Altijd kijken bij wat je ook aan gif geeft bij mijt: wat is de werkzame stof. Staat het er niet op; dan navragen of nazoeken want de merknaam zegt nul komma nul. Als mijt niet reageert op merkje x en merkje y heeft dezelfde werkzame stof dan zal die óók niets uithalen.
Bij mijten altijd na 10 dagen de behandeling herhalen voor de eitjes die uitkomen. Het is anders dweilen met de kraan open.
Daarbij komt: nooit jarenlang hetzelfde gebruiken, of met regelmaat want dat werkt resistentie in de hand. Diverse werkzame stoffen afwisselen zodat ze zo goed mogelijk blijven werken.
Dectomax injecties zijn niet ongevaarlijk, dat is een laatste redmiddel als alle andere dingen niet helpen.
Verder zorgen voor goed management: goede omstandigheden (dus niet op een stal met risico op herbesmetting of mok die mijtinfectie makkelijker toelaat vanwege aangedane huid door urine) niet in de blubber, voeding aanpassen, geen granen en laag in suikers, dat scheelt al enorm.
Dat friesianspul is dus gewoon een spinoff van de gore afgewerkte smeerolie die ze vroegah gebruikten. Maar nu de schone versie van de (vermoedelijk goedkoopste minerale olie?) opgeleukt met wat kruiden en dergelijke. Mijn eerste keuze zou het niet zijn in elk geval. Maar uiteraard is dit beter dan wat een oude boer erop zou smeren bij het olieverversen van z'n tractor. (ik zet het wat scherp neer

dus wat dat betreft mag er een zoutkorreltje bij )
Veel succes met behandelen, en dan moet het goedkomen.