Kun jij nog rondkomen?

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
tita

Berichten: 19846
Geregistreerd: 29-08-06
Woonplaats: Breda

Re: Kun jij nog rondkomen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 10:48

Oja fund

Ik schrik

Voordeel verpakking geraspte kaas 300g voor bijna 5€
En gehakt slagers gehakt wat we eten weinig vlees maar als we vlees eten dan wel de lekkere variant 450g voor bijna 5€

En dan is het dus compleet

Ik vraag geen bonnetje omdat ik het zelf zo snel kan uitrekenen en wil ook niet zo focussen op bonnetjes

Dus 22€ met allemaal eigen merk, of ik had geen keuze behalve het gehakt dat had 2€ goedkoper gekund

boemel

Berichten: 10071
Geregistreerd: 13-12-01
Woonplaats: Azewijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 10:53

Wij zitten op eur 55,00 per week aan boodschappen voor 3 personen.

Dit kan doordat we sommige producten inkopen in Duitsland, kip rechtstreeks af fabriek halen en zaken als fris, chips, aanmaak, pasta en stokbrood bij een outletwinkel in de buurt halen.

We eten vrijwel dagelijks vlees/kip, maar geen grote porties.
Wel groente/fruit, maar niet de duurdere soorten.

We wonen pas een jaar in ons huis. Veel fruitstruiken en fruitbomen neergezet, maar het meeste is klein en geeft nog geen optimale opbrengst, maar het is wel lekker snacken.

Ook hebben we een bloembak met sla.
De zaadjes waren eur 0,20.
We eten er al maanden van. Geven iedereen die hier is, sla mee naar huis.

En dan heb ik nog zo'n 150 plantjes aan de straat verkocht tegen eur 0,25.
Van de opbrengst heb ik weer fruitstruiken gekocht. :D

Mijn hooi heb ik vrij goedkoop bij een particulier ingekocht.
Doordat de paarden nu in een rijke wei staan, heb ik de balancer gehalveerd.
Muesli haal ik nu van Voermeester ipv Agrobs.

De enige luxe die we ons permiteerden de laatste jaren was een schoonmaakster.
Sinds kort leggen we maandelijks geld opzij voor onszelf.
Voor een dagje festival of uit eten of iets dergelijks.

We zitten 4 jaar in verbouwing (2 verschillende huizen) en we merken dat we gewoon toe zijn aan af en toe wat vertier.
Vakantie doen we al jaren niet meer.
Omdat het geld steeds op ging aan verbouwing en tuin.

Na dit jaar zijn de grote klussen gedaan en willen we gaan sparen om tussentijds af te kunnen lossen.

Bij ons is zuinigheid een bewuste keuze om bepaalde doelen te verwezenlijken.
En ik denk dat dat heel anders voelt dan verplichte zuinigheid omdat je anders niet rond kan komen.

8nnemiek

Berichten: 45255
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 11:14

Mijn spaghetti recept is iets anders/goedkoper :Y)
75 gram pasta pp
500 gr. gezeefde tomaten
1 dikke ui
knoflook
bouillon
1/2 blikje tomatenpurree
linzen of een blikje erwtjes&wortel
peper, zout, Italiaanse kruiden
En evt vega spekjes

Dan ben ik als ik heel ruim reken €2,50 kwijt voor twee personen.
Als iemand nog een goed recept zoekt; deze is echt héérlijk en heel makkelijk te maken!
Laatst bijgewerkt door 8nnemiek op 16-06-22 11:18, in het totaal 1 keer bewerkt

Janine1990

Berichten: 44719
Geregistreerd: 13-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 11:18

8nnemiek schreef:
Mijn spaghetti recept is iets anders/goedkoper :Y)
75 gram pasta pp
500 gr. gezeefde tomaten
1 dikke ui
knoflook
bouillon
1/2 blikje tomatenpurree
linzen of een blikje erwtjes&wortel
peper, zout, Italiaanse kruiden
En evt vega spekjes

Dan ben ik als ik heel ruim reken €2,50 kwijt voor twee personen.


Wat doe je met de andere helft van het blikje puree?

8nnemiek

Berichten: 45255
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 11:21

Die is nog zeker een week houdbaar in de koelkast, en roer ik later bv weer door de pastasaus of tomatensoep.

De tomatenpurree-tubes vind ik ook érg handig. Die zijn nog langer houdbaar na openen. Zijn wel ietsje duurder volgens mij, maar wel fijn in gebruik.

tiwi1969

Berichten: 8002
Geregistreerd: 04-04-10
Woonplaats: in een huis met een tuintje

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 11:32

Puree kan je prima invriezen.

Mijn standaard pasta voor 3 personen twee dagen:

10 lasagne bladen huismerk of vers van AH 1+1 gratis.
300 gram BIOgehakt 35% korting AH
Blik tomatenblokjes
Pakje gezeefde tomaten of zelfgemaakte tomatensaus van overschot tomaten
300 gram paprika in dunne reepjes (Too Good to Go box of aanbieding Turkse winkel) uit de vriezer
Courgette
1 flinke ui en 2 grote tenen knoflook
Italiaanse kruiden, peper, zout, olijfolie
Bol mozerella en of gerapte (restjes) kaas

Niet echt goedkoop, maar wel super lekker en het scheelt de volgende dag koken (energie)

Janine1990

Berichten: 44719
Geregistreerd: 13-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 11:35

8nnemiek schreef:
Die is nog zeker een week houdbaar in de koelkast, en roer ik later bv weer door de pastasaus of tomatensoep.

