Blij met je huidige werk?

Moderators: ynskek, Dani, Maureen95, Mjetterd, Ladybird, Polly, Hanmar, Giolli

 
 
Farjen

Berichten: 6729
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Oost-Vlaanderen, België

Blij met je huidige werk?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-11-18 12:10

Momenteel ga ik bij een loopbaancoach en krijg hier allerlei opdrachten.
Zo is er een opdracht waarbij men vraagt welk (wel of niet realistisch) beroep je altijd al had willen uitvoeren.
Dus ik vroeg me af welk beroep bokkers nu uitoefenen en of je hier ook blij mee bent en welk ander beroep je aanspreekt :)
Zelf werk ik als verpleegkundige en mijn lijstje met beroepen is zo verschillend.. Van kapper tot eigenaar broodjeszaak tot interieurarchitect :')


Prrrr
Moderatorrrr

Berichten: 27270
Geregistreerd: 08-10-05

Re: Blij met je huidige werk?

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 12:13

Zie dat vooral als een kans :)) Stel je voor dat je maar één ding zou willen worden en dat is beslist niet mogelijk...

The purpose of life is to live it
Eleanor Roosevelt

nine1987

Berichten: 7796
Geregistreerd: 14-07-08
Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 12:15

Ik ben al tien jaar in dienst bij Zeeman, waarvan vier jaar als filiaalmanager en anderhalf jaar lid van de ondernemingsraad..

Bevalt me nog steeds prima.. :)

<3 Sneakers <3

MarliesV

Berichten: 12766
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Re: Blij met je huidige werk?

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 12:32

Ik heb een verpleegkundige opleiding, maar was niet happy na diplomering en ben dus er voor een jaar tussenuit gegaan, datatypiste werk gaan doen om geld in het laatje te brengen.

Na een half jaar was ik er wel uit, ik ga niet meer in de zorg werken maar kijken waar ik mij administratief in kan ontwikkelen. Ik bleek veel meer talent en plezier te hebben aan planmatig werken en cijfertjes.

Uiteindelijk na wat opleidingen en trainingen ben ik nu verantwoordelijk voor de logistiek en export van een groot bedrijf. Niet op leidinggevend niveau, ik stuur wel een aantal mensen aan maar doe praktisch ook het werk. Dus douane contacten, KvK contacten, uitvoerdocumenten, productieplanning enz.

Ben ontzettend blij met mijn werk en werkgever. Ik krijg veel kansen om bij te leren en te blijven ontwikkelen. Dat is voor mij erg belangrijk. Ik zou geen jaren lang hetzelfde doen volhouden als er geen uitdaging in zou zitten.

#teampatat
Life is short....SMILE while you still have teeth!

Hutcherson

Berichten: 5955
Geregistreerd: 21-07-13
Woonplaats: --

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 12:35

Ik ben ergotherapeut met een eigen praktijk.
Ik wilde altijd huisarts of chirurg worden. VWO lukte niet dus dan kun je geen geneeskunde doen.
Ik ben op HBO niveau gaan zoeken en eigenlijk was dat gelijk een succes. Overigens heb ik ook 7 jaar in de PGB zorg gewerkt (dus echt lichamelijke zorg, helpen met douchen aankleden etc) en in de grafische vormgeving. Beide ben ik in gerold en was allebei leuk maar niet voor mijn toekomst.

n_love_qwert

Berichten: 528
Geregistreerd: 05-03-18
Woonplaats: S & G

Re: Blij met je huidige werk?

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 12:38

Ik ben blij met mijn baan. Ben een single mother en ik verdien in principe genoeg om mij en mijn kind te onderhouden!! Wel kan dat in onze woonsituatie sowieso makkelijker. (We zijn met 3 volwassenen dus staan elkaar ook financieel bij)

Wel werk ik niet full time. Ik wil nog tijd overhebben voor mijn kind, paard en andere hobby's. Dit is mogelijk met mijn werk, dus helemaal tevreden hier!!

R.I.P. Nancy |(
U r amazing sweatie :(

Rongyos
Berichten: 467
Geregistreerd: 11-04-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 12:41

Ben alweer 10 jaar bij een grafisch ontwerpburo aan het werk (hiervoor andere bazen en banen gehad). Ben zelf ook afgestudeerd als ontwerper, maar ben in deze baan niet actief als ontwerper. Ik ben meer de vliegende keep van kantoor; maak offertes, planningen, ontstress collega's, maak facturen, help mee dtp-en als het nodig is, etc. Heel divers en leuk werk. Klanten en collega's hebben veel waardering, dus dat is fijn.

