Martin Fuchs: "Ik plan mijn hele seizoen naar de Rolex Majors"

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102157
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Martin Fuchs: "Ik plan mijn hele seizoen naar de Rolex Majors"

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-02-22 19:11

Equnews
Sport

Afbeelding
Leone Jei van Martin Fuchs. Foto: © FEI/Christophe Taniere
Rolex Grand Slam of Show Jumping ging in gesprek met de nummer twee van de wereld: Martin Fuchs. De Zwitser schreef eind vorig jaar nog geschiedenis nadat hij voor de tweede opeenvolgende keer de Rolex Grand Prix van CHI Genève won.

Wat zijn je doelen, dromen en ambities voor 2022?
Mijn belangrijkste doel voor dit jaar is om het goed te doen op alle Rolex Majors en de andere Rolex Grands Prix; zij zijn mijn belangrijkste focus. Daarnaast mik ik op de FEI Wereldruiterspelen TM en de FEI Wereldbeker™ Finale. Ik heb een aantal ongelooflijke paarden, dus ik zal ernaar streven om die te gebruiken voor de grotere Grands Prix en kampioenschappen. Ik heb ook een aantal mooie jonge paarden die ik graag naar een hoger niveau wil tillen.

Hoe voelt het om te weten dat je geschiedenis hebt geschreven door opeenvolgende Rolex Grands Prix te winnen in CHI Genève voor je thuispubliek?
Het is altijd geweldig om een Rolex Grand Prix te winnen, maar om er een back-to-back te winnen, en voor de ogen van mijn thuispubliek, maakt het zo veel specialer voor mij. Leone Jei is ook nog zo'n jong paard; het was zeker een hele grote overwinning voor mij!

Denk je dat Leone Jei de volgende Clooney 51 kan worden?
Ik vergelijk ze niet; Clooney 51 was het meest succesvolle paard in de geschiedenis van de Zwitserse springsport. Ik kan dus echt niet verwachten dat ik meteen de volgende Clooney 51 heb. Maar ik vind wel dat Leone Jei heeft laten zien dat hij alle kwaliteiten in huis heeft en ik denk dat hij op dit moment een van de beste paarden in het circuit is.

Vooruitkijkend naar The Dutch Masters volgende maand; met welke paarden ga je de strijd aan, en wie heb je geselecteerd voor de Rolex Grand Prix?
Ik zal Chaplin rijden in de Rolex Grand Prix. Hij is in zeer goede vorm en ik denk dat The Dutch Masters hem goed zal liggen. Ik ben van plan om Leone Jei mee te nemen naar de grotere buitenringen, zoals CHIO Aken, omdat ik denk dat die beter bij hem passen.


Welke combinaties van paard en ruiter hebben volgens jou het in zich om de Rolex Grand Prix op The Dutch Masters te winnen?
Ik denk niet dat er één specifieke combinatie is. Bij elke Rolex Grand Slam Major vind je de beste paard en ruiter combinaties, en daarom heeft iedereen daar een kans om te winnen. Naar mijn mening is de Rolex Grand Slam of Show Jumping daarom zo speciaal en uniek. Ik denk dat onze sport anders is dan de meeste andere sporten, het is veel moeilijker om regelmatig of back-to-back te winnen, omdat we met dieren werken en dat maakt de sport zo onvoorspelbaar. Dit maakt het winnen van de Rolex Grand Slam of Show Jumping, zoals Scott Brash en Hello Sanctos hebben gedaan, zo'n ongelooflijke prestatie.

Hoe plan je de shows waar je met je paarden naar toe gaat?
Ik plan mijn shows rond de Rolex Majors, omdat die mijn belangrijkste prioriteit zijn. Ik beslis welk paard ik meeneem naar welke show, gebaseerd op hun vorm en hun sterke punten. Als er geen grote wedstrijden zijn, neem ik graag mijn jonge paarden mee om ze ervaring te laten opdoen in kleinere klassen.

Hoe is het met Clooney 51?
Hij is heel goed. Hij wordt elke dag bereden, het is goed voor zijn schouder om actief te blijven. Hij gaat mee op buitenritten en in de wei - ik denk dat hij zijn pensioen wel leuk vindt! We zijn zo blij dat hij weer thuis is en dat hij in zo'n goede conditie is.

In CHI Geneva, had je iemand die crêpes maakte buiten de stallen van je paard. Kun je ons daar iets over vertellen?
Hij is mijn vriend uit Frankrijk. Hij vindt het leuk om naar de shows te komen en voor mij en mijn grooms te zorgen. Alle ruiters vinden het leuk om tussen de lessen door even langs te komen voor een snack!

Wat houdt je gemotiveerd en hongerig naar succes?
Voor mij is de speciale samenwerking tussen paard en ruiter zo opwindend en houdt me gemotiveerd. Elk paard is elke dag anders, en ik geniet er echt van om tijd met ze door te brengen. Als je elke dag met een paard werkt om beter te worden en je werk betaalt zich uit op een grote show, is dat zo belonend.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 7ofhearts, Jolynne, Lithya, sterregoud en 24 bezoekers