Contractverlenging ontbinden

Moderators: ynskek, Ladybird, Maureen95, Dani, Giolli, Hanmar, Mjetterd

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lisetjj

Berichten: 744
Geregistreerd: 06-10-06
Woonplaats: Gouda

Contractverlenging ontbinden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-04-17 12:04

Hallo allemaal,

Ik heb een vraag over het ontbinden van contractverlenging, door mijn werkgever.
Afgelopen december ben ik begonnen met werken in een ziekenhuis, op de afdeling spoedeisende hulp.
Ik heb toen een contract gekregen voor een half jaar (tm 31 mei dus).
Plan was in deze maanden een voorwerkprogramma te volgen en dan in september de opleiding tot specialisatie te volgen. Ik zou dan van 1 juni tm start opleiding een contractverlenging krijgen.
Deze contractverlenging heb ik getekend op 27 maart.

Nu is het zo dat ze twijfelen aan mijn geschiktheid. Ik heb een gesprek gehad met mijn teamleider. Zij gaf aan dat 16 mei besloten wordt of ik geschikt ben. Als zij vinden dat ik niet geschikt ben, laat zij mijn contractverlenging ontbinden en zit ik vanaf 1 juni zonder werk.
Mijn vraag is dus, mag dit? Of zit daar een opzegtermijn aan vast?

In mijn eerste contract staat dat er een opzegtermijn is van 2 maanden. Er staat ook 'de werkgever kan de arbeidsovereenkomst opzeggen, indien blijkt dat de werknemer theoretisch en/of praktisch niet geschikt is voor de opleiding tot verpleegkundige SEH'.
Betekent dat, dat er dan geen opzegtermijn aan vast zit?

Van internet werd ik niet direct wijzer. Dus ik dacht wellicht weet iemand hier het antwoord?


xMarieke

Berichten: 5690
Geregistreerd: 01-04-04
Woonplaats: Aan het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-17 12:37

Wanneer ze je contract niet willen verlengen geldt een aanzegperiode van 1 maand. Dus als ze per 1 juni je contact niet willen verlengen moeten ze die voor 1 mei aangeven. Wanneer ze pas 16 mei je inlichten, moeten ze je tot 16 juni betalen.

Lisetjj

Berichten: 744
Geregistreerd: 06-10-06
Woonplaats: Gouda

Re: Contractverlenging ontbinden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-17 10:12

Moeten ze me dan alleen betalen tot 16 juni of blijf Ik dan ook werken tot 16 juni?

Exitium

Berichten: 5216
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-17 12:44

xMarieke schreef:
Wanneer ze je contract niet willen verlengen geldt een aanzegperiode van 1 maand. Dus als ze per 1 juni je contact niet willen verlengen moeten ze die voor 1 mei aangeven. Wanneer ze pas 16 mei je inlichten, moeten ze je tot 16 juni betalen.

Ze hebben het contract al verlengd, TS heeft die verlenging zelfs al ondertekend. Los daarvan geldt de aanzegtermijn niet bij contracten korter dan zes maanden, en het contract van TS loopt van 1 juni tot als ik het goed lees start opleiding in september, wat korter is.


Als er een tussentijds opzegbeding in je contract opgenomen is, zou de werkgever het contract kunnen beëindigen met in dit geval een termijn van twee maanden. Ze hebben daar echter wel toestemming voor nodig van het UWV of de kantonrechter, ze mogen dat niet zomaar doen. Jij zou wél zo op kunnen zeggen, die opzegtermijn in acht nemend.

Ik zou sowieso even bij je rechtsbijstand, of als je die niet hebt bij het juridisch loket informeren. Hoef je nog niets over tegen je werkgever te zeggen (dat kan op 16 mei wel als er dan problemen ontstaan), maar dan ben je in ieder geval vast op de hoogte van je rechten. Ik zou dan ook zeker die regel 'kan de afbeidsovereenkomst opzeggen, indien blijkt' even voorleggen. Ik betwijfel of die überhaupt rechtsgeldig is (lijkt op een verkapte proeftijd, en proeftijd is niet mogelijk bij een contract van zes maanden of korter), en mocht het wél rechtsgeldig zijn dan ben ik benieuwd of men daarbij ook de opzegtermijn in acht moet nemen.

All wiyht. Rho sritched mg kegtops awound? ;(

De Man Fotografie


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Cheytjuh en 15 bezoekers