Slechte huid - wat te doen?

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Esmee_RS

Berichten: 4880
Geregistreerd: 10-07-11
Woonplaats: Op het circuit

Slechte huid - wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-09-20 07:54

Ik kan me goed herinneren dat ik ruim 10 jaar geleden, in groep 8, mijn eerste puistjes kreeg. Destijds zaten ze bij mijn wenkbrauwen. Ik baal er eigenlijk nogal van dat ik nu, ik ben nu 22, nog steeds zo’n slechte huid heb met veel puistjes.

Mijn huid is erg vet en gaat daardoor snel glimmen en ik heb zeer grove poriën. Ik heb veel last van mee eters, verstopte talgkliertjes en puisten. Er zijn dalen en pieken, maar een onzuiverheden zijn er altijd wel. Ik verwacht niet dat ik ooit een stralende, perfect gave huid ga hebben, maar hoop toch dat ik op zijn minst wat van die puisten af kan...

Ik heb zelf verschillende dingen geprobeerd. Huidverzorging; goedkope merken en merken wat meer richting het middensegment. Echt dure merken durf ik toch niet echt zonder hulp van een deskundige te kopen. Echter maakt dit niet veel uit. Ik reinig mijn huid 2 keer per dag.
Dure of goedkope make-up heeft er geen invloed op. Ook heeft het dragen van geen make-up ook geen invloed erop, het blijft ongeveer even erg.
Een aantal maanden geleden ben ik gestopt met de pil (februari uit mijn hoofd), dit heeft het niet erger of beter gemaakt.
Een periode minder vlees eten heeft er geen invloed op. Zuivel eet/drink ik sowieso nauwelijks.
Ik heb geen stress.

Nu ik er zelf echt niet mindering in kan brengen, denk ik dat het maar eens tijd is om hulp in te roepen. Maar waar begin ik? Kan ik naar een schoonheidsspecialiste, of is dit meer iets voor een huidtherapeut of dermatoloog? Kan je daar ook zonder doorverwijzing terecht? Aangezien ik vermoed dat mijn huid ook weer niet slecht genoeg is voor een doorverwijzing.

Ben benieuwd naar jullie tips en ervaringen!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

loez

Berichten: 11072
Geregistreerd: 19-07-03
Woonplaats: Broekhuizen (lb)

Re: Slechte huid - wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 07:56

Ik ga volgen. Hier hetzelfde en ben ondertussen 30.... wat ik ook geprobeerd heb niet alleen met producten maar ook met eten en drinken aanpassen, tot nog toe weinig waarvan ik zeg hè hè dit werkt wel. Komende maandag toevallig een intake bij de huidkliniek gepland staan hiervoor.

moonfish13
Berichten: 18229
Geregistreerd: 20-08-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 07:59

Bij mij doet varkensvlees veel kwaad, en chocolade en dingen met veel soja.
Je zou kunnen kijken wat er gebeurt als je om te beginnen varkensvlees schrapt.
Dat was bij mij écht gigantisch verschil en er zijn heel veel mensen die daar op reageren qua huid.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 08:02

Laatst bijgewerkt door Anoniem op 11-09-20 08:16, in het totaal 3 keer bewerkt

LoveBodin

Berichten: 4354
Geregistreerd: 18-12-09
Woonplaats: Under The Northern Lights

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 08:02

Ik had dit ook altijd. Huisarts kon uiteindelijk ook niet helpen, dus naar de dermatoloog geweest. Eén hele heftige kuur (roaccutane), gelukkig in de winter, en sindsdien is het bij mij niet meer echt teruggekomen.
Schoonheidsspecialiste heb ik overgeslagen, ik was toen wel een beetje klaar al met alle middeltjes die eigenlijk niet veel deden.
Ik zou als ik jou was gewoon naar de huisarts gaan en overleggen. Er is veel meer voor de stap naar de dermatoloog (en voor de roaccutane). Bij mij was het zo op het oog inderdaad wel heftiger dan bij jou.

Esmee_RS

Berichten: 4880
Geregistreerd: 10-07-11
Woonplaats: Op het circuit

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-09-20 08:05

moonfish13 schreef:
Bij mij doet varkensvlees veel kwaad, en chocolade en dingen met veel soja.
Je zou kunnen kijken wat er gebeurt als je om te beginnen varkensvlees schrapt.
Dat was bij mij écht gigantisch verschil en er zijn heel veel mensen die daar op reageren qua huid.

