Daarna krijgen we brokjes, ik val hongerig aan.
De volgende ochtend na het voeren hoor ik ineens gemorrel achter me. Ik draai me om, op mijn hoede. Dan gaat er een deur open en daar staat Floor, in het zonlicht. Ik loop blij op haar af en duw mijn neus tegen haar aan. “Dit is je nieuwe stal met uitloop, vriendje van me! Geniet ervan!” zegt ze, en ze loopt verder naar de deur van Willow. Ik kijk eens goed rond. Ik sta in een soort paddockje van 3 x 6, met aan elke kant een hek waardoor ik met mijn buren kan neuzen. Ik heb alleen Willow aan mijn linkerkant, aan Willows linkerkant staat Sunshine. Ik hinnik tevreden als ook Willow naar buiten komt stappen.
Na een paar uur lekker in het zonnetje staan, begin ik me te vervelen. Maar daar komt Floor; ze klikt een touw aan mijn halster en neemt me mee naar de weide. Ik ren er vrolijk bokkend vandoor, en Floor gaat weer weg. Even later komt ze met Willow aan de hand hierheen. Ik ren naar het hek en maak een sliding stop, waarbij ik Willow en Floor helemaal vies maak. Daarna hinnik hard, en Floor lacht. "Hé, grapjas! Doe eens rustig aan! Je maakt ons helemaal vies!" zegt ze. Ik bries, en schraap over de grond met mijn hoef. Floor zet Willow in de weide en we stuiven er samen vandoor.
Na een uurtje rennen, gek doen, rollen, grazen en nog veel meer komt Floor mij halen. Ze zet me op de poetsplaats en pakt de poetskist. Ze poetst me eens goed en kamt mijn haar helemaal uit. Ik sta lekker te genieten, en als het klaar is, zucht ik dan ook teleurgesteld. En dan zet Floor me weer in mijn stal, waarna ze Sunshine meeneemt. Ik hinnik verward. Nu sta ik helemaal alleen! Maar gelukkig komt Floor daar weer aan. Ze geeft me een knuffel en gaat tegen me praten: "Heey lieve jongen, het komt allemaal goed hoor. Straks mag je weer een uurtje naar de weide toe. En binnenkort komt er achter de uitloopstallen een weide, waar jullie ingaan. Jij mag niet te veel rennen, dus jij mag er maar 2 uur per dag in, maar we zorgen ervoor dat je lekker met Willow kan kletsen. Het komt allemaal goed. En binnenkort komt de dierenarts weer. Dan wordt jij gecastreerd. Dat is maar goed ook, dan komt het allemaal goed en mag je weer meer de weide in. Komt allemaal goed schatje." zegt Floor, en ze geeft me een kus. Dan is ze weer weg en ben ik weer alleen.
Twee uur later komt Floor Sunshine binnen zetten, en neemt mij mee. Ik ren blij de weide in, en wil spelen met Willow. Maar Willow is moe, hij speelt al de hele dag. Maar ik ben allang blij dat er iemand bij me is, het is zo saai om alleen te zijn! Het uur gaat veel te snel voorbij, en dan komt Floor Willow en mij halen. Ze zet ons in stal en geeft ons brok. Daarna gaan de deuren naar de uitloopjes dicht, geeft ze ons een kus en doet de lichten uit. Ik ga slapen.
De week gaat langzaam voorbij. Het is saai, zo alleen in de stal en maar 2 uur per dag naar buiten. Gelukkig is de weide bijna klaar, en Floor zegt dat we er volgende week in mogen!
Het is maandag. Als ik heb gegeten komt Floor er ineens aan, samen met de dierenarts. Ze lopen mijn stal in en ik begroet ze met een vrolijke hinnik. Maar dan zie ik dat Floor bezorgd kijkt, en ik loop naar haar toe om haar een duwtje tegen haar schouder te geven. Floor klikt een touw aan mijn halster en neemt me mee naar de trailer. De trailer! Ik stop gelijk, ik...ga...niet...de...trailer...in. Echt niet! Floor geeft een rukje aan het touw en ik loop achteruit, niet de trailer in! Als Floor uiteindelijk naast me komt staan word ik rustiger, maar de trailer ga ik niet in. Maar dan komt er ineens een man uit de auto voor de trailer. "Wat duurt het allemaal lang! Lukt het? Oh, wacht ik zie het al, hij wil de trailer niet in. Nou, hij moet zich niet aanstellen, geef eens hier, en pak ook een