Moderators: RianneH, Melissa0304, Sica, Neonlight, balance
Saaams schreef:Via het stamboek wellicht? Ik heb mijn ierse connemara met iers groen paspoort nu via het connemara stamboek laten opzetten op mijn naam. Er komt nog een controleur langs en dan krijg ik een NL paspoort met mijn naam.
tengeltje11 schreef:Gewoon blaadje afprinten van het Vlaams paardenloket om ze te registreren.
Daar kan je bv aanduiden dat het paard reeds een paspoort heeft,als er geen signalement instaat,zal je DA nog een signalement moeten maken,dan betaal je een bedrag en staat ze geregistreerd op je naamin België.
Dit heeft niets met een stamboek te maken natuurlijk,dan ben je gewoon in orde mbt de Belgische wetgeving.
Als je ze wil laten inschrijven in een stamboek,zoek dan eerst uit welk stamboek,want er zijn er verschillende,dan moet je eenstamboekopname betalen en regelen zij de de rest.
Hier betaal je uiteraard wat meer voor dan,maar dan is ze wel ingeschreven in eenstamboek.
Inslapen ed,dat gebeurd niet hoor,een handelaar hoeft ook geen paarden op zijn naam te zetten,dus helemaal normaal dat ze nog op naam van de fokker staat.
Alvoor ingevoerd moeten ze een medische keuring ondergaan om ingevoerd te moeten worden,dus eenmaal hier hebben ze dat gehad.
Citaat:Buitenlands stamboekpaard
Identificatie van een paard dat ingeschreven staat bij een buitenlandse fokkersvereniging (import)
Als u een paardachtige wil aangeven die in een buitenlands stamboek ingeschreven staat, moet u een “aanvraagformulier identificatie paardachtige”, een kopie van het paspoort (met afgestempelde identiteitscontrole) en een kopie van het gezondheidscertificaat afgeleverd door het land van herkomst aan ons opsturen.
Indien het paard reeds voorzien is van een EU-conform paspoort (met afgestempelde identiteitscontrole) EN van een gezondheidscertificaat, dan wordt het paard na betaling van de factuur (stap 2) beschouwd als geïdentificeerd en ontvangt u een bevestiging van encodering in de centrale gegevensbank (stap 5). U slaagt dan dus enkele stappen over in het identificatieproces.
Indien het paspoort niet conform blijkt of het gezondheidscertificaat ontbreekt, dan krijgt u een “identificatieattest voor paardachtigen” per post opgestuurd. U doorloopt dan alle vijf hieronder verder beschreven stappen. Bovendien dient het paard een uitgebreid gezondheidsonderzoek te ondergaan (klinisch onderzoek en bloedanalyse). Alle kosten (dierenartsen en analyses) zijn ten laste van de paardenhouder. Om de naleving van deze regels te garanderen zal het FAVV strenge controles uitvoeren. Zorg dus dat u steeds een gezondheidscertificaat bekomt voordat u een paard ons land binnenbrengt en het niet laat vervallen. U kan dit opvragen via de bevoegde overheid in het land waar het paard vandaan komt.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker