Opleiding en werk

Moderators: Mjetterd, Polly, Ladybird, Hanmar, Maureen95, Dani, Giolli, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Romeo2007
Berichten: 4686
Geregistreerd: 24-06-06

Opleiding en werk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-06-18 13:16

Dag allemaal,

Sinds december vorig jaar werk ik bij een organisatie.
Hier vervul ik een functie waarin ik verschillende verantwoordelijkheden heb zoals P&O, marketing en communicatie, ICT beheer, AVG functionaris, gedeelte kwaliteitsmanagement, ondersteuning directie etc.

Op dit moment ben ik niet voor alles opgeleid. Omdat ik nog jong ben en ambitie heb zou ik mezelf verder graag ontwikkelen. Mijn werkgever heeft aangegeven dat ik mijn functie zo mag in vullen als ik het zelf graag zou willen zien, ligt dus eigenlijk geheel open.

Kwaliteitsmanagement trekt mij opzich wel, zo wat er bij mij bekend is.Ik heb met mijn werkgever kort gesproken over een opleiding op dit gebied. Dit is een HBO opleiding bij InHolland.
De werkgever zou de kosten dan betalen (á 5000 euro) verder is de opleiding wel in mijn eigen tijd.

Ik werk 36 uur per week en er wordt qua zelfstudie 15 uur aangeraden zonder de lesavond.
Het wordt gezien als een zware opleiding. Mijn werkgever wil de studie dus wel betalen maar geeft aan dat ik dan geen loonsverhoging meer krijg omdat ik de opleiding dan krijg.
Heeft iemand dit weleens meegemaakt?

Doordat ik daarna de opleiding afgerond heb vervul ik ook een andere functie en lijkt mij ook dat ik in een andere salarisschaal geplaatst moet worden. Maar terwijl ik de opleiding al volg wordt er wel verwacht dat ik de betreffende, en huidige, werkzaamheden uitvoer.

Ik begrijp dat ik alles in overleg met mijn werkgever moet doen en gewoon moet overleggen, hier heb ik dus een beginnetje mee gemaakt, maar ik wil even bij jullie polsen voordat ik het vervolggesprek aanga...


Tink89
Berichten: 2284
Geregistreerd: 16-02-14

Re: Opleiding en werk

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-18 13:34

Ik vind het niet vreemd dat je tijdens de opleiding je huidige functie en salaris behoudt, je werkgever doet immers al een hele flinke duit in het opleidingszakje. Wat ik me wel afvraag, is hoe je een fulltime baan en 15 uur zelfstudie en de lesavond gaat combineren. Dat is wel heel zwaar hoor, en wat als er tentamens ofzo onder werktijd zijn, moet je dan vakantie opnemen?

Sinds 29 april 2017 zijn wij gelukkig getrouwd :)

Autumnn

Berichten: 6572
Geregistreerd: 26-03-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-18 13:43

Tink89 schreef:
Ik vind het niet vreemd dat je tijdens de opleiding je huidige functie en salaris behoudt, je werkgever doet immers al een hele flinke duit in het opleidingszakje. Wat ik me wel afvraag, is hoe je een fulltime baan en 15 uur zelfstudie en de lesavond gaat combineren. Dat is wel heel zwaar hoor, en wat als er tentamens ofzo onder werktijd zijn, moet je dan vakantie opnemen?


Ik neem aan dat het een deeltijd studie is. Er is dan of les in de avond, of 1 dag in de week.

Ontopic: het is inderdaad niet vreemd dat je geen salarisverhoging krijgt. Tenslotte ben je nu nog niet afgestudeerd én krijg je de opleiding + materiaal. €5000 aan salarisverhoging is aardig wat :)) je bent door het diploma ook meer waard op de arbeidsmarkt. Mijn vriend kreeg dit ook niet, enkel nadat hij zijn diploma had behaald omdat hij daardoor een doel die hij voor ogen had, had behaald (POP).

Hulp nodig bij het solliciteren, schrijven van een sterke motivatiebrief of een overtuigend cv? Stuur een PB of kijk op www.Solliz.nl :)

Yesterday
Berichten: 2521
Geregistreerd: 16-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-18 13:45

Ik vind het zelf wel vrij logisch dat je geen loonsverhoging krijgt tijdens de opleiding omdat je werkgever de opleiding betaald. Ik gok dat als je kiest voor loonsverhoging en zelf de opleiding betalen je duurder uit bent.

