Welke baan geschikt voor mij?

Moderators: ynskek, Ladybird, Maureen95, Dani, Giolli, Hanmar, Mjetterd

 
 
Anoniem

Welke baan geschikt voor mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 11:28

Omdat ik momenteel (al een tijdje) vast zit ben ik aan het kijken of er een verandering mogelijk is, en hierbij hoort oa waarschijnlijk een baan-verandering. Alleen .. wat kan ik gaan doen?

Ik heb een Bachelor-diploma, maar in een heel specifieke richting (dit werk doe ik nu ook).
Dingen waardoor ik het in mijn huidige baan moeilijk heb:
- constant binnen
- onregelmatige uren
- in verhouding weinig beweging (wel afwisselen tussen staan, lopen & zitten, maar alles op een kleine oppervlakte)
- veel stress/druk en grote verantwoordelijkheid (als in: doe je echt iets fout kan er als het heel erg tegen zit iemand dood gaan).

Hier wil ik dus verandering in brengen:
- meer regelmaat
- bij voorkeur veel buiten
- je eigen ding kunnen doen.

Ik ben goed in dingen plannen en organiseren en vind het ook fijn om bepaalde taken te krijgen die ik dan tot een goed einde moet brengen, maar dat ik dit wel kan doen zonder dat ze bij wijze van spreken elke 5 minuten komen vragen hoe ver het staat. Ik rij heel graag met de auto.

Heb ook een beroepskeuze-test gedaan:
https://i.imgur.com/C9cgvbb.jpg
https://i.imgur.com/8Zxq1eL.jpg

Persoonlijk ben ik uitgekomen op een job als postbode. Dit lijkt me heerlijk. 's Morgens werken (al zal ik wel moeten wennen aan het vroeg opstaan :P ), je ronde klaarmaken, je ronde doen en klaar. Je doet er zolang over als je wil (al krijg je vanaf een bepaald punt niet meer betaald) en je zorgt er helemaal zelf voor dat alles in orde is. Veel buiten, beweging. Lijkt dus ideaal.

Maar daar komt meteen een "maar" bij kijken. Ik ben fysiek niet zo gezond, ik heb Bechterew (dus bekkenreuma) en zou fibromyalgie hebben (al vraag ik mij soms af of die klachten ook niet vanuit mijn bekken komen..) en dat zet wel een beetje een domper op het geheel. Ga ik het wel kunnen? Je moet veel fietsen, iets wat ik al jaren niet meer gedaan heb (maar wel nu weer mee ga beginnen), met gewicht voor & achter en 1000 keer op een voormiddag af/opstappen & vertrekken/stoppen. Hier heb ik schrik voor ... Ga ik dit kunnen? In het begin zal het sowieso zwaar worden, je moet nog alles leren en als je die beweging niet gewend bent .. Maar ga ik er aan kunnen wennen? Of gaat het door mijn "aandoening" altijd een probleem blijven? Gaat het dingen misschien zelfs erger maken?

Iedereen zegt altijd dat ik zoveel mogelijk moet bewegen, veel wandelen, fietsen, zwemmen, ... Misschien is het ideaal dat ik dat in mijn job al kan? Of misschien maakt het meer kapot dan goed is voor mij. Thuis vinden ze dat ik voor iets anders moet gaan, maarja, wat? Welke baan is er nog die voldoet aan bovenstaande punten? Welke baan past er nog bij mij? Ik kom er echt niet uit .. misschien hebben jullie nog ideeën?

Voor de volledigheid woon ik in België ...
Alvast bedankt voor het meedenken :)


Winged

Berichten: 31341
Geregistreerd: 28-12-05

Re: Welke baan geschikt voor mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 11:59

Nav alleen het verhaal dacht ik direct 'waarom geen conducteur'. Toen klikte ik op jouw plaatjes en daar zag ik wel wat raakvlakken met dat beroep.

