Bokt.nl • Discussie koopgedrag voor mijn afstudeeropdracht
Pagina 1 van de 1

Discussie koopgedrag voor mijn afstudeeropdracht

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-10-18 14:16
door sybrenb
Allemaal bedankt voor het invullen van mijn enquête voor het onderzoek van mijn afstudeeropdracht, ik heb inmiddels ruim 275 reacties mogen ontvangen! :o +:)+

De respondenten geven aan dat wanneer zij een paardenproduct willen kopen zij de ervaring van andere mensen die het product al hebben belangrijk vinden. Voor mijn onderzoek zou ik hierover graag een discussie willen starten.

Hoe kijk jij hier tegen aan?

- Vind je de ervaring van iemand anders met een product dat jij wilt kopen belangrijk?
- Vraag je wel eens naar de ervaringen van andere mensen met een product op bijvoorbeeld de stal of manege, of lees je eerder reviews online? Wat vind je belangrijker?
- Naar wat voor soort informatie ben je op zoek als je een paardenproduct wilt kopen?

Ik hoor het graag! :D

Sybren

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-10-18 14:26
door Henrike5
Leuk dat je vorige enquête zo goed is gegaan!

Ik vind de meningen van andere wel belangrijk, ik kijk als ik iets wil kopen of mensen die ik ken het product hebben en vraag aan hun wat ze er van vinden, ook vraag ik, als het kan of ik het kan bekijken/voelen om zelf ook beter te kunnen beoordelen.
Daarnaast kijk ik ook nog naar de reviews online, ik kijk vooral naar wat het gemiddelde is want er zullen altijd mensen zijn die ontevreden zijn. Zijn er veel positieve reacties dan koop ik het sneller.
Wtb de informatie zou ik graag willen weten hoe het product kwa maat valt, van welke kwaliteit het is, informatie over de pasvorm en hoelang het netjes/goed blijft ook zou ik meer willen weten over de onderhoud van sommige producten.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt en veel succes!

Re: Discussie koopgedrag voor mijn afstudeeropdracht

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-10-18 14:34
door sybrenb
Dank je wel Henrike!

Koop jij wel eens een iets omdat iemand anders hier enthousiast over is zonder dat je al bekend was met het product, of ben je vaker al bekend met het product en ga je dan hierna op zoek naar ervaringen van andere mensen op bijvoorbeeld de manege?

Re: Discussie koopgedrag voor mijn afstudeeropdracht

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-10-18 14:41
door Henrike5
Nee als het niet ken ga ik eerst dingen opzoeken, meestal ben ik al bekend met het product en vraag dan mensen in mijn omgeving er naar of op de manege. Online kijk ik naar reviews onder het product en op bokt om te kijken of het beeld klopt

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-10-18 14:48
door Phoeboe
Ik vind het vaak ook wel fijn om de ervaring van mensen te weten voordat ik het zelf aanschaf. Zo heb ik bijvoorbeeld eerst even de reacties afgewacht toen de Rambo micklem kwam, voordat ik m zelf aanschafte. Het zelfde geldt voor de bucas recuptex deken :) Wanneer iets toch wel wat kost en er wordt een bepaald effect of verwachting aangegeven dan vind ik het wel handig om reacties te kunnen lezen/horen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-10-18 14:50
door MizzMontana
Vaak vraag ik wel aan anderen of en welke ervaring ze ergens mee hebben. Persoonlijke ervaringen van vrienden en bekenden wegen zwaarder dan één rescensie online.

Ik ben vooral opzoek naar ervaringen wat betreft functionaliteit en duuurzaamheid.

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-10-18 15:03
door sybrenb
Dank jullie Phoeboe en mizzmontana :)

Hoe raken jullie bekend met een product voordat jullie hier geïnteresseerd in zijn en ervaringen van anderen gaan zoeken?

Re: Discussie koopgedrag voor mijn afstudeeropdracht

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-10-18 15:10
door Daphara
Ik vraag doorgaans advies van anderen in wat zij gebruiken en wat de voor- en nadelen daarvan zijn. Dan doe ik wat onderzoek op internet, voor paardenspyllen is hier op Bokt vaak ook voldoende info te vinden en anders open je er een topic over.

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-10-18 15:16
door Phoeboe
sybrenb schreef:
Dank jullie Phoeboe en mizzmontana :)

Hoe raken jullie bekend met een product voordat jullie hier geïnteresseerd in zijn en ervaringen van anderen gaan zoeken?


Door het in winkels te zien of ook vaak bij bekenden zoals op YouTube, dan zie je ook meestal de reacties/ervaring van deze persoon

Re: Discussie koopgedrag voor mijn afstudeeropdracht

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-10-18 17:40
door Coby
RUI -> STW ivm enquête,

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-10-18 19:18
door Lukasje
De tevredenheid van "mensen rondom mij" vind ik wel belangrijk ja. Recensies lees ik uiteraard ook maar dat vind ik vaak lastig beoordelen. Een product leer ik vaak kennen door met paardenmensen te praten over een probleem wat ik ervaar en waarop zij dan spontaan hun ervaring over een product meedelen.