Van hobby naar eigen bedrijf

Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gitta_

Berichten: 279
Geregistreerd: 17-04-08
Woonplaats: Ede

Van hobby naar eigen bedrijf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-20 11:10

Dag lieve Bokkers,

Zijn er nog meer mensen die naast hun studie, werk, etc. een eigen bedrijfje aan het starten zijn vanuit hobby en passie? <3 Ik ben momenteel vierdejaars studente aan de Hogeschool van Amsterdam, daarnaast heb ik een leuke parttime baan bij een online reisplatform en ben ik ondertussen bezig met het opzetten van een eigen merk met webshop. Het kan best veel zijn af en toe, maar het opzetten van een eigen merk is altijd al mijn droom geweest en het is mega leuk om aan te werken. Het is een langzaam proces, maar ik heb dan ook geen haast. Na 2.5 jaar stuntelen, uitproberen, contacten leggen, brainstormen enzovoorts begint het nu steeds concreter vorm te krijgen en begin ik aan mijn laatste stappen tot live gaan. Onwijs spannend!!

Wie is hier nog meer mee bezig? Wellicht kunnen we ervaringen, dromen en doelen met elkaar uitwisselen. Tips zijn bij mij in ieder geval altijd welkom. :) Anyway, ik zal later in het topic mijn persoonlijk verhaal wat meer toelichten, anders wordt het wel een hele lange openingspost haha. Misschien zijn hier al wel topics over, if so.. dan mag hier natuurlijk een slotje op. :D Ik had wel gezocht, maar niets actiefs gevonden op het forum momenteel.

Lijkt me leuk om te horen wat jullie allemaal doen!
Groetjes,
Gitta


SaraViavia

Berichten: 1800
Geregistreerd: 13-02-11
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 11:14

Leuk Gitta! Spannend dat je binnenkort live gaat!

Ik ben ook vierdejaars student (Hogeschool van Arnhem Nijmegen) en heb een eigen bedrijfje in de paardenbusiness (de grootste passie die er voor mij te bedenken is). Ik studeer Logistics Management en ik heb dan ook nog bijbaantje bij een transportbedrijf. Dat laatste kom ik overigens momenteel niet aan toe wegens drukte van studie+eigen bedrijf, maar dat zul jij vast wel herkennen. Ik vind het altijd leuk om ervaringen en dromen te delen, mag ook via pb!
Succes met alles!

Trotse eigenaar van 9 superpony's en 2 toppaarden

Ibiat (v. Rabiat Z) dressuur M1+2 springen 1.10m +22

kiwiwitje

Berichten: 20143
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Vught

Re: Van hobby naar eigen bedrijf

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 11:45

Hier ook.
Ik ben 1 november gestart met een webshop met hondensnacks (en supplementen etc, en ook voor katten). Zelf heb ik 3 katten en 3 honden en vind voeding heel boeiend en het is, mede door corona, heel hard gegaan.

BarkKing Hondensnacks - https://www.barkkingdogsnacks.nl/ Gebruik de code BOKT voor 10% korting!
Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://www.staffordshirebullterriers.nl - Instagram: @specialmuchi

Gitta_

Berichten: 279
Geregistreerd: 17-04-08
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-20 12:00

@SaraViavia - Ontzettend tof dat je de paardenbusiness in bent gegaan, dapper! En het loopt dus ook lekker als je je bijbaan in principe niet meer nodig hebt? Ja, de druk van alle kanten en het aandacht verspreiden is veel.. maar helaas, ik heb nog niet verdient met mijn bedrijfje dus ik doe rustig aan. One step at a time. :j Ik studeer Communication & Multimedia Design, waarbij ik online ervaringen ontwerp. Erg veel computerwerk voor zowel studie als werk en ik wilde eigenlijk iets ernaast, naast paarden ben ik gek met honden en wonen hier twee windhonden in huis die 's winters dikke truien en jassen aanmoeten. :D Het gros van wat er momenteel op de markt beschikbaar is, is tuttig of moet uit het buitenland komen. Erg duur grapje. + De online webshops vind ik meestal erg achterhaald, niet meer van deze tijd of algeheel gewoon vreselijk om te gebruiken. Dus ik dacht: dat kan ik vast beter, online komt wel goed en ik ben twee jaar geleden zelf op naailes gegaan. Vanuit daar is de wens om te ondernemen steeds meer gegroeid, toen ik een naam had gelijk ingeschreven bij de KvK en gáááán. Haal er zoveel energie en plezier uit, maar dat zal jij vast ook zo ervaren!

