Bedrijvenregister. Opgelicht of toch niet?

Moderators: Dani, Sica, ynskek, Polly, Ladybird, Giolli, Hanmar, Mjetterd

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Equisync

Berichten: 5163
Geregistreerd: 22-05-09
Woonplaats: Zuid Limburg

Bedrijvenregister. Opgelicht of toch niet?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-18 16:44

Tsja. Ik ben normaal altijd heel nuchter in dit soort telefoontjes en kap het meteen af maar nu ben ik bang erin getrapt te zijn.

Ik heb afgelopen week mijn bedrijfje gestart en mij ingeschreven bij de KvK. Nu werd ik zojuist gebeld door een dame van het Bedrijven register. Althans, zo zei ze het. Ze wilden even wat gegevens met mij controleren die ze via de KvK hadden ontvangen. Klonk allemaal heel logisch en mijn vindbaarheid op Google etc zou erdoor verbeterd worden.

Ik braaf blijven hangen en alles gecheckt. Klopt natuurlijk. Uiteindelijk komt de aap uit de mouw en willen ze 199 euro voor een jaar "vindbaarheid". Aangegeven dat ik daar geen interesse in heb en eerst wil zien wat mijn bedrijfje gaat doen. Snapte deze vriendelijke mevrouw helemaal, en of ze me dan wel over 3 maanden mocht terugbellen om te zien of ik alsnog interesse had. Hierop ging ik akkoord. Je weet immers maar nooit.

Echter, nu gaan bij mij de twijfelbellen rinkelen. Ik ging googlen en ja hoor.. De ene na de andere klacht over oplichting en spookfacturen. Kan iemand mij geruststellen? Is het ergens wél goed gegaan? Kan/moet ik mij nu al ergens melden of indekken? Ik zit uiteraard niet te wachten op facturen van honderden euro's en deurwaardes door zo'n stomme fout van mezelf..

Help me out here..

Weer wat geleerd: in het vervolg altijd gewoon ophangen -O-

Equisync. Sportmassage voor paarden. PB voor een afspraak of informatie.
Andor <3
You're perfectly perfect to me.


Morganlefay

Berichten: 7153
Geregistreerd: 05-05-11
Woonplaats: Orkney

Re: Bedrijvenregister. Opgelicht of toch niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-18 16:47

Absoluut niet op ingaan is geldklopperij.

If you can't beat them join them

Marije_jiplover

Berichten: 22902
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Re: Bedrijvenregister. Opgelicht of toch niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-18 16:49

Hebben ons ook gebeld, ben ik niet mee akkoord gegaan, ze wilden ook later terugbellen.

Ik heb nooit een factuur gekregen en volgens mij hebben ze ook niet meer teruggebeld. Of mijn man heeft ze toen alsnog volledig afgewezen, dat weet ik niet meer.

[IM] Mijn Gouwe Ouwe is niet meer...
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.

Equisync

Berichten: 5163
Geregistreerd: 22-05-09
Woonplaats: Zuid Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-18 16:50

Zo ver was ik dus al.. Helaas ben ik er "op in gegaan" maar vrees nu toch een beetje voor de geldklopperij.

In mijn verdere google zoektocht zie ik dat het enkele jaren geleden als "offerte" gestuurd is en je hierdoor gelukkig dus geen betalingsverplichting hebt. Iemand toevallig een idee of dat nog steeds zo is of dat ze dus nog slimmer zijn geworden inmiddels?
Ik kan helaas niks recenters vinden dan berichten van 2015/2016.

Equisync. Sportmassage voor paarden. PB voor een afspraak of informatie.
Andor <3
You're perfectly perfect to me.

Morganlefay

Berichten: 7153
Geregistreerd: 05-05-11
Woonplaats: Orkney

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-18 16:51

O ja vergeet wat.
Kijk uit met facturen die zomaar op de deurmat vallen }>

If you can't beat them join them

BlueStar

Berichten: 2341
Geregistreerd: 27-08-03
Woonplaats: FR

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-18 16:51

Kan je hun website vinden? Dan zou je een aangetekende brief kunnen versturen dat je niet akkoord gaat met een jaar "vindbaarheid" en een betaling daarvoor. Bewaar voor je zelf een kopie. Samen met een handtekening van ontvangst en je brief, kan je een eventuele incassoburo afweren (als ze het al zo ver laten komen)

Jouw eigen weg, vind je niet in een routeplanner.