Oh, varkensvlees eet ik ook niet! Vind ik niet zo lekker :P

nereids

Berichten: 503
Geregistreerd: 01-05-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 08:06

Ik herken mezelf erg in! Je kan idd kijken naar je voeding, varkensvlees en zuivel wilt nog wel eens boosdoener zijn (is niet altijd zo).
Ik ben zelf naar een schoonheidsspecialist gegaan en zij gebruiken het merk Image. De producten werken thuis super en bij de schoonheidsspecialiste doe ik om de zo veel weken peelings en facials. Zij bekijken daar je huid en stellen een behandelplan op.
Deliaskinmaster is ook interessant om te volgen! Zij gebruikt ook Image.
Vroeger ook clinique gebruikt en andere merken maar dat hielp helaas niet.
Maar zoals hierboven de huisarts is ook een goed idee! Heb ook over roaccutane gehoord en dat hielp toen bij een vriendin enorm.

yeentll

Berichten: 833
Geregistreerd: 10-08-12
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 08:07

Ik had dit ook, uiteindelijk heb ik een bio peeling gedaan. Een kuur van 3x en mijn huid was zo egaal als naar kon. En de producten van Paula’s choice gebruiken voor de acné huid. Ik heb nu soms nog 1 puistje als ik ongesteld moet worden, verder niks.

_Nelleke_

Berichten: 8059
Geregistreerd: 02-11-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 08:07

Jeetje, wat vervelend dat je zo'n last hebt van een slechte huid! Ben je al weleens 'gewoon' bij de huisarts geweest hiervoor?

Allereerst, rook je? Drink je alcohol? Die 2 zijn echt boosdoeners bij een slechte huid. Daarnaast is varkensvlees voor veel mensen echt een boosdoener. Je moet het wel echt 3 maanden niet eten om verschil te merken. Verder is voldoende slaap en genoeg sporten ook belangrijk voor een mooie huid.

Daarnaast valt er met goede huidverzorging een hoop winst te behalen. Stelregel is: vermijd alles met parfum (irriteert je huid alleen maar) en alles uit potjes waar je met je vingers in moet om er een lik crème uit te halen. Er blijven elke keer bacteriën achter dus dat is niet bevorderlijk voor je huid. Tubes of pompjes zijn beter!

Ik heb zelf hele fijne ervaring met de producten van Paula's Choice. Die zijn ongeparfumeerd en zitten altijd in tubes of pompjes. Ze hebben voor elk huidtype een lijn en je kan ook probeerverpakkingen gebruiken. Mijn huid was vergelijkbaar met die van jou. Ben nu 33, gebruik al ruim 9jr Paula's choice en ben veel gezonder gaan leven en heb alleen nog incidenteel een puistje maar verder is mijn huis helemaal mooi egaal.

Zunzuncito

Berichten: 1572
Geregistreerd: 06-08-05
Woonplaats: in de Buurt

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 08:12

Ik ben in de veertig en moet nog steeds oppassen. Roaccutane heeft een aantal keer prima geholpen, maar dat mag je niet oneindig voorgeschreven krijgen. In het ziekenhuis geweest om hormonen te laten testen en te vragen naar alternatieven op de pil (die ik slikte), maar daar kwam niks raars uit en de arts zei toen dat het enige wat kan helpen is om te veranderen van pil merk. ik ben van Diana35 naar Yasmin gegaan en dat helpt goed.
Varkensvlees is idd een no-go.

Pistasche

Berichten: 6676
Geregistreerd: 02-01-07
Woonplaats: Boktlid nr. # 56477

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 08:14

Bij mij hebben de producten van Louis Widmer heel veel verschil gemaakt (voornamelijk de 'Acne Care creme'). En inderdaad, naar een huidspecialist!

Niniane

Berichten: 6437
Geregistreerd: 24-02-06
Woonplaats: Ergens in Zuid-Oost Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 08:15

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat voor producten je gebruikt. Ik lees dat je je huid verzorgt, maar het is wel cruciaal dat je de juiste producten gebruikt voordat je overstapt naar zwaarder geschut.