zweepje" zegt de man en hij trekt het touw uit de handen van Floor. "Nee meneer, niet doen! Hij is heel erg bang en hij heeft een trauma, het gaat net zo goed!" zegt Floor, maar het is al te laat. De man geeft een ruk aan het touw en slaat me met het touw. Ik kan er niet tegen, die mijn moet ophouden! De man slaat nog eens met het touw, en ik loop achteruit. Hij geeft een ruk en ik weet niet meer wat ik doe. De wereld vliegt in een waas voorbij, ik kan niet meer helder denken, het enige wat ik weet is dat ik de trailer niet in ga! Voor ik het weet til ik mijn voorbenen op en maai ze door de lucht. Het werkt! De man laat het touw even slap hangen maar gelijk trekt hij weer, en als ik neerkom krijg ik een hele harde klap op mijn hoofd. Ik loop achteruit, klaar om nog een keer omhoog te komen, als ik voel dat de druk op het touw verslapt. "Rustig jochie, alles is goed. De meneer is weg, mijn vader neemt hem mee. Het is goed, rustig maar Diablo." zegt Floor met een lage en kalme stem. Dan hoor ik haar vader: "Wat bezielde u? Zomaar een paard slaan, doe normaal! Dat paard heeft een heel verleden, dat is niet zomaar iets hoor! Ik vind het absurd, u stapt in de auto en gaat NU weg, ik wil u niet meer zien!" zegt hij. Even later is de man weg.
"Pap, kunnen we niet vragen of de dierenarts hem hier kan castreren? Dat bespaart een hoop onrust" zegt Floor. "Nou, oké dan. Het is duurder, maar elke cent waard." zegt Floors vader. Ik snap niet waar het over gaat, maar ik snap wel dat ik niet meer die trailer in hoef. Gelukkig maar!
Een paar dagen later komt de dierenarts weer, en ik begroet hem en Floor met een vrolijke hinnik. “Zo jongen, ik hoorde dat jij stout was geweest!” zegt hij met een ondeugende lach. Ik hinnik verontwaardigd, die andere man was stout! “Ja, het is goed jochie, maakt niks uit!” zegt de dierenarts en ik duw mijn neus tegen zijn wang aan. Dan pakt Floor me bij mijn halster vast, en de dierenarts geeft een spuitje. Ik word ineens slaperig, en ga liggen. De dierenarts duwt me plat en na een kwartiertje lig ik in een hele diepe slaap.
Als ik wakker word is het eerste dat me opvalt dat het achteraan mijn buik erg pijn doet, maar ik voel me wel rustiger. Dan komt Floor de stal binnen. “Je bent gecastreerd jochie, nu kan je geen kinderen meer krijgen. Binnenkort mag je dan ook met Sunshine en Willow de weide in. En dan mag je ook weer lang de weide in, je overspannenheid is dan wel over denkt de dierenarts.” zegt ze. Ik duw mijn neus tegen haar aan en sta dan voorzichtig op. Floor doet de deur naar mijn uitloopje open en ik stap voorzichtig naar buiten. Het voelt raar, die wond achteraan mijn buik, en het doet zeer, maar dat maakt niet uit. Ik voel me rustig en wil graag Willow even zien. Dan wordt de deur van Willow opengezet en komt hij naa buiten. Ik duw mijn neus tegen het hek aan en hinnik laag. Willow komt er ook aan. “Ik hoorde dat je gecastreerd bent! Hoe gaat het? Ik ben ook gecastreerd, maar dan een hele tijd terug. Je hebt er even een week last van maar na een week mag je weer lekker de weide in, en dan mag je ook bij merries staan.” zegt Willow. Ik knik zachtjes, en ik merk wel dat ik geen drang meer heb om Sunshine te dekken. Dus dan mag ik binnenkort met haar de weide in! Bij die gedachte schiet mijn hoofd omhoog. Eindelijk hoef ik niet meer apart te staan, of soms alleen, ik mag gewoon altijd met twee vrienden de weide in! Ik hinnik blij, en draai een vrolijk rondje in mijn uitloopje. Maar dan voel ik mijn wond, en hinnik van de pijn. Auw, dat doet pijn! Ik loop de stal weer in en ga liggen. Dat is beter, en na een tijdje val ik in een diepe slaap, en ik word pas bij voedertijd wakker. En als ik daarna de volgende ochtend weer wakker word, voelt mijn wond veel minder pijnlijk!

