Wim Impens wint BWP-award sponsored by KBC

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 14189
Geregistreerd: 20-04-16

Wim Impens wint BWP-award sponsored by KBC

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-03-22 19:43

Belgian Warmblood
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie.


De Derde Fase van de BWP Hengstenkeuring kon eindelijk plaatsvinden op een normale manier. Het was drie dagen puur genieten! We konden ook de fokkers, die dat zo hard verdienen, eindelijk terug in de bloemetjes zetten.

Zo ging de BWP-award sponsored by KBC naar Wim Impens. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die het afgelopen jaar op een bijzondere wijze heeft bijgedragen aan de uitstraling van BWP. Het bestuur koos dus voor Wim Impens, met zijn op een bijzondere wijze gefokte King Edward, een Edward x Feo-zoon. Het bestuur motiveert haar beslissing als volgt: "Het was werkelijk close finish dit jaar. De lijst met absolute toppers die in aanmerking kwamen was lang en de verschillen, zeker bovenaan, erg klein. De bal rolde in het voordeel van Wim Impens en King Edward omwille van de uitstekende uitslag op de Olympische Spelen. De gouden team medaille en de individuele vierde plaats, zorgden voor heel wat media aandacht voor BWP, ook buiten de wereld van de paarden en de pony’s. Als we kijken naar de definitie van de BWP award, dan sluit dit aan."

De Young Breeder Award was voor Niel Vangelder. Deze trofee wordt uitgereikt aan een jonge fokker, die op een bijzondere manier uitstraling heeft gegeven aan BWP. Met Rocco van het Koningsbos had Niel vorig jaar de veilingtopper in de Young Horses Auction, hij kan terugblikken op een succesvolle verkoop van een merrieveulen op de Elite Foal Auction, maar daarnaast fokt hij jaarlijks meerdere veulens die hij in ons stamboek inschrijft, hij is een drijvende kracht bij BWP Tienen, lid van de Stamboekcommissie springen, een medewerker van de BWP Hengstenkeuring, één van de vaste mannen in de kooi.

In 2022 zette hij zijn palmares intussen al verder, met twee hengsten die dit weekend werden goedgekeurd voor de BWP-dekdienst, een topverkoop op de BWP Top Stallion Auction en een fokproduct goedgekeurd als dekhengst voor Zangersheide.

Dit alles is bij BWP niet ongemerkt voorbij gegaan. Niel combineert de beste bloedlijnen met het oog op de betere sportieve prestaties en afzetmogelijkheden, denk maar aan Imogen de Regor; Latisha de Regor; Libelle de Muze, en dat mocht dus in de bloemetjes gezet worden, want niet elke fokker kan zulke adelbrieven voorleggen en al zeker niet elke jonge fokker.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 3heathcliff5, Akshay, AmberG, Aranel, BingBot, Celebi, Chinas, KimD, pat1967, rocky_1995 en 17 bezoekers