Na 7 jaar weer naar school..

Moderators: Dani, ynskek, Giolli, Maureen95, Ladybird, Mjetterd, Hanmar

 
 
Annet_Dottie
Berichten: 4765
Geregistreerd: 14-04-11
Woonplaats: Groningen

Na 7 jaar weer naar school..

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-08-18 21:49

Oké inmiddels twijfel ik al een paar week of ik nou wel of niet een topic ga openen hierover, maar gezien er niet echt vooruitgang in zit om het direct zelf uit te zoeken kan dit misschien ook helpen :)

Hoi!

Ik ben Annette, 28, en ga per 4 september weer naar school.
Ik heb nog altijd geen MBO diploma (alleen vmbo) en heb in 2011 voor het laatst een poging tot studeren ondernomen, wat redelijk snel strandde omdat ik het idee had dat de school geen zin had rekening te houden met mijn "issues" gaven hun na een klein maandje al aan dat het misschien beter was om het later nog eens te proberen..

Later is nu dus 7,5 jaar later, een hele andere richting op.
Waarom heeft het zo lang geduurd?
Eigenlijk o.a doordat ik niet wist wat ik wou, maar ook door psychische problemen, van depressie tot eetprobleem. Begeleid gewoond tot 2013 of 2014 waar ik dood en dood ongelukkig was, onder enige druk van de begeleiding wel dingen geprobeerd (in de vorm van dagbesteding etc) om te kijken wat ik dan wou maar dat strandde elke keer al snel.
Toen ik mijn eigen paard eenmaal had en ik daar dagelijks was, opbloeide uit mijn depressie was het voor de begeleiding makkelijk, ik wist het gewoon niet en gaf aan me lekker te willen focussen op mijn paard, dus mijn paard werd toen mijn dagbesteding.
Ook ging zo'n beetje al mijn geld naar mijn paard, wat betekende dat sparen voor wat dan ook er niet in zat.
Na 4,5 jaar en een hoop tegenslagen, inmiddels een eetprobleem erbij, ben ik toch gaan nadenken wat ik wou, dat jaar heb ik zo veel financiële tegenslagen gehad dat mijn spaarrekening op misschien 200 euro na leeg was.
Ik kreeg de kans om te verhuizen, weg van de overlast, naar een tuin.
Toen moest ik kiezen en heb ik gekozen voor mezelf, en mijn paard moeten verkopen.
De keuze was gemaakt, voor mijn 30e wil ik een mbo diploma hebben.

Dan begint het opnieuw, wat wil ik nou echt, ondertussen vechten tegen een eetprobleem wat ook alles in de weg staat door simpelweg het gebrek aan energie, maar ook sparen, echt sparen.
Nu is het in November alweer 3 jaar geleden dat ik mijn paard heb verkocht, en ben ik zover hersteld van mijn eetprobleem dat de tijd daar is.

Ik wou de koksopleiding gaan doen, beter gezegd ik wil graag iets doen met eten, richting de catering kant, maar kon daar niks anders voor vinden dan of een thuis curcus/studie, of de koksopleiding.
Thank god dat ik toevallig bij dezelfde school uit kwam als 2011 waar ik in gesprek kwam met een hele vriendelijke man, die na in een notendop mijn verhaal te hebben aangehoord wel snel zijn keuze had gemaakt.
Ik ga jou niet toelaten tot de koksopleiding zei hij, mijn hart maakte al een sprongetje in de zin van oh god daar gaan we. Gelukkig kwam er al snel een "maar".
Die maar was een "speciale" klas voor al wat oudere mensen (gemiddelde leeftijd afgelopen jaar was 25), die door wat voor reden dan ook niet eerder een diploma hebben kunnen halen, dit kan zijn door psychische problemen, maar ook tienermoeders, vluchtelingen etc.
Facilitair medewerker niveau 2, in 1 jaar. Geen stage, praktijk 4 dagen in de week in een gebouw tegenover de school zelf, tegelijk onze stage plek. 1 dag in de week Nederlands, Engels en Rekenen.
Ik kon gelijk de volgende dag daar terecht voor een rondleiding en een gesprekje, en daarna was de keuze snel gemaakt. Dit moet het worden.
Hier houden ze rekening met mijn rugzakje/achtergrond (ik ben namelijk ook nog eens 5 jaar gepest eind basisschool/volledige middelbare school) en kom ik ook niet tussen de drukke 17 jarigen in een klas, waar ik moeite zal hebben met concentratie.

