Wie weet er lekkere recepten uit de wok?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Wie weet er lekkere recepten uit de wok?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-02-03 15:49

Maar dan zonder rijst Haha!

Iemand suggesties?

enid

Berichten: 1352
Geregistreerd: 30-05-02
Woonplaats: roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-03 17:48

gehakt e,uien bosuitje en al de groenten en kruiden die je lust lekker bakken en dan een scheut ketchup erbij 't klinkt raar maar het is echt jummie!

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-03 19:44

Heb een paar goeie wokreceptjes...

CHINESE MIE

Benodigdheden (voor 4 pers)
- 350g mie
- 1 el maïsmeel
- 2 el droge sherry
- 4 el kippenbouillon
- 4 el lichte sojasaus
- 4 el olie
- 2 groene pepers (zonder zaadjes, gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
- 5 cm verse gemberwortel (geschild en in dunne reepjes)
- 225g mager varkensvlees (in dunne reepjes)
- 1 rode paprika (zonder zaadjes, diagonaal in dunne reepjes)
- 1 bosje lente-uitjes (diagonaal in dunne plakjes)
- blikje bamboescheuten (200g, uitgelekt en in reepjes)
- plak Chinese kook (2.5 cm, in stukjes)

Bereidingswijze
- Kook de mie gaar en giet het water af. Roer intussen het maïsmeel door de sherry, bouillon en sojasaus en zet dit papje apart
- Veeg de pan schoon en verhit de olie. Doe de mie in de pan, druk goed aan en bak de mie aan de onderkant goudbruin en knapperig. Keer de plak mie om en bak de andere kant. Het is niet erg als de mie uit elkaar valt; het is de bedoeling dat sommige delen knapperiger worden en andere zacht blijven. Leg de mie op een grote schaal en houd hem warm
- Roerbak pepers, knoflook, gember en het varkensvlees in de overblijvende olie op een hoog vuur tot het vlees bruin wordt. Voeg de paprika en de lente-ui toe en roerbak die 2 minuten; voeg de paprika en de lente-ui toe en roerbak die 2 minuten; voeg dan de bamboescheuten toe en roerbak die 1 minuut mee
- Roer het maïspapje door en giet het in de pan. Breng alles al roerend aan de kook en laat 30 seconden doorkoken. Voeg dan de Chinese kool toe en warm die in maximaal 1 minuut al roerend door.
- Schep het mengsel over de mie en dien direct op

GOUDGELE VIS MET KRIELTJES

Benodigdheden (voor 4 pers)

- 4 el bloem
- ½ tl kurkuma
- zout en versgemalen witte peper
- geraspte schil van 1 citroen
- 450g filet van stevige witte vis (vb. kabeljauw, in stukjes)
- 3 el olie
- 2 selderijstengels
- 1 kleine ui (fijngesnipperd)
- 225g sperzieboontjes (1 minuut geblancheerd en uitgelekt)
- 675g krieltjes (geschrapt en gekookt)

Bereidingswijze

- Roer de bloem, kurkuma, zout en peper en citroenschil door elkaar en paneer de stukjes vis met dit mengsel.
- Verhit de olie en roerbak de selderij en ui in ca.7 minuten goudbruin. Voeg bonen en krieltjes toe en roerbak 5-7 minuten tot alle groenten warm en beetgaar zijn.
- Schuif de groente naar 1 kant van de wok en roerbak de blokjes vis op een middelhoog vuur voorzichtig goudbruin.
- Schep voorzichtig alles door elkaar en dien op

KIP MET BROCCOLI EN CASHEWNOTEN

Benodigdheden (voor 4 pers)

- 1 el maïsmeel
- 4 el droge sherry
- 4 el sojasaus
- 1 dl kippenbouillon
- 1 tl sesamolie
- 2 el zonnebloemolie of arachide-olie
- 2 grote kipfilets (in dunne reepjes)
- 50g ongezouten cashewnoten
- 225g kleine broccoliroosjes
- blikje bamboescheuten (200g) (uitgelekt en gesneden)
- 6 lente-uitjes (diagonaal gesneden)

Bereidingswijze

- Roer het maïsmeel met de sherry, sojasaus en bouillon tot een glad papje.
- Verhit de twee soorten olie en roerbak de kip met de cashewnoten tot de kip gaar en goudbruin is.
- Voeg de broccoli, bamboescheuten en lente-ui toe en roerbak nog 3-4 minuten tot de broccoli beetgaar is.
- Roer het maïspapje nog even door, giet het in de pan en roer op een middelhoog vuur tot het sausje begint te borrelen. Laat een minuutje doorkoken en blijf roeren zodat alle ingrediënten met het sausje bedekt zijn. Dien meteen op

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-02-03 09:43

Wij eten regelmatig roerbak groenten uit de wok ipv ouderwets gekookte groente.
Je kan er van alles in gooien, apart of bij elkaar.
Wij zelf gebruiken het meest: bloemkool roosjes, stukjes broccoli, wortel, ui, paprika, krieltjes, peultjes, taugee, selderij etc. JE kan het zo gek niet bedenken of je kan het er in gooien.
Evt. klein scheutje Sojasaus erdoor.