Nodig:
1 meergranen broodbol
1 kleine venkelknol met venkelgroen
3 eetl. yogonaise
1 eetl. limoensap
zout
versgemalen peper
2 vleestomaten in blokjes
1 lente-ui in ringen
1 avocado in blokjes
100 gr. gerookte zalmsteak of -filet in blokjes
1 bakje rucolacress
100 gr. frisee-sla
Bereiding:
venkel en venkelgroen zeer fijn hakken.
Yogonaise met limoensap, zout en peper losroeren.
Venkel erdoor scheppen. Van het brood de kap afsnijden en brood zo uithollen, dat wand van ± 2 centimeter overblijft. Binnenkant van broodbol met yogonaisemengsel bestrijken. Tomaat, lente-ui, avocado, zalm en 1/2 bakje rucolacress door elkaar scheppen. Bol vullen met afwisselend lagen frisee-sla en zalmmengsel. Garneren met rest van rucolacress en broodkap er schuin opzetten.
Bereidingstijd: 15 minuten