Moderators: ynskek, Dani, Polly, Giolli, Hanmar, Mjetterd, xingridx, Ladybird
Prrrr schreef:Ik zal wel gek zijn: als jij die uren in het vorige jaar boekt, zoals je ze in dat jaar ook gedeclareerd hebt, dan kom je toch niet in de problemen? Dan krijg je ze inderdaad later uitgekeerd, maar de omzet staat nog in je vorige jaar. Suppletie-aangifte en klaar? Hoe ziet je boekhouder dat?
Humpiedumpie schreef:Ik ben overigens geen zzper maar informele zorgverlener, dus ben bij de hulpvrager in dienst.
Petpa schreef:De salarisbetaling van PGB WLZ vindt plaats via de SVB.
Zij sluiten het voorgaande boekjaar begin januari af waardoor er geen mogelijkheid is om het salaris met terugwerkende kracht op 2021 te boeken.
Ik begrijp niet waarom je minder dan de helft over houdt.
Is dat wellicht een correctie omdat ze in januari te weinig ingehouden hebben?
Wildgirl schreef:Begrijp ik het goed dat je pas in januari 2022 je uren hebt ingediend over het laatste kwartaal van 21?
Waarschijnlijk was er in q4 21 nog geen pgb budget beschikbaar wegens de wmo overgang. Waardoor men dus niet de uren terug kan boeken, er is dan nl nog geen potje waaruit het voldaan kan worden.
Heel vervelend maar uiteindelijk hun risico.
Ik zou in gesprek gaan en aangeven dat wanneer ze je de geleden schade niet vergoeden je stappen gaat ondernemen.
mrie schreef:Hij mag dat niet doen, stel dat jij een ww uitkering aan moet vragen dat is niet helder hoeveel uur je wanneer gewerkt hebt. Om voor een uitkering in aanmerking te komen moet je de laatste 36 weken voorafgaan aan je aanvraag minimaal 26 weken gewerkt hebben. Als jouw werkgever ineens alles op een hoop gaat vegen zou dat dus kunnen betekenen dat jij geen uitkering krijgt.
Het lijkt mij dus van belang dat jouw arbeidsuren goed doorgegeven en geregistreerd raken. Gebeurt dat niet dan getuigd dat van slecht werkgeverschap.
Begin gewoon met een schriftelijk verzoek, je kunt altijd nog een dure advocaat of vakbond inschakelen.
Flower033 schreef:Begrijp ik het goed dat je in feite in loondienst bent? De belastingschaal waarin je valt, wordt toch op jaarbasis berekend?
Het tarief voor zowel de eerste en de tweede schijf bedraagt 37,05%. Pas bij een inkomen boven de ruim 69.000 euro betaal je meer. Aangezien je toeslagen krijgt, zal daar het probleem niet zitten.
Vervallen je toeslagen omdat je in 2022 op papier 3 maanden extra verdient? Begrijp ik dat goed?
Exitium schreef:Het is nu in 2022 betaald dus je salaris in 2022 gaat opeens van 12 naar 15 maanden. Gezien je toeslagen over een kalenderjaar gaan, heeft het daar dus flinke invloed op.
Hoe het juridisch zit weet ik niet, maar toen ik 15 jaar terug op een salarisadministratie van een detacheringsbureau werkte hebben we dit soort situaties ook weleens gehad. We wezen iedereen er diverse keren nadrukkelijk op dat ze hun urenbriefjes op tijd in moesten dienen en dat ze tot ± half januari hadden om hun briefjes over januari in te leveren i.v.m. de jaarafsluiting, maar er waren er weleens eigenwijs. (ze hoorden ze ook elke week op te sturen via een antwoordenvelop, maar er waren er die ze standaard één keer in de maand op de bus deden)
Yv_ schreef:Ik snap ook niet zo goed waar het vandaan komt dat je de helft meer belasting moet gaan betalen. Of je het bedrag nou 3 maanden lang elke maand krijgt, of in een keer van 3 maanden, onderaan de streep is het hetzelfde. Of valt dat precies op de grens van de belastingboxen?
Ik heb in januari 7 jaar (!!) achterstallig loon gekregen van mijn oude werkgever en ik ben nu echt aanzienlijk meer gaan verdienen. Hoogstwaarschijnlijk passeer ik de boxengrens wel en betaal ik dan over 2022 meer belasting. Maar daar heb ik nu nog geen last van, dat zal volgend jaar maart met de berekening duidelijk worden. Daar zou ik dan in 2023 middeling op aanvragen, waarmee ze een gemiddelde trekken over drie jaar waardoor het gelijk loopt. Misschien is dat een optie.
Het kan natuurlijk, maar ik denk niet dat 3 maanden echt grote verschillen zullen maken. Het gaat namelijk op jaarbasis. Of je moet natuurlijk al flink verdienen. Maar gezien je aangeeft dat je toeslagen krijgt, zit je daar niet in de buurt. Maargoed, als dat wel het geval is, kun je daar volgend jaar wat mee waardoor alles weer netjes gecorrigeerd wordt.
Maar voor de echte juiste antwoorden die bij jouw situatie passen, kun je denk ik het beste een boekhouder aannemen of eventueel de belastingdienst bellen voor opheldering.
meggiemeg schreef:Een goede accountant kan daar wel degelijk rekening mee houden. Je hebt nu eenmaal vaak facturen die bijvoorbeeld in januari binnen komen maar betrekking hebben op december van het jaar ervoor. Dat heb ik ook altijd elk jaar weer. Facturen die bij mij de deur uit gaan naar debiteuren in januari die nog betrekking hebben op werkzaamheden van december, dit geldt ook voor facturen die ik van crediteuren krijg, ik ontvang ze in januari maar ook betrekking hebben op diensten van december het jaar ervoor. Dit kan je dus verwerken in de aangifte die wordt gedaan over het inkomen.
Gebruikers op dit forum: lindidorst, purny, Romy_Stn, xPabloBokt, YandexBot en 13 bezoekers