De richting van mijn bedrijfje is een duurzame windhonden-'kledinglijn' gemaakt van lokale (bio) materialen en onder eerlijke omstandigheden gefabriceerd. Het meeste werk zat eigenlijk vooral in ontwerpen en het vinden van de juiste materialen, nooit gedacht dat dat zo moeilijk zou zijn. Nu is de volgende stap productie, maar daar is budget voor nodig en moet ik nog even sparen haha!

Hoe lang ben jij nu bezig? En ben jij tegen grote obstakels aangelopen in de opzettende fase?

---

@kiwiwitje - wat gaaf! En, hoe bevalt het ondernemende leven je? Ik ken jullie al via Instagram, dacht eigenlijk dat jullie al veel langer bestonden!

kiwiwitje

Berichten: 20143
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Vught

Re: Van hobby naar eigen bedrijf

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 12:09

Nou bevalt eigenlijk wel heel goed. Mijn vriend is zelf al ondernemer in de beveiligingstechniek dus helemaal onbekend is het niet. Maar t is voor mij wel fijn omdat ik zelf qua gezondheid het een en ander mankeer en zo kan ik alles zelf invullen. Dat is wel heel prettig.
Nee zijn echt pas 1 november gestart haha.
Wel heel interessant met die kleding. Ben heel benieuwd.

BarkKing Hondensnacks - https://www.barkkingdogsnacks.nl/ Gebruik de code BOKT voor 10% korting!
Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://www.staffordshirebullterriers.nl - Instagram: @specialmuchi

littleroosie

Berichten: 6067
Geregistreerd: 16-05-01
Woonplaats: Oldemarkt

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 12:18

Leuk topic, ik hou van ondernemende mensen!

Ik ben zelf 3 jaar geleden voor mijzelf begonnen als permante make-up artiest en dat gaat heel goed. Nu zijn wij anderhalf jaar geleden verhuisd naar een boerderij en ben ik een beetje met pony handel begonnen en dat loopt niet verkeerd. Nu ben ik dus in twijfel of ik dit ook in een onderneming moet drukken. Heb de stal wel al een naam gegeven, Stal de Bonte Dijk. Heb ook een website gemaakt maar deze is nog niet zo officieel; https://rooschess8.wixsite.com/staldebontedijk
Daarnaast heb ik ook nog een facebookpagina met bijna 1000 volgers en sinds kort ook op instagram.

Al het begin is moeilijk, tijdens mijn studie ben ik nog samen met een vriendin een social media bedrijfje begonnen maar na 7 jaar hebben we begin dit jaar daarvan de stekker eruit getrokken en daar ben ik erg blij mee. Ik kan mij nu meer focussen op wat ik echt leuk vind. Zodra je eenmaal een keer bent begonnen is het veel makkelijker om andere dingen ook op te starten, je moet even die drempel over.

Insta: stal.de.bonte.dijk
Insta: pretty.by.roos - pmu in Wolvega
Vino van de Bonte Dijk B+5

melody7

Berichten: 13695
Geregistreerd: 16-02-11
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 12:36

Leuk dat je wilt gaan starten!

Ik ben een bedrijf begonnen omdat ik op Instagram al groot bereik had. Zonde om daar niets mee te doen, dus toen het door een grotere opdracht tijd werd voor een KVK nummer heb ik het wat uitgebreid. Ik heb een Etsy shop met merchandise en fotoattributen en sinds een paar maanden een webshop met maandelijks wisselende boxen en wat losse producten voor cavia's. Alle producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, dat is https://www.caviabox.nl :) De Etsy shop heb ik al langer en dat loopt prima, als ik klaar ben met mijn opleiding wil ik dat ook naar een eigen domein over zetten.
De boxen gingen goed van start, maar ik merk nu dat het wat minder wordt. Dat zal wat tijd nodig hebben want het is natuurlijk een heel specifieke doelgroep, maar dat komt vast goed. Ik zie wel al wat terugkerende klanten dus daar ben ik heel tevreden mee. Ik verwacht niet dat ik er straks van kan leven, maar het is een leuke bijkomstigheid en ik vind het super leuk om te doen!

