middelbaar laboratorium onderwijs MLO

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Liselot

Berichten: 32191
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

middelbaar laboratorium onderwijs MLO

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-04-03 12:41

ik wil misschien volgend jaar deze opleiding gaan doen. wie doet dit ook of wie heeft dit gedaan? ik zoek namelijk meer informatie over wat je allemaal kan met deze opleiding en hoe de opleiding zelf is.

Margreet

Berichten: 18325
Geregistreerd: 24-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-03 13:37

Ik heb verder geen ervaring met die opleiding hoor, maar bij de meeste opleidingen kun je natuurlijk open dagen bezoeken, daar kunnen ze je iig vertellen wat je met de opleiding kunt doen en hoe de opleiding is opgebouwd. Verder kun je vaak ook via de school regelen dat je een keer een dagje met een student mee mag lopen, dan zie je het echt van dichtbij en hoor je alle voor en tegens.

binky

Berichten: 2057
Geregistreerd: 26-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-03 20:21

Mijn nichtje doet die opleiding misschien kan die je er meer over vertellen zal je een pb sturen met haar email adres als je dat wilt?

Liselot

Berichten: 32191
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-04-03 20:56

de open dag is volgens mij al geweest, dus vandaar...
binky: dat zou fijn zijn... ik wil zoveel mogelijk informatie over deze opleiding voordat ik er aan begin. ik heb geen zin om nog een jaar te verknoeien met de verkeerde opleiding voor mij

DendroFleur

Berichten: 5362
Geregistreerd: 26-06-02
Woonplaats: Lutjewinkel

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-03 22:11

Ik heb zelf op het MLO in Etten-Leur gezeten, alweer 'snik' 15 jaar geleden. Ik volgde de medische richting en heb me later gespecialiseerd in microbiologie, zowel medisch als levensmiddelen. Het eerste jaar was de theorie een vervolg op de MAVO met scheikunde, natuurkunde, wiskunde aangevuld met fysologie en pathologie en microbiologie. De praktijk bestond uit hematologie(bloed), microbiologie (virussen en bacteriƫn) histologie (weefselleer) en klinische chemie (testen op bijv glucose). In het tweede jaar moest je echt kiezen of je inderdaad medisch wilde blijven doen of een andere richting. Vanaf het derde jaar moest je kiezen of microbiologie, hematologie of klinische chemie wilde gaan doen. Het laatste jaar bestond uit een stage die ik gevolgd heb op een Streeklaboratorium in Goes.
Ik heb hierna gesoliciteerd bij Sanquin in Amsterdam op een afdeling waar HIV-bloed werd gestest en direct aangenomen. Na een aantal jaar ben ik overgestapt naar een afdeling waar we bloed testen op virussen en ook enkele klinische bepalingen doen, zowel voor patiƫnten als ook voor verzekeringsmaatschappijen en van bloeddonoren. Er zijn bij ons momenteel regelmatig vacatures dus ik verwacht dat er genoeg werk in te vinden is. Ook werkt er dit jaar iemand die van het KMLO komt en nu werken en een MLO-studie gaat combineren.
Kortom, het is een opleiding waar je veel kanten mee uit kan. Zowel medisch als in het bedrijfsleven en waar genoeg vraag naar is. De opleiding bestond in mijn tijd uit veel uren praktijk en sindsdien zijn er meerdere richtingen bijgekomen. Ik zou inderdaad zorgen dat je ergens een opendag kan meemaken en als mijn richting en werk je aanstaat kun je misschien ook bij ons een keer een kijkje nemen.

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-03 22:16

LiSSy, kun je niet naar die school bellen? Misschien dat je er toch nog kunt komen kijken? Of misschien is er iets van een meeloopdag? Succes!

Machie

Berichten: 16004
Geregistreerd: 11-09-02
Woonplaats: bij de berg

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-03 22:43

Lissy, als je binnenkort were bij me komt, mag je mn boeken wel eens bekijken enzo.
Ik ga ook de microbiologie doen!!! Is gewoon t mooiste

Maar verder heb ik je al gePB't. Meer info krijg je nog van me. En idd, de opendag is al geweest....
Maar we hebben nog wel "snuffeldagen" zal vrijdag voor je informeren waarneer die er weer zijn. Dan kun je komen kjiken, en dingen doen die je later ook daar gaat doen....

Liselot

Berichten: 32191
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-04-03 12:20

bedankt voor alle informatie... ik kan thuis op het moment niet op internet en op school kan ik op 1 of andere manier die folder niet aanvragen. ik zit nu in de bieb (met een spatiebalk die het half niet doet Boos! ) eens even kijken of het hier wel lukt