Vanmiddag stonden we bij de groente afdeling in de supermarkt en daar zagen we een soort groente waarbij we ons beide afvroegen wat het was. Het is een soort van groen ding met allerlei punten en die punten hebben dan ook nog zelf weer allerlei kleinere puntjes.
Een andere klant hoorde dat wij elkaar vroegen van "wat is dat" en die vertelde ongevraagd heel vriendelijk dat het gewoon een soort bloemkooltje was. Er zitten inderdaad ook van die bladeren omheen zoals bij een bloemkool. Wel een stuk kleiner dan een bloemkool in elk geval en gewoon knalgroen. We hebben er dus een meegenomen, en Mirjam zegt zojuist dat het begon met "Ro....." tja ... en ze weet het niet eens zeker.
Kan iemand hier iets van maken ? En nog beter... hoe maak ik het klaar ?
Anoniem
Geplaatst: 09-10-04 13:33
geen brocoli?
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-04 13:51
Nee, geen broccoli. Van de onderkant bekeken ziet het er uit als een bloemkool; de stengel zeg maar en wat schutbladeren die er af moeten.
Liesje89
Berichten: 9939
Geregistreerd: 01-12-03
Geplaatst: 09-10-04 14:50
Ja, ik weet denk ik wat je bedoelt, maar ik kan even niet op de naam kommen...
*denkt*
Liesje89
Berichten: 9939
Geregistreerd: 01-12-03
Geplaatst: 09-10-04 14:55
Artisjok Denk ik dat je bedoelt
Linda
Berichten: 3350
Geregistreerd: 26-11-01
Woonplaats: Drenthe
Geplaatst: 09-10-04 15:41
Romanesco?
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-04 00:33
Ludo hit's the jackpot
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst door de TopicStarter: 10-10-04 00:37
Maar wat nu ? Wat moet ik met dat ding ? Gewoon, net als bloemkool met een beetje zout koken en dan maar als groente bij de piepers ??
jantina
Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01
Geplaatst: 10-10-04 12:42
Romanesco Volgens mij is het een kruising tussen bloemkool en broccoli en zo smaakte het ook. Ik vond het het meeste op bloemkool lijken, alleen vind ik bloemkool dan lekkerder. Je kunt het net zo klaar maken als bloemkool en broccoli, bijvoorbeeld met een kaassausje.
Daisy
Berichten: 2616
Geregistreerd: 18-07-04
Woonplaats: Noord Brabant
Geplaatst: 10-10-04 18:32
Hahaha grappig ding. Heb het nog nooit gezien. Als het een kruising tussen broccoli en bloemkool is lijkt het me wel lekker
miepmiep
Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04
Geplaatst: 11-10-04 14:11
Ze hebben hem hier zelfs bij de AH! Nog niet geprobeerd, maar lijkt me erg lekker!
Anoniem
Geplaatst: 11-10-04 16:51
Ziet er uit als iets wat prima te roerbakken is, maar ik roerbak alles (zou de hond van de buren nog roerbakken als ze er niet zo goed op pasten )
teriema
Berichten: 2119
Geregistreerd: 09-11-03
Woonplaats: net buiten Den Haag in het Westland
Geplaatst: 11-10-04 17:21
Zo één zag ik afgelopen donderdag ook voor het eerst bij de Lidl, vond hem er wel gezellig uit zien, maar niet om op te eten.
Imker
Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01
Geplaatst: 11-10-04 19:22
Die heb ik ook eens gehad. Maar ze verkopen ze hier niet meer bij de Jumbo. Ik vond het wel een grappig ding, maar echt apart vond ik het niet.
Charaz
Berichten: 24378
Geregistreerd: 12-04-02
Geplaatst: 16-10-04 14:14
Ja die heb ik laatst ook gezien bij de Lidl, mams en ik stond elkaar ook aan te kijken van
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst door de TopicStarter: 16-10-04 16:12
Gewoon een keer proberen dan Charos, zal er vast nog wel een liggen dan. Behandelen als bloemkool.
Oscar
Forumcoordinator
Berichten: 132225
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland
Geplaatst: 16-10-04 20:42
Ik heb een paar weken geleden ook zo'n 'ding' gekocht. Het smaakt inderdaad als een kruising tussen bloemkool en broccoli. Allebei lekker, maar dit ding (dat Romanesco schijnt te heten ) vind ik niet bijzonder lekker. Ik vind het een beetje en net-niet-groente
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst door de TopicStarter: 17-10-04 00:12
Of net-niet-goed klaargemaakt kan dan ook natuurlijk... viel mij iet tegen in elk geval
nanka
Berichten: 3484
Geregistreerd: 18-04-02
Geplaatst: 17-10-04 15:51
heej dat vroeg ik me dusvan de week ook al af wat dat was.... moet ik ook maar eens proberen/proeven.
iwayalover
Berichten: 7755
Geregistreerd: 02-02-03
Woonplaats: Boxmeer(Noord-Brabant)
Geplaatst: 17-10-04 16:13
Wij hebben 'm ook wel eens gehad. Ik vind 'm persoonlijk minder lekker als bloemkool. Wij maakten hem toen gewoon hetzelfe klaar als bloemkool en dan gewoon een lekker kaassausje erbij. Na deze ene keer hebben we eigenlijk nooit meer zo'n ding gekocht. Vind bloemkool toch lekkerder