Psychologie Studie & Werk

Moderators: Mjetterd, Hanmar, Maureen95, ynskek, Dani, Giolli, Ladybird

 
 
Kim_Evendi
Berichten: 812
Geregistreerd: 09-05-09
Woonplaats: Noord-Brabant

Psychologie Studie & Werk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-17 15:35

Hoi! :wave:

Ik ben wel benieuwd naar bokkers die Psychologie studeren (HBO of WO) of in die sector werken! *\o/*

Ik ben 22 en zit zelf in het 2e jaar van de bachelor Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik vind het (bijna) allemaal superleuk en interessant en ondanks dat de mensen me iets tegenvallen (het is zó massaal) ben ik erg happy met mijn studiekeuze.
Ik weet al aardig goed hoe ik na mijn bachelor verder wil qua Master en verder, maar ik kom op mijn opleiding weinig mensen tegen die dat ook al weten. Mij motiveert het enorm dat ik al goed weet wat ik wil en het geeft ook een soort rust omdat ik weet welke keuzevakken bijvoorbeeld wel en niet handig zijn.

Nu ben ik benieuwd: Wie studeert er ook Psychologie? Waar? Hoe bevalt het, is het lastig of juist niet? Heb je al plannen voor na je studie?
Of werk je al? Zo ja, in wat voor instelling, was het lastig om werk te vinden etc.
Eigenlijk ben ik overal benieuwd naar! :')(Mods: ik kon geen actief soortgelijk topic vinden, als dat er al wel is heb ik met mijn neus gekeken O:) )

'Love never fails, Character never quits & with patience & persistence dreams do come true.' - Pete Maravich


Snollygoster

Berichten: 3834
Geregistreerd: 20-12-12
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-17 15:44

Belgische psychologie student hier, mag ik me ook melden? :)

Ik zou normaal in mijn 3e bachelor moeten zitten maar ben dit academiejaar van universiteit veranderd. Ben van een katholieke naar een vrije universiteit gegaan, de mentaliteit kon ik daar echt niet meer aan. Door mijn verandering heb ik helaas niet al mijn vakken vrijgesteld gekregen waar ik reeds op geslaagd was dus moet er nu een aantal opnieuw doen. Ook zijn er hier een aantal vakken die in mijn vorige uni niet bestaan, die moet ik dus ook nog meenemen. In totaal heb ik nu terug opnieuw 7 vakken van de eerste bachelor moeten opnemen -O-

Maar heb ondanks dit geen spijt van mijn switch, deze uni is echt een verademing voor me! Zat eerst met een 800-tal medestudenten, terwijl dit er nu een kleine 200 zijn. Heb op een halfjaar tijd hier al meer vrienden gemaakt dan in de twee jaren op mijn vorige uni. Ook de leerstof is een stuk meer to the point en proffen geven meer individuele begeleiding en feedback, dus het studeren gaat een stuk vlotter, al heb ik op mijn vorige uni niet mogen klagen over mijn resultaten.

Ik zou graag willen masteren in neuropsychologie, maar theorie en onderzoek vind ik ook heel interessant. Helaas zijn mijn resultaten van statistiek niet goed genoeg voor T&O. Na mijn master denk ik nog een verkorte opleiding seksuologie te gaan doen, maar daar ben ik nog niet helemaal uit :')

Why change the past, when you can own this day?

Kim_Evendi
Berichten: 812
Geregistreerd: 09-05-09
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-17 16:07

@Snollygoster: natuurlijk mag je je wat mij betreft melden :)

Wat is het verschil in mentaliteit tussen een Katholieke en een vrije universiteit? Ik zit nu zelf op een Katholieke uni, maar daar heb ik puur voor gekozen vanwege de locatie en het feit dat het goed aageschreven staat.

Wel irritant dat je door je switch vakken opnieuw of erbij moet doen :(

800 studenten is trouwens wel echt belachelijk veel! Ik was met 350 eerstejaars en vind dat eigenlijk al veel te massaal en te onpersoonlijk.

En neuropsychologie klinkt interessant! Ik vind dat domein zelf lastig omdat ik een groot deel biologische kennis mis (aangezien ik geen bio heb gehad op de middelbare) maar het lijkt me wel interessant.
Ik wil zelf de master Gezondheidszorgpsychologie gaan doen en dan de GZ-opleiding, tot gezondheidszorgpsycholoog dus. Maar dat zal in België wel iets anders in elkaar zitten denk ik?

'Love never fails, Character never quits & with patience & persistence dreams do come true.' - Pete Maravich

Sokje_6
Berichten: 3807
Geregistreerd: 26-07-09
Woonplaats: Up in the sky

Re: Psychologie Studie & Werk

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-17 16:13

Ik zit in Nijmegen voor Neuroscience en doe dus af en toe wat psychologievakken. Komend blok Psychology of sexuality, doe je die toevallig ook?

Je bent een van de eerste psychstudenten die ik spreek die ook echt klinisch psycholoog wil worden :P

Olifant voor de lens [BB-ITP] Up close and personal: olifantenonderzoek!

Say 'neigh!' to nonsense! FedUpFred.com

Spianne

Berichten: 558
Geregistreerd: 02-09-11
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-17 16:17

Mag ik me melden?

Ik ben 19 en zit op dit moment in mijn 3e jaar van de bachelor Psychologie aan de Universiteit Twente. Hierna ga ik een master in onderzoeksmethodologie en statistiek doen aan de Universiteit Utrecht. Psychologie bevalt me heel goed maar ik ben studentassistent bij de statistiekvakken voor de eerstejaars en dat vind ik heel leuk om te doen, dus daar wil ik graag mee verder.

Wat een mega aantallen zitten jullie mee zeg! Ik zit zelf met ongeveer 200 studenten in mijn jaar, maar in het eerste jaar zijn er nu ongeveer 400 studenten en dat maakt ook echt een verschil. Vorig jaar kende ik na een half jaar iedereen wel zo'n beetje van gezicht, maar nu blijf ik hele groepen met nieuwe gezichten krijgen :')

Ik heb trouwens wel veel medestudenten die de klinische kant op willen.

Spirit & Rianne
Don't wish away your days for better ones ahead.

Kim_Evendi
Berichten: 812
Geregistreerd: 09-05-09
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-17 16:45

@Sokje_6: Ah leuk dat je ook in Nijmegen zit! Ik doe die cursus die jij noemt dan net weer niet ;)

En apart dat ik een van de eerste psychstudenten ben die echt de klinische kant op willen, hoewel ik het hier om me heen ook nauwelijks hoor, verbaasd me dat toch wel!

@Spianne: jij weet dus ook al redelijk goed wat je wilt, dat is wel leuk! Ik volg momenteel het eerstejaarsvak statistiek nog en tot nu toe gaat het me goed af, maar ik ben nu al bang voor de vervolgvakken rondom statistiek :')
Ik vind het toch best belangrijk voor de sfeer op de opleiding als je veel mensen een beetje kent, al is het van gezicht.

'Love never fails, Character never quits & with patience & persistence dreams do come true.' - Pete Maravich

AnnickT

Berichten: 1275
Geregistreerd: 14-07-15

Re: Psychologie Studie & Werk

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-17 16:50

Hey, ik wil me hier graag melden, als dat kan.

Ik studeer nog niet, ik zit in het laatste jaar van wat in Nederland het middelbaar is. Ik woon in Zwitserland, daar is het schoolsysteem anders, vandaar dat ik nog niet studeer.
Ik wil wel dit jaar in september, of anders volgende jaar, gaan beginnen met de studie psychologie. Ik geloof dat de bachelor hier 3 jaar duurt, dan 2 jaar master en dan nog eens 2 jaar "extra" studie voor psychotherapeute, dat is wat ik dus wil gaan doen.

Hoelang duurt de studie in Nederland? Wat willen jullie daarna doen?

“Horses don’t love good technique. Horses love interaction that feels good to them.” ~ Lockie Philips

Spianne

Berichten: 558
Geregistreerd: 02-09-11
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-17 16:58

Hier duurt de bachelor 3 jaar, en de master 1 of 2 jaar. Ik begin dus over een weekje met afstuderen! :D Zijn er eigenlijk meer mensen hier die daar mee gaan beginnen binnenkort?

Voor de sfeer is het inderdaad wel fijner als je iedereen een beetje kent, dan heb je bijvoorbeeld altijd wel iemand in je projectgroep die je kent. Dan weet je toch al wat beter wat je aan elkaar hebt enzo :j

Spirit & Rianne
Don't wish away your days for better ones ahead.

Eef_Bam

Berichten: 3423
Geregistreerd: 19-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-17 17:17

Misschien niet leuk om te horen, maar toch even voor TS en anderen:

Besef je goed dat de weg om GZ-psycholoog te worden zeer zwaar is. Er zijn veel meer mensen die gz-psycholoog willen worden dan dat er opleidingsplekken zijn. Als een gevolg daarvan moet je eerst jaren werkervaring op doen voordat je in aanmerking komt, onbetaald op zogenaamde werkervaringsplekken. Als je dan heel veel mazzel hebt, en dan mag je echt god op je blote knietjes danken :Y) , kan je heel misschien een gz-opleidingsplek krijgen die je ook weer duizenden euros kost. Het merendeel weet echter zo'n plek niet eens te bemachtigen en gaat gedesillusioneerd een ander carrièrepad op na jaren onbetaald en/of ongeschoold werk.

Ik heb de bachelor psychologie cum laude gehaald, maar doe nu twee masters een hele andere kant op, gedeeltelijk omdat mijn passie een andere richting op ligt, maar ook zeker omdat ik hierna graag baanzekerheid en een normaal betaalde baan wil :) .

Eske_B

Berichten: 15038
Geregistreerd: 19-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-17 17:25

Ik ben nu eerstejaars psychologiestudent aan de Erasmus universiteit en het bevalt me heel goed :D

Ik weet nog niet precies wat ik ermee wil, in ieder geval geen GZ-psycholoog. Mijn interesse ligt momenteel in de sociale psychologie en het bedrijfsleven. Het eerste jaar is heel breed, dus hoop ik straks een beter beeld te hebben :)

"Cause you never think it's the last time, you think there will be more. You think you have forever, but you don't"
Kerstmuts af, welkom kado [o]

Anoniem

Re: Psychologie Studie & Werk

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-17 17:34

Hier een derdejaars HBO Psychologie student :j Weet nog niet precies wat ik wil gaan doen, liefst iets met diagnostiek of onderzoek in ieder geval :)

Snollygoster

Berichten: 3834
Geregistreerd: 20-12-12
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-17 17:50

Goh, ik denk niet echt dat het veel te maken had met het katholiek zijn op zich, maar die uni staat in België (en Europa) enorm hoog aangeschreven, wat maakt dat je dus met die enorme aantallen in één jaar zit. Je bent dan gewoon een nummer voor die mensen. Ik had in mijn eerste jaar wat opstartproblemen, wat voor 90% van de eerstejaars het geval is, en daar gaven ze me gelijk het advies om maar naar de hogeschool te gaan want met unief had ik toch iets te hoog gegrepen en ik zou het niveau niet aankunnen. Ik heb toch doorgezet en ben alsnog op alles geslaagd.

De universiteit waar ik nu zit is veel kleiner en gezelliger. Proffen en assistenten helpen je en zijn ook écht met je begaan wat betreft probleemvakken zoals statistiek. Er heerst over het algemeen een veel lossere sfeer, ook tijdens de hoorcolleges merk je dit. Ze doen hier echt hun best om studenten te motiveren, in tegenstelling tot mijn vorige uni waar ze héél hard hun best deden om het jaar zoveel mogelijk uit te dunnen. Best logisch natuurlijk, maar dat systeem was gewoon niet voor mij weggelegd, ik voelde me er niet thuis.

Wat betreft afstudeerrichtingen in België hebben wij Klinische (of gezondheidspsychologie) met de keuze tussen specialisatie van volwassenen of kinderen, schoolpsychologie, arbeids- en organisatiepsychologie. Dan heb je in twee uni's nog levenslooppsycholgie en gezinspsycholgie erbij. Mijn huidige uni is de enige waar je in neuropsychologie kan verdergaan, dus de switch moest ik vroeg of laat toch maken. Mijn vorige uni is dan weer de enige waar je in theorie en onderzoek kan verder gaan :')

@Spianne heb jij een paar klassen overgeslagen of zo???? 19 en al in je 3e bachlor? Ik ben pas begonnen met verder studeren op mijn 19e :')

Why change the past, when you can own this day?

Spianne

Berichten: 558
Geregistreerd: 02-09-11
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-17 18:03

@Snollygoster haha ja klopt, op de basisschool heb ik een klas overgeslagen :j

Spirit & Rianne
Don't wish away your days for better ones ahead.

Kim_Evendi
Berichten: 812
Geregistreerd: 09-05-09
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-17 18:06

@Eske_B: dat is ook duidelijk :P Maar ik denk dat je aan het einde van het eerste jaar wel al wat meer duidelijkheid zult hebben.

@Bizzybijtje: Hoe lang duurt je opleiding nog? Een jaar? En ga je dan direct de arbeidsmarkt op?

Eef_Bam schreef:
Misschien niet leuk om te horen, maar toch even voor TS en anderen:

Besef je goed dat de weg om GZ-psycholoog te worden zeer zwaar is. Er zijn veel meer mensen die gz-psycholoog willen worden dan dat er opleidingsplekken zijn. Als een gevolg daarvan moet je eerst jaren werkervaring op doen voordat je in aanmerking komt, onbetaald op zogenaamde werkervaringsplekken. Als je dan heel veel mazzel hebt, en dan mag je echt god op je blote knietjes danken :Y) , kan je heel misschien een gz-opleidingsplek krijgen die je ook weer duizenden euros kost. Het merendeel weet echter zo'n plek niet eens te bemachtigen en gaat gedesillusioneerd een ander carrièrepad op na jaren onbetaald en/of ongeschoold werk.

Ik heb de bachelor psychologie cum laude gehaald, maar doe nu twee masters een hele andere kant op, gedeeltelijk omdat mijn passie een andere richting op ligt, maar ook zeker omdat ik hierna graag baanzekerheid en een normaal betaalde baan wil :) .


Verhelderend, en een bevestiging van wat ik wel al wist, maar het is goed om het van meerdere kanten te horen.

Ik weet dat de GZ-opleiding lastig toegankelijk is. Ik ben me ervan bewust dat er heel weinig plekken zijn en heel veel afgestudeerde basispsychologen die denken wel even tot die GZ-opleiding te worden toegelaten.
Wat betreft de kosten van de opleiding, hoe dat geregeld is verschilt per instelling heb ik me laten vertellen. De kosten van rond de 17.000 a 18.000 euro worden (zoals jij wellicht weet) gedeeltelijk of volledig door de opleidingsinstantie betaald. Als je die ook nog eens volledig zelf moet betalen heb je flink pech. Scheelt wel dat het een betaalde opleiding is dan weer...

En baanzekerheid is natuurlijk relatief, maar zoals ik het om me heen hoor ben je als afgestudeerde GZ-psycholoog toch redelijk aantrekkelijk op de arbeidsmarkt, hangt waarschijnlijk ook van de regio af. En als je dan ook nog doorgaat met de opleiding tot klinisch psycholoog vergroot je je kansen denk ik alleen maar meer.

Maar, dank voor de waarschuwing, is altijd goed om in gedachte te houden voor iedereen die deze studie overweegt.

Verder on topic: ik ben nog zo'n 9 jaar bezig heb ik net uitgerekend :') :=

@Snollygoster: Ah oke, helder! Ik snap je switch wel denk ik.
En totaal niet ontopic ofzo, maar ik vind die bonte ruin op je profiel echt waanzinnig gaaf <3

'Love never fails, Character never quits & with patience & persistence dreams do come true.' - Pete Maravich

Anna_Leo

Berichten: 90
Geregistreerd: 10-10-12
Woonplaats: Nijmegen

Re: Psychologie Studie & Werk

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-17 18:29

Ik ben ook tweede jaars Psychologie studente aan de Radboud Nijmegen, super toevallig! Mijn interesse momenteel ligt heel erg bij forensische psychologie, maar ik twijfel ook heel erg vanwege de beperkte plekken en banen. Alhoewel mijn hart niet ligt bij A&O denk ik wel dat je daar de meeste kans maakt op een baan (en ik vind het ook wel belangrijk om gewoon goed salaris later te kunnen verdienen) dus ik ben idd ook zo iemand die nog heel erg twijfelt ;D

Kim_Evendi
Berichten: 812
Geregistreerd: 09-05-09
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-17 23:40

Anna_Leo schreef:
Ik ben ook tweede jaars Psychologie studente aan de Radboud Nijmegen, super toevallig! Mijn interesse momenteel ligt heel erg bij forensische psychologie, maar ik twijfel ook heel erg vanwege de beperkte plekken en banen. Alhoewel mijn hart niet ligt bij A&O denk ik wel dat je daar de meeste kans maakt op een baan (en ik vind het ook wel belangrijk om gewoon goed salaris later te kunnen verdienen) dus ik ben idd ook zo iemand die nog heel erg twijfelt ;D


Oh haha dat is wel erg toevallig! :D
Forensische psychologie lijkt mij ook wel heel interessant! A&O trekt me persoonlijk niet, maar voor hetzelfde ga je dat wel waarderen als je je er meer in verdiept. En ja, een leuk salaris is ook wel prettig :P

'Love never fails, Character never quits & with patience & persistence dreams do come true.' - Pete Maravich

Snollygoster

Berichten: 3834
Geregistreerd: 20-12-12
Woonplaats: België

Re: Psychologie Studie & Werk

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-17 15:47

Zijn er hier overigens nog studenten die in hun examenweek zitten? :)

Why change the past, when you can own this day?

Char_lotte

Berichten: 1441
Geregistreerd: 20-03-13
Woonplaats: Den Bommel

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-17 16:01

Mag ik me ook melden?
Ik studeer ook Psychologie, ik zit in mijn eerste jaar aan de Erasmus Universiteit. Hier is het ook wel vrij massaal, we begonnen met 550 maar er zijn er inmiddels al heel wat afgevallen.. Ik vind het een ontzettend interessante studie :D
Ik zou heel graag een research master willen doen, en dan het liefst neuroscience of behavioural science. Maar Arbeid en Organisatie lijkt me ook leuk :)
Ja zijn er bij jullie zo weinig mensen die klinisch psycholoog willen worden?! Bij mij wil bijna iedereen klinisch psycholoog worden!

you drew stars around my scars

Maartje__

Berichten: 7412
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Somewhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-17 20:27

Kim_Evendi schreef:
Verhelderend, en een bevestiging van wat ik wel al wist, maar het is goed om het van meerdere kanten te horen.

Ik weet dat de GZ-opleiding lastig toegankelijk is. Ik ben me ervan bewust dat er heel weinig plekken zijn en heel veel afgestudeerde basispsychologen die denken wel even tot die GZ-opleiding te worden toegelaten.
Wat betreft de kosten van de opleiding, hoe dat geregeld is verschilt per instelling heb ik me laten vertellen. De kosten van rond de 17.000 a 18.000 euro worden (zoals jij wellicht weet) gedeeltelijk of volledig door de opleidingsinstantie betaald. Als je die ook nog eens volledig zelf moet betalen heb je flink pech. Scheelt wel dat het een betaalde opleiding is dan weer...

En baanzekerheid is natuurlijk relatief, maar zoals ik het om me heen hoor ben je als afgestudeerde GZ-psycholoog toch redelijk aantrekkelijk op de arbeidsmarkt, hangt waarschijnlijk ook van de regio af. En als je dan ook nog doorgaat met de opleiding tot klinisch psycholoog vergroot je je kansen denk ik alleen maar meer.

Maar, dank voor de waarschuwing, is altijd goed om in gedachte te houden voor iedereen die deze studie overweegt.


Tsah, het is net een beetje geluk hebben denk ik. Hard werken en geluk hebben. Ik heb bijv na mn masterstage een baan als basispsycholoog aangeboden gekregen en mocht direct, volledig betaald, met de GZ opleiding starten.
Daarmee ben ik de overigens de enige van mijn GZ groep, de enige die de opleiding volledig vergoed krijgt. De meeste betalen alles (a 30duizend euro, want vergeet supervisie, boeken en reiskosten niet) zelf, sommige doen het 50/50 met hun opleidingsplek. Daarnaast hebben sommige jaren lang moeten solliciteren om de plek te krijgen.

Maar inderdaad, eenmaal de GZ binnen heb je een prima baanperspectief.

Conclusie: de baangaranties zijn inderdaad alles behalve geweldig als basispsycholoog. Maar niet onmogelijk. Met hard werken, geluk en volhouden kom je een heel eind :j

Enjoy the little things. One day you will look back and realize they were the big things!

Carlijn
Berichten: 1016
Geregistreerd: 29-05-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-17 20:37

Leuk, psychologietopic! Ik ben Carlijn, 21 jaar en enthousiast psychologiestudent. :D Geen moment spijt gehad van mijn studiekeuze, ik vind het nog altijd heel erg leuk en haal er veel voldoening uit. Ik heb vorig jaar mijn bachelor vervroegd afgerond in 2,5 jaar en daarna een half jaar buiten uni om een stage gelopen bij een praktijk voor diagnostiek en behandeling van kinderen met leer/ontwikkelingsstoornissen om wat relevante ervaring op te doen. Ben nu bezig met een onderzoeksmaster Klinische en Gezondsheidspsychologie in Leiden, welke ik combineer met de reguliere klinische master zodat ik na het afronden van mijn master zowel de klinische praktijk als het onderzoek in kan. Die keuze heb ik ook deels gemaakt vanwege het slechte baanperspectief in de klinische sector, hiermee houd ik mijn opties nog open. Ook vind ik onderzoek doen ontzettend leuk! Ik ga dus in mijn master, die in mijn planning 2,5 tot 3 jaar duurt, ook twee stages lopen, een onderzoeksstage en een klinische stage.

Heel goed om goed na te denken over wat je wil gaan doen later en daar nu al je keuzes op te baseren! GZ-opleiding lijkt me ook fantastisch, maar durfde daar niet volledig op te gokken qua opleiding vanwege de enorm kleine kans op toelating die al eerder benoemd is. Ik merk nu al dat in het onderzoek er veel meer kansen zijn op fatsoenlijk betaald werk na je master, alleen al in het veel grotere aantal vacatures. Zou ook heel graag willen promoveren in de toekomst! Benieuwd waar ik zal stranden na deze master. :D

Kim_Evendi
Berichten: 812
Geregistreerd: 09-05-09
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-01-17 22:03

@Maartje__: Jij hebt het echt goed voor elkaar dan! Dat je direct een baan aangeboden kreeg en ook nog betaald de GZ-opleiding mocht doen!


Snollygoster schreef:
Zijn er hier overigens nog studenten die in hun examenweek zitten? :)


Ik heb afgelopen week 2 tentamens gehad, komende week nog 1: statistiek :=
Ben als de dood voor dat vak, maar tot nu toe snap ik echt alles gelukkig xD


Welkom Char_lotte en Carlijn! :wave:


@Carlijn: Dan heb je je bachelor erg snel gedaan zeg!


Leuk dat het topic toch aardig lijkt te gaan lopen haha *\o/*

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe iedereen het hier doet met eigen paard/leasepaard/verzorgpaard of wat dan ook? Ik heb mijn wedstrijdpony voordat ik aan de studie begon verkocht, maar nu mijn jonge merrie in april uit de opfok komt, wordt het weer enorm goed plannen om een nieuwe balans te vinden tussen studentenleven, studie, werk en paard :):)

'Love never fails, Character never quits & with patience & persistence dreams do come true.' - Pete Maravich

Carlijn
Berichten: 1016
Geregistreerd: 29-05-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-17 22:15

Bij mij makkelijk qua paarden, ben ik met mijn 18e mee gestopt haha. :') Sindsdien op bokt blijven hangen, nooit los kunnen laten dit forum :D. Lijkt me inderdaad lastig plannen! Omdat je vaak wel aardig wat tijd per keer ook kwijt bent aan de paarden. Ken wel meer psychologiestudenten die ook paarden hebben en bij wie het allemaal wel lukt, dus moet vast te doen zijn!

Mijn bachelor idd vrij snel gedaan. Vond het persoonlijk niet super uitdagend (wel heel leuk!), dus altijd extra keuzevakken gekozen zodra we keuzeruimte kregen. Zodoende had ik na 2,5 jaar al 190 punten en toen kwam die stagekans langs, toen heb ik gewoon besloten voortijdig de bachelor af te sluiten haha. Had mijn bachelorscriptie al in het eerste semester van het tweede jaar gedaan dus daarom kon dat ook. :P

Eske_B

Berichten: 15038
Geregistreerd: 19-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-17 22:19

Ik ben ook gestopt met de paarden, geen tijd en geld meer voor naast m'n studie, studentenvereniging en relatie :)

"Cause you never think it's the last time, you think there will be more. You think you have forever, but you don't"
Kerstmuts af, welkom kado [o]

Loes1996

Berichten: 1605
Geregistreerd: 13-04-12
Woonplaats: Gelderland

Re: Psychologie Studie & Werk

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-17 22:21

Laatste jaar bachelor psychologie aan Radboud Universiteit. Moet zeggen dat ik blij ben dat ik straks naar mijn master kan want ben wel een beetje 'uitgekeken' op Radboud :+

Momenteel leiden we een jonkie op: Hannah van de Doezehoeve (V. Namorai, M. Happiness).
F13 + 3 & L1+5 (eindstand Warlock) & L1+10 (eindstand Feara fan 'e alde ryd)

Dobby91
Berichten: 1919
Geregistreerd: 29-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-17 00:17

Ik ben nu 1,5 jaar afgestudeerd. Heb een klinische master gedaan richting volwassenen en ouderen.

Wat eerder al gezegd werd over de baankansen kan ik helaas alleen maar beamen.
Ik ben momenteel bezig met mijn tweede werkervaringsplaats. Dus wel werkzaam als psycholoog, maar tegen een stage vergoeding.

It matters not what someone is born, but what they grow to be.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Castilja, Cheytjuh, flooooo en 6 bezoekers