Rebel_Jits schreef:Het punt is een beetje dat je met een kleine LOI-opleiding jezelf ook dietist mag noemen. En hoeveel sporters zijn er wel niet die ook voedingsadvies geven? Ik ken er een aantal die trainingen geven en daarna een voedingsplan meegeven. Dat is je concurrentie.
Ehm, nee hoor. Dietist is een beschermde titel die je alleen na een vierjarige HBO opleiding mag dragen. En wij doen ook andere dingen dan voedingsplannen opstellen. Sporters, voedingsconsulentes e.d. Mogen GEZONDE mensen ondersteunen met een voedingsplan. Zodra mensen niet meer gezond zijn mogen ze dit niet meer en mag alleen een dietist dit nog. Officieel geldt dit al bij zoiets als een hoge bloeddruk, maar de eerlijkheid gebied te vertellen dat daar een grijs gebied zit.
Het meerendeel van de dietisten werkt met mensen met ondervoeding (ziekte, ouderdom, anorexia ed) en veel minder me overgewicht, tenzij overgewicht in een medische setting (na een operatie bijvoorbeeld of gecombineers met diabetes of andere chronische ziektes)
In zelfstandige praktijken worden wel mensen gezien met overgewicht die verder gezond zijn, maar dat is zeker niet het merendee, van je werk als dietist.
Mocht je wel voor de opleiding gaan, kijk dan heel goed hoe die in Groningen is opgebouwd. In Nijmegen moet je kiezen of je voor de behandelkant wil gaan of voor de kant richting de industrie (dus werken bij bedrijven als nutricia oid), in Den Haag mag je beide uitoefenen na je afstuderen. In Groningen weet ik het niet.