vraag voor paraveterinairen / dierenartsassistentes

Moderators: Dani, Sica, ynskek, Polly, Ladybird, Giolli, Hanmar, Mjetterd

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
femo
Berichten: 1841
Geregistreerd: 20-04-12

vraag voor paraveterinairen / dierenartsassistentes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-07-18 09:42

Hoi allemaal,

Ik zal mijn situatie even schetsen. Ik werk bij een kleine maar redelijk drukke dierenartsenpraktijk sinds een jaar. Ik woon op 45 km afstand en naast de 2 dagen dat ik daar werk heb ik ook redelijk wat 24uurs of nachtdiensten (oproepbaar)
Toen ik aangenomen werd is mij verteld dat ik daarvoor 150 tot 200 % zou krijgen (als ik opgeroepen zou worden dan) en voor de rest 70 cent per uur voor het wachten.
Na redelijk wat uren te hebben gemaakt zei mijn baas dat ik het in tijd zou krijgen, omdat ze het niet zou kunnen betalen. Hier baalde ik natuurlijk best wel van, omdat het naar mijn weten al erg slecht betaald. Ik krijg 10 euro bruto per uur. Ik vroeg me dus ook af wat mijn mede paravets verdienen bij een andere praktijk. :) Ik weet dat het slecht verdiend maar met de hoge werkdruk, gevaarlijke stoffen en bijtende honden en katten loop je toch wel een risico enklinkt 10 euro per uur bruto toch wel aan de lage kant.
Nu gaat mijn huidige lieve baas met wereldreis en krijg ik een nieuwe baas ervoor terug. Normaal had ik de afspraak dat ik bij mijn moeder kon slapen die dicht bij de praktijk woont als ik dienst heb. maar zij heeft haar huis verkocht en nu heb ik vanaf sept geen mogelijkheid meer om bij mijn moeder te overnachten. Dit heb ik voorgelegd bij mijn nieuwe bazin maar ze wil persee dat ik op de praktijk blijf slapen. Er is daar geen badkamer, geen bed (enkel een matrasje). ik wordt er niet voor betaald (alleen in tijd dus). dus ik zie dat helemaal niet zitten.
Er werken 2 dierenartsen op de praktijk en 1 daarvan roept mij heel erg vaak en snel op. en de andere (die op wereldreis gaat) kon erg veel zelf en riep mij alleen op als het echt echt echt nodig was. dus met haar had ik de afspraak dat ik gewoon vanuit utrecht mocht komen.
Dat komt dus te vervallen door die nieuwe bazin.
we vormen met zn vieren een team, en ik ben samen met een andere assistente. als zij ziek is of op vakantie wil dan wordt er ook verwacht dat ik altijd in kan vallen. hier heb ik ook niet altijd trek in, zeker omdat ik dus niet uit betaald word.
Kortom, zeer veel verantwoordelijkheden waar ik zelf erg weinig voor terug krijg.
Nu wil ik niet zomaar van baan wisselen, want ik ben wel loyaal, ik heb hart voor de zaak en mijn collega's. maar mijn genzen worden steeds opgezocht.
Ik hoop dat het een beetje een duidelijk verhaal is zo, ik vond het nog erg lastig van me af te schrijven.
hebben jullie tips oid?

Koekkoek


Hoppit

Berichten: 1807
Geregistreerd: 23-03-10
Woonplaats: Leersum <3

Re: vraag voor paraveterinairen / dierenartsassistentes

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-18 10:14

Lol dit klinkt heel erg als een praktijk waar ik in Rotterdam werkte. Gelukkig niet met dat op de praktijk slapen (wel enten in het weekend etc), wel minimumloon, overuren niet uitbetalen, geen pensioenregeling, maar 1 andere assistente, .... HEEL ERG HARD WEGRENNEN. Leuk om voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten en toegewijde mensen gebruiken, maar zo brandt de kaars aan twee kanten. Bescherm jezelf: ga in gesprek en laat niet over je heen lopen of vertrek.