Anoniem

Re: Welke baan geschikt voor mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 12:05

Poeh .. Lijkt me geen job met regelmatige uren en ik ben niet zo'n mensen-mens (aardig zijn tegen iemand en goedemorgen zeggen is geen probleem, kort gesprek ook niet, maar om echt met mensen bezig te zijn .. en dan vooral als het niet gaat zoals het moet .. ). Dan zou het eerder treinbestuurder worden denk ik :+

luuntje

Berichten: 12476
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Nieuw-Vennep

Re: Welke baan geschikt voor mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 12:10

Als koerier rij je rond de hele dag.
Mijn schoonzusje werkt voor een tandheelkundig bedrijf en rijdt tandheelkundige pakjes rond.

[o]

Tieneke

Berichten: 21049
Geregistreerd: 26-09-05
Woonplaats: Hasselt, België

Re: Welke baan geschikt voor mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 12:14

Ik ken een treinbestuurder in ons land, informeer je goed voor je hier aan begint. Onregelmatige uren en soms heel veel en lange dagen achter elkaar.

Je gezondheid is niet niks. Ik zou daar niet te licht overgaan. Waarom het niet eens met je arts bespreken? Of loopbaanbegeleiding volgen?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 12:17

@ luuntje : Zoiets lijkt me wel leuk inderdaad :j Maar kan niet meteen banen in die richting vinden, misschien zoek ik verkeerd? Je hebt hier bv. apotheek-koeriers maar daar is bijna niks beschikbaar, en al helemaal niet in mijn regio (wil wel een beetje in de buurt blijven als het kan).

Maar als ik dan weer de koeriers bij ons op het werk bekijk, en de uren hoor die ze moeten werken ... Hoewel ik denk dat het mij minder stoort om onregelmatig te werken als ik gewoon op mezelf kan doen wat ik moet doen, dat dan weer wel.

En wat je dan weer hebt als je echt pakjeskoerier bent dat je weer met hele zware lasten zit (nog zwaarder dan als postbode doorgaans) en of het dat dan gaat zijn .. Dan zouden het inderdaad al medische dingen moeten zijn, of bloedstalen of dat soort dingen. Maar dat hangt dan vaak weer samen aan een andere baan.


@ Tieneke : I know, het is ook niet het soort baan waar ik naar op zoek ben. Maar omdat het over conducteur ging gaf ik even aan waar ik eerder aan zou denken, omdat ik dus niet constant tussen de mensen wil zitten ;)

De arts zegt dat ik iets moet zoeken waar ik gelukkig van word, maar dat ik moet opletten dat het fysiek niet te zwaar is. Loopbaanbegeleiding heb ik eens een sessie gedaan maar daar kwam ook niet veel uit, behalve dat ik duidelijk had wat ik wilde en daarvoor moest gaan (maar wat ik echt wil is niet realistisch, ik moet er ook van kunnen leven en in tussentijd graag ook wat centen binnenkrijgen :+ ). Ik kan het nog eens proberen, maar weet niet of het een oplossing gaat zijn.

Daantjuh88

Berichten: 1652
Geregistreerd: 13-08-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 12:19

Postbode heeft misschien wel raakvlakken, maar ik denk persoonlijk dat het lichamelijk te zwaar is. Vooral als het koud is, regen etc. Zal een behoorlijke uitwerking op je spieren hebben. Dan zal ik idd kijken naar een koeriersdienst, sommige bedrijven hebben een eigen koeriersdienst.

Winged

Berichten: 31341
Geregistreerd: 28-12-05

Re: Welke baan geschikt voor mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 12:24

Het was een suggestie ;)

In Nederland zijn er verschillende koerier - overheid functies, https://www.nationalevacaturebank.nl/va ... gle.com%2F

Hoe dat zit in België weet ik niet.

Verkijk je alleen niet op de te versjouwen gewichten voor een koerier, die kunnen ook flink hoog zijn.

95Ellen

Berichten: 561
Geregistreerd: 25-09-12
Woonplaats: Rhenen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 12:26

Is boswachter een idee? Veel buiten, met de auto maar ook te voet? Zou je wel nog een opleiding moeten doen natuurlijk

Anoniem

Re: Welke baan geschikt voor mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 12:31

Zeker :j Maar ik zou niet weten waar te beginnen en denk ook niet dat er zomaar banen in die richting voor het oprapen liggen (en qua verdiensten?). Dan zou alles al toevallig net op z'n plaats moeten vallen en onzekerheid is niet zo handig.

Wil ook best iets gaan (bij)studeren, maar dan zou ik wel een zekerheid moeten hebben dat ik aan het einde van de rit een baan heb en dat is doorgaans niet het geval.


@ Winged : daar heb ik inderdaad schrik voor als koerier :j Had ik ook aangegeven in mijn reactie.
Nog een nadeel van koerier is dat ze heel vaak rijbewijs C(E) verwachten en dat heb ik niet. Ik denk ook niet dat ik met een vrachtwagen durf rondrijden, daarom zegt bv. buschauffeur mij ook niks (te groot, te onregelmatige uren, teveel mensen :P ).

Tieneke

Berichten: 21049
Geregistreerd: 26-09-05
Woonplaats: Hasselt, België

Re: Welke baan geschikt voor mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 12:35

Ik heb geen idee of ze veel vacatures hebben, maar misschien eens informeren bij Natuurpunt etc?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 12:51

Kan eens rondkijken/horen :j

Heb nu een vacature voor mij van een chauffeur voor een bakkerij. Dagelijks werken van 4.00u tot 9.00u, 6 dagen per week (dus 30u per week). Lijkt me ergens wel leuk, denk niet dat het zo heel zwaar zal zijn? Maar het is wel constant 6 dagen per week & het is qua verplaatsing een dik half uur reistijd, dus nog minstens een uur extra per dag onderweg.. (en geen idee wat voor loon er tegenover staat).

Zou zoiets bv. wel kunnen? Vergelijkend met postbode dan?

Hikarii

Berichten: 2959
Geregistreerd: 17-06-12
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Welke baan geschikt voor mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 13:07

Postbode is lichamelijk heel zwaar.
Heb het 3 weken gedaan.

Werd er 2 uur voor een wijk gegeven, deed je er uiteindelijk 5-6 uur over. Zelfs met z'n 2en (wat eingelijk niet mocht, maar goed ik trok het echt niet meer) en dan ook nog eens met de auto post naar bestemming, omdat ik op piekdagen zoals zaterdag wel 3-4 keer heen en weer moest met 50-100 kilo post.

It doesn't matter if you're weak; if you struggle hard enough, you can make a miracle happen.


Roodvos

Berichten: 5352
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Op een bult SiO2

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 13:07

Als ik lees dat je een bachelor hebt, dan denk ik dat postbode wel (erg ver) onder je huidige werk- en denkniveau ligt? :o
Daar is niks mis mee, maar ik vrees dat je je na een paar weken geestelijk verschrikkelijk gaat vervelen.
En dan inderdaad nog afgezien van het fysieke aspect.

Je hebt maar 1 lijf, en daar moet je het je hele leven mee doen. Beter dus om daar een beetje zuinig op te zijn.

Heb je het al eens in de (milieu)technische hoek gezocht? Bodemonderzoek, bodemspecialist, landmeter.