A_nouk

Berichten: 11466
Geregistreerd: 02-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-18 16:53

Je krijgt hier vaak inderdaad een offerte van binnen. Op de begeleidende brief schrijven ze dat ze graag je gegevens met je willen controleren.

Op het formulier staat het eea al ingevuld en onderaan in kleinere letters dat je akkoord gaat met het sturen van een factuur na ondertekening.
Formuliertje gewoon niet ondertekenen mochten ze dit naar je op de post doen.

Morganlefay

Berichten: 7153
Geregistreerd: 05-05-11
Woonplaats: Orkney

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-18 16:53

En ga eens kijken bij Higherlevel.
Genoeg leesvoer.

If you can't beat them join them

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-18 16:59

Ik zou het nummer blokkeren voor in de toekomst, en het verder laten rusten.
Mocht je toch nog stappen willen ondernemen dan kan je ze schriftelijk (of via mail) een bevestiging sturen dat je nadrukkelijk geen gebruik wenst te maken van hun diensten, en dat je ook geen contact met ze wilt in de toekomst. Ook zou ik mij in dit bericht beroepen op het recht om vergeten te worden, dus dat ze ALLE gegevens van jou verwijderen/ vernietigen.

Wees ook allert op spookfacturen, die ga je ook krijgen. Niet op reageren en gelijk in de container dumpen die hap. Laat je er ook niet door afschrikken, dit soort bedrijven sturen nooit een deurwaarder o.i.d. langs, het is pure bluf. Wel heb je kans dat als je er op reageert door achteraan te bellen/ iets terug te sturen (al is het maar in de trant van ''ik heb een factuur ontvangen maar nooit zaken met jullie gedaan''), dat ze daar misbruik van maken. Sommige nummers kosten extra veel om te bellen (is hun verdienmodel), bij anderen wordt elk gesprek opgenomen (ga daar maar standaard van uit) en die knutselen met bandjes (1 keer ja zeggen is al genoeg om mee te knutselen), dus gewoon niet op reageren.

Nog een tip, (gelijk inschrijven bij het bel-me-niet-register), je kan ook je telefoonnummer uit de KVK lijst laten halen.

En de laatste en belangrijkste tip; zeg nooit ja. Telefonische oplichters die zijn uit op een ja. Hun eerste vraag is vaak ''spreek ik met ...?'', als je die beantwoord met ''Ja'' dan kunnen ze al knutselen voor 100 abbo's waar jij ''ja'' op zegt. Dus nooit ''ja'' zeggen. Het zelfde geldt voor het woordje akkoord. Dus ook niet zeggen ''Ik ga hier niet mee akkoord.'', want het woordje ''niet'' hebben ze er zo uitgeknipt ;)

Welkom in de wereld van de ondernemers! +:)+


Equisync

Berichten: 5163
Geregistreerd: 22-05-09
Woonplaats: Zuid Limburg

Re: Bedrijvenregister. Opgelicht of toch niet?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-07-18 17:18

Bedankt Shanna, dat stelt me al gerust! Het nummer heb ik direct geblokkeerd en zal zo een mail sturen dat ze me niet meer moeten lastig vallen haha.

Mijn nummer op de website van KvK weghalen vind ik nog twijfelachtig. Zo kunnen potentiele klanten mij natuurlijk ook niet meer bellen(al staat mijn nummer ook gewoon op Facebook en een toekomstige website).. Bel me niet register ga ik voor de zekerheid ook doen.

Equisync. Sportmassage voor paarden. PB voor een afspraak of informatie.
Andor <3
You're perfectly perfect to me.

ElCid

Berichten: 8095
Geregistreerd: 28-01-02
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-18 17:37

Wij kregen kort geleden ook, weer, een factuur van ze; ze konden ons telefonisch niet bereiken dus dan maar via de mail! We hebben nooit iets toegezegd en zijn nooit ergens mee akkoord gaan. De facturen gooi ik meteen weg. Ik krijg die facturen al jaren, ze blijven het gewoon proberen.
Ik krijg ook al jaren, via de gewone post, facturen van een of ander incasso bureau wat we niet kennen; die gaan de papierbak in.
Je moet echt vreselijk oppassen en alles dubbel checken, er lopen steeds meer oplichters rond.

