vraagje nav verslag van mijn les

Moderators: SayaJones, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

vraagje nav verslag van mijn les

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-01-03 20:48

Dinsdag voor het eerst sinds bijna 3 maanden weer echt gereden. Weer met zadel, weer in een goede bak, weer les. Naar zeker 2 maanden kreupelheid en een maandje zonder zadel rondhobbelen.

Hoewel ik af en toe het idee had dat het bij mijn instructrice om het plaatje ging, bleek het tegendeel...hoewel ik haar nooit over de activering van de achterhand ed hoorde, vroeg ze nu waar de kont was die ik er normaal onder had. Fijn idee! Na een tijdje ging het best lekker al liep hij wel behoorlijk diep, omdat hij een vrij laag aangezette hals heeft, loopt ie makkelijker laag en zo kan ik hem op die plek het makkelijks los en soepel maken. Zo heb ik hem zeker een halfuurtje gereden, en hij liep eigenlijk voor het een van de eerste keren netjes op de buitenhand (ik had af en toe wel mijn buitenhand iets hoger, maar absoluut niet strakker oid, gewoon de juiste stelling).

Aan het einde pakte ik hem nog even wat meer op, een korter verbinding, en echt een kwestie van zitten, drijven en handen stilhouden, op een gegeven moment, na even flink protesteren (in de vorm van onder me uit proberen te rennen en bij een neerwaartse overgang dreigen met omhoog komen) geeft hij na, en dan lootp ie zooo heerlijk Dit lukt alleen als ik hem echt helemaal los en nagevelijk heb voordat ik hieraan begin. Op een gegeven moment begon hij echt 'scheef' te lopen. op rechterhand, linker stelling, voorhand op de hoefslag en achterhand er half vanaf. Ik wist echt nie hoe dit op telossen en de instructrice was even metiemand anders bezig. Mijn benen waar hij normaal bij deze dingen keurig op reageerd, daar luisterde hij niet naar. Uiteindlijk, ik wist echt niet wat ik doen moest, buitenhand losgegooid, *ik vroeg me af ik toch miss. heel veel druk had op buiten. Dat maakte het alleen maar erger, hoewel hij nog steeds 'opgericht en 'aan de teugel'' liep, was de nagevelijkheid compleet weg, en maakt hij zich zo sterk op dus mijn rechterhand. Ik heb geen idee of jullie snappen wat ik bedoel, maar mijn vraag is, waarom zou hij dit gedaan hebben, en hoe had ik dit moeten oplossen (ik zal volgende week mijn instructrice er ook naar vragen, maar die heeft het niet gezien, en vragen is er die desbetreffende les ook niet meer van gekomen)?

Owja..zien jullie fouten in mijn stukje, waarvan je bijv. zegt, als je dat zo doet, dan doe je het fout? Lachen Ik hoor het graag.

Tiko is BOKTTINKER 2003!!


Lielle

Berichten: 65041
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 09:12

Eerst weer de reactie op je been terug krijgen. Dus schakelen en flitsende reacties verwachten. Verder los ik dit normaal op door ze schoudervoor te rijden over de hoefslag, daardoor heb je de schouder weer onder controle en kun je ze los maken van de binnenteugel. Maar de ontbrekende reactie op je been is de basis van het probleem. Door zich scheef te maken kan hij onder het werk uit, hij hoeft in jouw geval dan het rechterachterbeen minder te gebruiken omdat hij dat buiten de massa plaatst. Waarschijnlijk zou hij op de linkerhand met zijn kont naar buiten zijn gaan lopen, wat ik overigens makkelijker op te lossen vind door met een beetje contrastelling te rijden.

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-01-03 13:48

Dat was het idd waarschijnlijk, weer een nieuwe manier gevonden om onder het werk uit te komen. Toen ik door had hoe ik het onder mij vandaan rennen enzo moest controleren, was dit waarschijnlijk een nieuwe manier om er onderuit proberen te komen. Hij leek compleet imuun voor mijn been, ik kreeg geen enkele reactie en hij maakt zich ontzettend sterk. Ik heb hem ook nie goed gekregen. Op een gegeven moment had hij ee nvrij lange teugel, waardoor hij weer 'normaal' ging doen, ander kreeg ik het gewoon niet voor elkaar Boos!

