Hier word ik zo moe van!

Moderators: Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance, RianneH

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Hier word ik zo moe van!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-03 12:53

Waarom kennen sommige mensen geen medeleven?
Yorghos is vandaag een week terug uit de kliniek en behalve dat hij nog te weinig drinkt, gaat het steeds beter met hem.
Maar waarom vragen mensen niet hoe het met hem gaat, maar alleen wat dit "grapje" mij gaat kosten? En vragen ze waarom ik zoveel geld uitgeef aan een "stuk vee".
Ik word er langzamerhand een beetje aggressief van! Ik heb het gevoel dat ik me voortdurend moet verantwoorden voor het feit dat ik een paard heb en dat zo'n paard ook weleens ziek kan worden. "Dan verkoop je hem toch, het kost toch alleen maar geld" of "Als hij beter is, dan doe je hem zeker wel gauw weg"
NEE, dus. Ik hou van mijn paard, het is mijn maatje. Waarom kunnen mensen dat niet respecteren...
*Even afreageren, hoor*

* To Belg, or not to Belg *


Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 12:56

oei, dat zou bij mij de haren ook doen rijzen hoor, zo'n opmerking! Je zou kunnen zeggen dat als ze niets beters wisten dat ze dan beter hun kop kunnen houden met hun onnozel gezever.

De hond is de betere mens

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-03 13:02

Inderdaad, maar aangezien deze opmerkingen oa van mijn schoonouders komen moet ik me toch een beetje voorzichtig uitdrukken. Ik zit nou ook niet op een familieruzie te wachten, maar hier word ik ook niet goed van.
Het ergste is nog, dat ze het zelf heel normaal vinden hoe ze reageren. Want "een paard is niet voor de gewone mens weggelegd", veel te duur allemaal... Grrrrr!

* To Belg, or not to Belg *

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 13:05

o jee, zijn het zulke mensen? Toch vind ik het niet van veel respect naar jou toe getuigen om zulke opmerkingen te maken. Je zou kunnen zeggen dat je liever een hoop geld betaalt, dan straks met een hoop verdriet zitten omdat je het dier moet missen. Sja, je hebt nu eenmaal anti-dieren mensen en het lukt mij in het algemeen aardig om die te vermijden in mijn leven. Mijn schoonouders houden wel van dieren en vinden het allemaal even interessant. En als ze iets te duur vinden, dan praten ze daar verder niet over want dat is ieder voor zich.

De hond is de betere mens

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-06-03 13:09

Geef mij ook een paar van zulke schoonouders! De mijne zijn wat dat betreft echt heel erg vastgeroest. Maar ja, ze zijn ook niet echt op de leeftijd dat dat nog veranderd...
Al mijn argumenten worden van tafel geveegd met het commentaar dat een paard veel te duur is, en dat ik maar blij moet zijn dat ik mijn vriend heb. Voor ik hem leerde kennen heb ik ook 3 jaar zelf voor mijn paard gezorgd en dat ging me prima af. Ook nu betaal ik alles voor mijn paard helemaal zelf, dus die opmerkingen slaan gewoon nergens op.
Het gaat trouwens niet alleen om de schoonfamilie hoor. Ook allerlei "vrienden/kennissen" en klasgenoten houden er dit soort ideeën op na...

* To Belg, or not to Belg *

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 13:12

kun je niet gewoon zeggen dat als ze er geen verstand van hebben dat ze er gewoon hun mond over moeten houden? paardrijden is duurder dan andere hobbies ja. MAar de mensen die aan paardensport doen, zijn helemaal niet vaak rijke mensen maar gewoon jan met de pet mensen. En die maken een keuze tussen: veel vakanties, uitgaan en nieuwe kleren, of een paard. Sja, je moet inderdaad prioriteiten stellen want je kunt niet alles. En als je je al die andere dingen ontzegd spreek je ook niet meer van een hobby maar van een passie. die mensen zitten niet in de paardenwereld, ze weten niet hoe het er aan toe gaat en wie er allemaal in zit. Het is gewoon niet waar dat paardensport alleen voor rijke mensen is, en het lijkt wel alsof ze het je niet gunnen. Mijn schoonouders zijn ook van de oude stempel en waarschijnlijk ouder dan de jouwe maar die kunnen iemand gewoon LATEN. Als ze al afkeuring zouden hebben zouden ze dat nooit laten merken. Ze oordelen gewoon niet over anderen.