Dizzy505
Berichten: 1587
Geregistreerd: 03-03-12

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-14 14:07

Weer een leuk stuk

Bmamavan2
Berichten: 728
Geregistreerd: 20-09-11

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-14 14:29

Leuk verhaal zal het mijn penny dochter laten lezen :)
Alleen toen Diablo verkocht werd, zei de baas "Leuk beestje, 5 jaar, zadelmal en ruin" en nu moet hij volgens de dierenarts nog geruind worden? Even de schoonheidsfoutjes eruit en het is een top verhaal!

Lindeeee
Berichten: 776
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-03-14 16:03

Bmamavan2 schreef:
Leuk verhaal zal het mijn penny dochter laten lezen :)
Alleen toen Diablo verkocht werd, zei de baas "Leuk beestje, 5 jaar, zadelmal en ruin" en nu moet hij volgens de dierenarts nog geruind worden? Even de schoonheidsfoutjes eruit en het is een top verhaal!

Die baas is een oplichter :') hij was ook nog niet helemaal zadelmak, en ook geen ruin. Maar ik zal zorgen dat het duidelijker wordt dat die baas een oplichter is.

Lindeeee
Berichten: 776
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 10-03-14 18:49

Uppie!!!!



Na een paar weken elke dag 4 uur de weide in, word ik weer opgehaald. Normaal natuurlijk, totdat ik zie dat Sunshine ook in de weide staat waar ik in word gezet! Ik loop naar haar toe en begroet haar met een verbaasde hinnik. Dan wordt Willow de weide in gezet en hij rent op ons af. “Hey Diablo, mag je eindelijk samen met Sunny? Mooizo, nu mag je zeker ook langer de weide in. Ik weet nog dat ik…” maar ik luister al niet meer. Hij begint vast weer zo’n langdradig verhaal, ik heb geen zin om te luisteren. Ik druk mijn neus tegen die van Sunshine aan, en terwijl Willow staat te vertellen rennen wij stiekem weg. Als we aan het eind van het weiland zijn hinnik ik keihard. Willow kijkt op, en ziet ons dan Hij komt bokkend op ons af, en wij gaan spelen met z’n drieën. Ik merk dat Sunshine echt heel aardig is en altijd in is voor een lolletje. Als we opgehaald worden ben ik dan ook teleurgesteld, het was gezellig!
Willows vermoedens werden bevestigd; ik mag weer elke dag lang de weide in, samen met Sunshine en Willow. En als we opgehaald worden is het altijd weer een teleurstelling, maar vandaag niet! De hekken van onze uitloopjes zijn allemaal opengezet, waardoor we toegang hebben tot de nieuwe weide achter onze stallen! Zelfs ’s avonds worden ze niet terug dicht gedaan, alleen tijdens het eten even. We slapen met z’n drieën buiten, waar het lekker warm is. En overdag spelen we gezellig, rollen we en grazen we.
Na een week lekker rustig hele dagen buiten, word ik weer opgehaald, en gepoetst. Daarna pakt Floor het zadel, en ik begin te trappelen. Het zadel! Het zadel, ik mag weer rijden! Blij draai ik rondjes, ik kan niet wachten! Als ik opgezadeld ben, neemt Floor me mee en stapt op. Ik ga er gelijk vandoor, maar dan voel ik dat Floor me inhoudt. Ik wil doorgaan, maar doe het niet. Floors wil is wet, ik luister naar haar. Maar als we gaan galopperen neem ik even een sprintje. Dan zie ik opeens de hoek aankomen, ik kan niet meer stoppen! Ik moet