Le Formidable hofleverancier eerste bezichtiging dressuur

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 14199
Geregistreerd: 20-04-16

Le Formidable hofleverancier eerste bezichtiging dressuur

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-11-22 20:44

KWPN.nl
Fokkerij

Afbeelding
Le Formidable tijdens de hengstenshow bij Piet Kuypers in 2019. Foto: Focussed.nl


Over twee weken is het alweer zover: de start van de eerste bezichtiging. Dinsdag 29 november trapt de eerste bezichtiging in Ermelo af met de dressuurhengsten. In totaal staan er ruim 250 dressuurhengsten op de startlijst. Welke vaderdieren zijn dit jaar de topleveranciers van deze jonge hengsten?

Tijdens de eerste bezichtiging komen kwaliteitsvolle, bijna driejarige hengsten samen op het KWPN-centrum, waar zij beoordeeld worden door de Hengstenkeuringscommissie, die bestaat uit drie personen die deskundig zijn op het gebied van sport en fokkerij. Vanuit hier worden de beste hengsten doorverwezen naar de tweede bezichtiging, welke plaatsvindt tijdens de KWPN Stallion Show 2023 van 1 t/m 4 februari in Den Bosch. De dressuurhengsten openen van 29 november t/m 3 december 2022 de eerste bezichtiging. Van 6 t/m 9 december mogen de jonge springhengsten zich in de kooi tonen tijdens het vrijbewegen en het vrijspringen. Tot slot komen de Gelderse hengsten op 9 december aan start.

Le Formidable hofleverancier
De Bordeaux-zoon en kampioen van zijn jaargang tijdens de KWPN Hengstenkeuring in 2019 Le Formidable (uit Vienna elite pref prest PROK van Ferro, fok/ger Saskia Poel) mag zich de absolute topleverancier van de eerste bezichtigingshengsten noemen bij de dressuur. Met maar liefst 26 nakomelingen is hij dit jaar topaanvoerder. Na Le Formidable staat de eveneens kampioen van zijn jaargang tijdens de KWPN Hengstenkeuring Jameson RS2 (Blue Hors Zack uit Atilinda M elite pref prest IBOP-dres sport-dres, D-OC, fokker Stal 104 uit Wijdewormer) met twintig nakomelingen het vaakst als vader te boek. Ook Grand Prix-hengst GLOCK’s Toto Jr. (Totilas uit Desperada van Desperados, fokker Schmidt uit Naumburg) met vijftien nakomelingen en multikampioen Kjento (Negro uit Zoriana elite pref prest ibop-dres PROK van Jazz, fokker Ad van Os uit Sprang-Capelle) met dertien nakomelingen leveren een groot aandeel in de dressuurhengsten van de eerste bezichtiging.

Hengsten aanmoedigen
Komt u de hengsten ook aanmoedigen in Ermelo? Publiek is zeker welkom tijdens de eerste bezichtiging. Kunt u er niet bij zijn? De eerste bezichtiging ook live te volgen via kwpn.tv.

Verbod op scheren van tastharen en oren
Bij paarden wordt onder het mom van mooier, vaak de tastharen rond de mond en ogen van het paard geschoren. Mooi laten prevaleren boven doelmatigheid, los van het feit dat het schadelijk of onschadelijk is, is in het kader van welzijn niet gewenst. Het scheren van de tastharen van een paard leidt tot een verlies aan zintuigelijk vermogen en kan een paard bijgevolg hinderen. Daarom is ter bevordering van het paardenwelzijn met ingang van het keuringsseizoen 2022 een verbod op scheren van tastharen en oren ingevoerd. Voor de hengstenselectie geldt dat hengsten waarvan de tastharen rond mond en ogen geheel verwijderd zijn en/of waarvan de haren aan de binnenzijde van de oorschelp weggeschoren zijn niet kunnen deelnemen aan de hengstenkeuringen en overige KWPN-evenementen en competities. 2022 was een overgangsjaar, maar met ingang van 1 januari 2023 worden de regels gehandhaafd en worden op deze wijze getoiletteerde paarden niét toegelaten tot de keuringsring.

Algemeen reglement

Groepenindeling dressuur

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bianca_v_s, BLEXBot, Donderwolk55, Ghazella, Lotje033, Mariett, PollyPancake, Siebel, xRaisin en 11 bezoekers