Pony's van Robert Scott

Moderators: Neonlight, Sica, balance, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ElfBeau_067

Berichten: 2016
Geregistreerd: 03-11-22

Pony's van Robert Scott

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-22 13:03

Hallo bokkertjes,

Vandaag vertelde mijn meester iets over pony's. De pony's van Robert Scott. Toen zei hij dat de zuidpool werd ontdekt. En dat ze het eerst husky's probeerden. Maar die gingen dood doordat ze ze opaten. Toen pakten ze pony's, die vroren ook dood. En dat kwam omdat ze gingen zweten. Het zweet bleef vastplakken aan hun lijf en het was dus superkoud en dat zweet werd ook koud. Het werd zo koud dat de pony's dood vroren. Behalve 2 want die waren gered. Ik weet trouwens niet of dit helemaal klopt, dus zoek het eerst even op.

Essen roddelt, berken plaagt,
Beuk is koppig, linde klaagt

Een tweeling met als tweeling zus Coco4lifeBillyJ

Berichten: 1371
Geregistreerd: 02-10-16
Woonplaats: Belgiƫ

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-22 13:15

De ponies vroren niet perse dood door het zweten, eerder door een combinatie van verschillende factoren. Door oververmoeidheid bvb, de ponies zakten door de sneeuw/ijslagen heen met hun smalle hoeven en hadden dus veel moeite om zich te verplaatsen. Ze hadden ook problemen met voeren voor zowel de ponies als honden waardoor de dieren in deze extreme omstandigheden snel verzwakten. Ook krijgen ze te maken met felle sneeuwstormen. Omdat de honden sneller waren dan de ponies (afgekeken van zijn "concurrent" Roald Amundsen) zijn er uiteindelijk enkele zwakkere ponies opgeofferd als hondenvoer, zodat op zen minst deze het zouden overleven. Sommige bezweken ook gewoon van uitputting. Sommige zakten door het ijs .. Maar ook zijn sledehonden verzorgde Mr. Scott niet afdoende.
Roald Amundsen had minder problemen, hij had alleen honden mee en voldoende voer en goed materiaal voor zowel hond als mens.

Het enige waar je spijt van krijgt zijn de risico's die je niet neemt
All men will be sailors, untill the sea shall free them

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot en 3 bezoekers