Daarbij mag het leven van een vrouw tegenwoordig ook nog eens uit MEER bestaan dan alleen uit een man hoor. of mag jouw vriendje ook alleen maar jou hebben of heeft ie ook zijn eigen hobbies?

De hond is de betere mens

Ing__

Berichten: 11176
Geregistreerd: 17-01-03
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 13:26

daar zou ik ook boos om worden! en wat gaat andere mensen het aan hoeveel het je gaat kosten? ik vind het juist super dat je zo voor je paardje zorgd! zouden veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen....

Dag lieve mama...

cloris

Berichten: 4695
Geregistreerd: 23-11-01
Woonplaats: Den Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 13:33

Mensen snappen gewoonweg niet dat je van een dier kunt houden, dat je daar verdriet en vreugde van en mee kunt hebben, weetje eigenlijk missen die mensen iets..... en hebben wij iets heel moois....
Maar het is idd heel fijn als je wat meer "begrip" zou krijgen, wel zou ik stoppen met je verantwoorden, dat is toch nergens voor nodig? laat ze alsjebieft in hun eigen sop gaarkoken.

Interesse in Doma Vaquera en/of het rijden met een Garrocha, of dressuurmatige begeleiding? stuur even een pbtje of een mailtje

sonjabelgium

Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 13:39

Troost je, ik heb ook dat "probleem" van de omgeving die er "het nut niet van inziet" dat we pony's hebben . Ik heb één keertje m'n schoonouders van antwoord gediend ... heb hun gezegd dat ik geen geld tegen de muren gooi voor een derde video, een tweede auto, en een reis met cruise ... maar dat ik dit aan m'n dieren geef en m'n kinderen en daar net zoveel plezier aan had/heb. Kreeg ik als retourtje ... 'vind jij dan STRONT kuisen zo leuk?????' ... mja ... Tong uitsteken
Nu zeggen ze niet zo snel nog iets wat maar goed is ook. Al het bemoei maakt je zo onzeker op de duur.

BC260894 - GL211096 - GA270405 - BO120607 - GN120710
5 Zoete snoetjes <3 THANX FOR THE VOTES FOR NEELTJE - http://9maand.be/ SHE WON *\o/*

Elke dag is een uitdaging… & een kans om te genieten.

Joyce

Berichten: 6361
Geregistreerd: 02-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 15:10

Kan me voorstellen dat je daar helemaal ziek van word! Jammer genoeg zullen zulke opmerkingen altijd blijven. Ze weten gewoon niet eens waar ze het over hebben. Ik heb zelf al een aantal keer de opmerking gehad dat ik nu wel heel blij moet zijn met een grote pony, alsof alles daar om draait. Je houd van je pony, groot/klein, ziek of gezond..
Ben wel blij voor je dat yorghos weer lekker thuis is, en ook super dat hij weer zo opknapt

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 15:23

Ik ken je verhaal ik heb ook veel van dit soort reacties gekregen maar ook de andere kant. Mensen die echt heel dom en hard zijn. Ik heb bij hun ook gewenst dat ze het zelf een keer moeten meemaken.

Ik had ervoor gekozen dat als hij niet geschrikt zou zijn voor waar ik hem gekocht had hem te laten gaan op de tafel. Het was idd ook hard maar ik zie hem liever niet op die manier. Ik hou van hem dan wil ik hem ook op tijd laten gaan zonder onnodige pijn. Jij bent de eigenaar en neemt de beslissing hoe die ook is.

