Sollicitatiegesprek opleiding verpleegkundige

Moderators: Hanmar, Polly, EvelijnS, benangelique, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Melanie_92
Berichten: 159
Geregistreerd: 04-02-07

Sollicitatiegesprek opleiding verpleegkundige

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-11-13 17:14

Hoihoi,

Aankomende maandag heb ik een sollicitatiegesprek in een ziekenhuis voor de opleiding verpleegkundige BBL verkort. Ik wil het echt heeeel graag en wil daarom goed voorbereid op gesprek komen!

Is er iemand die eerst VIG was en daarna VPK is gaan doen (in het ziekenhuis)? Wat zijn de grootste verschillen en welke taken krijg je erbij/verpleegtechnische handelingen?

Ik ben in juni geslaagd voor mijn VIG en werk nu in een verpleeghuis. Als ik mezelf de vraag stel waarom ik in een ziekenhuis wil werken vind ik dat moeilijk uit te leggen. Ik heb vanaf kleins af aan al de wens om verpleegkundige te worden in een ziekenhuis, en ben altijd al gefascineerd geweest in de medische wereld..

Ohja, ze zullen vast gaan vragen waarom ik voor hun ziekenhuis heb gekozen.. Wat zeg je dan? Ik heb hun gekozen omdat er een vacature stond, maarja dat zeg je niet denk ik?? :+

Alvast bedankt!


Lynaro
Berichten: 310
Geregistreerd: 14-05-13

Re: Sollicitatiegesprek opleiding verpleegkundige

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 17:16

Je zou kunnen zeggen dat je erg geïnteresseerd bent in de anatomie en verschillende ziektebeelden, dat je houdt van uitdaging en kennisverbreding en dat je die mist in een verpleeghuis. Dat je, door je werkervaring, nu voldoende kennis en zelfvertrouwen hebt om in het ziekenhuis aan de slag te kunnen en hier je kennis graag wilt verbreden?

Heel veel succes iig, erg mooie kans!

Liedje

Berichten: 9894
Geregistreerd: 27-07-05
Woonplaats: Nijmegen

Re: Sollicitatiegesprek opleiding verpleegkundige

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-13 17:22

Probeer bij jezelf te blijven: Waarom wil je dit? Waarom ben je geschikt voor deze functie? Wat zijn je sterke punten en op welke punten moet je jezelf nog ontwikkelen?

Wat betreft het ziekenhuis; kijk eens op de site of daar een visie o.i.d. van het ziekenhuis op staat. Of iets anders wat kenmerkend is voor dat ziekenhuis en kijk of je je daar in kan vinden. Zoek daar dingen in waar jij voor staat en wat jij belangrijk vindt. :)

There is no elevator to succes. Take the stairs.

Melanie_92
Berichten: 159
Geregistreerd: 04-02-07

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-11-13 11:11

Bedankt voor jullie reacties!

twinducklin
Berichten: 2245
Geregistreerd: 30-04-02
Woonplaats: Zuid-limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-13 15:32

Ik heb nu ruim 5 jaar mijn VIG diploma en op verschillende plekken in ouderenzorg werkzaam geweest ( verzorgingshuis, PG , verpleeghuis en ook in het ziekenhuis ( via uitzendbureau veel plekken gehad om te kijken wat ik nu echt wilde ) Op dit moment werk ik op een geriatrische revalidatieafdeling, en ben ik sinds aug. begonnen met verkorte opleiding MBO-verpleegkundige.

Grootste verschil ouderenzorg - ziekenhuis is het sneller schakelen, er is meer hectiek rondom de zorg en veel minder persoonlijk, mensen gaan te snel weg om een band op te bouwen zoals je dat in een verpleeghuis/verzorgingshuis wel doet, en daarmee valt dus weer wat meer routine in je werk weg.
Ik heb zelf bewust gekozen voor mijn afdeling, ik heb uitdagingen nodig en die vind ik in een verpleeg/verzorgingshuis te weinig, echter ziekenhuis vond ik tot nu toe een beetje te fabrieksachtig, het is een beetje het ene uitsterste naar het andere, de revalidatieafdeling zit er een beetje tussenin, meer afwisseling, meer hectiek maar niet zo extreem als een ziekenhuis dus voor mij was deze afdeling nu een ideale oplossing.Ik sluit echter niet uit dat ik misschien toch ooit nog eens de ziekenhuiskant wil bekijken om me verder te specialiseren, maar voor nu eerst mijn opleiding halen ;-)

Ik merk echter wel dat die bovenste punten het verschil wel al is dat niet alle verzorgende op een afdeling als de onze kunnen werken, niet iedereen krijgt die hectiek eromheen geregeld en daarom al wat collega's weer zien vertrekken. Dit was bij mij dan ook een van de hoofdvragen rond mijn sollicitatie, hoe ga je om met hectische/nieuwe situaties, vooral in een ziekenhuis is elke dag anders, elke dag gebeurd er wel iets onverwachts.

09.07.'16 is ons wondertje geboren <3


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Arlette_, EmmaK95, xCherissa en 27 bezoekers