Maar mijn droombaan ligt in een heel andere sector. Maar heb nu geloof ik een aardige middenweg gevonden (want de hypotheek en boodschappen moeten ook betaald worden nl.); ik tour af en toe een paar dagen mee met bands als fotograaf/merchandiser/chauffeur/pa, 'tourmanager' is een te groot woord denk ik. Net wat nodig is. Dit levert me nauwelijks 'extra' geld op (maar hotels en eten worden betaald), maar ik word er wel heel erg happy van (en van mijn huidige baan word ik ook happy) en mijn netwerk breidt zo uit, dus wie weet....
Dromen mag en voor nu is dit te doen. Maar als een band dan vraagt of ik de volgende tour de hele tijd mee kan.... oei, dat is wel een hele eer. Ff met mijn baas gaan overleggen voor meer vrije dagen denk ik :-D

san4nie
Berichten: 3204
Geregistreerd: 13-12-09
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 12:44

n_love_qwert schreef:
Ik ben blij met mijn baan. Ben een single mother en ik verdien in principe genoeg om mij en mijn kind te onderhouden!! Wel kan dat in onze woonsituatie sowieso makkelijker. (We zijn met 3 volwassenen dus staan elkaar ook financieel bij)

Wel werk ik niet full time. Ik wil nog tijd overhebben voor mijn kind, paard en andere hobby's. Dit is mogelijk met mijn werk, dus helemaal tevreden hier!!

Maar wat voor werk doe je dan precies?


Ik zelf werk op een plek waar mensen met een beperking wonen en ouderen. Daarnaast hebben we ook dagbesteding en een kinderopvang. Ik ben met alle 4 die dingen bezig. Natuurlijk zijn er altijd leukere en mindere dingen. Maar over het algemeen ben ik super blij en tevreden met mijn werk.

Gezocht: trust inno sense bustrens 13,5cm. Stuur gerust een pb als je iets hebt!

khirshanta

Berichten: 7565
Geregistreerd: 28-08-06

Re: Blij met je huidige werk?

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 12:50

Ik heb marketing en communicatie gestudeerd, en ben na een paar jaar in customer service gerold. Nooit echt gedacht, maar ik vind het geweldig! Daarnaast heb ik leuke collega's, en een net salaris. De laatste jaren is de werkdruk wel te hoog tot veel te hoog, maar langzaam maar zeker komt daarin wat schot in de zaak. Ik zou hier niet snel weg willen, ondanks de zware tijd die we hebben gehad.

Daarnaast leer ik nu voor hoefsmid. Niet zozeer als vast beroep, maar als hobby. Je bent nooit te oud je horizon te verbreden.

Blijkt ook uit mijn klasgenoten- van ergens in de 20 tot ergens in de 50 wil hoefsmid worden. Erg leuk om te zien, en ook allemaal leuke mensen :)

Lillian__

Berichten: 3206
Geregistreerd: 21-02-08
Woonplaats: Het o zo mooie Wijk Bij Duurstede

Re: Blij met je huidige werk?

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 12:54

Ik heb een opleiding dier en zorg gedaan en heb een vast contract in een dierenwinkel waar ik 25-38 uur maak, geen leidinggevende functie maar dat wil ik ooit wel (zodra ik daar klaar voor ben)

Mijn droombaan is nogsteeds werken met paarden in het buitenland, misschien dat ik dat ooit nog ga doen. Het enige wat mij tegenhoud is mijn pony. Ik heb hem beloofd dat ik zijn laatste eigenaar zou zijn (hij is 10 en heeft al vijf eigenaren gehad)

Floris[o][o]
Shetlandpony_floris_andme @instagram
Guess, & Polly i kerstmuts you
Armani de hemel is weer een ster rijker, rust in vrede :'(

Daihyo

Berichten: 83785
Geregistreerd: 01-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 12:59

