Niet te houden....

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
IngridM
Berichten: 11826
Geregistreerd: 10-07-01

Niet te houden....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-05-02 21:20

Mirage was vandaag niet te houden. Het is voor het eerst dat ik haar zo meemaak. We gingen heel stoer (stoer van mij Haha! ) in de 20 x 60 buitenbak. Wat een zee van ruimte dacht ze. Dan blijf ik al op de voorste volte, maak er dus 20 x 30 van zeg maar.

Zodra ik 1 keer had gegaloppeerd een klein stukje, was ze daaarna niet meer te houden. Ben de hele les bezig geweest met haar tegen te houden.
En dat vind ik zooooooo eng, constant het gevoel hebben dat ze ELK moment met je aan de kletter kan gaan!!! Ze is dan zo heet dat ze alleen nog maar wil galopperen, maar ja, dat mag niet als zij dat wilt, maar alleen als ik dat wil en dus alleen op mijn hulpen!!!
Nu heb ik geen vingertjes meer over van het getrek in haar mond en wat ik zo rot vind, dat lijkt op dat moment helemaal niet uit te maken.
Het gevoel dat je kan trekken wat je wilt, maar dat ze toch niet stopt.
Ik heb d'r onder me gehouden, maar pffffffffffff als ik alleen was geweest had ik dat niet gedurfd hoor.
Hoe lossen jullie dat op. Als ik d'r los had gelaten had ze echt gegaan en dat is ook niet de bedoeling. Ter info; ze was om dit soort zaken te voorkomen (arabiertje) al even gelongeerd vantevoren.....

Morgen moet ik toch echt alleen rijden en je kan met 24 graden toch niet in de binnenbak gaan rijden.......

Wie heeft hier ervaring mee?

Nienkee
Berichten: 555
Geregistreerd: 02-04-06

Re: Niet te houden....

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-06 09:26

Hoi, Mijn paard had dat ook wel eens.
Als je voelde dat hij wil versnellen moet je een gang lager gaan rijden. desnoods ga je stil staan. dan blijf je even zo staan en ga je alle figuren rijden die je kent. zoongeveer dan meot ze heel erg naar jou luisteren. en elke keer als ze weer versnelt ga je weer een gang lager. Maar later haar wel eens galloperen. ga desnoods alleen op voltes galloperen. dat deed ik ook altijd als hij vervelend was.

Succes er mee

M3isSi3j

Berichten: 3180
Geregistreerd: 19-12-03
Woonplaats: Monster/Den Haag

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-06 12:03

je moet vooral niet angstig worden maar gaan rijden! Hou je paard goed bezig met constante tempowisselingen, figuren en oefeningen. Laat je paard geen 5 passen het zelfde doen, want dan krijgt ti de tijd om te vluchten.

Als je nou voelt dat ti gaat spannen, hou halt, pasje achterwaards en stap of draaf dan weer verder. Voel je nog steeds dat ti heet blijft herhaal je dit.

Schiet ti ervan door? Kijk dan eerst of het uit angst of uit verveling is.. Als het uit angst is probeer hem dan op zn gemak te stellen, is het verveling rij hem er dan eens goed aan: hup naar voren toe! je wilt rennen? DAn zal je rennen! Op die manier geef jij niet toe aan het spelletje waardoor de lol er snel genoeg vanaf is, ook is dit goed tegen je angst..

Succes

Melia
Berichten: 9846
Geregistreerd: 31-08-05
Woonplaats: Twente

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-06 13:28

dit is al een topic van 2002, we zitten inmiddels al in 2006 hoor
*heb even getemd

Djilna

Berichten: 31009
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: On the trails

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-06 15:40

Is inderdaad al een erg oud topic
Vandaar een slotje.