Alleen voorgezet onderwijs.

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
OleJon
Berichten: 2502
Geregistreerd: 04-07-14

Alleen voorgezet onderwijs.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-10-20 19:04

Zijn er hier meer mensen, met alleen een voorgezet onderwijs diploma zelf was ik met 17 jaar van school af.was in augustus 17 geworden en ben meteen aan het werk gegaan. Dit was in 1999. Heb alleen een Mavo diploma. En wat voor werk doen jullie nu?


chanicha

Berichten: 12142
Geregistreerd: 14-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-20 19:09

Ik ben bij mijn vader in de slagerij gaan werken, kinderen gekregen, op de taxicentrale, KLPD en AID.
Ze keken naar mijn vaardigheden dus je kan je best opwerken.

On bended knee is no way to be free……
Ter ere aan Peter R. De Vries.

ZaZu Curacao vakantiestudio’s/appartementen verhuur, kijk op Instagram!

zonnebloem18

Berichten: 24834
Geregistreerd: 10-06-04
Woonplaats: Assen

Re: Alleen voorgezet onderwijs.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-20 22:37

Een diploma van de middelbare school heb ik niet eens. Veel pech gehad en weet nu gelukkig wel waarom het allemaal niet lukte.

Ik heb gewerkt in de schoonmaak op een vakantiepark (eerst schoonmaakster, later teamleider) en werk nu in een bewaakte fietsenstalling.

Omdat ik weet dat er wel veel meer in zit wil ik in februari of september beginnen met een BBL opleiding.

♥10 april 2014 is ons kleine wondertje Lotte geboren.♥

Fee_
Berichten: 6458
Geregistreerd: 22-10-09
Woonplaats: Zoetermeer

Re: Alleen voorgezet onderwijs.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-20 22:47

Ja ik!
Ben na het behalen van mijn havo diploma gaan werken bij McDonald's. Begonnen als crewlid en uiteindelijk de laatste jaren als floormanager.
Na 7 jaar gestopt omdat het niet te combineren was met mijn dochter.
Nu doe ik een BBL opleiding pedagogisch medewerker. Ik werk dus al drie dagen en daarnaast nog een dag school.

moonsparkle
Berichten: 21705
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-20 22:52

Ik ben aan het solliciteren naar BBL doktersassistente, maar dat valt nog niet mee. Er zijn zoveel banen, maar zo weinig opleidingsplekken en omdat er ook Bol opleidingen zijn is het extra moeilijk om een leer/werkplek te vinden.

Wist je dat veel planten eetbaar zijn en dat sommige ook heel gezond zijn? Je leert er meer over tijdens een wildplukwandeling

Amado7

Berichten: 10727
Geregistreerd: 04-06-11
Woonplaats: In het leukste dorp.

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-20 22:53

Ik heb wel een diploma. Maar ik merk dat je tegenwoordig echt bijna nergens meer binnen komt zomaar. En dat je in ieder geval een papiertje bij veel werk moet hebben. Ik dacht dat ik met mijn zorg diploma overal binnen kon komen, ook in de kinderopvang enzovoort enzovoort. Maar helaas. Je moet voor zoveel tegenwoordig een papiertje hebben anders ben je niet verzekerd en bla diebla. Jullie geen last van?

Niet perfect is ook goed

moonsparkle
Berichten: 21705
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-20 23:02

Ik krijg ook vaak terug dat ik te weinig ervaring heb, ja ik wil een ander vakgebied in, maar hoe kom je aan meer ervaring als je niet aan word genomen?

Wist je dat veel planten eetbaar zijn en dat sommige ook heel gezond zijn? Je leert er meer over tijdens een wildplukwandeling

_ENGEL_Jarig

Berichten: 1026
Geregistreerd: 25-01-11
Woonplaats: Monster

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-20 23:34

Yes me! Destijds een diploma van het vbo gehaald richting verzorging. Werkte toen in de horeca en dacht na een tussenjaar gaan studeren wat er nooit van kwam. Jaren in de horeca gewerkt en toen ik een andere kant op wilde een particuliere opleiding gedaan via scheidegger voor administratief medewerker. Ik werk nu ruim vijf jaar bij de Hersenstichting als project assistent en heb nooit spijt van mijn keuzes gehad en hen een goede en leuke baan.