Ik ben voor de klas begonnen (Pabo afgestudeerd), daarna via via op het archief van sociale zaken terecht gekomen (ik zocht snel werk en dit was het eerste beschikbare). Gemeenteland beviel me wel, dus na een paar jaar aan het werk gegaan als beleidsambtenaar onderwijs en cultuur bij een kleine gemeente. Daar vandaan een paar jaar als kwaliteitsmedewerker bij een bestuur voor openbaar onderwijs (primair en voortgezet) gewerkt en nu als beleids- en kwaliteitsmedewerker passend onderwijs bij een samenwerkingsverband voortgezet onderwijs.
En dat bevalt heel goed :D
Daarnaast werk ik voor mezelf als saxofoondocent en dirigent. Voor de afwisseling :D

jolmer20

Berichten: 3959
Geregistreerd: 13-01-07
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 12:59

Ik werk op dit moment in een aquariumwinkel maar nee, echt tevreden ben ik niet. Heb ook alleen mijn Havo afgerond dus heel veel meer kan ik niet :') maargoed, dit is niet iets wat ik heel mijn leven wil doen.

Wat ik dan wel zou willen doen, geen idee. Ik zou misschien wel weer willen solliciteren, maar dan alsnog zou ik niet weten wat.

Came to you with a broken faith. Gave me more than a hand hold.
Fotografie: http://www.rilo-media.nl

Mariska88

Berichten: 813
Geregistreerd: 30-04-09

Re: Blij met je huidige werk?

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 13:04

Mijn grote droom was dierenarts assistente.. Maar mijn ouders vonden dat daar geen werk in te vinden was, en leek ze niet slim
Daarom toen spw gedaan.. Leuke stage's en werkplekken gehad, heel gevarieerd..

Nu woon en werk ik op een melkveebedrijf.. Het werk vind ik leuk..Al is het als moeder van 2 Kids een bedrijf overdag runnen niet altijd makkelijk

Sabbientje

Berichten: 4056
Geregistreerd: 15-03-04
Woonplaats: Poortugaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 13:06

Ik ben Calculator. Ik reken uit wat het kost om elektrische installaties aan te leggen in de Industrie.
Ik doe dit al sinds 2001 en sinds 2011 op de lokatie waar ik nu zit (een Projectlocatie).
Voor dit werk was ik Elektriciën. Ik werk al sinds 1995 voor dezelfde werkgever. Eerst als leerling, toen monteur, toen calculator. Dus ben gegroeid binnen de organisatie.
En mijn werk bevalt mij nog steeds erg goed.

Overigens wilde ik als klein meisje graag automonteur worden, of vrachtwagenchauffeur bij de Shell. (die hadden van die mooie gele vrachtwagens :+ )
Laatst bijgewerkt door Sabbientje op 06-11-18 13:10, in het totaal 1 keer bewerkt

Matheno

Berichten: 6838
Geregistreerd: 06-01-11
Woonplaats: Urk

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 13:06

Ik heb de opleiding technische informatica gedaan en ben nog steeds naar volle tevredenheid werkzaam als programmeur.

If you could kick the person in the pants responsible for most of your trouble, you wouldn’t sit for a month.
--
[PP] Edje heeft een nieuw baasje! *Updates vanaf pag 13*

SpruitJarig

Berichten: 3633
Geregistreerd: 01-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 13:15

Lillian__ schreef:
Ik heb een opleiding dier en zorg gedaan en heb een vast contract in een dierenwinkel waar ik 25-38 uur maak, geen leidinggevende functie maar dat wil ik ooit wel (zodra ik daar klaar voor ben)

Mijn droombaan is nogsteeds werken met paarden in het buitenland, misschien dat ik dat ooit nog ga doen. Het enige wat mij tegenhoud is mijn pony. Ik heb hem beloofd dat ik zijn laatste eigenaar zou zijn (hij is 10 en heeft al vijf eigenaren gehad)


Je kan je pony toch mee laten komen naar het buitenland? Zijn er best veel die dat doen!

En ik ben boerin! Nu ruim een jaar hebben mijn man en ik dit bedrijf samen en na een paar maand om te hebben moeten schakelen vind ik het nu geweldig! Het was wennen niet zomaar weg te kunnen en dat koeien altijd kalven op het moment dat je weg moet :D

Een boerin in Groningen, met een liefde voor dier en natuur, te vinden op Instagram Boerin.Marije

Frummels

Berichten: 6891
Geregistreerd: 07-02-12
Woonplaats: Toscane

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 13:20

Ik heb hiervoor gewerkt als jurist (juridisch adviseur) en dat vond ik afgrijselijk. Ging elke dag huilend in de auto en met buikpijn naar mijn werk :n (bijna 2 jaar lang..)
Nu werk ik als paralegal bij een kantoor dat chemische octrooien schrijft en indient. Heb het hier echt enorm naar mijn zin! Het werk zelf is zeker niet iets waarvan ik kan zeggen dat het mijn droombaan is, maar ik heb de allerfijnste collega's en het bedrijf is heel goed voor haar medewerkers. :) Dat vind ik minstens zo belangrijk. Ik ben in elk geval al bijna 2 jaar niet meer met buikpijn of tegenzin naar werk gegaan.

Wat ik uiteindelijk graag zou willen: een eigen bedrijf in mentale coaching/begeleiding voor (top)sporters. Ik ben zelf ruim 12 jaar topsportster geweest en miste het mentale aspect toen enorm. Zou anderen daar heel graag bij willen helpen :j

La dolce vita ♥

Achterom
Berichten: 21448
Geregistreerd: 28-09-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 13:24

Ik heb bestuurskunde gestudeerd en werk sindsdien als beleidsmedewerker in de zorg. Sinds een jaar voor een revalidatiecentrum, daarvoor in de gehandicaptenzorg. Over het algemeen heb ik een heel interessante baan!

Skippy01

Berichten: 6498
Geregistreerd: 01-11-06
Woonplaats: Brabant

Re: Blij met je huidige werk?

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 13:27

Ik heb bedrijfskunde gestudeerd en aansluitend internationale betrekkingen. En ik werk nu in de werving & selectie. Droombaan? Nee. Dat weten ze ook. Ik geef ook paardrijlessen, met name gericht op revalidatie en biomechanica - zowel grondwerk als rijles en dát is echt wel droomwerk. Maar dat betaalt de rekeningen toch niet ;) Dus ik ben tevreden met een kantoorbaan met flexibele uren en geef ernaast les.

rina

Berichten: 9943
Geregistreerd: 23-03-02
Woonplaats: weer in Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 13:45

Ik heb echt al van alles gedaan. Ben opgeleid voor de detailhandel, dus alles op economie, administratie ed. gespecialiseerd. Daarnaast omdat ik vrij makkelijk talen leerde ook 2 talen erbij gedaan.
Ik heb mijn vrachtautorijbewijs, en heb in een latere periode management assistent en zelfs (auto) rijinstructeur gedaan.
Heb jaren in de detailhandel gewerkt, meer van ik wist niet beter en wat ik nou echt graag wilde doen. En toen ik daar eruit vloog een giga burnout gehad. Een korte periode als vrachtautochauffeur gewerkt, ook niet echt mijn ding. En na een beroepskeuzetest, waar ik imo ook niet echt wijs uit werd en eigenlijk weer in de richting van wat ik al kende (detailhandel en chauffeur) werd gedrukt, heb ik er bij het UWV geschooit om dan maar de rij-instructeurs opleiding te mogen gaan doen. Afgemaakt en kort daarna mijn wederhelft leren kennen, en helemaal gestopt met werken. 17 jaar huisvrouw geweest, en nu.... nu na al die jaren heb ik de baan die ik altijd al had moeten hebben.

Ik ben wat de Duitsers zo mooi noemen een quereinsteiger :P Iemand die uit een compleet andere tak komt en zo in het werk valt. Wat ik nu doe? Ik ben assistente van een paardendierenarts. En ja zonder papieren. Maar ik ken deze dierenarts al jaren, en hij weet van mijn kennis van en met paarden. Ik ben in hun bedrijf begonnen als hulpje voor de kleindieren in de weekeinden, en toen zijn vaste assistente wegviel wilde hij heel graag mij op zijn afdeling hebben. Ik kreeg een crashcourse in wat een assistente allemaal doet, en ze hebben me toen midden in de zee gedumpt :+ :D En ik geniet van elke minuut :j Aan het eind van de dag sta ik ongeveer te hyperen van de energie, iets wat ik met geen enkele andere baan ooit gehad heb. Als ik 30 jaar geleden had geweten van dit soort opleidingen was ik al jaren dierenartsassistente geweest. Dus ja ik ben heel erg blij met mijn werk.

Te koop: Air One Inhalator. Voor meer info PB.