ZOLDEROPRUIMING, ik geef van alles en nog wat weg: *KLIK* en *KLIK*
Sinds wanneer is onwetendheid een opinie? [Dilbert]
Niet alles wat staat geschreven is waar. [Mijn vader]
Problemen moet je niet kopen, die krijg je vanzelf. [Annekee]

MarjanB

Berichten: 13037
Geregistreerd: 04-02-11
Woonplaats: Regio Nijmegen

Re: Welke baan geschikt voor mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 13:16

Hier iemand met fibro en ik werk in de sales. Moet je wel liggen maar t is wel een lekker vrij beroep. Ik heb een heel groot rayon zuid nl en België waardoor ik soms wel vier uur enkele reis heb en moet zeggen dat dat wel zwaar is. Dus zou als ik jou was kijken wat je aan kan en waar je sterke punten liggen. Mocht je meer willen weten Pb me maar.

Fijn dressuurzadel te koop! Kort kussen
17,5inch mw boom

Joltsje

Berichten: 8960
Geregistreerd: 10-03-06
Woonplaats: in mijn huis

Re: Welke baan geschikt voor mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 13:20

Hey ts.zo te lezen heb je wel een droombaan. Wil je die ook moet ons delen?

Misschien is daar een combi met koerier op te maken. Of een kantoorbaan en koerier . Dan heb je zowel lichamelijke als geestelijke uitdaging

Be your best self

Zammie

Berichten: 5994
Geregistreerd: 13-06-07
Woonplaats: Kom uut Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 13:26

TS, ik denk dat je je lichaam kapot maakt met een baan als postbode. Spreek uit ervaring. Wel ander beroep, maar ook Brechterew en andere dingen in de rug die niet goed zijn. Ik ben van een heel actieve baan (activiteiten begeleidster in verzorgingshuis) naar een kantoorbaan in het onderwijs gegaan en doe dit met mijn brakke lijf al 20 jaar. Dit had ik niet gered met zo'n actieve baan. Je gaat dan over je grenzen heen. Dan kun je beter een sport nemen of toch een andere baan, die minder belastend is.

Geen leven zonder horsies!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 13:38

@ Roodvos : van denken word je ook moe :+ En dat klinkt misschien raar, maar het is wel zo. Het lijkt me heerlijk om je job bij wijze van spreken op automatische piloot te doen, zonder heel dat gestress en nadenken.

@ MarjanB : sales is toch verkopen, niet? Als vertegenwoordiger enzo? Denk niet dat ik geschikt ben om mensen te overtuigen bepaalde producten te kopen.

@ Joltsje : je mag 'm hebben hoor :P

@ Zammie : nadeel is dat mijn huidige baan mij fysiek en mentaal zo belast dat daarnaast nog een sport doen geen optie is. Als ik veel moet werken kom ik al amper bij mijn paarden, laat staan dat ik er iets mee doe, laat staan dat ik er iets actiefs mee doe .. Dat hou ik ook niet meer vol tot aan mijn pensioen. Sta open voor suggesties mbt banen :j

MarjanB

Berichten: 13037
Geregistreerd: 04-02-11
Woonplaats: Regio Nijmegen

Re: Welke baan geschikt voor mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 13:42

Haha als in verkopen ja :) ik ben ook geen keiharde verkoper hoor, maar vind het product wat ik verkoop gewoon heel gaaf en kan er bij klanten over vertellen met enthousiasme waardoor die enthousiast raken en vanzelf wel kopen :')

Mijn zusje dacht ook dat ze het niks zou vinden en die werkt nu als sales binnendienst en die vind het helemaal leuk om te doen. Veel contact met mensen, service bieden en leuke gesprekken. Er is echt wel eens wat druk vanuit management om meer te verkopen maar moet zeggen dat ik me daar zelf nooit zo druk om maak.

Fijn dressuurzadel te koop! Kort kussen
17,5inch mw boom

Nirvana_

Berichten: 3153
Geregistreerd: 23-01-09
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 13:47

Ik weet niet hoe je financieel zit... Maar is het een optie om met weinig uren postbode werk te beginnen? Dat je het 1) op kan bouwen en 2) kijkt waar jouw grenzen liggen. Misschien dat je bijv naast 14 uur per week buiten lopen, ook nog een aantal uur post kan sorteren, of iets dergelijks. Of post bezorgen op een scooter?

