Slaag je er niet in om je handen stil te houden? Tips!

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 11849
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Slaag je er niet in om je handen stil te houden? Tips!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-10-21 20:45 Tip de Nieuwsredactie

Equnews.nl
Algemeen

Afbeelding
De handhouding is ook heel belangrijk te paard.
Foto: _l_amanda_l_/ Bokt Wiki


Slaag je er maar niet in om tijdens het rijden je handen stil te houden? Dat kan verschillende oorzaken hebben!

Als de ruiter zijn handen niet stil kan houden, vermoedt trainster Corinna Lehmann een geblokkeerde schouder. "De handen worden onrustig omdat de beweging van het paard ergens heen moet." De oorzaak kan echter ook liggen in de training van de ruiter. "Als je nog nooit zonder teugels hebt gereden, bijvoorbeeld aan de longe, heb je altijd een bepaalde fixatie op de lichaamshand." Maar het is nooit te laat om te oefenen en hand-onafhankelijk zitten te leren. Corinna Lehmann geeft de volgende tip: "Je kunt ook een halsriem om je paard doen en je vingers daaraan oriƫnteren. Dan kun je proberen alles te rijden wat mogelijk is, stap, lichte draf, zelfs een beetje galop. En dan zul je merken hoe vaak je de neiging hebt om terug te trekken met je handen."

Maar onvaste handen kunnen ook een andere oorzaak hebben: "Als de ruiter te veel met de handen wil doen, voortdurend een parade geeft of het paard wil positioneren. Dit resulteert ook in een zeer onrustige hand. Je kan hieraan werken door tijdens een bepaalde oefening gedurende 20 meter alleen de nodige gewichtshulpen te geven. De volgende 20 meter voeg je de juiste beenhulpen toe. "En voor de laatste 20 meter, denk ik na over wat de teugels nog meer moeten doen. Dat vermindert een hoop," belooft Corinna Lehmann.

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
*pum* De Bokkersbokaal zoekt nieuwe zoekers! De wat? [LZP] Bokkers Bokaal - Ga ook mee op zoek!! Soort geochaching/ schatzoeken, maar dan op zijn Bokts! Mega leuk en je komt nog eens ergens! *pum*
*pum*&if=1 *pum*


Elisa2

Berichten: 24705
Geregistreerd: 31-08-04

Re: Slaag je er niet in om je handen stil te houden? Tips!

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-21 08:14

Hm het kan inderdaad verschillende oorzaken hebben maar vaak komt het voort uit een zit die niet onafhankelijk is, is mijn ervaring.

Onrustig dmv zagen is natuurlijk wat anders...

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-


crow
Berichten: 2356
Geregistreerd: 12-05-07

Re: Slaag je er niet in om je handen stil te houden? Tips!

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-21 09:22

Ik laat mensen soms eenhandig rijden als ze teveel rommelen met de handen en dan bewust met zit en beenhulpen rijden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bambelien, belle_boef, rayoow, Trendiction en 8 bezoekers