help!!,wat voor stallingsgeld vragen op pension in N-H???

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 21:11

probeer het anders eens met 250 euro. Krijg je veel klanten, dan hou je het zo, en anders zak je 25 euro

smout

Berichten: 1264
Geregistreerd: 12-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 21:14

Haha! Vergeten te vragen.
Hoeveel paarden kunnen er bij jullie gestald worden.
En moet je rekening houden met lessen.
Want dat maakt voor mij wel een verschil,stal liever waar ik ten allen tijden kan rijden of waar ik altijd in de gestolen uurtjes moet rijden. Pling

Fleda

Berichten: 5700
Geregistreerd: 03-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-02 21:57

Ik sta op een boerderij waar op 4 pony tjes les wordt gegeven. elke dag een uur van 5 tot 6. Daar mag je doorheen rijden. Het is midden in zoetermeer aan de rand van pijnaker. We hebben sinds kort een overdekte bak, vroeger een buitenbak waar je in de winter soms echt niet in kon rijden. we hebben ook een stapmolen een een losgooi paddokje van ong. 8 bij 8. daar mogen ze rollen en lekker buiten staan enzo. verder zitten we 15 min stapafstand van het "bos"zonder ruiterpaden (komen nog wel) en ong 45. min stappen vanaf het bos met wel ruiterpaden. In de zomer staat me pony op het land vanaf mei tot het weer vies en koud weer wordt. Hiervoor betaal ik nu EUR 180 en toen we nog geen binnenbak en stapmolen hadden EUR 125.

Ik vind ong. EUR 250 wel een redelijke prijs voor wat ik zo hoor. Het lijkt mij iig een hele leuke stal als ik het zo allemaal hoor!!!

paulanda
Berichten: 2180
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: heerhugowaard(n-H)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 29-04-02 22:10

er worden geen groepslessen gegeven,mischien priveles van pensionklant daar hebben we een groot schoolbord voor gekocht zodat je dat ruim van te voren kan aangeven zodat er rekening mee gehouden word.

in totaal zouden er 12 boxen kunnen staan,maar meer dan 6 pensionklanten is echt niet de bedoeling,ik heb 4 paarden waarvan er iig 1 weggaat,de andere rij ik actief mee en de laatste 2 zijn fokmerrie's die niet gereden worden,wel af en toe gelongeerd,en dan nog 2 veulens daar heb je weinig last van.

we zitten nu trouwens zelf te denken aan 230 euro en dan zelf mesten,met mesten 45euro meer,trailer is 12 euro staanplaats p.m.

we willen waarschijnlijk toch 2 paddocks aan laten leggen hangt van kosten stallen af,die worden 20 meter lang bij 10 breed,ook hoge omheining,kunnen ze dus echt korte sprintjes in trekken.

Jet

Berichten: 12000
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 00:40

Ik zou als ik jou was ook centraal ontwormen. We ontwormen op onze stal al geruime tijd met Equest, allemaal tegelijk, doort de pensionhoudster gedaan, eventueel kan er zelf bij zijn als je dat wilt en Equest kost momenteel € 12,95 per spuit, 1 keer per drie maanden. ook de influenzaspuiten, zijn die straks verpicht bij jullie? Ik vind dat erg belangrijk, ik zou mijn paardje niet op een stal willen hebben waar dat maar willekeurig, of zelfs niet, gebeurt! Verder, mag je je eigen hoefsmid kiezen, of moet je die van de stal nemen? Mag je je eigen instructie kiezen, of die van de stal? Allemaal belangrijke dingen om over na te denken....... Succes met je stal, Jet.

Cowgirl

Berichten: 23743
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 13:56

Ja dat van dat ontwormen en inenten is ook een goede.
Bij mij op stal doet iedereen het voor zich.

Best wel irritant zeker het ontwormen.