wel een snelle draai maken, maar dat wordt moeilijk. Anders moet ik springen, maar dat lukt toch wel? Als ik de draai maak knal ik nog tegen de wand aan, het hek ik niet hoog. Ik span mijn spieren aan en hoop dat Floor de hint begrijpt. Maar nee hoor, ik voel niet dat er iets verandert. Ik denk nog na over andere opties, maar dan is het hek al te dichtbij. Ik moet nu springen! En ik spring. Ik voel dat Floor haar evenwicht verliest, alles gaat in slow motion, ik let niet meer op, en ineens voel ik de grond onder mijn hoeven. Ik verlies mijn evenwicht en ik val hard op de stenen. Ik voel dat ik bloed, maar ik sta toch op. Het eerste waar ik aan denk is Floor. Waar is Floor! Dan zie ik haar. Bewegingsloos op de grond. Ik ren naar haar toe, en duw met mijn neus tegen haar gezicht. Niks… Ik moet hulp halen! Zo snel als ik kan ren ik ervandoor, naar het huis.
Ik sta op de poetsplaats, met zadel en hoofdstel nog om. Toen ik bij het huis aangekomen was, heb ik met mijn been tegen de deur getrapt. Het hielp, de vader van Floor kwam er aan. Ik maakte hem duidelijk dat hij mee moest komen, het duurde lang voordat hij me begreep. Ik liet hem Floor zien, en hij heeft de ambulance en de buurvrouw gebeld. De buurvrouw heeft mij hier gezet, de vader van Floor is mee met de ambulance. De buurvrouw heeft ook paarden, die is nu bij haar thuis even spullen halen voor mijn wonden. Nu ik sta, voel ik het toch wel heel erg. Ik bloed en in mijn wonden zitten kleine steentjes en zand, van het grind. Ik denk na over net, wat had ik kunnen doen? Ik ben stom geweest, ik had niet moeten rennen. Ik ben teleurgesteld, in mezelf. Wat ben ik toch stom!
De buurvrouw heeft me afgezadeld, en nu sta ik hier. De buurvrouw praat zacht tegen mij en verzorgt mijn wonden, het doet pijn, maar dat maakt me niets uit. Ik verdien het, ik heb Floor pijn gedaan. Ik vraag me af hoe het met haar gaat. Hopelijk is ze niet al te erg gewond. Ik merk het amper als de buurvrouw me losmaakt en meeneemt, zo diep ben ik verzonken in mijn gedachten. “Kom jochie, loop eens mee!” zegt ze. Ik schrik op en loop snel mee. Als ze me in mijn stal zet en de hekken naar de weide opendoet, loop ik lusteloos naar buiten. Als Willow en Sunshine me zien, lopen ze gelijk naar me toe, en vragen wat er is. Ik zucht eens diep en begin te vertellen. Als ik klaar ben, drukken ze troostend hun neus tegen me aan en zeggen dat het goed komt. Maar zelfs ik weet dat het niet goed komt. Floor ligt in het ziekenhuis en het is mijn schuld.
De volgende dag komt er ineens een auto het erf op rijden. Het is de vader van Floor. Hij stapt uit en loopt naar onze stal toe. Ik ren gauw naar het achterste stuk van de weide, ik durf niet met hem onder ogen te komen. Maar dan bedenk ik me dat hij misschien wel nieuws heeft over Floor, en ik ren nara hem toe. Hij loopt naar mijn stal toe en begint tegen me te praten: "Oh Diablo, wat moet ik ermee? Ik ben zo bang dat er nog eens iets gebeurt als Floor op jou klimt, ze heeft al een zware hersenschudding. Ze houdt van jou, maar is het slim om jou te houden? Ik hou ook van jou, maar ik ga toch kijken of ik een koper kan vinden. Sorry jongen..." en met die woorden loopt de vader van Floor weg.
