Berdien gaat zo zoeken
Hier het recept: O ja wij hebben het gegeten met rode kool met appeltjes
en dat bladerdeeg uitrollen is nog een vak apart
HINT echt goed laten ontdooien 
Hier en daar wat extra info bij vermeld en toch ook nog maar even het stukje van de levertjes
Zweedse Strudel met gehakt (en kippelevertjes)
Ca. 20 minuten bereiden ca. 40 minuten in oven + 10 minuten rusten.
Benodigheden:
5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
2 eetlepels boter = om te bakken (heb gewoon bak&braad gepakt)
1 ui, fijngehakt
400 gr gehakt
Gehaktkruiden (heb zo’n zakje tuinkruidenmix voor gehakt voor 400 gr gebruikt)
1 sneetjes oud witbrood, verkruimeld (ik heb paneermeel gebruikt)
125 ml Crème fraîche
(100 gr kippelevertjes + 1 theelepel tijm + peper + zout)
Bloem
1 ei, losgeklopt
braadslede + bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de bladerdeeg ontdooien. Verhit 1 eetlepel boter in de koekenpan en bak hierin de uitjes goudgeel.
Doe het gehakt met de kruiden, broodkruim, crème fraîche in een kom en voeg daar de gebakken uitjes aan toe en meng alles goed doorelkaar.
(bak de kippelevertjes in 8 min heel zachtjes bruin en bijna gaar en strooi er peper, zout + tijn over)
Bestrooi het werkblad met bloem en leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een rechthoekige lap van ca. 25 x 20 cm. Schep het gehakt ( en de kippelever) in een reep op het midden van het deeg. Sla de korte kanten over de vulling en rol het deeg om de vulling.
Bestrijk de randen met losgeklopt ei en plak ze goed vast. Leg de strudel met de naad naar beneden in een met bakpapier beklede braadslede en bestrijk de bovenkant met ei.
Bak de strudel in het midden van de oven in 40 minuten mooi bruin en gaar.
Giet het vocht af en laat de strudel 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.