Alles is in werking gezet, en zoals het toen nog leek op duurt nog een paar maand, is het nu zo dat ik de dagen kan aftellen.
Ik merk sinds een week of 2 ook dat ik steeds meer spanning krijg, onzekerheid en zelfs een stukje faalangst.
Toch wil ik er nog steeds vol goede moed in gaan, maar ben ik bang dat ik dingen vergeet.
Helaas ben ik vergeten te vragen met de kennismakingsdag hoe het zit met studiefinanciering en zo'n ov chipkaart aanvragen. Dit is me ook nog altijd niet duidelijk en is dus een vraag die ik in dit topic wil stellen of iemand dit weet.
Verder is het misschien nogal een verhaal maar is het voor mij deels het van me afschrijven, misschien een deel zoekend naar mensen die dit ook ongeveer hebben mee gemaakt, succes verhalen, tips, noem maar op.
Vertel wat je wil vertellen n.a.v dit verhaal.

Bedankt als je alles hebt gelezen :)


Hikarii

Berichten: 2959
Geregistreerd: 17-06-12
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Na 7 jaar weer naar school..

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-18 22:05

Top dat je het weer probeert TS!

Ik zelf ga 28 augustug weer naar school na 3 jaar thuis zitten. Ik ben net een tikkeltje jonger, maar zat toen niet lekekr in mijn vel, angst problematiek, spanning, faalangst, eetproblemen.

Mocht je af en toe een updatje van de dag/week willen doen dan staat mijn inbox altijd open om ervaringen te delen (en misschien elkaar een duwtje in de rug te geven, of ik mijn geval schop onder m'n kont :') )

Veel succes!

It doesn't matter if you're weak; if you struggle hard enough, you can make a miracle happen.


Toffeltje

Berichten: 426
Geregistreerd: 08-08-09
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-18 22:06

Ik kan je niet helpen met je vragen, maar ik wilde je wel graag zeggen dat ik het supergoed van je vind dat je toch weer naar school gaat! Ik denk dat het wel heel fijn is dat je in een klas terecht kunt met wat meer leeftijdsgenoten.

Heel veel succes met je opleiding!

_LiliM_
Berichten: 274
Geregistreerd: 18-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-18 22:07

Wat ontzettend tof dat je weer gaat studeren! Ik ben vorig jaar begonnen met verzorgende IG opleiding en ik ben de jongste met mijn 24 jaar :) de rest is allemaal tussen de 30-50 jaar. Wat ik merk is dat het leeftijdsverschil helemaal niks uitmaakt ik heb liever wat oudere klasgenoten dan jonger. Van duo en een ov chipkaart aanvragen weer ik niet zoveel maar volgens mij moet je bij Duo je stufie aanvragen door de school en studie door te geven en ook kan je daar je ov-chipkaart aanvragen dacht ik of anders via NS?


Heel veel succes alvast!

Annet_Dottie
Berichten: 4765
Geregistreerd: 14-04-11
Woonplaats: Groningen

Re: Na 7 jaar weer naar school..

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-08-18 22:37

Dankjullie wel <3 wat lief!

Hikarii dat klinkt als geen heel slecht idee wat mij betreft :D die schop onder m'n kont kan ik denk ik ook wel eens gebruiken, lijkt me leuk daar wat contact over te houden :)

Toffeltje , lief van je, dankjewel! :D

_LiliM_ dankjewel! Ik moet zeggen dat ik van onze klas een van de oudste ben, tenminste wat ik tot nu toe heb ontmoet natuurlijk, het is me niet duidelijk of we nu echt compleet waren met de kennismakingsdag :P Had dan zelf ook liever ouder gehad denk ik, maar we zullen zien hoe het loopt. Uiteindelijk doe ik de opleiding voor mezelf, het is alleen wel prettig wat serieuzere mensen er bij te hebben dan pubers die lopen te gillen op de gangen (zoals tijdens mijn intake gesprek :+ ), niet dat ze allemaal zo zijn natuurlijk :x
Dankje ik zal morgen eens op de DUO site gaan kijken of ik daar wijzer uit word :P

Marie111
Berichten: 4290
Geregistreerd: 15-07-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-18 22:48