Overigens kan je altijd proberen een doorverwijzing naar de dermatoloog te krijgen. Kan zeker geen kwaad. :)

Lynnepinny

Berichten: 2706
Geregistreerd: 14-03-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 08:18

Oh, dat vind ik nog wel meevallen :o Ikzelf had nooit zo'n last van puistjes, maar sinds ik met de pil ben gestopt is het sinds een jaar een soort explosie geworden. Helaas ook niet goed behandeld, dus zit nu met littekentjes..
Maar ik heb wel wat gevonden dat kan helpen! Tegenwoordig was ik elke avond m'n gezicht met African black soap en smeer het daarna in met een klein laagje shea butter. Beide ingrediënten moeten echt puur zijn, onbewerkt etc. Dit heeft het niet volledig weggekregen, maar het is er wel wat minder ernstig door. Van die hele diepliggende puisten op m'n wangen heb ik iig niet meer, nu meestal alleen nog van die oppervlakkige.
Verder schijnen bij sommigen biergisttabletjes te werken. Ik heb het geprobeerd, helaas zonder succes maar wel met een reactie op de hoeveelheid vitamine B6 die erin zit. Maar voor sommigen werkt het wel ;)

Neroo
Berichten: 10272
Geregistreerd: 16-03-04
Woonplaats: Zuid-oost Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 08:20

Met jouw huid zou ik nog niet aan de roaccutane gaan. Zo enorm heftig is je huid niet, en roaccutane is echt, maar dan ook echt troep. In mijn omgeving hebben aantal mensen dit geslikt, en het hielp even maar is weer terug.

In Veldhoven zit een huid instituut welke is gespecialiseerd in acne. Vanuit het hele land komen daar mensen heen voor acne behandelingen. Vital Acne Instituut heet het. Misschien een idee om daar eens te gaan informeren?

_San87_
BKB 2024 winnaar 2D

Berichten: 41594
Geregistreerd: 18-05-09
Woonplaats: Het bos

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 08:27

Mij hebben de producten Gladskin heel erg goed geholpen. Ik gebruik het nog steeds, want fijn spul.

Het is heel mild, reinigt goed en is geurloos. De gel met stepefekt (een goedje dat enkel de bacterie die acne veroorzaakt aanpakt) gebruik ik inmiddels om de dag, de rest dagelijks. Super spul.

GMekkes
Berichten: 766
Geregistreerd: 23-05-10
Woonplaats: Peize

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 08:50

Plantaardig (gezond) eten, brandnetelthee drinken en mijn bed 2x per week verschonen. Wanneer ik dat doe heb ik nergens last van, zodra ik hier van afwijk krijg ik weer puistjes.

Hiervoor ging ik naar een huidspecialist voor peelingen. Pijnlijk, duur en ik heb er pigmentvlekken aan over gehouden. Het werkte overigens wel maar ik zou er héél voorzichtig mee zijn.

The_Cat

Berichten: 7286
Geregistreerd: 04-11-15
Woonplaats: BE

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 09:01

Niniane schreef:
Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat voor producten je gebruikt. Ik lees dat je je huid verzorgt, maar het is wel cruciaal dat je de juiste producten gebruikt voordat je overstapt naar zwaarder geschut.

Overigens kan je altijd proberen een doorverwijzing naar de dermatoloog te krijgen. Kan zeker geen kwaad. :)


Maar hoe weet je dat dan?

Niet mijn topic maar ik heb hetzelfde probleem als TS en ben dan ook nog wat ouder. Nu moet de mondmasker heb ik echt in de buurt van mijn kaak/kin nog eens extra puistjes..

Ik ben eens geweest voor een huidverzorging bij een gespecialiseerde zaak, echter denk ik dat ze mijn huid nogal verkeerd ingeschat heeft (ik ken er ook niks van, maar het is maar gevoel). Ik heb een soort vette huid en ook grove poriën, maar die verzorgingspecialiste had er toen een creme op gedaan speciaal voor de vette huid zei ze. Ik heb nog nooit zo lang met zo'n plakgezicht rondgelopen. De producten die ze op men gezicht gesmeerd had bleven echt op men gezicht liggen en waren veel te vet om in te trekken..

Mijn 'verzorging' nu bestaat gewoon uit in de ochtend en de avond dat miscelair water van Garnier te gebruiken. Voor de rest weet ik het nu niet. Heb ook een tijdje wat producten van Nivea gebruikt, maar dat hielp niet veel dus nu laat ik het maar

Esmee_RS

Berichten: 4880
Geregistreerd: 10-07-11
Woonplaats: Op het circuit

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-09-20 09:06

Bedankt voor alle reacties, zo snel al! :D

Zoals gezegd, varkensvlees eet ik echt (bijna) nooit. Kan me de laatste keer dat ik varken heb gegeten niet meer herinneren, ik vind het gewoon niet zo lekker :o Ik eet rund en kip, haalde voorheen altijd vlees bij de slager en de poelier (mijn inziens zit daar ook al minder troep in) maar sinds 2 maanden van Hello Fresh.
Zuivel ook weinig! Ik eet vooral groente en fruit (en avondeten, maar dat is wel wat gevarieerd). Chocola ook niet veel (uiteraard wel eens :D) en soja ook weinig.

