Verpleegkundige, MBO/HBO (BBL/Duaal) solliciteren

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mastrootje

Berichten: 2509
Geregistreerd: 18-02-09
Woonplaats: Zweden

Verpleegkundige, MBO/HBO (BBL/Duaal) solliciteren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-11-13 19:59

In februari heb ik eindelijk mijn studie op MBO 4 afgerond. Daarna ben ik gaan solliciteren bij de marine, waarbij ik bij de allerlaatste test op kracht werd afgewezen.

Nu sta ik op het 'wat nu' punt (solliciteren bij de marine duurt echt zo lang ja... laatste test in oktober gehad) en het heeft altijd in mijn gedachte gezweeft dat ik graag verpleegkunde zou willen doen. Tijdens mijn vorige studie ben ik gaan zoeken naar een bijbaantje, en bewust rondgesolliciteerd bij thuiszorg instanties. Uiteindelijk ben ik daar bij 1 aangenomen waar ik nu nog zit als oproepkracht. Ik vind dit echt heerlijk werk werd door de contacten met de mensen, de dankbaarheid die erbij komt kijken de wisselende contacten met de clienten.

Nu heb ik altijd gezegd dat, als ik een nieuwe studie doe, ik die op HBO niveau wil doen. Sowieso werken en leren, en op HBO niveau om de stap hoger en groter te maken, meer uitdaging aan mezelf geven. En om eventueel later op Master door te kunnen studeren.

Het solliciteren wat ik tot zover heb gelezen en gezien, is best pittig. Bij de een word er een aanbevelingsbrief gevraagd (die ik al bij mijn werkgever heb opgevraagd) en de ander heeft een zeer strenge procedure, gaat je helemaal lek vragen over je hele leven (dacht dat ik daar klaar mee was na de marine). Hebben mensen hier gesolliciteerd voor HBO-v en hoe ging het jullie af? Bij hoeveel ziekenhuizen/instellingen hebben jullie gesolliciteerd voordat je aangenomen werd?

Overal word nu numerus fixus gehouden, hoe groot zal de kans zijn dat je ingeloot word (ga maandag sowieso even bellen) bij de hogeschool van amsterdam word dit wel bij de voltijd studie gezet, maar kan ik er niks over vinden bij de duale versie. Geld het sowieso voor beide? Of ben je sowieso aangenomen zonder loting als je een werkplek heb bij de duale versie?

Wat is het grote verschil qua studie van MBO en HBO? Ik heb MBO meegemaakt dus ik weet hoe het er aan toe gaat, hoe is dat in verschil met HBO? En vooral MBO/HBO verpleegkunde?

Ik ben benieuwd :)


Quir


Berichten: 14749
Geregistreerd: 13-07-05
Woonplaats: Zweden

Re: Verpleegkundige, MBO/HBO (BBL/Duaal) solliciteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-13 13:38

Ik kan niet overal antwoord op geven, maar mijn studie (medisch) is ook numerus fixus, maar wanneer je een duaal aanstelling hebt mag je.hoe dan ook de studie starten. :)

Jag vill, jag kan, jag ska. [o]

If you can dream it, you can do it.

Mastrootje

Berichten: 2509
Geregistreerd: 18-02-09
Woonplaats: Zweden

Re: Verpleegkundige, MBO/HBO (BBL/Duaal) solliciteren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-11-13 18:03

Oke! Ik ben wel alvast gaan solliciteren, dus moest er wat uitkomen dan kan ik hopelijk gewoon meedoen. En anders evt op MBO-niveau. Doe het liever op HBO, maar ben zo bang dat ik uitgeloot word en straks weer heel veel werk en energie in iets ontvruchtbaars stop.

Karin_deB

Berichten: 5904
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Rijsbergen

Re: Verpleegkundige, MBO/HBO (BBL/Duaal) solliciteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-13 03:07

Misschien handig om te weten. Op de werkvloer is er geen verschil tussen een MBO en HBO verpleegkundige.

You're my end and my beginning

itsmi

Berichten: 4881
Geregistreerd: 20-09-08

Re: Verpleegkundige, MBO/HBO (BBL/Duaal) solliciteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-13 06:23

Ben ik niet helemaal met je eens Karin de B.