Mooi Heather Moffet Vogue zadel te koop https://www.bokt.nl/markt/ad/515082/hea ... 75-18-inch

Annet_Dottie
Berichten: 4765
Geregistreerd: 14-04-11
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-08-18 23:17

Marie111 schreef:
Is het een BOL- of BBL-opleiding? Aangezien je het hebt over 4 dagen praktijk en 1 dag school.
Heb je al een overzicht van de kosten gehad?

https://www.duo.nl/particulier/studiefi ... aarden.jsp


Valt gewoon onder bol. De praktijk is gewoon voor ons school, geen werk of iets.
Het is pas vanaf dit jaar 1 dag in de week theorie eerst was het om het blok 1 dag in de week..
Uhm geen idee? Heb met de kennismaking kleding betaald en boeken besteld. Verder nog niks.

Urbanus

Berichten: 40070
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek

Re: Na 7 jaar weer naar school..

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-18 23:31

Wat goed dat je dit doet! Echt heel knap en die 2 jaar vliegen zo om.

quera. Voor altijd en langer


Toetawawee toetawawee mkadesh in tienvoud naar jou terug

Kever
Berichten: 1491
Geregistreerd: 27-01-12
Woonplaats: The place to be

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-18 00:03

Super stoer dat je weer naar school terug gaat!
Wat betreft DUO, die kan je ook ‘gewoon’ bellen. Duurt een eeuwigheid voordat je iemand aan de telefoon hebt, maar als je eenmaal door het wachten heen bent, wordt je ontzettend goed geholpen met alle vragen (is in ieder geval mijn ervaring de keren dat ik heb gebeld).
OV moet je inderdaad aanvragen via DUO als het goed is en dan via MijnNS moet je het studentenreisproduct gaan aanvragen. Dit moet je dan weer ‘ophalen’ bij een ophaalpunt (speciale kaartjesmachine) op een station. Nu is t wel 5 jaar geleden voor mij, dus wellicht is er intussen wat veranderd..
Succes! +:)+ Gaat helemaal goed komen!

Annet_Dottie
Berichten: 4765
Geregistreerd: 14-04-11
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-18 11:21

lieveli schreef:
Wat goed dat je dit doet! Echt heel knap en die 2 jaar vliegen zo om.


Dankjewel <3 1 jaar in mijn geval zelfs, als ik kijk hoe de afgelopen 7 jaar voorbij gevlogen is zal dat jaar zeker snel om zijn :D


AnneJ1995 schreef:
Super stoer dat je weer naar school terug gaat!
Wat betreft DUO, die kan je ook ‘gewoon’ bellen. Duurt een eeuwigheid voordat je iemand aan de telefoon hebt, maar als je eenmaal door het wachten heen bent, wordt je ontzettend goed geholpen met alle vragen (is in ieder geval mijn ervaring de keren dat ik heb gebeld).
OV moet je inderdaad aanvragen via DUO als het goed is en dan via MijnNS moet je het studentenreisproduct gaan aanvragen. Dit moet je dan weer ‘ophalen’ bij een ophaalpunt (speciale kaartjesmachine) op een station. Nu is t wel 5 jaar geleden voor mij, dus wellicht is er intussen wat veranderd..
Succes! +:)+ Gaat helemaal goed komen!


Fijn en duidelijk zo, dankjewel <3 bellen is inderdaad wel een goed idee, kortste klap denk ik ook want ook hoe het online staat is een beetje abracadabra voor mij :x

palousa_boy

Berichten: 10327
Geregistreerd: 18-12-02
Woonplaats: Frankrijk

Re: Na 7 jaar weer naar school..

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-18 12:28

Ik heb afgelopen jaar na ongeveer 15 jaar werken ook een opleiding gedaan. Het was wel volwassenen onderwijs (met 32 ga je niet tussen de 16 jarige zitten ;)) maar wel weer erg wennen om de hele dag te moeten zitten en naar iemand te luisteren.
Ook was het in het Frans dus dat was soms ook wel een beetje lastig.

je leven is meer waard met een bretons trekpaard! :D

palousa_boy @ [HTT] Ons project in Frankrijk

Annet_Dottie
Berichten: 4765
Geregistreerd: 14-04-11
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-18 17:59

palousa_boy schreef:
Ik heb afgelopen jaar na ongeveer 15 jaar werken ook een opleiding gedaan. Het was wel volwassenen onderwijs (met 32 ga je niet tussen de 16 jarige zitten ;)) maar wel weer erg wennen om de hele dag te moeten zitten en naar iemand te luisteren.
Ook was het in het Frans dus dat was soms ook wel een beetje lastig.


