Lex oet Oale Kloosterveen succesvol in Duitsland

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Odysseus

Berichten: 22479
Geregistreerd: 15-06-07

Lex oet Oale Kloosterveen succesvol in Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-11-13 20:43

http://www.kfps.nl


De Duitse dressuurruiter Thorsten Hüsken heeft de tienjarige hengst Lex oet Oale Kloosterveen Ster (Brandus 345 Sport) onlangs succesvol in de Prix St. Georges uitgebracht.

Op de eerste wedstrijd in deze klasse, waar ze tussen Olympische topruiters als Isabell Werth en Alexander Mathias Rath reden, behaalde de combinatie een prachtige 61,9%. Liz Stephan en Eva Wallrath zijn de eigenaressen van Lex. De vriendinnen zijn zeer trots op hun hengst: 'We hebben Lex als driejarige van zijn fokkers Gerda en Roel Oldenburger gekocht. We hadden op dat moment allebei les van Thorsten Hüsken waardoor we hem de opleiding van Lex toevertrouwd hebben. Door de training van Thorsten heeft Lex zich geweldig ontwikkeld.' Als vierjarige legde Lex een IBOP proef af van 81,5 punten. Twee jaar later mocht de Brandus-zoon zich reservekampioen van de JFPMDA noemen.

Met Thorsten Hüsken heeft Lex de Duitse basisdressuurklassen A, L en M doorlopen en de vele overwinningen geboekt. Het afgelopen jaar startte de combinatie in de klasse S, vergelijkbaar met de Nederlandse ZZ-zwaar en nu dus al een winstpunt in de Prix St. Georges.

Thorsten Hüsken heeft van 1999 tot 2002 meegereden in de paardenmusical 'GOA'. Na een ontmoeting met Hans Günther Fröhlich ontstond de liefde voor Friese paarden. Hüsken begeleidt Friezeneigenaren met les en training naast zijn baan in de commerciële sector.

Klik hier voor een foto van de hengst.

Bonnelover

Berichten: 1541
Geregistreerd: 11-11-03
Woonplaats: Noord Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-13 23:45

Leuk, komt voor mij :D het mooiste paardenras en mijn woonwijk toch maar weer ff in het nieuws.