Mohair/ alpaca singels ( Engels/ western) en cinch guards https://www.bokt.nl/markt/ad/498188/moh ... es-singels
Custom made western zadels: informatie via PB https://www.bokt.nl/markt/ad/496675/cus ... ternzadels

Anoniem

Re: Bedrijvenregister. Opgelicht of toch niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-07-18 18:29

Ik ben nog nooit gebeld door potentiele klanten via de KvK en ik ben al vanaf 2012 ZZPer. Klanten vinden je tenslotte ook niet via het handelsregister, maar via je site en social media.

En ondanks dat ik bij het Bel me niet register sta ingeschreven, en dat mijn nummer uit de KvK lijst is gehaald, wordt ik nog steeds wel eens gebeld door telemarketeers. Ik vermoed dat ze dan oude lijsten gebruiken? Ik meld elk ongewenst telefoontje bij de ACM, en blokkeer het nummer vervolgens.

Depende

Berichten: 3399
Geregistreerd: 19-07-09

Re: Bedrijvenregister. Opgelicht of toch niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-07-18 01:17

Toevallig heb ik deze week op mijn werk iets gelezen over jurisprudentie/wetgeving dat de bewijslast in zulk soort situaties is omgedraaid(spookfacturen) en de verkoper (bedrijvengids) dus moet bewijzen dat jij deze dienst wilt afnemen en er ook gebruik van wil maken. Maar ik heb nu vakantie, kan het nog wel op gaan zoeken mocht je dat willen.

Verder zou ik het zelf laten voor wat het is, zie maar waar ze mee komen. Als dit een louche bedrijf is dan proberen ze dit gewoon heel veel en als iemand uit angst betaald hebben zij weer wat verdiend. De opbrengst is toch te laag voor ze om er legitiem iets mee te doen als ze al zouden gaan vorderen.

Als het een legitiem bedrijf is (die zijn er ook wel, gelukkig) en ze belt over 3 maanden weer: ik zoek regelmatig naar bedrijven uit mijn buurt en verder dan Drimble (betaal je als ondernemer niks voor, volgens mij) ben ik nog nooit op een bedrijvengids terecht gekomen. Dus die vergrote vindbaarheid valt naar mijn mening wel mee (of tegen).

"Life, man. I can't guarantee perfection, but I can guarantee intrigue."

Because friends don't waste wine when there's words to sell

Janneke2

Berichten: 16257
Geregistreerd: 28-02-13

Re: Bedrijvenregister. Opgelicht of toch niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-18 15:02

Spookfacturen moet je uiteraard niet beyaken.

Vaak staat wel ergens in kleine lettertjes 'dat het om een aanbieding gaat'.

Ik douw ze gewoon in mijn administratie, met een grote cirkel om de kleine lettertjes en twee kruisstrepen.

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Lynn_Nikita

Berichten: 23318
Geregistreerd: 29-03-06
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-18 15:14

Ik heb iets soortgelijks gehad
Ik werd op een drukke dag in de detailhandel gebeld dat de gratis proefperiode van de registratie bij gemeente register.nl afliep en of ik dat tegen betaling wilden verlengen of dat ik op wilde zeggen.
Aangegeven dat ik niet eens wist dat ik daar geregistreerd stond en op wilde zeggen. Zij zouden mij een formulier sturen en deze mocht ik dan terugfaxen en zou ik uitgeschreven worden

Ik kreeg de fax binnen, 2 opties. voortzetten tegen x bedrag of afzeggen
2e optie aangekruisd en teruggestuurd

2 weken later een factuur op de mat . Wat bleek. in de kleine letters bij optie 2 afzeggen, stond dat ik dan akkoord ging met afzeggen na x aantal jaar . beide opties waren dus een verlenging van het "abonnement"
Ik heb meteen een duidelijke brief gestuurd dat dit misleiding was en ik per direct stopte met hun aangeboden diensten. Ik ben toen nog een behoorlijke tijd zowel telefonisch ( behoorlijk dreigend ook) als per post en fax maar uiteindelijk is het gelukkig gestopt

Autumnn

Berichten: 6057
Geregistreerd: 26-03-10

Re: Bedrijvenregister. Opgelicht of toch niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-18 15:35

Waarom zou je een factuur krijgen? Je bent toch niet met ze in zee gegaan?