Ja snap ik inderdaad! Gelukkig is het bij ons niet zoveel in de schoolbanken zitten, dan zou ik er ook meer moeite mee hebben denk ik inderdaad. Al zie ik tegen de theorie dagen ookal is dat maar 1 keer in de week, het meeste op.

Ceetje_bokt
Berichten: 4612
Geregistreerd: 01-05-07

Re: Na 7 jaar weer naar school..

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-18 18:03

Super goed dat je het heft weer in eigen handen neemt. Heel veel succes met je opleiding.

Annet_Dottie
Berichten: 4765
Geregistreerd: 14-04-11
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-18 19:17

Ceetje_bokt schreef:
Super goed dat je het heft weer in eigen handen neemt. Heel veel succes met je opleiding.


Dankjewel! :D

zorro

Berichten: 8592
Geregistreerd: 19-02-05

Re: Na 7 jaar weer naar school..

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-18 19:41

Wat goed van je!! Gewoon het heft in eigen handen genomen, en nu ga je straks beginnen! Een nieuwe start, ga er voor!

luuntje

Berichten: 12555
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Nieuw-Vennep

Re: Na 7 jaar weer naar school..

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-18 19:55

Wat knap dat je weer een opleiding gaat doen.
Zet hem op, geloof in jezelf.

[o]

Djeradalover

Berichten: 2866
Geregistreerd: 14-09-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-18 20:16

Haii TS!

Zeker spannend om de stap terug naar school weer te maken, dapper hoe je hier naar toe gewerkt hebt en dat je je angsten hierbij uitspreekt en er kan laten zijn.

Ik ben zelf middenin mn examenjaar op de middelbare voor 1,5 jaar opgenomen geweest. Ik was toen wel een puber (16 jaar) en mijn leraren kwamen mij wel ‘lesgeven’ op de kliniek maar ik heb nooit eindexamen voor mn kunnen VMBO doen. Ik was 18 toen ik toegelaten werd op het MBO niv. 2. Er waren dus amper leeftijdsverschillen maar ik had ook enorme angst om terug te gaan naar school (o.a. door pest verleden).

Hoe dichterbij die eerste schooldag kwam hoe meer ik mezelf tegenkwam. Ik werd echt gek van de zenuwen, ik kon het niet, wilde lekker in een holletje onder de grond gaan leven :+ , als iemand maar iets gerelateerds aan school zei dan zat ik tegen t plafond.

En nee ik ga nu niet zeggen dat het meeviel, maar hoe veel je er ook mee bezig bent, voorbereid, jezelf al 1000 voorgesteld hebt in gedachten, je moet er doorheen en de enige die dat kan is jijzelf.

Dus, ik vind jou écht een dapper powerwuufke :D .

Met de vragen over de stufi of studenten OV kan ik je niet helpen helaas, beide nooit gehad.

[o]

Paardenfan25
Berichten: 1232
Geregistreerd: 05-06-15

Re: Na 7 jaar weer naar school..

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-18 20:24

Super goed van je!
De man die jou in die speciale klas heeft gezet, kan je die niet even benaderen met je vragen over stufi etc? Of aan hem vragen of er daar op de opleiding een mentor is die je kan helpen. Ik neem aan dat, gezien de doelgroep, je ook hierin wel begeleiding krijgt. Misschien kan je daar ook je onzekerheden bespreken; je bent vast niet de enige hoor.

Heel veel succes, gewoon gaan met die banaan en blijf hier posten. Kunnen we je steunen :))

Lau

Berichten: 15842
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-18 20:25

Ben nog steeds super trots op je! Vind het heel stoer dat je dit gaat doen.

Fotografie:portfolio
Lau en de creatievelingen: podcast

Annet_Dottie
Berichten: 4765
Geregistreerd: 14-04-11
Woonplaats: Groningen

Re: Na 7 jaar weer naar school..