[EV-ITP] Soldaatje spelen in Duitsland

Winkel in 14e, 15e en 16e eeuwse re-enactment spullen en accessoires
=====> http://www.cervustrading.nl <=====
==> https://www.facebook.com/CervusTrading <==

WillemYntJee
Berichten: 6201
Geregistreerd: 16-02-05
Woonplaats: Ljouwert

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-18 10:17

Ik weet niet hoeveel jaar ervaring je hebt, maar ik ben bang dat je salaris redelijk klopt. Houdt jullie praktijk zich aan de cao? Dan zou je die er eens bij kunnen pakken, staat een hele makkelijke tabel in met wat je ongeveer zou moeten verdienen en hoe je dat naar een bedrag per uur kan omrekenen.
Voor wat betreft t dienst gebeuren etc is er denk ik maar 1 oplossing, iets anders zoeken als t je niet bevalt. Zo te lezen gaat je nieuwe baas niet veel aan de situatie veranderen en vinden je collega’s t misschien ook wel best? Zeker in regio Utrecht is nog wel wat werkgelegenheid in ons vak volgens mij.

Mooblie

Berichten: 788
Geregistreerd: 24-12-13
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-18 10:22

Ik schrik eigenlijk wel van de situatie die je voorlegt en zou hier persoonlijk niet mee akkoord gaan.

Het verbaast me dat ze die 70 cent niet uit kunnen betalen. Dat is namelijk echt bizar weinig geld. Zit het bedrijf tegen faillissement aan?

Ik zou in ieder geval een gesprek aangasn met je baas hierover. Geef daarbij aan wat je eerder beloofd is en wat je van ze verwacht! Wat staat er in je contract hierover?

Ik zit welliswaar in een ander vakgebied. Maar ik verdien meer bij mijn bijbaantje bij de McDonalds.

Atra esterní ono thelduin
Mor'ranr lífa unin hjarta onr
Un du evarínya ona varda

Amber_anne

Berichten: 3804
Geregistreerd: 09-04-18

Re: vraag voor paraveterinairen / dierenartsassistentes

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-18 10:27

Op je strepen staan, je gaat toch niet gratis werken. Of je krijgt betaald of je komt niet punt uit. Willen ze dat niet dan kunnen ze je ontslaan, maar vraag me af of ze wel iemand anders gaan vinden die dit doet. Ga anders zelf oriënteren wat er in de buurt voor banen worden aangeboden, kan namelijk nog zo leuk zijn waar je nu zit maar dit is te gek voor woorden

femo
Berichten: 1841
Geregistreerd: 20-04-12

Re: vraag voor paraveterinairen / dierenartsassistentes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-07-18 10:41

Bedankt allemaal. zet me erg aan het denken! Ik heb 1 jaar ervaring, das nog niks. Heb laatst gesolliciteerd bij een gigantische praktijk, en was daar ook aangenomen. maar ik heb het afgehouden omdat ik me daar niet op mijn plek voelde. De 70 cent krijg ik wel uitbetaald trouwens, maar dat is ook het enige!
volgens mij gaat het wel volgens cao. Alleen een vriendin van mij, 2 jaar jonger werkt nu 2 jaar op een praktijk en die verdiend iets van 12,50 per uur. is dat dan gewoon goodwill?
Anyway, ik ga in gesprek met mijn nieuwe bazin over de diensten in ieder geval. ik ga echt NIET op de praktijk slapen. ben gekke henkie toch niet. haha. Vind het wel erg lastig om weg te gaan, zeker omdat het echt wel goede mensen zijn, en we zo afhankelijk zijn van elkaar.

Koekkoek

Hoppit

Berichten: 1807
Geregistreerd: 23-03-10
Woonplaats: Leersum <3

Re: vraag voor paraveterinairen / dierenartsassistentes

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-18 11:30

Probeer niet bang te zijn om van baan te wisselen. Nu met al die overnames etc zijn er weer volop banen. Weinig ervaring niet door laten tegenhouden, nee heb je dan toch al.
Hier op de IC of spoed worden ook prima starters aangenomen hoor, kwestie van capabel over komen en willen leren.
Ik heb in mijn eerste 6mnd in R'dam alles meegemaakt wat ik NOOIT meer zou toelaten. Zie het als leerschool. Dat je op die grote praktijk al aangenomen was, is een goed teken. Ook al lijkt het niet meteen wat, mss wel als je er even loopt en iedereen wat kent. Ondertussen kan je prima door solliciteren.