LiselotZorro
Berichten: 597
Geregistreerd: 14-03-20

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-20 23:57

Amado7 schreef:
Ik heb wel een diploma. Maar ik merk dat je tegenwoordig echt bijna nergens meer binnen komt zomaar. En dat je in ieder geval een papiertje bij veel werk moet hebben. Ik dacht dat ik met mijn zorg diploma overal binnen kon komen, ook in de kinderopvang enzovoort enzovoort. Maar helaas. Je moet voor zoveel tegenwoordig een papiertje hebben anders ben je niet verzekerd en bla diebla. Jullie geen last van?

Ja zeker wel. Maar heel eerlijk heb ik kwaliteiten die maar heel weinig mensen hebben en een goede recruiter pikt dat op. Ook veel meegemaakt dat mijn salaris niet omhoog ging want geen opleiding, nou prima, dan neem ik ontslag. Dat was dan eigenlijk toch ook niet de bedoeling. :+ Vaak meegemaakt dat ik ergens kwam werken en dat collega's stonden te kijken van mijn kennis, terwijl ze niet eens wisten dat ik geen opleiding had gedaan, dus dan vind ik dat echt totaal ongegrond.

Beroepen die ik leuk zou vinden vragen een opleiding van bijna 10 jaar. Dat ging en gaat hem gewoon never nooit niet worden. Werk nu in de accountancy/administratie, eigen bedrijf en verdien er royaal mee dus mij hoor je niet klagen.

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101687
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: Alleen voorgezet onderwijs.

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-20 00:04

Ik heb ook alleen de Mavo afgerond.
Verschillende dingen gedaan.
Hema, schoonmaken, lijstenmaker, doppers bedrukt en nu assemblage medewerker in Ede. Heb nog nooit zoveel verdiend! En dat voor ongeschoold werk!

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Bestelpagina Equiday 13 april 2024 --> https://marliestrapfotografie.pixieset. ... april2024/

Plukje
Berichten: 1652
Geregistreerd: 22-06-05
Woonplaats: Veluwe

Re: Alleen voorgezet onderwijs.

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-20 06:44

Ik had allen mijn havo afgemaakt en viel heel snel uit op het hbo. Bij mijn bijbaantje in een telefoonwinkel kon ik fulltime gaan werken. Uiteindelijk was ik daar uitgekeken en ging ik bij een uitzendbureau informeren over de mogelijkheden voor ander werk. Tijdens dat gesprek dacht ik ‘ik kan jouw werk wel’ en toen heb ik gesolliciteerd naar de functie van intercedent. Normaal gesproken betreft dit een hbo functie, maar ze hadden meer mensen uit telefoonwinkels waar ze erg tevreden over waren en ik had alle assessments erg goed gemaakt, dus ik werd aangenomen. Daar groeide ik door naar vestigingsmanager. Na 8 jaar wilde ik iets anders en toen ben ik bij een holding terechtgekomen met een paar kleine gespecialiseerde uitzendorganisaties. Die holding werd heel snel overgenomen door een grote investeringsmaatschappij en daardoor gingen er echt mooie deuren voor mij open. Inmiddels vervul ik diverse ad interim management rollen bij bedrijven van die investeringsmaatschappij.
Met alleen havo ben ik met gezond boeren verstand op een hoger managementfunctie terecht gekomen.
Inmiddels ben ik 37 jaar, ben ik bijna 10 jaar hier in dienst en heb ik in de avonduren toch mijn hbo gehaald (net afgestudeerd). Dat hbo traject vond ik het echt niet waard, dat zou ik achteraf niet gedaan hebben.
Al met al ben ik erg trots op mijn loopbaan.

Wie lief heeft, begrijpt. Wie begrijpt, heeft lief. Iemand die zich begrepen voelt, voelt zich geliefd en iemand die zich geliefd voelt, voelt zich begrepen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleOther, YandexBot en 1 bezoeker