Het solliciteren voor een MBO BBL plek ging bij mij hartstikke snel.Werd gelijk aangenomen en geen moeilijk gesprek gehad. Werk er nu nog steeds, na mijn diplomering...

Succes met solliciteren. Goed voorbereiden en inlezen! Misschien kun je beter eerst niv 4 doen en dan doorstromen naar niv 5? Denk dat dat gemakkelijker is.

Mastrootje

Berichten: 2509
Geregistreerd: 18-02-09
Woonplaats: Zweden

Re: Verpleegkundige, MBO/HBO (BBL/Duaal) solliciteren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-11-13 07:34

Ik heb ook wat sollicitaties rond gestuurd, waar ik evt in januari/maart zou kunnen beginnen. Als dat lukt ga ik daarvoor en zou ik inderdaad nog door kunnen stromen naar HBO.

_Nancy

Berichten: 12925
Geregistreerd: 07-09-06
Woonplaats: Heesch

Re: Verpleegkundige, MBO/HBO (BBL/Duaal) solliciteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-13 10:52

Ik zit momenteel op de HBO-V opleiding, deeltijd.
Ik werk daarnaast gewoon in de horeca.

Wel ben ik op zoek naar naar werk in de zorg, maar dit valt niet mee.
Vanaf het derde jaar kun je pas solliciteren voor een opleidingsplaats (hbo-v)

Ik heb ook gesolliciteerd in ziekenhuizen voor de mbo-v opleiding, maar er zijn zoooo veel aanmeldingen.. En heel weinig plaatsen te vergeven.. :n


Karin, er komt wel degelijk een verschil aan, Ze willen mbo-4 een andere naam geven.. :j

♥ Happiness has arrived! ♥
♥ Jasper 17-06-2018 ♥

Tenshi

Berichten: 1474
Geregistreerd: 23-11-05
Woonplaats: Hilversum

Re: Verpleegkundige, MBO/HBO (BBL/Duaal) solliciteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-13 18:41

Niet alleen de naam maar ook de functie gaat op de schop.. het is wel degelijk van belang om het verschil MBO en HBO in je overweging mee te nemen.
Waar heb je gesolliciteerd? Ook bij zorginstellingen voor een leer-werkplek? Het is misschien handig om je te gaan oriënteren op de verschillende richtingen (algemeen ziekenhuis, ggz, verstandelijk gehandicapten etc). Wat vind je leuk en bij wat voor instelling zou je willen werken.

Yinka

Berichten: 2968
Geregistreerd: 21-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-13 18:45

Had dit ook geplaatst in het verpleegkunde topic, weet alleen niet of je het gelezen had
Yinka schreef:
Ik ben na 2 jaar voltijd overgestapt naar duaal. Ik moest een motivatiebrief insturen. Op basis daarvan werd je doorgestuurd voor computertest waarmee je persoonlijkheid, wiskundig inzicht, taalvaardigheid, en abstract inzicht in kaart werd gebracht. Hier komt een profiel uit, als die overeenkomt met het profiel die het ziekenhuis voor ogen heeft werd je uitgenodigd voor een gesprek. Gesprek gaat over je brief, cv en je profiel. Na gesprek moest je 5 min wachten en dan krijg je te horen of je aangenomen bent voor duaal of niet. Bij mij zeiden ze dat het gesprek een bevestiging was van wat ze al zagen in de brief en profiel. Dus ik ben er vrij soepel doorheen gekomen. Dit is overigens bij het UMC voor HBO-V duaal.

Mastrootje

Berichten: 2509
Geregistreerd: 18-02-09
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-13 19:36

Ik ben gaan solliciteren bij instellingen die leer-werk plekken bieden. Ik heb een voorkeur naar de GGZ maar verder lijken verzorgings- en pleeghuizen me ook wel wat, of algemene ziekenhuizen. Werken met verstandelijk gehandicapten is nou weer echt niet voor mij weggelegd, denk dat ik het ook helemaal niet leuk zou vinden.

Ik heb je berichtje gelezen en gekeken bij het UMC. Ik ga een sollicitatiebrief insturen, maar van dit soort dingen word ik dus al bloedzenuwachtig :+ Testjes en dingetjes, mijn wiskunde is niet zo best...