Ik lees mee, ben even nieuwsgierig of hier nog een 'eureka' moment uit komt!

Nugget
All that is gold does not glitter, Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither, Deep roots are not reached by frost.

Anoniem

Re: Welke baan geschikt voor mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 13:55

@ MarjanB : zal eens kijken welke vacatures ik in die richting vind, wie weet inderdaad...

@ Nirvana_ : financieel heb ik wel een job nodig, ik kom echt niet rond met 500 euro per maand ofzo. Sowieso is er voor de job een proeftijd van ongeveer een maand voordat je al dan niet een vast contract krijgt. Op mijn huidige werk kan ik er een tijd tussenuit om iets te proberen en indien nodig nog terug (al wil ik dat persoonlijk liever vermijden, maar op die manier zit ik wel niet zonder job). Maarja, een nieuwe werkgever heeft er ook niks aan als je na een maand (of wat langer) moet aangeven dat het toch niet gaat lukken terwijl je dit eigenlijk op voorhand weet (hoewel ik het niet weet natuurlijk want heb het nog nooit gedaan).

Moest je zelf nog wat bedenken, altijd welkom ;)

xxVon
Berichten: 1110
Geregistreerd: 04-03-14

Re: Welke baan geschikt voor mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 13:58

Wat jammer om te horen dat je ook bechterew hebt. Ik zag in je beroepskeuze dat beroepen zoals bioloog (wat ik ook ben) zowel intelectueel als realistisch is. Wat heb je gestudeerd en in welke sector werk je nu?

[o] Klasse I + 18 / Klasse II + 7 / Klasse III + 2
B + 1 /

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 33801
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Re: Welke baan geschikt voor mij?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 14:13

Ik ben ooit gevraagd voor functie als melkcontroleur bij boeren. Dagelijks rondjes rijden en melkmonsters nemen en doorgeven aan campina. Leuk betaald veel buiten wel mensen maar niet teveel. Maar helaas uwv vond dat ik dit niet mocht doen als wao er helaas, komt hij nog een keer voorbij zou ik zeker weer reageren

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

Pandora2
Berichten: 18886
Geregistreerd: 04-01-13
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 14:25

[***] schreef:
Kan eens rondkijken/horen :j

Heb nu een vacature voor mij van een chauffeur voor een bakkerij. Dagelijks werken van 4.00u tot 9.00u, 6 dagen per week (dus 30u per week). Lijkt me ergens wel leuk, denk niet dat het zo heel zwaar zal zijn? Maar het is wel constant 6 dagen per week & het is qua verplaatsing een dik half uur reistijd, dus nog minstens een uur extra per dag onderweg.. (en geen idee wat voor loon er tegenover staat).

Zou zoiets bv. wel kunnen? Vergelijkend met postbode dan?


Onderschat het opstaan halverwege de nacht niet bij dit soort jobs.
Kan je na korte tijd al heel lelijk opbreken omdat je geen echt dag-of nachtritme meer hebt.

jojoleinee

Berichten: 1591
Geregistreerd: 11-05-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-18 14:42

Er zijn in Nederland bedrijven die mensen nodig hebben om auto's rond te rijden. Je gaat dan naar een garage, haalt een auto op, brengt die naar een andere garage en dan begint het weer opnieuw. Je komt op veel verschillende plekken, rijdt veel rond, veel eigen verantwoordelijkheid (dat je op tijd komt en de auto netjes aflevert), hebt wel wát met mensen te maken maar eigenlijk alleen om de auto op te halen en af te leveren en je kunt je eigen uren vaak bepalen!
In Nederland zijn er twee bedrijven die ik ken waarbij je dit werk kunt doen: Easyway of Autoreset.

Reizende poezen: milo.and.lola.catventurers
https://www.instagram.com/milo.and.lola.catventures/


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, loezke en 5 bezoekers