KNHS Instructeurscongres 2021: de instructeur als regisseur

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 9333
Geregistreerd: 20-04-16

KNHS Instructeurscongres 2021: de instructeur als regisseur

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-07-21 16:51 Tip de Nieuwsredactie

Persbericht KNHS
Algemeen

Afbeelding
De instructeur als regisseur, hoe zit dat? Foto: KNHS


Nadat we ruim een jaar geen evenementen en congressen hebben kunnen bijwonen, durven we dit jaar weer voorzichtig enthousiast te zijn. Hierbij presenteren wij het programma van de derde editie van het KNHS Instructeurscongres tijdens Horse Event op zondag 19 september, met als thema ‘De Instructeur als regisseur’. KNHS en Horse Event zijn trots op de toezegging van topsprekers als Marc Pierard, Jan Sleijfer en Vincent Bijlo en Marion Schreuder als vertrouwde dagvoorzitter.

De instructeur als regisseur
In de driehoek paard, ruiter, begeleider staat de instructeur centraal en heeft hij of zij de regie. Hoe vul je deze rol als instructeur optimaal in? Dr. Marc Pierard, als paardengedragsdeskundige werkzaam aan Hartpury University neem ons mee in vragen als ‘Hoe leert een paard?’ en ‘Hoe passen we deze kennis echt goed toe tijdens het geven van instructie?’ Sportpsycholoog Drs. Jan Sleijfer van NLsportpsycholoog legt de focus op de begeleider in zijn presentatie ‘Wie hebben de teugels in handen?’, waarbij ook de rol van ‘sportouders’ aan bod komt. Na de pauze staat de ruiter in de schijnwerper in diverse praktijksessies met onder andere Edwin Hoogenraat en Tineke Bartels. Cabaretier Vincent Bijlo sluit het congres op spectaculaire wijze met het belangrijke onderwerp ‘een veilig sportklimaat’. Waar ligt de grens tussen een duidelijke uitleg geven en grensoverschrijdend gedrag? Mag een instructeur het been van een ruiter aanraken om uit te leggen op welke plek de hulp beter tot zijn recht komt? Wat doe je als instructeur als de ouders fanatieker zijn dan het onzekere kind op die nét te wakkere, talentvolle sportpony? Vincent neemt ons op zijn geheel eigen wijze mee.

Vertrouwde dagvoorzitter
Marion Schreuder is, uiteraard, weer de vertrouwde dagvoorzitter. Marion begeleidt het programma en de praktijksessies op haar eigen enthousiaste en professionele wijze. De dag wordt gestart met een interview met Anne Loosveld, voorzitter van de beroepsgroep hippische instructeurs. Na de lunch interviewt Marion diverse topjeugdruiters uit het kader over hun ontwikkeling tot ruiters in de sport. Marion sluit het instructeurscongres af met de uitreiking van de HIP Award ‘Hippische docent/ instructeur van het Jaar’.

Elkaar ontmoeten
Uiteraard is er ruimte om elkaar te ontmoeten, bij te praten en Horse Event en de standhouders te bezoeken. Het congres start met een koffie ontvangst, er wordt gezamenlijk geluncht op de beursvloer en na afloop is er vanaf 15.00 uur tijd om Horse Event te bezoeken. Ga voor het volledige programma van het KNHS Instructeurscongres en Horse Event naar www.horse-event.nl.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: berthe, fransje23, PetalBot en 7 bezoekers