Maar zolang je het zelf gewoon goed doet kan het geen kwaad.

paulanda
Berichten: 2180
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: heerhugowaard(n-H)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-04-02 14:33

hoefsmid en intructie is eigen keuze,dat van ontwormen en enten is idd wel zo handig ook ivm met voorrijkosten.
wat kost het bij jullie ook alweer jet?

weet alleen nog f90 gulden stro toen de tijd.

gomir

Berichten: 25538
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Omgeving Drachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 14:38

230 euro excl. mesten vind ik wel een goede prijs, zeker vergeleken met andere prijzen in de regio. De manege hier in de buurt vraagt ook ongeveer 230 euro, maar daar is de binnenbak erg veel bezet en de stalling vind ik toch minder voor elkaar...Haha!
Het is voor mij een beetje uit de buurt, maar als ik toch op kamers ga ivm mijn studie zal ik het in mijn achterhoofd houden. Het klinkt erg goed!

Iig veel succes met alles Party!!

chrico

Berichten: 791
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: IJmuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 14:45

Ik ga toch even reageren want ik kan het niet laten.
Bij ons op stal heb je drie x ruwvoer en twee maal krachtvoer, 2 buitenbakken, een longeerring, spuitplaats. Paarden worden buiten en binnengezet, zomers weidegang, elke dag mesten en ga zo maar door Haha! Zelfs alle entingen twee maal per jaar en ontwormen zitten bij de kosten inbegrepen.
Daar betaal ik 230 euro (voor een paard) 180 euro (voor een grote pony/klein paard) en ik dacht 150 euro (voor een pony) voor, maar dan wel met genoeg buitenrijmogelijkheden.
Ik persoonlijk vind het een hoop geld als jij 230 euro vraagt zonder uitmesten en een behoorlijke beperking aan rijmogelijkheden. Je bent als je een beetje buitenrijder bent al verplicht een trailer te hebben anders zit je vast.
Ik denk dat je niet meer dan 200 euro incl moet vragen, want er zijn genoeg stallen in je omgeving.

Cowgirl

Berichten: 23743
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 14:50

Nou genoeg zou ik niet zeggen.

Heb al heel wat stallen afgelopen daar. Meestal beland je dan bij een boer met zeer beperkte stalling.
Er zijn wel stallen in heerhugowaard maar die zijn ook wel rond de 200 wil je een beetje knap staan.

chrico

Berichten: 791
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: IJmuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 15:47

Daar zeg je het zelf al, wil je een beetje goed staan betaal je rond de 200 euro en niet meer, omdat de buitenrijmogelijkheden beperkt zijn.
Daarom zei ik dat ik 230 exl mesten een beetje te veel vond. Wil je all inn dan kom je dus op 230 + 45 +275 euro uit. Daarbij ben je in zekere mate verplicht een trailer aan te schaften en komt er 12 euro in de maand bij.
Dan kom je uit op 287 euro even snel omgerekend naar guldens is dat: FL 631,40. Ik zelf zou in zo een geval kiezen om mijn paard iets verder te zetten en gebruik dan het mindere stalgeld liever voor benzine maar met meer mogelijkheden.