Mastrootje

Berichten: 2509
Geregistreerd: 18-02-09
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-13 19:40

Ik lees bij het HBO-traject van het UMC dat ik daar minimaal een HBO of academisch diploma voor moet hebben en met MBO traject een havo MBO-4 diploma... Dat klopt niet met de hogescholen, dus dan is dat een besluit van dit ziekenhuis zelf. Ik heb een MBO-4 diploma, dus ik zou niet voor de HBO versie kunnen solliciteren -O-

Painttobe
Berichten: 346
Geregistreerd: 05-03-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-13 19:47

Hoi :)

Ik heb zelf HBO-V gedaan, maar dan de voltijd. Als ik terug kijk ben ik blij dat ik geen duaal heb gedaan, de tentamens vond ik niet het zwaarst van de opleiding, maar alle opdrachten die ik kreeg terwijl ik stage liep voor 40 weken, vond ik echt heel zwaar. Zeker mijn laatste jaar vond ik pittig. Ik heb de minor obstetrie gedaan (verloskunde) en mijn eindstage ook op de verloskunde. In mijn eindstage moest ik een scriptie schrijven en dus artikelen gebruiken om mijn scriptie te onderbouwen. Hier ben ik 20 weken mee bezig geweest en ik kan je vertellen; ik heb 20 weken lang geen sociaal leven gehad :P
Nu ik gediplomeerd ben, ben ik gaan solliciteren voor de verpleegkundige vervolgopleiding obstetrie en aangenomen! Het valt me wel op dat de meesten HBO achtergrond hebben.. Maar zoals iemand al eerder zei: op de werkvloer zie je geen verschil tussen MBO of HBO. Waar je wel verschil ziet is de vervolgopleidingen en masters. Met je HBO papiertje kan je nou eenmaal makkelijker doorstromen en meer kiezen als je wil doorleren.

Dus als je zeker weet dat je verpleegkundige wil worden maar niet perse wil doorleren, zou ik MBO kiezen..
En als je dat wel wil, zou ik zeker voor HBO kiezen.

Oh ik lees nu dat je dat dus wel wil.. In dat geval: HBO! :D
Je kan bijvoorbeeld door-studeren voor Nurse Practitioner of Physician Assistant (PA wil ik later doen, eerst mn VVO halen :D)

Als je meer vragen hebt mag je mij pb-en. :)

Mastrootje

Berichten: 2509
Geregistreerd: 18-02-09
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-13 19:56

De mogelijkheid qua diploma's heb ik om HBO te doen, vind het eigenlijk zonde om het niet te doen.

Nadeel is dat het financieel voor mij niet haalbaar is om voltijd te doen, en ik net voor het eerst klaar ben met school sinds februari, en weer 5 dagen in de week naar school, denk niet dat ik het aankan :+

Heb ook rondgemaild voor meerdere MBO's, het is nu een beetje waar mijn kansen eerst liggen, als ik een HBO plek krijg dan wil ik wel tot september wachten maar als ik in januari/maart kan beginnen voordat ik een HBO plek heb, is de stap naar MBO wel gemaakt...

wel bedankt voor het delen van jullie kennis en tips!! Heb er zeker wat aan en het haalt wat mist van onduidelijkheid weg :D

Karin_deB

Berichten: 5904
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Rijsbergen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-13 01:10

_Nancy schreef:
Karin, er komt wel degelijk een verschil aan, Ze willen mbo-4 een andere naam geven.. :jEr komt een verschil aan ja, dat wil zeggen in 2020.
Als jij echter voor die tijd de MBO opleiding heb voltooid blijf je gewoon verpleegkundige, ook met die wijzigingen.

Ik heb zelf MBO gedaan en enige verschil wat ik nú op de werkvloer merk is dat ik met mijn MBO veel meer ervaring heb dan HBO en hierdoor makkelijker aan de bak kwam.
Heb nu altijd nog de mogelijkheid om HBO te doen als ik dit wil, ik werk in een academisch ziekenhuis dus opleidingen genoeg.