Ik maak gebruik van de KOR regeling, doen jullie dat ook?

Mijn cavia's volgen? Dat kan! Facebook: Guinea Pigs Adventures Dagelijks op instagram: Klik

Peerke_

Berichten: 6643
Geregistreerd: 20-02-10
Woonplaats: Hoogeveen

Re: Van hobby naar eigen bedrijf

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 12:46

Klinkt als een leuk plan!
Een kennis van mij liet jaren geleden honden jasjes maken van restmaterialen die in de fabrieken overbleven na het maken van paardendekens. Dat verkocht best goed :j

Productie draaien kost helaas veel geld, maar de prijzen liggen nu erg hoog, en de fabrieken zoeken alleen naar grote orders, er is heel veel vraag door de corona achterstanden, over een paar maanden zijn ze weer bij en zakken de prijzen en minimale orderhoeveelheden vanzelf.

Wil je het alleen via je webshop verkopen of uiteindelijk ook via (gespecialiseerde) dierenwinkels?

met cavia snacks ben ik ook ooit bezig geweest, een fabriek waar ik paardensnoepjes laat produceren, maakt ook snacks voor knaagdieren, maar dat heb ik nooit doorgezet.

SaraViavia

Berichten: 1800
Geregistreerd: 13-02-11
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 13:46

Gitta_ schreef:
@SaraViavia - Ontzettend tof dat je de paardenbusiness in bent gegaan, dapper! En het loopt dus ook lekker als je je bijbaan in principe niet meer nodig hebt? Ja, de druk van alle kanten en het aandacht verspreiden is veel.. maar helaas, ik heb nog niet verdient met mijn bedrijfje dus ik doe rustig aan. One step at a time. :j Ik studeer Communication & Multimedia Design, waarbij ik online ervaringen ontwerp. Erg veel computerwerk voor zowel studie als werk en ik wilde eigenlijk iets ernaast, naast paarden ben ik gek met honden en wonen hier twee windhonden in huis die 's winters dikke truien en jassen aanmoeten. :D Het gros van wat er momenteel op de markt beschikbaar is, is tuttig of moet uit het buitenland komen. Erg duur grapje. + De online webshops vind ik meestal erg achterhaald, niet meer van deze tijd of algeheel gewoon vreselijk om te gebruiken. Dus ik dacht: dat kan ik vast beter, online komt wel goed en ik ben twee jaar geleden zelf op naailes gegaan. Vanuit daar is de wens om te ondernemen steeds meer gegroeid, toen ik een naam had gelijk ingeschreven bij de KvK en gáááán. Haal er zoveel energie en plezier uit, maar dat zal jij vast ook zo ervaren!

De richting van mijn bedrijfje is een duurzame windhonden-'kledinglijn' gemaakt van lokale (bio) materialen en onder eerlijke omstandigheden gefabriceerd. Het meeste werk zat eigenlijk vooral in ontwerpen en het vinden van de juiste materialen, nooit gedacht dat dat zo moeilijk zou zijn. Nu is de volgende stap productie, maar daar is budget voor nodig en moet ik nog even sparen haha!

Hoe lang ben jij nu bezig? En ben jij tegen grote obstakels aangelopen in de opzettende fase?

---

@kiwiwitje - wat gaaf! En, hoe bevalt het ondernemende leven je? Ik ken jullie al via Instagram, dacht eigenlijk dat jullie al veel langer bestonden!


Wat een goed idee! Knap dat je echt gaat sparen om te kunnen investeren, respect! Tijdens mijn opleiding heb ik een half jaar lang Ondernemerschap gedaan. Dankzij deze minor ken ik twee jonge meiden die wellicht een connectie met jou hebben. Eén van de twee maakt babykleertjes en verkoopt deze via o.a. Instagram. De andere maakt duurzame hippe kleding voor meiden/vrouwen. Mocht je denken dat je er baat bij hebt om deze twee meiden te leren kennen let me know. Ik merkte bij onze minor Ondernemerschap dat we er heel veel aan hadden om met elkaar ideeën uit te wisselen en na te denken over bepaalde dingen!