Ik sta verdrietig in de stal, ik wil hier niet weg! Ik ga liggen, en val al snel in slaap. Wie weet wat me morgen te wachten staat.
"Waar staat die pony?" klinkt het door de stal. De stem is laag en nors. Dan zie ik de vader van Floor en een andere man. "Is het dat beestje? Voor 1000 neem ik hem mee, ik denk dat hij wel goed is voor mijn dochter" zegt de man tegen de vader van Floor. "Nou, oke. Neem maar mee, het is goed. Mag ik wel uw nummer, en binnenkort het nummer van de koper?" vraagt de vader van Floor. De man stemt toe en ik word uit de stal gehaald. Waar ga ik heen? Ik kan nog net een afscheidshinnik roepen naar Willow en Sunshine, en dan wordt ik de trailer in geduwd. Ik trap tegen de wanden, ik wil er niet in! Ik was te overdonderd, het ging te snel. Ik raak in paniek, maar de trailer begint al te rijden. Ik hinnik hard en trap tegen de wanden, maar het helpt niets. Ik ga weg, ik zal Floor en Willow en Sunshine niet meer terug zien. Verdrietig leg ik me er bij neer, en de rest van de reis sta ik verdrietig in de trailer.
Als de trailer eindelijk stopt hoor ik een meisjesstem. "Staat hij in de trailer pap? Ik haal hem er wel uit!" De stem klinkt aardig, en als de trailer opengaat die ik een meisje staan. Ze is ongeveer 1.60 meter, en erg smal. Maar na mijn ervaringen vroeger ben ik op mijn hoede. Ze aait me over mijn neus en maakt het touw los. Daarna roept ze ineens heel hard 'JA!'. Ik schrik, en deins achteruit. Dan voel ik ineens dat de grond afloopt, de trailer is open! Ik stap snel achteruit maar voel dan een ruk aan het touw. "Hier blijven jongen, rustig aan!" snauwt het meisje opeens. Ik schrik ervan en sta gelijk stil. Als ze me meeneemt loopt ik braaf mee, ik durf niet te snel te lopen. Het meisje neemt me mee naar een weiland, en doet het hek open. Ik loop snel het weiland in, maar krijg een harde ruk van het touw. Ik schrik en deins weer achteruit, maar loop daarbij tegen het meisje aan. Ik krijg een klap van haar, en ik kom omhoog. Ik maai met mijn voorbenen door de lucht en voel haar greep op het touw verslappen. Snel ren ik het weiland in, maar dan voel ik een hele harde ruk aan mijn halster. Het meisje heeft mij weer vast en slaat me nog eens met het touw. Ik deins achteruit en hap richting haar. Daardoor krijg ik nog een klap en ik blijf maar stilstaan, ik blijf niet eeuwig vechten. Ik wordt losgeklikt en ik ren ervandoor. Eenmaal achterin de weide zie ik een veulen staan. Het diertje kijkt naar mij en ik kijk terug. Dan begint hij te schreeuwen.

Talindos
Berichten: 1304
Geregistreerd: 14-04-12
Woonplaats: een stad

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-14 18:58

Heel leuk,
Er zitten nog wel wat kleine dingetjes in aar dat doe ik ook, dus recht op verbeteren heb ik niet. :+

Dizzy505
Berichten: 1587
Geregistreerd: 03-03-12

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-14 20:25

Wauw super stuk !!!

Thirza_99

Berichten: 1143
Geregistreerd: 29-07-13
Woonplaats: Delft

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-14 19:33

Leuk!