[EV-ITP] Soldaatje spelen in Duitsland

Winkel in 14e, 15e en 16e eeuwse re-enactment spullen en accessoires
=====> http://www.cervustrading.nl <=====
==> https://www.facebook.com/CervusTrading <==

hafpower
Berichten: 200
Geregistreerd: 21-11-05
Woonplaats: Duiven

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-18 11:48

Ik heb in precies het zelfde schuitje gezeten.
Hield zich niet aan het cao, kreeg bijna 2x in de week achterwacht onbetaald.
Als ik opgeroepen was kreeg ik een bedrag wat steeds minder werd.
Kon in de dienst niet paard rijden of wandelen/ trainen met de honden en werd soms niet opgeroepen.
Dus zat ik 24uur aan huis gekluisterd voor niks.
Als ik niet werd opgeroepen kreeg ik dus niks.
Collega met minder ervaring kreeg meer salaris.
Heb het 2x voorgelegd en in mei mijn baan opgezegd.
Werk nu bij een compleet ander bedrijf en het geeft zo veel rust.
Mis het nog steeds maar sta nog steeds 100 procent er achter!

Sporthaflingers!!!!
Instructeur Agility
Instructeur Dog Frisbee

femo
Berichten: 1841
Geregistreerd: 20-04-12

Re: vraag voor paraveterinairen / dierenartsassistentes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-07-18 16:12

Wauw, 2 x in de week als achterwacht en dan ook nog onbetaald.. :( Ik bouw gelukkig wel een (mini) pensioetje op dus in die zin zijn de bedoelingen allemaal niet slecht. dat is wat ik ook zo moeilijk vind. maar het is echt heel erg hard werken en incasseren voor niks. :(
Bedankt voor jullie tips, ik ga zeker in gesprek met mijn nieuwe baas.

Koekkoek

MPH

Berichten: 2770
Geregistreerd: 16-10-02
Woonplaats: Steenwijk

Re: vraag voor paraveterinairen / dierenartsassistentes

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-18 16:29

Wat is er in je contract opgenomen? Want als daar in staat dat je 150-200% uitbetalen dan hebben ze zich daar gewoon aan te houden.

10euro is voor iemand die net begint vrij netjes, merendeel zal hier nog een euro per uur onder zitten. Naar mate je meer ervaring krijgt stijgt je loon vanzelf, maar met je secundaire arbeidsvoorwaarden kun je soms best nog een leuk extra zakcentje verdienen.

En wat Hoppit zegt, wees niet bang om te switchen. Ik werk voor een van de ‘grote jongens’ die nu aan het overnemen zijn en de vraag is groot! Mocht je uiteindelijk toch beslissen om wat anders te zoeken, let me know!

Neej

Berichten: 17620
Geregistreerd: 25-08-03
Woonplaats: In het huisje bij het boompje en de beestjes

Re: vraag voor paraveterinairen / dierenartsassistentes

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-18 18:07

Ik heb best wat para-vriendinnetjes en dit verhaal klinkt heel bekend :P Helaas..

De een is inmiddels gestopt als para, zij verdiende ook maar 9-nogwat bruto (denk minimumloon?) en van haar werd ook heel veel flexibiliteit verwacht terwijl andersom weinig flexibiliteit geboden werd. Bijvoorbeeld bij vrije dagen, de dagen dat zij werkte kon ze eigenlijk nooit vrij nemen terwijl ze wel op mocht komen draven als anderen vrij waren. Dat soort dingen. Haar baas betaalde die overuren dan wel uit maar ook maar eens in de 3 maanden.

Anderen verdienen ongeveer hetzelfde en maken zeer regelmatig ook meer uren dan op hun contract staat.

Het is in jouw geval erg lastig omdat je baas je overuren niet uitbetaalt, maar tijd voor tijd schrijft. Dus als jij 2 dagen in de week op contract werkt en daarna regelmatig dagen extra draait, (of nachtdiensten) dan kom je van je leven niet meer van je vrije dagen af en is dat dus gewoon zonde..

Wat je moet doen? Ja dat is een goede vraag. Ik heb zo het idee dat dit op heel veel praktijken wel in meer of mindere mate speelt. Van mijn paravriendinnetjes hoor ik namelijk wel soortgelijke verhalen. Dus je zult zelf goed moeten nadenken of je hier op termijn gelukkig mee kunt zijn. Een aantal van mijn vriendinnen zijn ondertussen ook om dit soort redenen gestopt als para en zijn een andere weg ingegaan.