Wat betreft de paardenbusiness dat is bij mij vanuit hobby ontstaan en dus had de oprichting daarvan weinig risico en weinig investeringskosten. Net zoals @littleroosie begon het zo lekker te lopen dat ik er echt KvK van moest gaan maken. Daarna is het mede dankzij de minor Ondernemerschap nog verder gegroeid en ook dáárna heeft de groei alleen maar doorgezet.
Echt grote obstakels ben ik tot nu toe nog niet heel veel tegengekomen. Misschien is dit overigens wel mijn meest verdrietige week in het ondernemen tot nu toe. Ik heb namelijk 8 weken geleden geïnvesteerd in een nieuw paard en nu blijkt het dier een blessure te hebben die niet meer te genezen valt. Ik zal hier verder op bokt nog niet over in details treden, omdat wij nog met de verkopende partij in gesprek zijn, maar al zóu dit financieel netjes gecompenseerd gaan worden, dit is toch wel een hele donkere en pijnlijke week in het leuke ondernemerschap wat ik tot nu toe heb mogen ervaren.

Trotse eigenaar van 9 superpony's en 2 toppaarden

Ibiat (v. Rabiat Z) dressuur M1+2 springen 1.10m +22

moonsparkle
Berichten: 21788
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 14:11

In mijn tuin had ik al een moestuin waar ik af en toe wat uit verkocht. Nu hoop ik vanaf volgend jaar workshops eetbare planten te kunnen gaan geven. Ik heb ook wel ideeën om erbij te doen zoals workshop natuurlijke huidverzorging, eco printen, moestuinieren

Omdat cursussen en workshops echter vooral in het weekend worden gedaan (want dan kunnen er nou eenmaal meer mensen) moet ik ook nadenken over wat ik daarnaast dan wil gaan doen? Ik ben er namelijk na heel wat jaren achter gekomen dat ik niet meer in m'n huidige vakgebied wil werken. Daarbij probeer ik dus ook uit te pluizen wat nou een dag zou zijn waarop de meeste mensen verder vrij zijn buitenom zaterdag en zondag. Daarnaast ben ik nog zoekende naar een eventuele binnen locatie voor ik de workshops verder uit werk voor ik erachter kom dat het onbetaalbaar is.

Wist je dat veel planten eetbaar zijn en dat sommige ook heel gezond zijn? Je leert er meer over tijdens een wildplukwandeling

Eilish
Berichten: 3019
Geregistreerd: 01-09-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-20 15:45

Leuke bedrijven! Toen ik nog niet wist dat ik langdurig arbeidsongeschikt ben had ik een klein bedrijf in het bedrukken van kleding naast mijn studie. Nooit echt winst mee gemaakt, maar wel ingeschreven bij de kvk en een btw administratie gevoerd. Daarmee gestopt toen ik wist dat mijn klachten niet op korte termijn zouden overgaan. Sinds twee jaar doe ik aan naaldvilten, waarmee ik diertjes van vilt maak. Vorig jaar heb ik mijn studie afgerond. En binnenkort wil ik vilten diertjes gaan verkopen/in opdracht maken. Door mijn klachten doe ik er wel erg lang over om een diertje te maken. Maar ik heb recent een machine gekocht waarmee het hopelijk wat sneller gaat. Die komt als het goed is eind van de maand binnen.

Gitta_

Berichten: 279
Geregistreerd: 17-04-08
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-20 13:41

Woah, wat een leuke berichten allemaal. Erg tof om te lezen wat jullie allemaal doen, inspirerend hoe je van een 'idee' de realiteit maakt. Iedereen in haar eigen tempo en op haar eigen manier, erg knap.

Bij mij ligt productie iets anders, ik wil het niet via fabrieken laten lopen maar gewoon hier lokaal via particuliere naaisters (ken er een hoop van naailes) - maar het totale kostenplaatsje per item heb ik nog niet helemaal helder, dus ik moet eerst dat weten voordat ik mensen kan benaderen met de vraag of ze voor me willen naaien. Dan kan ik ze tenminste een eerlijk aanbod doen. :j

Zijn hier ook mensen die met financiering hun bedrijfje hebben gestart? Via vrienden, familie of van de bank?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bambolina, Dewii, IASCrawler, Mutsie93, Rox87, Sterrendief, watnou1, xTammyy en 11 bezoekers