Bij mij was het ook een familielid die niet echt leuk deed gelukkig is dat nu een beetje bijgedraait die persoon heeft ingezien hoeveel tijd en energie de hele weg heeft gekost maar dat ik het geen enkel moment heb opgegeven. Er is ingezien hoeveel ik ervoor heb om hem op deze aardbol te houden zonder onnodige pijn.

Het is allemaal makkelijk gezegt maar laat hun eens in die schoenen staan dan is het opeens heel anders.

Koppie er zullen toch wel genoeg mensen zijn die je steunen?.

Succes

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Sily

Berichten: 11491
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-03 18:23

Agos...zijn ze al begonnen met tegen je vriend zeuren dat die uit moet kijken voor zijn geld?

Sommige mensen kennen en zullen nou eenmaal nooit het plezier leren kennen van de onvoorwaardelijke liefde *die niet in geld uit te drukken is* die dieren je geven.
En ergens is dat toch wel erg zielig voor ze.

Gelukkig heb ik zoiets nog niet mee hoeven te maken met mijn paard.
Maar toen ik verleden week mijn kat naar Utrecht ging brengen en al 4 weken bij mijn eigen da liep begonnen zelfs mijn eigen ouders al van kan je hem niet beter in laten slapen voordat het je heel veel geld gaat kostten?

In laten slapen in plaats van je best doen!!!
Niemand wist nog wat het beestje mankeerde, zelfde geldt was het zo opgelost, maar omdat het dan wat centen en tijd gaat kostten is die ene oplossing opeens veel meer denkbaar.

Dus reageer je dan maar lekker af, tussen mensen die weten hoe erg het eeuwige gezeur over geld kan zijn.

"Mag ik voor ik inslapen moet, mijn baasje nog 1 kusje geven?
Een soort laatste groet, echt, het duurt maar even!"

boemel

Berichten: 2768
Geregistreerd: 13-12-01
Woonplaats: Azewijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-03 18:06

Komt me ook heel bekend voor. Je zit al zo in zak en as vanwege alle pech en dan krijg je er inderdaad nog van die rotopmerkingen overheen. Dat kun je dan helemaal niet hebben. Een beetje medeleven zou fijn zijn.

KiWiKo

Berichten: 51674
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-03 18:12

Wat is geld.........zeker als je het afweegt tegen over de liefde.............simpel toch.......enuh neem even een pauze van de mensen die zo negatief zijn.

Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-03 19:05

jammer dat het je schoonouders zijn en je min of meer met ze opgescheept zit. Scheve mond

}:0 heeft 2 tinkerknaapjes en 1 tinkerprinsesje in de wei staan! }:0

Feetje

Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-03 19:54

Jep, ik ken het. Sommige mensen begrijpen niet dat je van een dier kunt houden.
Op de vorige stal, als er wat met de paarden gebeurt was (voor de zoveelste keer een trap gehad van dat mens omdat hij/zij een stapje opzij deed onder het poetsen) zei ze: Had ie maar geen paard moeten worden!
Ja zeg! Sommige mensen Boos!:(:(

Verder met gijsenkim eens Haha!

Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht ;)

IlsjePilsje

Berichten: 2043
Geregistreerd: 01-09-02
Woonplaats: Boskoop

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-03 21:09

Vreselijk zulke mensen. Ik heb het met Lars nooit gehad, grote uitgaven aan ziektekosten en dan rotopmerkingen. Maar wel met een van onze katten. Die had een open bot fraktuur en moet door een specialist worden geopereerd. Dit kostte een paar duizend gulden. En dan de opmerkingen dat je hem dan toch beter in had kunnen laten slapen etc. Mijn vriend zei dan altijd: Ja en dan geef ik dat geld niet uit om mijn beest te helpen en laat hem inslapen..en dan als ik 2 maanden later een televisie koop.. dan kijk ik toch de hele tijd naar mijn kat die ik had kunnen redden..das een fijn gevoel

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-06-03 21:35

Sily schreef:
Agos...zijn ze al begonnen met tegen je vriend zeuren dat die uit moet kijken voor zijn geld?