Wat je ook besluit, ik wens je er veel succes mee :)

always bring a banana to a party. bananas are good!
Neej fotografeert! rckfotografie.nl
Ned Lux Int Bel Dk Hr Ch. Forever Texas from ChurchKnights NJK'11 BelW'12 BNLW'14 BNLW'16 AmW'16 NVK'18 VWW'18 DVV'18 AmVW'18 BelVW'18Ollie heeft er een broertje bij: Highclare Rob Roy NJK'17 BNLJCh'17 JW'17 BJWNL'17 BJWBE'17 BEJW'17 Jamie

femo
Berichten: 1841
Geregistreerd: 20-04-12

Re: vraag voor paraveterinairen / dierenartsassistentes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-07-18 18:58

Lieve allemaal, volgende week ga ik in gesprek en als ik er niet uit kom met ze vind ik wel weer wat anders. Bedankt voor de lieve berichtjes!

Koekkoek

tengeltje11
Berichten: 5381
Geregistreerd: 16-06-05
Woonplaats: w-vl,belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-18 19:01

ik denk dat het overschot aan para's nog steeds een feit is,dus na jou nog x-tig kandidaten om de job in te nemen.
zolang dat er is,kunnen ze doen wat ze willen,ga je niet akkoord,dan vertrek je maar en vinden ze zonder veel probleem een andere...

als je liever zekerheid hebt,niemand houdt je tegen om op zoek te gaan naar een andere job terwijl je deze job hebt toch?

Leandra

Berichten: 1334
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-18 19:20

Het klinkt allemaal heel bekend. Alleen hebben wij geen diensten meer, heel fijn! Wel komt het geregeld voor dat het salaris te laat uitbetaald wordt.

Ik ben inmiddels 11 jaar paraveterinair maar verdien niet veel. Weet niet wat mijn uurloon is.

Nu gaat er bij mij op de praktijk veel veranderen, er gaan in ieder geval 1 dierenarts en 1 paraveterinair weg. Het team dat we hadden was super! Alleen is mijn baas een beetje aparte man. Maar dat zijn veel dierenartsen. Ik ben wel voorzichtig om me heen aan het kijken.

Succes met het gesprek volgende week.

BrittS

Berichten: 1662
Geregistreerd: 06-03-11
Woonplaats: Heerde (Veluwe)

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-18 19:57

Klinkt zeker bekend! Ik ben vorige week gestopt, ook omdat ik bezig ben met verhuizen naar een andere provincie, maar ik ga het lage loon, de hoge werkdruk, de verantwoordelijkheid etc. niet missen. Ik ben dan ook zeker niet van plan om hier weer als paraveterinair aan de slag te gaan.

Ik heb 5 jaar gewerkt als paraveterinair en kreeg in het begin geloof ik 9,10 bruto, dit is elk jaar een klein beetje hoger geworden, zat nu op 10,-. Geen pensioenregeling.

Oproepbaar met diensten (die we godzijdank niet meer hadden het laatste driekwart jaar!!). We hadden niet super veel diensten, maar als we dienst hadden moest ik 24 uur oproepbaar zijn en kreeg alleen betaald als ik werkelijk moest komen opdraven. Als je dus pech/mazzel (net hoe je het wilt noemen) had dan zat je dus je hele weekend thuis te wachten op niks, want als je elk moment de auto in moet kunnen springen ga je niet even lekker weg. Als ik wel opgroepen werd dan was dat voor normaal uurloon en ik woon(de) ongeveer een half uur vanaf de praktijk, mocht wel gewoon thuis wachten.

De praktijk waar ik werkte was op basis van 1 dierenarts en 2 parttime paraveterinairen, dus met ziekte en vakantie ben je dan altijd de sjaak als je bewust gekozen hebt voor parttime. Vrij nemen was ook altijd lastig, want we mochten alleen vakantie opnemen als de ander dan fulltime kon werken, maar mijn collega werkte ook nog ergens anders dus dat was nogal een gedoe.

Ik ben dus bang dat het bij de meeste praktijken allemaal niet helemaal super geregeld is, maar verder kijken zou ik zeker doen. Er moet toch wel ergens een praktijk te vinden zijn waarbij de diensten wat beter geregeld zijn. Wat ik de laatste jaren gemerkt heb is dat de vraag naar goede, ervaren paraveterinairen best groot is :j

Amerikaanse Appaloosa Magic, Quarter Horse Dino en mini's Rakker & Sproet
Volg ons Paddock Paradise op INSTAGRAM! # Volg Paddock Paradise op FACEBOOK!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 bezoekers