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-08-18 21:56

Nogmaals heel erg bedankt voor de lieve reacties :D

Djeradalover wat een ontzettend lieve reactie! Ik neem aan dat je inmiddels zelf ook je diploma hebt? Je mag ook echt trots op jezelf zijn! Dankjewel <3

Paardenfan25 ik wil je niet aanvallen maar ik heb het idee dat of ik je reactie verkeerd begrijp of dat je mijn verhaal misschien verkeerd begrepen hebt. Het is namelijk zeker geen speciaal onderwijs of een speciale doelgroep. Het zijn allemaal mensen of al wat ouder of jonge moeders die daardoor studie niet hebben kunnen afmaken, vluchtelingen, mensen met een slechte jeugd of whatever. Niet per direct iets bijzonders zeg maar, gewoon normale mensen die om wat voor reden dan ook iets meer moeite hebben met "normaal" onderwijs en daardoor in deze extra kleine klas, een verkorte opleiding kunnen doen waar ook iets meer duidelijkheid en structuur in zit.
Die man is een leraar van de koksopleiding, die ook iets doet in dit traject, maar wat weet ik niet precies :x . Ik heb hem na de kennismakingsdag nog gebeld met wat vragen maar ben dit vergeten, en gezien het nu midden in de zomervakantie is kan ik bellen wat ik wil maar ga ik de antwoorden pas in September krijgen vanaf hun en ik ben bang dat ik als ik inderdaad zelf de stufi moet aanvragen dat een beetje laat is vandaar :P
Nogmaals no hard feelings misschien begrijp ik je een beetje verkeerd :P Dankjewel! Blijven posten kan ik zeker doen, als dat betekent het topic enorm omhoog schoppen weet ik niet of ik dat doe :x

Lau thankss lieverd <3 ben blij dat jij ook wel gaat studeren, kunnen we daar lekker over kletsen :D

Lau

Berichten: 15842
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Gelderland

Re: Na 7 jaar weer naar school..

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-18 22:07

Zeker kunnen we elkaar ondersteunen waar nodig <3

Fotografie:portfolio
Lau en de creatievelingen: podcast

Djeradalover

Berichten: 2866
Geregistreerd: 14-09-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-18 22:13

Ik heb 3 diploma’s verzameld, maar heb besloten een compleet andere richting op te gaan dus moet ook ooit weer terug naar school.

Wat me nog te binnen schoot: op scholen zijn ze veel eerder weer open dan dat er lessen zijn gestart, dus vaak kan je al bv 2 weken voor aanvang vd de eerste schooldag al bellen met evt vragen!

Staat vast wel iets over op de site van je school en anders gewoon bellen en het bandje afluisteren, dan hoor je het vanzelf denk ik wanneer ze weer aanwezig zijn :)

[o]

Paardenfan25
Berichten: 1232
Geregistreerd: 05-06-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-18 23:18

[quote="Annet_Dottie"]Nogmaals heel erg bedankt voor de lieve reacties :D

Djeradalover wat een ontzettend lieve reactie! Ik neem aan dat je inmiddels zelf ook je diploma hebt? Je mag ook echt trots op jezelf zijn! Dankjewel <3

Paardenfan25 ik wil je niet aanvallen maar ik heb het idee dat of ik je reactie verkeerd begrijp of dat je mijn verhaal misschien verkeerd begrepen hebt. Het is namelijk zeker geen speciaal onderwijs of een speciale doelgroep. Het zijn allemaal mensen of al wat ouder of jonge moeders die daardoor studie niet hebben kunnen afmaken, vluchtelingen, mensen met een slechte jeugd of whatever. Niet per direct iets bijzonders zeg maar, gewoon normale mensen die om wat voor reden dan ook iets meer moeite hebben met "normaal" onderwijs en daardoor in deze extra kleine klas, een verkorte opleiding kunnen doen waar ook iets meer duidelijkheid en structuur in zit.
Die man is een leraar van de koksopleiding, die ook iets doet in dit traject, maar wat weet ik niet precies :x . Ik heb hem na de kennismakingsdag nog gebeld met wat vragen maar ben dit vergeten, en gezien het nu midden in de zomervakantie is kan ik bellen wat ik wil maar ga ik de antwoorden pas in September krijgen vanaf hun en ik ben bang dat ik als ik inderdaad zelf de stufi moet aanvragen dat een beetje laat is vandaar :P
Nogmaals no hard feelings misschien begrijp ik je een beetje verkeerd :P