Florenc
Berichten: 1316
Geregistreerd: 14-09-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 14:19

Farjen schreef:
Momenteel ga ik bij een loopbaancoach en krijg hier allerlei opdrachten.
Zo is er een opdracht waarbij men vraagt welk (wel of niet realistisch) beroep je altijd al had willen uitvoeren.
Dus ik vroeg me af welk beroep bokkers nu uitoefenen en of je hier ook blij mee bent en welk ander beroep je aanspreekt :)
Zelf werk ik als verpleegkundige en mijn lijstje met beroepen is zo verschillend.. Van kapper tot eigenaar broodjeszaak tot interieurarchitect :')


Heel zinvolle oefening! Ik ben van opleiding sociaal werker en socioloog. Meteen na mijn afstuderen gaan werken in HRM (verschillende bedrijven, vanalles was gedaan - payroll, rekrutering, allround medewerker), maar daar was ik (hoe uitdagend en interessant het ook was) niet gelukkig. Voor mezelf ook beginnen uitzoeken:
- huidige job: wat zijn de voor-en nadelen?
- Vorige jobs: wat zijn de voor-en nadelen?
- Droomjobs: zonder limitieten naar haalbaarheid. Alles alles zou kunnen, wat doe je dan?
- Van die droomjobs: wat zijn de voor- en nadelen?

Mijn droomjobs gingen ook alle kanten uit. Oorlogsjournalist, reisleider, spoedarts, runnen van een kinderboerderij, begeleiding van training van honden door gevangenen - als rehabilitatieproject, immo makelaar, inspecteur van politie,...

Ik ben uiteindelijk voor dat laatste gegaan, en werk ondertussen al een paar jaar als inspecteur bij de politie. Tuurlijk, die job heeft ook zijn nadelen, maar ik doe het wel doodgraag en heb er wel mijn ding in gevonden (waar ik uiteindelijk mijn vooropleiding als sociaal werker ook nog veel vaker gebruik dan verwacht)

Annenas

Berichten: 2537
Geregistreerd: 02-07-12
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 16:00

Ik ben verpleegkundige en ga vanaf januari beginnen met voorwerken voor de intensive care opleiding (en dan nog anderhalf jaar opleiding). Ben nog steeds erg blij dat ik hiervoor gekozen heb, altijd al iets in de zorg en met acuut handelen willen doen. Vroeger stonden politie agente te paard en dierenarts hoog op mijn lijstje, maar na wat verdiepen toch voor verpleegkundige gekozen. Tot op de dag van vandaag nog nooit spijt van gehad :D
oke, dat is niet hélemaal waar, elke keer als ik een feceskweek af moet nemen vraag ik me weer opnieuw af waarom ik voor dit vak gekozen heb :')

create your own sunshine

LeandraJarig

Berichten: 1369
Geregistreerd: 06-01-03

Re: Blij met je huidige werk?

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 16:24

Ik ben paraveterinair, een erg leuk beroep en ik genoot er ook echt van.

Mijn collega's zijn helemaal geweldig alleen maar baas is een grote...
Daarom ben ik ook op zoek naar een nieuwe baan. Er is in de afgelopen jaren veel gebeurt bij ons op het werk waardoor het voor mij klaar is daar.

RedKiwi

Berichten: 159
Geregistreerd: 23-08-16

Re: Blij met je huidige werk?

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 16:47

Ik heb geschiedenis gestudeerd maar wilde daar uiteindelijk niets mee. Administratie ingerold omdat dat vrij makkelijk ging en ik het toen ook niet beter wist. Vrij snel doorgegroeid, nog een jaartje recruitment gedaan, en toen begonnen met huidige baan als juridische assistent. Heel vet team van advocaten, en de zaken die langskomen zijn dan ook erg interessant.
Echter wel eindelijk uitgevogeld wat ik echt wil, en ben nu zelfstandig aan het leren programmeren om hopelijk in 2019 daarmee te kunnen beginnen. Wil namelijk lekker aan iets kunnen bouwen, maar wel vanaf elke willekeurige plek op de wereld, en een leuk salaris is ook fijn...

Vroeger wilde ik professioneel springruiter zijn, toen striptekenaar, toen film regisseur, en toen werd het toch geschiedenis op de uni...

quera

Berichten: 13893
Geregistreerd: 10-02-05
Woonplaats: Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 16:56

Ik werk in de tbs kliniek. En doe het enorm graag! De mannen weer terug de maatschappij in krijgen met goede handsvaten

9-10-2015 is A. Geboren <3
29-06-2018 is S. Geboren
<3


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense en 14 bezoekers