De tomatenpurree-tubes vind ik ook érg handig. Die zijn nog langer houdbaar na openen. Zijn wel ietsje duurder volgens mij, maar wel fijn in gebruik.


Dank voor de tip! Ik probeer de blikjes altijd te vermijden.

MyWishMax

Berichten: 28058
Geregistreerd: 14-11-05
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 11:43

8nnemiek schreef:
Mijn spaghetti recept is iets anders/goedkoper :Y)
75 gram pasta pp
500 gr. gezeefde tomaten
1 dikke ui
knoflook
bouillon
1/2 blikje tomatenpurree
linzen of een blikje erwtjes&wortel
peper, zout, Italiaanse kruiden
En evt vega spekjes

Dan ben ik als ik heel ruim reken €2,50 kwijt voor twee personen.
Als iemand nog een goed recept zoekt; deze is echt héérlijk en heel makkelijk te maken!


Kan je hem ook invriezen? Want dan pas ik hem aan dat ik geen restjes heb :') of ik verzin wat anders met de restjes.

8nnemiek

Berichten: 45255
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Kun jij nog rondkomen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 11:49

Ik maak ook vaak wat extra om in te vriezen :j Ideaal!

MyWishMax

Berichten: 28058
Geregistreerd: 14-11-05
Woonplaats: Zuid Holland

Re: Kun jij nog rondkomen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 11:50

Dank je! En meer recepten mogen altijd O:)
Vries je de pasta ook in of kook je die later? En hoe warm jij hem op?

8nnemiek

Berichten: 45255
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Kun jij nog rondkomen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 12:14

Als je echt bewust te veel maakt om in te vriezen dan zou ik alleen de saus invriezen inderdaad. Dat scheelt ruimte in je vriezer en vind ik wat lekkerder, en pasta heb je snel gekookt terwijl de saus ontdooit.
Als je de tijd hebt; van tevoren uit de vriezer leggen en als hij ontdooit is kun je hem in een pannetje opwarmen, eventueel met een paar lepeltjes water erbij als de saus te dik is.
Of als je lui bent of het vergeten bent, zoals ik meestal; gewoon in de magnetron :Y)

Ik zal mijn receptenboek binnenkort eens deels over typen. Ik heb best een aantal lekkere, goedkope recepten erin staan.

MyWishMax

Berichten: 28058
Geregistreerd: 14-11-05
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 12:36

Super, ik deed dus vaak magnetron, maar werkt toch niet helemaal handig. Houd ik dat voor nood.
Ik ben niet opgegroeid met invriezen, ja de rauwe dingennzoals vlees en soms een keer geraspte kaas. Maar geen maaltijden, dus heb ook al flink wat blunders gehad.
En thuis was het destijds of pakjes en zakjes of zo uitgebreid dat moeder echt een uur of langer bezig was in de keuken. Nu gebruiken ze geen pakjes of zakjes meer, maar vader is allergisch voor tomaat en ik houd juist van tomatensaus enzovoorts. En sowieso saus bij pasta, terwijl vader geen saus wil en alleen groente. Dus kan hun recepten niet stelen, die vind ik minder lekker.

Dank je wel dus! :D

Urbanus

Berichten: 45426
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek

Re: Kun jij nog rondkomen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 12:43

Ik vind spaghetti met tomatensaus echt om te koren zo goor.

Geen idee wat wij nu uitgeven maar we eten spaghetti carbonara.

- Meestal draait m'n man de spaghetti zelf maar ik kook vanavond dus dat wordt gewoon uit de AH
- eitjes
- een stuk parmezaan
- spek van de slager. We eten weinig vlees maar bij voorkeur van de slager.

chanicha

Berichten: 13228
Geregistreerd: 14-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 13:03

Wij halen onze groenten bij de groenteman op de markt of bij de boerderijwinkel maar die weten de prijzen ook te vragen hoor.
Vlees haal ik altijd bij de slager :j

purny

Berichten: 29076
Geregistreerd: 08-06-06
Woonplaats: Den haag

Re: Kun jij nog rondkomen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 13:43

Misschien is het handiger om in het sparen en besparen topic te praten over wie wat en waar voor hoeveel het is te praten?

Tiggs

Berichten: 8548
Geregistreerd: 30-05-11
Woonplaats: Dunning-Kruger Park

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 18:33

8nnemiek schreef:
Als je echt bewust te veel maakt om in te vriezen dan zou ik alleen de saus invriezen inderdaad. Dat scheelt ruimte in je vriezer en vind ik wat lekkerder, en pasta heb je snel gekookt terwijl de saus ontdooit.
Als je de tijd hebt; van tevoren uit de vriezer leggen en als hij ontdooit is kun je hem in een pannetje opwarmen, eventueel met een paar lepeltjes water erbij als de saus te dik is.
Of als je lui bent of het vergeten bent, zoals ik meestal; gewoon in de magnetron :Y)

Ik zal mijn receptenboek binnenkort eens deels over typen. Ik heb best een aantal lekkere, goedkope recepten erin staan.


Ja leuk! Wordt dit recept niet te zuur? Dat heb ik vaak als ik zelf pastasaus maak.

tiwi1969

Berichten: 8002
Geregistreerd: 04-04-10
Woonplaats: in een huis met een tuintje

Re: Kun jij nog rondkomen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-06-22 19:34

Tomatensaus kan zuur worden in het begin, maar hoe langer je hem zachtjes laat pruttelen hoe zoeter hij wordt.
Ik zweer voor verse tomatensaus bij een slowcooker, een nacht over op low.