Jet

Berichten: 12000
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 16:04

Heb je ook een knappe spuitplaats? Buiten of binnen? Koud water of ook warm en zit dat ook bij je stalgeld in?
Ik betaal nu € 152,-- voor de stalling en € 31,-- voor een grote ( reuze) baal stro. Ik doe normaal gesproken zeker een maand met die baal stro. Ik mest zelf, ik weet niet wat de prijs is als er uitgemest wordt. Inenten laat ik zelf doen, ik ga bij de dierenarts naar de hoefsmid ( is toeval) en dan wordt ze daar geënt als het nodig is. Equest wormspuit is nu vrijgegeven voor de handel, € 12,95 als je per 10 bestelt, 1 keer per drie maanden. De trailerstalling is nu eenmalig ƒ 300,-- geweest, dit jaar hoef ik dat niet meer te betalen. We hebben nu ook een stapmolen en dat zit bij de prijs in. Ik heb Marlou er nog niet in gehad, maar anderen maken er dagelijks gebruik van en vinden het een uitkomst. Verder weet je hoe de paddocks en de bak zijn en hoe het weiland bij ons is. Dit is dus redelijk vlak bij je in de buurt. De bak is trouwens het hele jaar door prima te rijden en ook goed verlicht. Dat is ook een puntje waar je aan moet denken, de verlichting. Ik sta er prima, moet er even wat aan wennen dat het nu drukker is met andere ruiters die ook veel longeren en rijden, maar voor Marlou is dat alleen maar goed! Ikzelf vind het wat lastig als je geen aparte w.c. hebt, als jullie weg zijn, kan je dus niet naar de w.c. en ik heb toch regelmatig dat ik op stal ben en dan even "moet" ( zal wel aan de leeftijd liggen ofzo). Die w.c. hebben ze bij ons dus wel. Nou, zo weet je weer wat en anderen ook Pling .

pmarena

Berichten: 48140
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 16:59

Als je toch nog stallen moet bouwen en een paddock aan wilt leggen ,

is het dan geen overweging om uitloop-stallen te maken ?
Dat de paarden een stal hebben met een buitenspeelplaatsje waar ze een sprintje kunnen trekken en wat rond kunnen banjeren ?

Daar zou ik zelf helemaal voor gaan als ik een stal zocht Party!! Party!! !

Als je daar de ruimte voor hebt ?

paulanda
Berichten: 2180
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: heerhugowaard(n-H)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-04-02 21:33

we hebben ook 2 poetsplaatsen met warm water,erg netjes allemaal en aan de stalpalen komen ringen met van die ijzeren kettingen met van dat iijzeren rubber/plastic omheen,buiten komen ook ringen zodat je ze zomers lekker buiten kunt poetsen.
water kan jet trouwens gewoon gebruiken niet met munten machine of zo hoor.

om de bak komt trouwens een strook van 3 meter bebossing,moet natuurlijk nog wel groeien met de jaren maar word een goede windsingel,das toch wel lekker in de polder helemaal met dit weer.

mmh tja wat kan ik verder nog vertellen erover,heb nu alles wel gehad denk ik.

als je gewoon een keer geen tijd hebt om te mesten of je bent op vakantie of zo mesten we natuurlijk gewoon voor je uit geen probleem,verlichting zullen we idd eens naar informeren wat dat kost,bij de stal buiten zit wel een lamp voor de schemering maar voor pikke donker word dat toch wat lastiger,maar dat kan natuurlijk ook pas over een half jaar blijft nu voorlopig savonds nog licht.

iemand nog andere ideeen?of opmerkingen?

moniquelucky

Berichten: 2747
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: Wellerlooi in Limburg.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 21:33

Bij ons in Almere (Pampushout) is stalling 310 euro, incl. voeren, uitmesten en hooi.
We hebben een binnenbak, 2 buitenbakken maar daar kun je alleen in rijden als het niet teveel regend anders is t te nat en een longeerpaddock.

spokey

Berichten: 1900
Geregistreerd: 21-02-02
Woonplaats: Heerhugowaard

stalling

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 21:52

Vind dat je in HHW weinig pensionstallen hebt. Als je dan nog bij de maneges gaat kijken betaal je ook nog een hoop geld en daar heb je dan weinig luxe voor. De stalling in HHW vind ik behoorlijk prijzig in vergelijking met Heiloo en Egmond.

paulanda
Berichten: 2180
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: heerhugowaard(n-H)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-05-02 12:20

je hebt idd niet veel pension hier in de buurt,en al helemaal niet iets echts knaps,ach ja we zien wel hoe het gaat.

Barb

Berichten: 12084
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-02 12:36

De enige knappe pensionstalling bij jou in de buurt is volgens mij 'De Toekomst' die zit in Heerhugowaard-Noord.