Kijk wel goed of het nog wel mogelijk is om er 36 uur naast te werken. Ik ben zelf ook gestart met een drie jarige opleiding naast mijn werk (38 uur op dit moment) en ik heb minimaal 14 uur per week aan schooluren nodig. Vanaf volgend jaar is het dus ook wel de bedoeling om minder te gaan werken. Ik vind mezelf te jong om al mijn vrije tijd in te leveren voor een opleiding en werk.

<3

Romeo2007
Berichten: 4686
Geregistreerd: 24-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-06-18 08:40

Dank jullie wel allemaal.

De opleiding duurt een jaar waarbij je elke week 1 avond les hebt. Daarnaast heb je nog 15 uur zelfstudie dus je komt al snel uit op 20 uur per week qua investering in tijd.

Ik werk 36 uur, eigen paard, sporten etc. Geen idee inderdaad hoe ik dit moet doen. Bovendien zou mijn man graag willen zien of we een kindje kunnen krijgen en ik ook wel... dus dit komt er weer doorheen.

Ik ben daar begonnen met werken in een functie en eigenlijk alles wat ik zelf wil oppakken extra dag mag. Maar daardoor heb ik nu al een heel breed en inhoudelijk functiepakket waarvan ik vind dat ik te weinig verdien. Loonsverhoging nu is afgewezen, kan pas verder over gepraat worden in december. Mits ik die opleiding dus niet doe.

Ik maak me zorgen omdat ik me met die opleiding zo specialiseer in iets en of ik het dan wel leuk vind. Daarnaast krijg ik een studieovereenkomst (ik doe zelf P&O en zie dat er in het verleden niet 1 lijn is getrokken en sommige medewerkers het niet hebben, ben ik door geïrriteerd).

Straks vind ik het daar niet meer leuk en dan zit ik met die studieschuld.

Twijfels...

Ik zit voor nu te denken:

Ik mag met een voorstel komen. Ik zit te denken om die opleiding voor te stellen. Kosten zijn voor hun, opleiding in mijn tijd. Omdat ik direct aan eindproducten werk die direct nuttig en toepasbaar zijn voor de organisatie dat ik bv 4 uur per week aan werktijd hieraan mag besteden.
Daarnaast een verklaring dat ik na het afronden van mijn opleiding in functie XXX wordt geplaatst, incl bijbehorende salarisschaal.

Het liefst ga ik 32 uur werken, maar ik kan niet de hoeveelheid werk die er nu ligt dan zo blijven doen, eigenlijk is het al teveel.

flooooo
Berichten: 2341
Geregistreerd: 11-06-10

Re: Opleiding en werk

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-18 03:45

Ik weet niet of je wat aan mijn verhaal hebt maar ik heb iets soortgelijks gedaan. Ik heb een HBO opleiding naast een 32 uur werkweek gedaan. Hierbij had ik 8 uur school per week, in mijn eigen tijd en een belasting van gemiddeld 20 uur per week. Dit is prima te doen. Ik heb de opleiding zelf betaald, ongeveer 6000 euro, met alle kosten erbij. Mijn loonsverhoging kreeg ik structureel, volgens mijn CAO, maar door het vinden van een andere baan, op HBO niveau als senior, ben ik alsnog gestegen in salaris. Daarbij heb ik meer doorgroeimogelijkheden binnen mijn vakgebied, die ik zonder HBO opleiding niet zou hebben.
Dus bedenk voor jezelf of je gemotiveerd genoeg bent, wat het je voor mogelijkheden biedt en of je bereid bent dan voor dit salaris te blijven werken. Bedenk je dan wel dat je een flinke kostenpost bent voor je werkgever, hij hoeft je dit niet te bieden. Het kan een mooie kans zijn, aan jou of dit iets is wat je ligt en wat je graag wil.

Velvet V. Negro Z2 +5
Ceasar V. Houston M1 + 1
Florence V. Krack C. M2 + 3


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot en 2 bezoekers