IIG bedankt voor je reactie!

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Lielle

Berichten: 65041
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 16:49

het probleem van immuun zijn voor het been moet je echt onmiddellijk de kop indrukken, dat mag absoluut niet. Succes ermee Haha!

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-01-03 21:40

Nog een vraagje...ik bedacht me net, rechts achter was ook het been waar hij last van gehad had, zou het misschien zijn dat hij hem daarom ontlasten?

JA..ik snap dat dat ik dat ondmiddelijk de kop in moet drukken, maarhoe?? Dat was het probleem, ik wist het met geen mogelijkheid op te lossen. Terwijl hij er normaal wel goed op reageerd, op mijn been Knipoog

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Lielle

Berichten: 65041
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-03 01:57

Dat zal zeker, ook al heeft hij er geen last meer van; het is wel minder getraind dus hij zal het graag ontzien.

Als hij niet reageert op je been om recht te worden ga je terug naar de basis: voorwaarts voor je been. Dus als hij niet reageert herhaal je de hulp iets sterker, dan nog niet: tikje met de zweep. Hij moet voorwaarts als jij drijft, punt. Zodra je dat gelukt is, herhaal je de kleine hulp weer zodat je op minimale hulpen kunt rijden. Dat laatste is belangrijk omdat ze anders alleen aan de zweep komen, of altijd een grote hulp nodig hebben voordat je reactie krijgt. Maar als je het rechtrichten niet lukt op je been moet je eerst de voorwaartse controle terug krijgen voordat je verder kunt. Als ik je stuk zo lees, denk ik dat de impuls wat verdwenen was op het eind en dat hij zich daardoor scheef kon maken.

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-01-03 22:18

Hij wilde wel voorwaarts op mijn been, heel graag zelfs. Hij maakte zich helemaal scheef en heel sterk op mijn hand. Als ik hem probeerde recht te maken, rende hij gigantisch onder mij vandaan. Ik had nie het gevoel dat het impuls weg was. Het was gewoon heel raar. Heb je misschien enig idee hoe ik had moeten oplossen, nu je weet dat hij wel, en juist te erg, voorwaarts ging op mijn been. Hij wilde zich kost wat het kost niet rechtmaken, hij probeerde zeg maar er onder uit te rennen. Kan het zijn dat ik teveel van hem vroeg, na een lange tijd niet intensief gewerkt te hebben. Kan het zijn dat hij het niet kon opbrengen dat been goed te gebruiken?

En, alweer harstikke bedankt voor je reactie Lachen

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Lielle

Berichten: 65041
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-03 12:06

maar als hij naar voren schiet op je been is hij ook niet echt voorwaarts. Bij een beenhulp moet hij eigenlijk krachtiger worden achter, en van daaruit verruimen. Dan heb je de juiste reactie op je been. Ik zou zelf toch eerst die voorwaartse energie proberen op te vangen door evt een keer een stevige ophouding te plaatsen. Jij bepaalt het tempo, en als hij onder je vandaan rent mag daar best een stevige correctie tegenover staan. Wel meteen weer loslaten, niet blijven hangen in de overgang! Hoe reageert hij in de overgangen terug? Kun je schakelen en schijnovergangen rijden? Hij maakte zich dus op de rechterhand sterk op je buitenhand, heb je ook geprobeerd linksom te rijden? Wat je ook kunt proberen is als hij zich sterk maakt op je buitenhand een pasje naar binnen te wijken, om weer reactie voor je buitenbeen te krijgen.

Enne, graag gedaan.

Ik denk idd dat hij heeft geprobeerd zich te sparen, of je teveel hebt gevraagd kan ik niet beoordelen vanachter de PC.

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-01-03 19:36

Nee, hij maakte zich sterk op binnen. Ik had op buiten nagenoeg geen druk.
Mmm...nu ik dit lees, denk ik dat ik iig een fout weet die ik gemaakt heb. Zelf ook druk blijven houden, dus terugtrekken.

Ik heb het opgegeven die keer, maar ik weet voortaa beter wat te doen, harstikke bedankt!

Tiko is BOKTTINKER 2003!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 3 bezoekers