Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Loretta schreef:Pinacolada schreef:Klopt, moet eerlijk zeggen dat ik bokt als paardenliefhebbers boervriendelijker had ingeschat.
Dat verbaast mij ook wel. Hebben sommigen dan niet door hoe afhankelijk we met de paarden van boeren zijn. Waar het hooi vandaan komt. Wat er met de mest gebeurt.
bigone schreef:Loretta schreef:
Dat verbaast mij ook wel. Hebben sommigen dan niet door hoe afhankelijk we met de paarden van boeren zijn. Waar het hooi vandaan komt. Wat er met de mest gebeurt.
Ik denk dat je wel verschil moet maken, voer voor paarden wordt over het algemeen niet door koeien boeren gewonnen. Die zijn het maar al te veel voor hun eigen bedrijf nodig. Er zijn wel gestopte boeren met misschien een paar stuks hobby vee die daarnaast specifiek grasland hebben om te verkopen als paarden kuil of hooi.
DuoPenotti schreef:Ja we zijn wel het braafste, andere landen hebben een andere stikstofnorm aangemeten.
Nederland 0,7 gram.
Duitsland 100 gram.
Denemarken 200-400 gram.
Maar dat is al 100 keer aangehaald.
En ja 15 hectare is klein voor een natura 2000 gebied.... dat stroom verdeel station is dadelijk bijna net zo groot....
Dus ga niet emmeren over vergelijken met Yellowstone park...daar word niet eens mee vergeleken!!
Maar zoals het topic zegt: steun onze boeren!!
Succes vandaag boeren!!!!
Citaat:Kan de ruime Duitse stikstofnorm ook in Nederland?
Het korte antwoord is 'nee', want Nederland is niet met Duitsland te vergelijken. De ruime Duitse norm is mogelijk omdat het een heel ander land is, met grotere natuurgebieden en minder stikstof-producerende activiteiten daaromheen. Die zijn gemiddeld ook nog eens verder verwijderd van de natuurgebieden. De Duitse natuur is er veel beter aan toe dan in ons land.
[...]
"Daar komt bij dat er in Duitsland nog nooit iemand naar de rechter is gestapt om de regeling aan te vechten", vult advocaat Paul Bodden, gespecialiseerd in milieu en omgevingsrecht, aan. Als dat wel zou gebeuren is de kans aanzienlijk dat hij moet worden aangepast.
[ Afbeelding ]
https://nos.nl/artikel/2307260-kan-de-r ... -nederland
Citaat:Vijf vragen over stikstofaanpak in andere landen
3. Wat is er bijzonder aan het Deense model?
De Deense aanpak is gericht op een bedrijfs- en gebiedsspecifieke aanpak, laat Tommy Dalgaard, professor Agro-ecologie aan de Universiteit van Aarhus, desgevraagd weten. Het land kent strenge bemestingsnormen, met stikstofnormen gericht op specifieke gewassen en soorten mest. Schouten wil ook naar een gebiedsgerichte aanpak, wellicht dient Denemarken hier wel als voorbeeld.
4. Zijn Duitsland en Denemarken met Nederland te vergelijken?
Eigenlijk niet. Zo zijn in Duitsland de Natura 2000-gebieden vaak groter en liggen boerenbedrijven op grotere afstand. Denemarken telt meer varkens dan Nederland, maar de bedrijven zijn wel beter over het land verdeeld. In Denemarken hebben ze niet van die vee-intensieve gebieden als in De Peel en de Gelderse Valei.
https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2019/ ... ere-landen
elnienjo schreef:bigone schreef:Biologisch gaan boeren betekend 5 koeien per hectare. Maar dat moeten ze wel willen en daar zou best een stuk stikstof oplossing bij zitten.
Dat is wel idioot weinig.
Citaat:Nee, de Duitse of Deense stikstofnorm kan niet in Nederland
DuoPenotti schreef:@roodvos
Duitsland is idd niet zo stom geweest om zelfs bosjes van 15 hectare als natura 2000 aan te merken.
Daarom kun je niet vergelijken.
De cijfers waren wel anders geweest als Nederland zo stom niet was geweest.
PoelieWoelie schreef:Heeft iemand hier misschien een bron/link voor een korte, onpartijdige uitleg van wat er nu allemaal gebeurt? Ik snap niet zo goed wat er allemaal aan de hand is nu en ik kan niet zo goed een fijne bron vinden..
996981 schreef:Ik hoorde zojuist op de radio (er werden geen bronnen genoemd voor de cijfers) dat men 50 jaar geleden 30% van het loon kwijt was aan eten. Nu is dat 8%…. De prijzen zijn dus lager geworden voor de consument en anderen zijn daar de dupe van.
elnienjo schreef:30% van je inkomen aan eten is ook echt wel bizar, zeker als je ook nog hoge vaste lasten als energie en zorgverzekering hebt. Dan verwordt een groot deel van de bevolking als werkslaven die alleen nog maar kunnen werken om zich te kunnen voeden ipv dat er ook nog wat overblijft om iets plezierigs van te kunnen doen.