Image heb ik goede dingen over gehoord! Alleen is dat dus (door het prijskaartje) iets waarvan ik het een beetje "eng" vind om te proberen.
De producten van Paula's choice gebruik ik op dit moment, maar dat maakt het niet per se veel beter. Ik vind dat ook mega uitdrogend, krijg er echt een droge en trekkende huid van dus vandaar dat dat ik nu weer verder kan gaan kijken.

Ik rook niet en drink niet veel (1 denk gemiddeld 1 glas per week).

Bedankt voor alle tips, ik ga zeker eens kijken naar alles wat jullie aandragen. Ik ben me er zeker van bewust dat het vele malen erger kan, maar wil hier gewoon echt eens verbetering in brengen. :)

Elitedeux

Berichten: 690
Geregistreerd: 25-04-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 09:20

Kan je bij de huisarts geen doorverwijzing krijgen?

Ik kreeg eerst een "zwaardere pil voorgeschreven, die oa ook acne remde. Dit heeft bij mij zo'n verschil gemaakt! Wellicht dat je ook eens de huisarts om advies kan vragen? Via hem kan je evt. ook een doorverwijzing krijgen naar de dermatoloog.

Esmee_RS

Berichten: 4880
Geregistreerd: 10-07-11
Woonplaats: Op het circuit

Re: Slechte huid - wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-09-20 09:21

Ik heb het bij de huisarts nog niet geprobeerd, ik weet dus niet zeker of ik een doorverwijzing ga krijgen. Was benieuwd naar ervaringen, hoe anderen dit pad hebben bewandeld :D Want er zijn zooo veel opties en specialisten..

De pil ga ik absoluut niet meer aan.

Margee

Berichten: 5711
Geregistreerd: 19-08-01
Woonplaats: Kortenhoef

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 09:27

Hier hele goede ervaring mee in naaste kring https://www.vitalacneinstituut.nl/
Na 3 dermatologen en hele kuren antibiotica met heftige reacties, was dit een prima behandeling.
Kijk even bij je ziektekostenverzekering wat deze vergoed en anders evt. wisselen komend jaar

moonsparkle
Berichten: 21717
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 09:38

Misschien een aparte vraag maar heb je weleens echt naar natuurlijke middelen gekeken? Zalf van kamille bijvoorbeeld van holland&barret? Kamille houdt de huid elastisch, werkt ontstekingremmend, verzachtend en helpt tegen huid irritaties. Er zit bisabolol in een werkzame stof die vanwege de positieve werking op de huid ook in veel andere huidverzorgingsproducten word gebruikt.

Gnome
Berichten: 8445
Geregistreerd: 01-10-05

Re: Slechte huid - wat te doen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 09:45

Gladskin!

Zizipicoleo

Berichten: 326
Geregistreerd: 25-06-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 09:49

Wat vervelend TS! Ik heb ongeveer in hetzelfde schuitje gezeten. Destijds alles geprobeerd, van hormonale anticonceptie en antibiotica tot allerhande crèmes en zalfjes tot dieetaanpassingen, niks hielp. Op mijn 21e was ik het zo spuugzat dat ik voor de roaccutane ben gegaan. Eindelijk had ik geluk, met één kuur was ik er permanent vanaf! Zoals al eerder gezegd in het topic is roaccutane nogal een paardenmiddel (no pun intended) met heftige mogelijke bijwerkingen en wordt dus niet zomaar aan iedereen voorgeschreven. Als ik jou was, zou ik gewoon eens naar de huisarts om te overleggen. Succes!

Doubtless

Berichten: 8482
Geregistreerd: 29-12-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 09:57

Margee schreef:
Hier hele goede ervaring mee in naaste kring https://www.vitalacneinstituut.nl/
Na 3 dermatologen en hele kuren antibiotica met heftige reacties, was dit een prima behandeling.
Kijk even bij je ziektekostenverzekering wat deze vergoed en anders evt. wisselen komend jaar


Ik heb hier 5 jaar gelopen, maar heb nooit helemaal kunnen stoppen met de behandeling. Ze zijn wel goed, maar ken ook wel plekken waar ze praktisch hetzelfde doen voor de helft van het tarief.

Ik moet zeggen dat ik je huid wel mee vind vallen. Ik verwacht dat een regelmatig bezoek aan de schoonheidsspecialiste al een wereld van verschil kan maken.

Ik heb meer acne en houd het nu onder controle met 1x in de 6 weken schoon laten maken, geen varkensvlees, goed slapen en genoeg bewegen. Stress is een boeman, dat valt bij mij letterlijk van mijn gezicht af te lezen :')