Ik weet dat je bij manege Valkenbos in Heerhugowaard (toendertijd) Fl 525,- per maand betaalde en als je een bijrijder had dan kwam je op Fl 600,- per maand. Dat voor een stal van 3x3 meter waarbij de gaten in het hout zitten en er slecht uitgemest wordt. Ik heb regelmatig mee gemaakt dat mijn vriendin er stro bij moest gooien in de stal van haar paard. Dit stallingsgeld is ook inclusief voer.
Waarschijnlijk ben je bij manege Molendijk ongeveer hetzelfde kwijt.

paulanda
Berichten: 2180
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: heerhugowaard(n-H)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-05-02 15:37

ja de toekomst lijklt erg netjes schijnen wel altijs sprongen in de bak te staan en paarden worden er zadelmak gemaakt,valkenbos en die andere zijn misschien dan weer niet toppunt van netheid nee maar wel wedstrijden en binnenbak,het is eigenlijk net wat je belangrijker vind,of jij zelf droog of een knappe stasl en dan geen binnenbak dus ja af en toe een nat pak Haha!

#Ymke#

Berichten: 13943
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-02 18:24

* Uitrijmogelijkheden in de polder
* Half uur op stapafstand van het bos
* Goede gedraineerde buitenbak met verlichting
* Luxe stallen met buitenkijk & binnenkijk van 3 x 5 met contact (uitkijk) op de andere paarden.
* 6 voerbeurten per dag ( 3 x bix/muesli, 3 x hooi, en tussendoor brood,wortels en appels
* Groot weiland, in ploegendiensten naar buiten, zomer's hele dag buiten , bij mooi weer dag & nacht.
* paarden worden buiten gezet c.q. binnen gehaald
* Deken word afgehaald als het te warm is en de eigena(a)r(esse) is niet aanwezig
* Goede instructie aanwezig voor een klein bedrag
* Elke dag word uitgemest
* Paard word dag & nacht in de gaten gehouden
* Afspuitplaats is nog in de maak, maar er is wel een onoverdekt hoekje waar je je paard kan afspuiten.
* Gezellige , kleine pensionstal ( 7 paarden, 2 pony's )
* Eigen ruime kast, met zadelsteun en hoofdstelhaken.
* Zadelsteun aan stal.
* Behulpzame, eerlijke, vriendelijke mensen
* Ze houden echt rekening met je paard
(bram zit met zijn rug, werd opgejaagd in de ruinengroep, mocht niet meer met 1 ruin naar buiten, werd uiteindelijk in de vrouwengroep gezet, gaat super!!!)
* Ze rijden of longeren je paard (gratis) voor je als je niet kan!
* Kleine, gezellige zithoek tussen de paarden in, met een koffiezet apparaat.
* Toilet in het huis, kan je alleen gebruik van maken wanneer ze thuis zijn ( dat is bijna altijd)

Ik betaal > 215 euro per maand!

Vergelijk maar! Lachen

paulanda
Berichten: 2180
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: heerhugowaard(n-H)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-05-02 19:06

hi ymke het is ook heel belangrijk waar in nederland je zit en het moet natuurlijk wel een beetje rendabel zijn,hoeft er niet rijk van te worden maar toch.

Riaa_
Berichten: 1454
Geregistreerd: 20-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-02 19:16

ik zou het tussen de 550 en 600 gulden per maand voor vragen, alles is netjes in orde, je hebt uitrijmogelijkheden, misschien kun je ook nog eigen priveles krijgen, voor de rest lijkt het mij er netjes uitzien en zou ik graag mijn paard bij je willen stallen (heb hem al bij huis staan maar toch) je moet niet te laag zitten, je zit in een drukke provincie waar het moeilijk is om een plekje te vinden voor je paard. Laat ze er dan ook maar voor betalen! succes met alles Liefs rianne

paulanda
Berichten: 2180
Geregistreerd: 09-07-01
Woonplaats: heerhugowaard(n-H)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-05-02 22:20

bedankt voor je antwoord rianne!!