You're my end and my beginning

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-14 11:42

Hoi ts, mag ik vragen waar je nu voor gekozen hebt? Ik zit ook te twijfelen tussen.voltijd of duaal (eventueel deeltijd). Ik zie ook overal dat je vanaf jaar 2/3 duaal kan gaan doen.

Weet jij misschien hoe het verder zit met de.loting? :)

Mastrootje

Berichten: 2509
Geregistreerd: 18-02-09
Woonplaats: Zweden

Re: Verpleegkundige, MBO/HBO (BBL/Duaal) solliciteren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-02-14 12:11

Ik heb heel veel rond gesolliciteerd maar ben nergens aan de bak gekomen, vermoedelijk te oud... Ben nu verder aan het kijken naar andere opties. Alleen naar school en geen/weinig inkomsten verder is geen mogelijkheid voor mij helaas.

Anoniem

Re: Verpleegkundige, MBO/HBO (BBL/Duaal) solliciteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-14 12:15

Wat balen zeg... En 2 jaar voltijd studeren en dan duaal aan de bak kunnen? Eventueel bijlenen in de tussentijd?

Ik zit dus ook met mijn leeftijd.. wil liefst ook duaal, maar met verpleegkunde is dat erg lastig..

Quir


Berichten: 14749
Geregistreerd: 13-07-05
Woonplaats: Zweden

Re: Verpleegkundige, MBO/HBO (BBL/Duaal) solliciteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-14 13:09

Duaal hebben ze juist graag wat oudere studenten, in ieder geval liever niet die net van de middelbare school af komen. :)

Jag vill, jag kan, jag ska. [o]

If you can dream it, you can do it.

vuurneon
Berichten: 49885
Geregistreerd: 17-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-14 13:11

Quir schreef:
Duaal hebben ze juist graag wat oudere studenten, in ieder geval liever niet die net van de middelbare school af komen. :)


Ligt heeeeel erg aan het ziekenhuis; ene ziekenhuis zoekt liever mensen die al een hbo/wo opleiding heeft afgerond maar het ziekenhuis een paar kilometer verder zoekt echt mensen vers van de havo. Dus te oud kan zeker wel.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-14 13:18

Quir schreef:
Duaal hebben ze juist graag wat oudere studenten, in ieder geval liever niet die net van de middelbare school af komen. :)


Dan kan wel soms zo zijn, maar dan zijn er of veel aanmeldingen of pas vanaf jaar 2 of 3. Dus je moet wel vaak met verpleegkunde het eerste jaar overbruggen.

Wat ook niet meewerkt is, dat alle ziekenhuizen in mijn stad een sollicitatie stop hebben en alle ziekenhuizen in de omgeving dus pas plek aanbieden vanaf jaar 2/3 :+

Quir


Berichten: 14749
Geregistreerd: 13-07-05
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-14 13:23

vuurneon schreef:
Quir schreef:
Duaal hebben ze juist graag wat oudere studenten, in ieder geval liever niet die net van de middelbare school af komen. :)


Ligt heeeeel erg aan het ziekenhuis; ene ziekenhuis zoekt liever mensen die al een hbo/wo opleiding heeft afgerond maar het ziekenhuis een paar kilometer verder zoekt echt mensen vers van de havo. Dus te oud kan zeker wel.


Ah oke, nou in de ziekenhuizen in Limburg en oosten van Noord-Brabant hebben ze in ieder geval liever de "oudere" studenten, rest van het land heb ik geen flauw idee. :)

Veel aanmeldingen voor de duale studies in ziekenhuizen zijn er sowieso altijd en dan echt geen enkele uitzondering. Sollicitatie stop is inderdaad wel erg lastig, hier is dat in enkele ziekenhuizen ook (maar gelukkig nog meer dan genoeg ziekenhuizen over waar wel gesolliciteerd kan worden).

Jag vill, jag kan, jag ska. [o]

If you can dream it, you can do it.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-14 13:28

Dat het populair is blijft altijd inderdaad. Ben zelf al iets 'ouder' en heb het liefst ook een inkomst naast studie nodig. Heb wel aantal sollicitaties open staan, dus zit niet stil. Merk alleen met verpleegkunde dat er bijna 'niks' is, helaas.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CasaFiestaa, Googlebot en 5 bezoekers