Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
Sky_As schreef:superpony schreef:In biefstuk heb je kwaliteits en prijs verschillen. Als je de goedkoopste kiest, weet je dat die net even minder kan zijn. Goed bereiden kan wel schelen, maar het wordt geen top biefstukje.
Maar het andere ligt toch echt aan je eigen smaak.
Ik bak vlees sws door, maar heb van een goede kok waar mn zoon werkte biefstuk bakken. Neemt niet weg dat ik hem nog steeds iets langer in de pan laat, omdat ik dat lekkerder vind.
Het is ook niet voor niks dat ze meestal vragen hoe je hem gebakken wilt hebben.
helaas geeft de prijs niet altijd garantie op de kwaliteit van het vlees (uiteraard heeft het er vaak wel mee te maken).....maar ik vind in een "gemiddeld" restaurant betaal je zo'n 25-35 euro voor een biefstuk, dan mag je verwachten dat je gewoon een goed stukje krijgt, en niet een baklap of andere rommel die ze soms als biefstuk durven te verkopen.
En dit is in mijn ogen vaak ook een tekortkoming van de kok die er staat. Want als je het stuk vlees vast hebt, kun je de kwaliteit al voelen....
maar volgens mij weten veel koks tegenwoordig zelf ook niet hoe een goed stuk vlees eruit (hoort) te zien en voelen, en hoe ze het moeten bakken.
Ook dat vragen naar hoe je hem gebakken wilt hebben vind ik vaak tegenvallen.....dan vraag je Medium/rare, en dan krijg je alsnog een doorgebakken stuk.
En als ik daar dan 25-35 euro voor betaal, dan voel ik me behoorlijk gen**id. Dan bak ik hem liever thuis zelf. Voor mij vaak wel een reden om bij het uit eten te gaan geen biefstuk of iets te pakken, maar eigenlijk is dat natuurlijk belachelijk.
Dat je iets niet pakt als je luxe uit eten gaat, omdat je van mening bent dat je het thuis zelf beter bereid.
Needje schreef:Ja wat grappig is dat we BBQ als een zomer iets zien. Terwijl het eigenlijk je lichaam verwarmd. En dus eigenlijk als winterkost gezien moet worden.
(edit: er van uit gaande dat het om een vlees bbq gaat)
Memories schreef:De slagers hier vind ik dan echt weer niets. Ontloopt de supermarkt nauwelijks qua kwaliteit en je betaalt je scheel, ben zo 10€ pp kwijt en dan heb je echt geen exorbitant grote portie. Heb er al 4 geprobeerd maar het is allemaal even droevig, proef letterlijk 0 verschil.
Vlees halen we hier voornamelijk via Grutto en dat is echt fantastisch qua kwaliteit. De porties zijn niet al te groot maar we hoeven ook niet elke dag vlees of veel vlees per keer. Het is bizar hoeveel lekkerder dat is dan slager en supermarkt terwijl je niet de hoofdprijs betaald voor een portie, het ontloopt de supermarkt niet eens meer echt qua prijs. Kan het iedereen aanraden die goed vlees wil voor een hele nette prijs (zeker in verhouding met de kwaliteit) en een vriesvak over heeft.