Nee, dat (nog) niet. Maar dit is wel een van de redenen dat ik alle kosten aan mijn paard zelf wil dragen. Ik wil niet afhankelijk zijn als het om mijn dieren gaat...
En verder.. Ik doe mijn best om op dat soort opmerkingen maar niet meer in te gaan. Vervelend blijft het.

* To Belg, or not to Belg *


Pauline
Berichten: 11765
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-03 21:38

Of als je even krap bij kas zit: ja dan meot je al die beesten ook niet willen, je hebt er nu eenmaal voor gekozen Boos! Ik haat al die opmerkingen, mensen kunnen zo kortzichtig zijn, bwegh.
Iig goed dat Yorghos vooruit gaat, als ik iets voor je kan doen (ik woon toch in de buurt)hoor ik het graag

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-03 22:05

tja vaak merk ik bij mensen die helemaal niks met paarden hebben idd alleen deze opmerkingen:kost zeker veel geld he zo'n paard?
of:tja tis toch elke maand weer een fors bedrag wat je ervoor neertelt

nou én als ik nou blij ben om elke dag 'een paar uurtjes op vakantie te zijn'(want dat is het voor mij,als ik bij mijn paardje ben dan heb ik lekker relaxed een beetje vakantie elke dag) leuk vind?ik ga toch ook niet zeuren tegen al die mensen die 4 keer per jaar op vakantie gaan?

DunjaR
Berichten: 3404
Geregistreerd: 12-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-03 22:49

gelukkig nog niet meegemaakt bij mijn schonouders maar die zijn ook wel makkelijk die hebben zoiets ach ja als ze het leuk vind!!
gelukkig maar hoor!!

waar bemoeien die mensen zich mee zou je denken gelukkig trek ik me nooit ergens wat van aan wat andere mensen denken of zeggen laat ze lekker banketstaaf gewoon denken heb je nix beters te doen dan op mij te letten of zo misschien zijn ze ook nog eens jarloers !!

laat ze eens mee gaan of laat ze eens rijden misschien dat dat helpt maar als ze niet eens weten hoe een paard eruit ziet moeten ze niet zeuren want dan weten ze er niet eens wat van heo diep paarden liefde gaat!!

als hun hond iets mankeert gaan ze toch naar de dierenarts of zijn dit mensen die dus geen enkel huisdier hebben??

sorry zit me op te winden niet doen relaxed zijn niet jouw schoonouders!!

jammer dat je ze niet kan uitzoeken he gelukkig heb ik leuke dat scheelt!!

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 16745
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-03 06:43

oh pfff heel bekend, je had die mensen moeten zien kijken toen ik mijn ratje moest laten inslapen "je bent zeker wel blij dat je van dat vieze beest af bent" PARDON!!!!

Mijn paardjes zijn het allerbelangrijkste in mijn leven, en ik wil dat 1x uitleggen, de tweede keer ook nog maar daarna wordt ik wat minder vriendelijk *grrr*

~sterk en betrokken tot het laatst~ 1958-mama-2016
kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

Faas

Berichten: 12718
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Steenwijksmoer

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-03 06:52

Hou op schei uit. Tja, mensen zien dieren nou eenmaal vaak als machines. Niet goed? Koop je gewoon een ander. Maar zeker geen moeite doen. Boos! Bah. Ik krijg het ook te horen hoor.

En schoonouders? Pfff, laat ze in hemelsnaam niet horen dat wij ze bijvoorbeeld de dure St-Hippolyt geven. En al helemaal niet dat ze hoefschoenen dragen ipv ijzers.

Maar gelukkig heb ik een vriend die evengoed daar het belang van inziet en net zo gek is met de diertjes. Geld is in die zin dan ook nooit een issue. Tja, het is er niet altijd maar dan regelen we wel wat. Ok, die Playstation mag ik niet Lachen maar als het om de diertjes gaat is niets teveel Haha!

'Paint' it 'Black'


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Eef, Besje, Fangio, Googlebot, Johnie, posje, TinkerTreas, Vagabondo, vercauteren en 17 bezoekers