Ik bedoel hetzelfde wat jij aangeeft. Sorry, misschien wat onhandig uitgedrukt met doelgroep.ik dacht niet aan speciaal onderwijs hoor. Ik denk wel dat als een school extra aandacht besteedt aan studenten in de vorm zoals jij die boven beschrijft dat ze ook ervaring hebben met onzekerheden en zaken die je misschien niet weet. Dat bedoel ik meer, dat je daar gebruik van kan maken. Idd niet gerealiseerd dat het schoolvakantie is. Vast wel iemand hier die je meer kan vertellen over stufi. Dat was voor mij al lang geleden

Arabesk

Berichten: 28517
Geregistreerd: 19-03-04
Woonplaats: Aan de dijk tussen Hoorn en Enkhuizen

Re: Na 7 jaar weer naar school..

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-18 23:47

ik was 22 dat ik ging studeren, daarvoor werkte ik op een middelbare school, dus ineens zat ik met 'leerlingen' in de klas voor mijn gevoel. Ik trapte ze er ook uit als medestudent. Bij een leraar die geen orde kon houden zaten ze te keten en zei ik 'ok IK zit hier voor een diploma, ik weet niet wat jij hier komt doen, maar als je geen zin hebt ga dan alsjeblieft weg' :+ En toen gingen ze _O- Je bent enorm in het voordeel door je leeftijd.

Annet_Dottie
Berichten: 4765
Geregistreerd: 14-04-11
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-08-18 09:14

Djeradalover schreef:
Ik heb 3 diploma’s verzameld, maar heb besloten een compleet andere richting op te gaan dus moet ook ooit weer terug naar school.

Wat me nog te binnen schoot: op scholen zijn ze veel eerder weer open dan dat er lessen zijn gestart, dus vaak kan je al bv 2 weken voor aanvang vd de eerste schooldag al bellen met evt vragen!

Staat vast wel iets over op de site van je school en anders gewoon bellen en het bandje afluisteren, dan hoor je het vanzelf denk ik wanneer ze weer aanwezig zijn :)


Ooh jeetje, lijkt me ergens ook wel weer pittig :x
Thanks voor de tip! Helaas heb ik er niet zoveel aan als de school eerder open is, heb al eens eerder gewoon naar de receptie gebeld met een vraag hierover maar dan word ik automatisch doorverbonden naar of een van de leraressen van de opleiding zelf of de man die mij doorverwezen heeft, omdat ze het bij de receptie ook niet weten..


Paardenfan25 schreef:
Ik bedoel hetzelfde wat jij aangeeft. Sorry, misschien wat onhandig uitgedrukt met doelgroep.ik dacht niet aan speciaal onderwijs hoor. Ik denk wel dat als een school extra aandacht besteedt aan studenten in de vorm zoals jij die boven beschrijft dat ze ook ervaring hebben met onzekerheden en zaken die je misschien niet weet. Dat bedoel ik meer, dat je daar gebruik van kan maken. Idd niet gerealiseerd dat het schoolvakantie is. Vast wel iemand hier die je meer kan vertellen over stufi. Dat was voor mij al lang geleden


Dankjewel voor je uitleg, ik neem aan dat wie ik ook bel diegene me wel kan vertellen hoe het zit met stufi en ov chipkaart enzo maar door de vakantie kan ik nu inderdaad even niemand bereiken.. Maar heb al wat tips gehad waar ik mee bezig ga :D


Arabesk schreef:
ik was 22 dat ik ging studeren, daarvoor werkte ik op een middelbare school, dus ineens zat ik met 'leerlingen' in de klas voor mijn gevoel. Ik trapte ze er ook uit als medestudent. Bij een leraar die geen orde kon houden zaten ze te keten en zei ik 'ok IK zit hier voor een diploma, ik weet niet wat jij hier komt doen, maar als je geen zin hebt ga dan alsjeblieft weg' :+ En toen gingen ze _O- Je bent enorm in het voordeel door je leeftijd.


Hahaha, ik snap wel dat dat best een overgang is, helemaal als er dan een docent geen orde kan houden, wel grappig dat ze er dan ook echt uit gingen :P Ik zie het persoonlijk niet zo, ben waarschijnlijk wel de oudste van de klas maar verder zit ik ook bij 23/24 jarigen in de klas en de rest waar ik de leeftijd nog niet van weet :P Dus dat is wel wat gelijkwaardiger gelukkig :D


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers