Hoe weet je dat je werk niks voor je is?

Moderators: Mjetterd, Sica, Dani, ynskek, Polly, Ladybird, Giolli, Hanmar

 
 
YellowGray
Berichten: 1049
Geregistreerd: 05-06-13
Woonplaats: Utrecht

Hoe weet je dat je werk niks voor je is?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-16 10:26

Ik ben sinds juni afgestudeerd. Ik heb 6 jaar kunstmatige intelligentie (bachelor) gestudeerd aan de UU. Ontzettend leuke studie met elementen van zowel informatica als psychologie. Voornamelijk de psychologiekant vond ik erg interessant.
Ik ben nu afgestudeerd en ik werk fulltime bij een servicedesk (hier werkte ik al tijdens mijn studie). Dit is niet echt waar ik voor ben opgeleid, maar ik heb dan ook niet gestudeerd voor een bepaald vak. Ik merk dat ik informatica eigenlijk helemaal niet zo leuk vind. -O- Psychologie is geweldig, maar ik heb geen studie psychologie gedaan en me al helemaal niet gespecialiseerd via een master. Na anderhalf jaar ploeteren met een bachelorscriptie is dat ook niet wat ik nog wil gaan doen. Ik ben er niet op tegen om een andere opleiding te gaan volgen of certificaten te halen, maar ik wil wel ondertussen blijven werken en mezelf kunnen onderhouden.

Ik krijg het benauwd als ik denk aan de komende 40/50 jaar achter een computer op kantoor zitten. Ik ga niet per se met tegenzin naar mijn werk, maar het gevoel bekruipt me wel dat dit niet is wat ik wil doen. Natuurlijk is een servicedesk heel ander werk dan wat ik zou doen als ik me verder ga ontwikkelen en groeien in de ICT, maar het blijft 9-5 op een kantoor zitten en ik word er chagerijnig van. Ik heb meerdere sollicitatiegesprekken gehad en ik kan gewoon niet enthousiast vertellen dat ik verder wil in de ICT, want dat wil ik eigenlijk niet. Dan word je dus niet aangenomen, wat erg logisch is. Ik vind het gewoon zuur dat ik 6 jaar lang lol heb gehad met mijn studie en dat ik het nu ineens al zat ben. Ben ik te voorbarig hierin?

Hoe weet je nou wanneer je toch een andere weg in moet slaan? En hoe kom je er dan achter wat het dan wel is wat je wilt? Mensen met een carriereswitch/studieswitch, hoe hebben jullie dit gedaan? En ben je er tevreden mee? Praktische tips zijn heel welkom!


Caira
Berichten: 25353
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Re: Hoe weet je dat je werk niks voor je is?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 10:46

Ik heb in maart na 12 jaar horeca de overstap gemaakt naar zzp instructeur, en pas nu besef ik dat ik het verschil tussen leven en leven. Ik ben zo blij dat ik niet meer MOET werken, maar dagelijks MAG werken. Mijn advies, zoek uit wat het verschil maakte tussen je studie en je huidige baan en ga daar mee aan de gang. Je wilt als je 70 bent toch niet terug kijken en denken, had ik maar...

[JI] Enquête voor instructeurs en lesklanten Wil jij me helpen en deze enquête invullen? Instructeurs en lesklanten

Adamootje

Berichten: 5903
Geregistreerd: 10-11-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 10:52

Ik zit in hetzelfde schuitje... -O-

Ik heb vorig jaar mijn docentenopleiding afgerond en ik kon geen baan vinden. Vorig jaar heb ik daarom besloten om filiaalmanager te worden in de winkel waar ik tijdens mijn schooltijd en studie werkte, maar ik merk dat dit helemaal niks voor mij is. Momenteel dus zoekende naar wat ik dan wel wil doen. Ik lees dus even mee!

Always be yourself. Unless you can be a mermaid. Then... always be a mermaid!

Sure_lee

Berichten: 8227
Geregistreerd: 19-03-13
Woonplaats: Huizen

Re: Hoe weet je dat je werk niks voor je is?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 10:56

Ik heb niet echt een tip. Maar ik ben wel van mening dat de tijd van bijna je hele leven hetzelfde doen wel voorbij is. Je moet nog jaren werken. Kijk gewoon hoe lang je dit nog leuk lijkt om te doen. Over een jaar, 5 jaar, 10 jaar, 20 jaar kun je ook nog een studie volgen, omscholen of wat dan ook. Wat je nu doet bepaalt niet je hele leven. Probeer te genieten van wat je nu doet en zie het als een ervaring voor de toekomst. Prima toch dat je er nu achter komt dat dit niet is wat je wilt. Weet je dat ook weer en ga je uitzoeken waar wel je interesses liggen.

Nature horse paradise in Zeewolde heeft plekjes vrij! Meer info via pb of kijk op http://www.naturehorseparadise.com

KMF

Berichten: 480
Geregistreerd: 30-09-08

Re: Hoe weet je dat je werk niks voor je is?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 10:59

Zijn er geen werkend leren trajecten in de zorg, psygische kant of hulpverlener ofzo?

What susie says of sally says more of susie than of sally. Remember that!

Winged

Berichten: 30512
Geregistreerd: 28-12-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 10:59

Als je werk hebt waarbij je over het algemeen energie van krijgt en over kan vertellen met een gemeende glimlach: dan zit je goed.
ECHTER: Hou niet alleen het type werk in gedachten, maar ook de collega's. Geen leuke collega's is geen leuk werk.

Jeaulijn
Berichten: 759
Geregistreerd: 31-12-07
Woonplaats: Oldenzaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 10:59

Ik denk dat je het gewoon weet. Caira beschrijft het heel mooi, je MAG werken, je MOET niets.

Ik heb in oktober 2015 ontslag genomen, zonder zicht op een nieuwe baan (ondertussen al wel weer lang en breed aan het werk hoor). Dit omdat ik mijn werk niet meer kón uitvoeren, ik was op. Maar dat gevoel dat ik daar niet op mijn plek zat had ik al van begin af aan, ondanks dat het werk soms best leuk was. Mijn directe collega's waren niet leuk en kon van alles tegen ze zeggen, duidelijk maken of mezelf maar weer aanpassen, maar dat was toen gewoon op.

Achteraf had ik veel eerder naar mezelf moeten luisteren, dan was het allemaal niet zó afgelopen. Ik mag nog blij zijn dat ik uiteindelijk toch naar mezelf heb geluisterd, anders was het nog erger geweest. Ik denk zelf dat ik geen burn-out heb gehad, maar ik zat er wel tegenaan en heb nu nog steeds last (wordt gelukkig nu eindelijk wat minder, dagelijks - wekelijks) van die dingen.

Natuurlijk moet je reëel blijven, maar je moet wel doen wat je leuk vind. Als je tegen je zin iets doet, gaat het je alleen maar meer tegenstaan. Je moet jezelf uit bed en naar je werk slepen, je hebt er geen lol meer in, onverklaarbare huilbuien. Het is het allemaal niet waard!

ikke

Berichten: 33548
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 11:04

Servicedesk is een aardig baantje, maar ook niet meer dan dat.

Ik zou me bij informatica, zeker de toegpaste versie, niet blind staren op dat beeldscherm.
Uiteindelijk is die informatica een soort van noodzakelijk kwaad om ervoor te zorgen dat de rest doet wat het moet doen.

Mijn tip: zoek uit welk stukje je het meest aanspreekt, zoek een bedrijf/instelling die daar wat mee doet en ga je verder verdiepen in dat onderwerp middels vervolgstudie. Wen maar alvast aan het idee dat je de rest van je leven achter de studieboeken zit. Doe je dat niet, ben je binnen 5 jaar volledig uitgerangeerd in deze hoek van de techniek.

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? http://www.nvvr.info

YellowGray
Berichten: 1049
Geregistreerd: 05-06-13
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-16 11:24

Caira schreef:
Ik heb in maart na 12 jaar horeca de overstap gemaakt naar zzp instructeur, en pas nu besef ik dat ik het verschil tussen leven en leven. Ik ben zo blij dat ik niet meer MOET werken, maar dagelijks MAG werken. Mijn advies, zoek uit wat het verschil maakte tussen je studie en je huidige baan en ga daar mee aan de gang. Je wilt als je 70 bent toch niet terug kijken en denken, had ik maar...


Nee precies dat wil ik niet! Als allerliefste zou ik in de paarden werken, maar niemand hoeft mij te vertellen dat dat erg moeilijk is (zeker aangezien ik in die richting nul opleiding heb gedaan).
Wat ik het leukste vond aan mijn studie waren de psychologievakken en vooral eigenlijk de sfeer op de opleiding. Veel vrienden gemaakt en mede daardoor ook blijven hangen.

Ik was niet van plan om nu meteen m'n baan maar op te zeggen en iets anders te zoeken, dit wordt zeker een proces van een paar jaar. Ik zag het net gewoon even totaal niet meer zitten maar ik vind jullie tips heel fijn :)

bigone
Berichten: 31548
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Hoe weet je dat je werk niks voor je is?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 11:31

Je vond de studie dus geweldig door je medestudenten en niet omdat je er jezelf in zag werken, misschien eens een studiekeuzeadviseur raadplegen of testen invullen zodat je weet wat je wel leuk vind. veel mensen vinden iets met paarden leuk dus dat is een dooddoener, kijk waar verder je belangstelling ligt en dan weer aan de studie. Of een baan in het buitenland zoeken en daar eens een jaar rondkijken.

In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.

Robert Frost.

ikke

Berichten: 33548
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 11:32

Ik zou daar geen paar jaar mee wachten maar actie nemen en wel NU. Dat wil niet zeggen dat je over een maand een andere baan hebt, maar ik zou me wel zeer serieus en snel gaan verdiepen in wat de markt zoekt op dit vlak. HMI wordt steeds belangrijker (er is meer aandacht voor).

Tip: ga over twee weken naar de WoTS in Utrecht. Ik denk dat je daar ook vanuit jouw interesse veel ideeën op kunt doen en wie weet aan welke toko je blijft plakken :D
http://wots.nl/

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? http://www.nvvr.info

Lieke

Berichten: 10870
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 11:38

Als je de studie geweldig vond zou ik me niet zo snel oriënteren op een andere opleiding, maar wel op een andere baan. Je kan gewoon eens rustig rond kijken wat je mogelijkheden zijn. Misschien zijn er bij je huidige werkgever nog wel interessante doorgroeimogelijkheden.
Voorlopig kun je dan nog hier blijven en iig werkervaring opdoen, dat is altijd meegenomen.

YellowGray
Berichten: 1049
Geregistreerd: 05-06-13
Woonplaats: Utrecht

Re: Hoe weet je dat je werk niks voor je is?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-16 11:45

Bedankt! WoTS ziet er superleuk uit, daar ga ik denk ik wel heen!

Een andere opleiding is iets wat ik zou overwegen, maar alleen als ik echt zeker zou weten dat ik verder wilde leren. Vooralsnog ben ik inderdaad meer op zoek naar een andere baan die ik wel met mijn kennis (of extra certificaten) zou kunnen doen. Zeker gezien mijn vaste lasten wil ik gewoon graag aan het werk blijven, al is dat dan iets wat misschien niet geweldig is.
Jullie tips zijn fijn, het geeft me weer wat moed om even door te gaan en ondertussen veranderingen in gang te zetten (plus dat ik net even heb zitten huilen dus alle stress is er weer even uit :') ).

Neej

Berichten: 17620
Geregistreerd: 25-08-03
Woonplaats: In het huisje bij het boompje en de beestjes

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 21:14

Je merkt het vanzelf. Werken is een noodzakelijk kwaad (tenminste, iets met een hypotheek enzo) maar je moet er wel energie van krijgen om het vol te houden. Je spendeert immers het grootste deel van je wakkere tijd op je werk. En als je er geen energie van krijgt (kan komen door het werk zelf, maar ook je collega's, de werksfeer...) dan zit je op langere termijn gewoon niet op je plek. Als je elke dag ellendig van je werk thuis komt dan kun je denk ik beter wat anders gaan zoeken..

Jeaulijn schreef:
Ik denk dat je het gewoon weet. Caira beschrijft het heel mooi, je MAG werken, je MOET niets.

Ik heb in oktober 2015 ontslag genomen, zonder zicht op een nieuwe baan (ondertussen al wel weer lang en breed aan het werk hoor). Dit omdat ik mijn werk niet meer kón uitvoeren, ik was op. Maar dat gevoel dat ik daar niet op mijn plek zat had ik al van begin af aan, ondanks dat het werk soms best leuk was. Mijn directe collega's waren niet leuk en kon van alles tegen ze zeggen, duidelijk maken of mezelf maar weer aanpassen, maar dat was toen gewoon op.

Achteraf had ik veel eerder naar mezelf moeten luisteren, dan was het allemaal niet zó afgelopen. Ik mag nog blij zijn dat ik uiteindelijk toch naar mezelf heb geluisterd, anders was het nog erger geweest. Ik denk zelf dat ik geen burn-out heb gehad, maar ik zat er wel tegenaan en heb nu nog steeds last (wordt gelukkig nu eindelijk wat minder, dagelijks - wekelijks) van die dingen.

Natuurlijk moet je reëel blijven, maar je moet wel doen wat je leuk vind. Als je tegen je zin iets doet, gaat het je alleen maar meer tegenstaan. Je moet jezelf uit bed en naar je werk slepen, je hebt er geen lol meer in, onverklaarbare huilbuien. Het is het allemaal niet waard!


Zelfde hier, al heb ik wél een nieuwe baan gevonden, maar ik zit verder echt precies in hetzelfde schuitje. Er viel een lást van me af toen ik vanmiddag m'n ontslag heb ingediend! En ik stond ook op het punt om SOWIESO m'n baan op te zeggen, ook al zou ik nog niks anders hebben.. Ik denk ook dat ik heel dicht tegen een burn-out aan zit of misschien er wel al in.. Echt zo herkenbaar! Jezelf elke ochtend weer naar je werk toeslepen, huilbuien, enorm prikkelbaar en nergens meer zin in.. Maar ook fysiek heb ik er last van, m'n weerstand is volledig kwijt (ben echt voor de 6e keer dit jaar verkouden) en ik heb nog geen energie voor een rondje met het hondje..

Bij mij was het overigens deels wel het werk, ik zit in een heel commerciële functie en vanaf het begin heb ik daar mijn twijfels bij gehad. Contact met klanten vind ik ontzettend leuk en daar haal ik echt wel energie uit, maar het MOETEN verkopen, de targets boven mijn hoofd, zijn al 2 jaar een issue bij mij. Toen mijn afdeling ging reorganiseren en we in een zelfsturend team gedumpt werden ging het van kwaad tot erger. Enorme werkdruk, aan alle kanten wordt er aan ons getrokken.. Iedereen zit vol met stress en dat komt de werksfeer niet ten goede... En dan zit ik nu ook nog eens in een team waar ik net niet lekker in pas.. Al die factoren los had ik misschien nog wel kunnen handelen maar tegelijk maakte het dat ik heel, heel ellendig van mijn werk word.

always bring a banana to a party. bananas are good!
Neej fotografeert! rckfotografie.nl
Ned Lux Int Bel Dk Hr Ch. Forever Texas from ChurchKnights NJK'11 BelW'12 BNLW'14 BNLW'16 AmW'16 NVK'18 VWW'18 DVV'18 AmVW'18 BelVW'18Ollie heeft er een broertje bij: Highclare Rob Roy NJK'17 BNLJCh'17 JW'17 BJWNL'17 BJWBE'17 BEJW'17 Jamie

Dammie

Berichten: 2939
Geregistreerd: 27-05-07
Woonplaats: Ja.

Re: Hoe weet je dat je werk niks voor je is?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 21:24

Misschien kun je kijken naar andere banen waar ICT kennis gewenst is, zoals service manager, information security en dat soort dingen.
Vrouwen zijn namelijk heel erg welkom in de IT, ik zie er niet graag eentje vertrekken.
Überhaupt mensen die ICT kennis met sociale vaardigheden combineren, en dat ook leuk vinden, zijn heel erg hard nodig.

1 hp ought to be enough for anybody
[o]

YellowGray
Berichten: 1049
Geregistreerd: 05-06-13
Woonplaats: Utrecht

Re: Hoe weet je dat je werk niks voor je is?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-16 22:05

Het is fijn om jullie verhalen te lezen!
Na vanmiddag even te hebben nagedacht, denk ik dat het verstandig is om voorlopig te zien of ik kan doorgroeien dmv het halen van certificaten binnen IT (inderdaad wellicht ook richting service management) en te kijken of me dat beter ligt. Ik ben op dit moment echt nog niet op het punt dat ik m'n werk vreselijk vind en er met tegenzin heen ga, maar ik wil er, zoals jullie zeggen, gewoon niet over 10 jaar achterkomen dat ik al 10 jaar het verkeerde zit te doen.

Vrouwen zijn inderdaad welkom in de IT! Al heb ik laatst wel een interessant artikel gelezen over waarom het zo moeilijk voor bedrijven is om vrouwen binnen te trekken. Ik kan het ineens niet meer vinden, maar ik geloof dat het eraan lag dat de vacatures die geschreven worden veel aantrekkelijker zijn voor mannen dan voor vrouwen. Dat is ook wel iets waar ik tegenaan ben gelopen bij sollicitatiegesprekken. Het is allemaal "jezelf bewijzen" en redelijk hoge werkdruk en dan ren ik bij voorbaat al de andere kant op :')

ikke

Berichten: 33548
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 22:08

YellowGray schreef:
Het is fijn om jullie verhalen te lezen!
Na vanmiddag even te hebben nagedacht, denk ik dat het verstandig is om voorlopig te zien of ik kan doorgroeien dmv het halen van certificaten binnen IT (inderdaad wellicht ook richting service management) en te kijken of me dat beter ligt. Ik ben op dit moment echt nog niet op het punt dat ik m'n werk vreselijk vind en er met tegenzin heen ga, maar ik wil er, zoals jullie zeggen, gewoon niet over 10 jaar achterkomen dat ik al 10 jaar het verkeerde zit te doen.

Vrouwen zijn inderdaad welkom in de IT! Al heb ik laatst wel een interessant artikel gelezen over waarom het zo moeilijk voor bedrijven is om vrouwen binnen te trekken. Ik kan het ineens niet meer vinden, maar ik geloof dat het eraan lag dat de vacatures die geschreven worden veel aantrekkelijker zijn voor mannen dan voor vrouwen. Dat is ook wel iets waar ik tegenaan ben gelopen bij sollicitatiegesprekken. Het is allemaal "jezelf bewijzen" en redelijk hoge werkdruk en dan ren ik bij voorbaat al de andere kant op :')

Laat de "gewone ICT" links liggen. Daar is geen droge boterham in te verdienen, iedereen wil het doen want de hele dag achter zo'n beeldschermpje is wel heel gemakkelijk geld verdienen en inhoudelijk kun je er verder bar weinig mee; dat hebben de softwarebedrijven wel voor je dicht getimmerd.

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? http://www.nvvr.info

YellowGray
Berichten: 1049
Geregistreerd: 05-06-13
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-16 22:10

ikke schreef:
YellowGray schreef:
Het is fijn om jullie verhalen te lezen!
Na vanmiddag even te hebben nagedacht, denk ik dat het verstandig is om voorlopig te zien of ik kan doorgroeien dmv het halen van certificaten binnen IT (inderdaad wellicht ook richting service management) en te kijken of me dat beter ligt. Ik ben op dit moment echt nog niet op het punt dat ik m'n werk vreselijk vind en er met tegenzin heen ga, maar ik wil er, zoals jullie zeggen, gewoon niet over 10 jaar achterkomen dat ik al 10 jaar het verkeerde zit te doen.

Vrouwen zijn inderdaad welkom in de IT! Al heb ik laatst wel een interessant artikel gelezen over waarom het zo moeilijk voor bedrijven is om vrouwen binnen te trekken. Ik kan het ineens niet meer vinden, maar ik geloof dat het eraan lag dat de vacatures die geschreven worden veel aantrekkelijker zijn voor mannen dan voor vrouwen. Dat is ook wel iets waar ik tegenaan ben gelopen bij sollicitatiegesprekken. Het is allemaal "jezelf bewijzen" en redelijk hoge werkdruk en dan ren ik bij voorbaat al de andere kant op :')

Laat de "gewone ICT" links liggen. Daar is geen droge boterham in te verdienen, iedereen wil het doen want de hele dag achter zo'n beeldschermpje is wel heel gemakkelijk geld verdienen en inhoudelijk kun je er verder bar weinig mee; dat hebben de softwarebedrijven wel voor je dicht getimmerd.


Wat bedoel je precies met de "gewone ICT"? Ik ben geen programmeur, dat zal ik ook niet worden, ben nu meer van plan om de beheerkant op te gaan en als dat niks is, meer service management.

ikke

Berichten: 33548
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-16 22:30

YellowGray schreef:
ikke schreef:

Laat de "gewone ICT" links liggen. Daar is geen droge boterham in te verdienen, iedereen wil het doen want de hele dag achter zo'n beeldschermpje is wel heel gemakkelijk geld verdienen en inhoudelijk kun je er verder bar weinig mee; dat hebben de softwarebedrijven wel voor je dicht getimmerd.


Wat bedoel je precies met de "gewone ICT"? Ik ben geen programmeur, dat zal ik ook niet worden, ben nu meer van plan om de beheerkant op te gaan en als dat niks is, meer service management.

Als je uitdaging wil in je werk, ligt dat in de industriële ICT en de specialistische programmatuur.
In de gewone kantoor-ICT is het niet te halen en de service die daar achter zit gaat daarin ook niet echt ergens over. Dat is uitgekauwd en dicht getimmerd. Leuk voor de jongeren, als opstap en voor de ervaring, maar je bent daar heel snel op uitgekeken.

ICT wordt pas echt leuk op het moment dat je Bill Gates aan de kant kunt schuiven. Leuk als platform maar daarna doen we het zelf wel, dat idee.

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? http://www.nvvr.info

Autumnn

Berichten: 6144
Geregistreerd: 26-03-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-16 10:46

ikke schreef:
YellowGray schreef:
Het is fijn om jullie verhalen te lezen!
Na vanmiddag even te hebben nagedacht, denk ik dat het verstandig is om voorlopig te zien of ik kan doorgroeien dmv het halen van certificaten binnen IT (inderdaad wellicht ook richting service management) en te kijken of me dat beter ligt. Ik ben op dit moment echt nog niet op het punt dat ik m'n werk vreselijk vind en er met tegenzin heen ga, maar ik wil er, zoals jullie zeggen, gewoon niet over 10 jaar achterkomen dat ik al 10 jaar het verkeerde zit te doen.

Vrouwen zijn inderdaad welkom in de IT! Al heb ik laatst wel een interessant artikel gelezen over waarom het zo moeilijk voor bedrijven is om vrouwen binnen te trekken. Ik kan het ineens niet meer vinden, maar ik geloof dat het eraan lag dat de vacatures die geschreven worden veel aantrekkelijker zijn voor mannen dan voor vrouwen. Dat is ook wel iets waar ik tegenaan ben gelopen bij sollicitatiegesprekken. Het is allemaal "jezelf bewijzen" en redelijk hoge werkdruk en dan ren ik bij voorbaat al de andere kant op :')


Laat de "gewone ICT" links liggen. Daar is geen droge boterham in te verdienen, iedereen wil het doen want de hele dag achter zo'n beeldschermpje is wel heel gemakkelijk geld verdienen en inhoudelijk kun je er verder bar weinig mee; dat hebben de softwarebedrijven wel voor je dicht getimmerd.Ik hoop dat dat een grapje is met je 'geen droge boterham in te vinden' _/-\o_
Als er 1 sector is waar je goed geld mee kan verdienen is het wel de ICT, of je nu een MBO of HBO diploma hebt.
En ja, ik spreek uit ervaring :)

Hulp nodig bij het solliciteren, schrijven van een sterke motivatiebrief of een overtuigend cv? Stuur een PB of kijk op www.Solliz.nl :)

YellowGray
Berichten: 1049
Geregistreerd: 05-06-13
Woonplaats: Utrecht

Re: Hoe weet je dat je werk niks voor je is?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-09-16 11:00

Ik geloof best dat de industriële ICT een stuk interessanter is en meer geld te verdienen valt, maar de "reguliere" ICT is ook echt niet op een houtje bijten en de nieuwe Bill Gates hoef ik ook niet per se te worden. Het uiteindelijke doel is meer om een huisje buiten de randstad te kopen met plek voor paard. En ja, daar moet geld voor worden verdiend maar geen tonnen per jaar gelukkig :P

ikke

Berichten: 33548
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-16 11:14

Lizzyy schreef:
ikke schreef:
Laat de "gewone ICT" links liggen. Daar is geen droge boterham in te verdienen, iedereen wil het doen want de hele dag achter zo'n beeldschermpje is wel heel gemakkelijk geld verdienen en inhoudelijk kun je er verder bar weinig mee; dat hebben de softwarebedrijven wel voor je dicht getimmerd.Ik hoop dat dat een grapje is met je 'geen droge boterham in te vinden' _/-\o_
Als er 1 sector is waar je goed geld mee kan verdienen is het wel de ICT, of je nu een MBO of HBO diploma hebt.
En ja, ik spreek uit ervaring :)

Nee, dat is geen grap.
Het verschil zit 'm erin dat in de gewone ICT er veel meer aanbod van mensen is.
Als je enige kennis hebt van industriële automatisering, kun je uitzoeken bij wie je wil werken. Bovendien is dat een braakliggend terrein als het om de nieuwste technologie gaat. Het is niet dat de technologie niet beschikbaar is maar dat het relatief weinig wordt toegepast omdat de industrie vaak erg behoudend is (niet in de laatste plaats door de vergrijzing).
Kortom, je kunt helemaal los gaan in die hoek, je eigen fantasie is de enige beperking.

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? http://www.nvvr.info

arno8

Berichten: 4848
Geregistreerd: 25-08-05
Woonplaats: Sprang-Capelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-16 11:16

Wat vond je zo leuk aan je studie dan en is er geen werk te verzinnen dat daarop lijkt? Misschien als docent bijvoorbeeld? Je zegt dat je niet bent opgeleid voor paarden, maar hoeverre verschilt kunstmatige intelligentie van de denkwijze van een paard? Gewoon een gedachte hoor, maar ik denk dat je best een vernieuwende trainingsmethode kunt schrijven als je het paardenbrein ziet als een reeks KI-codes die jij als programmeur (trainer) kunt herschrijven. Bijvoorbeeld:

even heel kort door de bocht:
Probleem: paard loopt over baasje.

Dan moet de volgende code worden aangeleerd:
Nieuw woord: persoonlijke ruimte (= cirkel met doorsnede 1,5 meter rond baasje).
ALS(paard betreedt persoonlijke ruimte) EN (geen toestemming): Ongemak

enzovoorts.

Maar part-time werken werkt al heel wat, dan heb je meer tijd om uit te zoeken wat je wil en kun je zelfs een bedrijfje opstarten om te kijken of dat gaat.

pairadice
Berichten: 866
Geregistreerd: 18-09-04

Re: Hoe weet je dat je werk niks voor je is?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-16 20:16

Heb je wel eens nagedacht over de politie? Die is nu voor verschillende eenheden op zoek naar slimme IT-ers voor de digitale opsporing. Zowel voor het doen van rechercheonderzoeken als voor de meer strategische advisering bij de opsporing. De combinatie ICT en psychologie komt hier heel goed tot zijn recht.

"Don't you know there ain't no devil? It's just God when he's drunk."

arno8

Berichten: 4848
Geregistreerd: 25-08-05
Woonplaats: Sprang-Capelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-16 21:44

pairadice schreef:
Heb je wel eens nagedacht over de politie? Die is nu voor verschillende eenheden op zoek naar slimme IT-ers voor de digitale opsporing. Zowel voor het doen van rechercheonderzoeken als voor de meer strategische advisering bij de opsporing. De combinatie ICT en psychologie komt hier heel goed tot zijn recht.


Hee da's wel een goeie!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: leanneXXnona, nafkedemi, Niki_ en 26 bezoekers