Hulp nodig bij het solliciteren, schrijven van een sterke motivatiebrief of een overtuigend cv? Stuur een PB of kijk op www.Solliz.nl :)

Solaria_Liz

Berichten: 2120
Geregistreerd: 11-08-07
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-18 15:45

Ik heb ooit ook zo iets gehad met bedrijven pagina.

Ik werd gebeld met de vraag of ze mijn gegevens mochten controleren die ze in hun systeem hadden zodat alles nog klopte op hun site. (Zo dom en onervaren wat ik toen was, dacht ik niet aan oplichters).

Bleek dat ze toen het gesprek opgenomen hadden en mijn “ja” op dat al mijn gegevens correct waren, zo bewerkt hadden dat het net leek alsof ik akkoord was gegaan met allerlei aanbiedingen. En toen kwamen de facturen en zelfs aanmaningen.

Ik heb ze allerlei aangetekende brieven gestuurd, maar achteraf bleek dat adres niet te kloppen.

Na een beetje speurwerk heb ik contact opgenomen met een oplichtings instantie en zij vertelden mij dat dit erg vaak voorkomt en dat alleen de naam telkens verandert.

Ik heb nooit iets betaald en op een gegeven moment kwamen er geen facturen meee en gaven ze op.

Dus. Niet betalen! Dan houden ze vanzelf op.

BulletjeBeer

Berichten: 265
Geregistreerd: 25-08-16
Woonplaats: Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-18 15:55

Precies datzelfde telefoontje kreeg ik ook een week nadat ik me had ingeschreven bij de KvK. Terwijl ze belden ben ik meteen gaan Googlen, ze hadden niet eens een werkende website. In het begin klonk het best logisch, maar hoe langer ik met die mevrouw aan de telefoon zat, hoe raarder het werd. "Jawel, je kent ons wel" "nee.." "jawel, wij zijn heel bekend" en zo ging het maar door. Toen werd ik plotseling doorgeschakeld naar een andere mevrouw, die me zei dat ik zojuist akkoord was gegaan met hun voorwaarden. Toen ik daar direct op antwoordde dat ik helemaal nergens mee akkoord ben gegaan, werd ik direct weggedrukt en kreeg ik de eerste mevrouw weer aan de lijn.

Dus ik heb toen een aantal andere zzp'ers een bericht gestuurd en zij gaven ook al aan met hen te maken te hebben gehad en dat ik er niet mee in zee moest gaan.

Je bent nergens mee akkoord gegaan, hebt nergens voor getekend oid dus je hoeft niets te betalen en hebt er goed aan gedaan door nog nergens mee in te stemmen :)


Edit: betrof hier iets dat "Bedrijfspagina" of iets in die richting heette....

Bloodymary
Berichten: 4087
Geregistreerd: 02-08-08

Re: Bedrijvenregister. Opgelicht of toch niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-18 16:13

Wat dit soort bedrijven ook vaak doen is gewoon een factuur sturen. Die moet je dus absoluut niet betalen. Veel mensen doen dit uit angst voor deurwaarders etc, maar vaak staat op de factuur "bij betaling geeft u aan akkoord te gaan met deze offerte etc.". Nooit betalen dus, ook al komen er aanmaningen.

Bloodymary
Berichten: 4087
Geregistreerd: 02-08-08

Re: Bedrijvenregister. Opgelicht of toch niet?

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-18 16:14

En sowieso direct de verbinding verbreken als je gebeld wordt voor wat dan ook. Van die telefonische aanbiedingen zijn nooit goed, alleen voor de verkoper. Snap nooit dat mensen daar in trappen.

Matheno

Berichten: 5914
Geregistreerd: 06-01-11
Woonplaats: Espel

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-07-18 16:19

Aah, die hebben mij ook vaak gebeld.
Gewoon ophangen. Als je een .nl domeinnaam hebt dan zal domeinnaam register je ook nog wel benaderen met zoiets:

"Iemand probeert een .com website te reserveren met jouw domeinnaam, koop deze dus nu snel van ons!"

If you could kick the person in the pants responsible for most of your trouble, you wouldn’t sit for a month.
--
[PP] Edje heeft een nieuw baasje! *Updates vanaf pag 13*


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 bezoekers