Met hoofd gooien

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jacksel

Berichten: 5129
Geregistreerd: 03-07-02
Woonplaats: Leusden

Met hoofd gooien

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-01-03 20:32

Nu ik mijn hand hoger en stiller heb, merk ik echt dat ik een veel fijnere aanleuning heb en *erg verrassend Haha! * hij gaat een heel stuk beter lopen. Nu kom ik weer het volgende probleem tegen, hij komt nageeflijk, houdt dat even vast (loopt dan echt lekker in de aanleuning) en gooit dan zijn hoofd de lucht in om vervolgens, zodra ik weer een goed contact heb weer na te gaan geven.
Op het moment dat hij met zijn hoofd gaat lopen gooien ben ik dan ook mijn contact kwijt en krijgt hij *natuurlijk per ongeluk* wel eens een ruk in zijn mond, omdat ik niet op tijd meegeef.
Op het moment dat ik hem bezig zet op voltes/slangevoltes/achtjes gaat het een heel stuk beter, dan is zijn nageeflijkheid ook fijner. *is helemaal trots omdat ik een nageeflijke slangevolte en achtjes voor mekaar heb gekregen*
Ligt dit nou aan hem (omdat ie het moeilijk vindt zo na te geven ofzo, of hij het niet gewend is) of ligt het toch nog aan mij?

On and on the rain will fall, like tears from the stars...
When you're lost, hurt, tired and lonely something beautiful will come your way


beautyfull_mickey

Berichten: 5718
Geregistreerd: 04-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-01-03 22:27

ik weet niet echt wat dat is,maar mijn pony deed dat voorheen ook erg,nou gelukkig niet meer Lachen
maar toen ze dat een tijd geleden eens op wedstrijd deed schreef de jury op die momment : tegen de hand
en dat is dus protesteren (goed geschreven Verward)

Je kunt gedachtens niet controleren,Je kunt alleen leren stoppen ze te geloven....

Hobbelende Vosjes Pester #44 *LOL*

kenomaxbe

Berichten: 380
Geregistreerd: 20-11-02
Woonplaats: melle belgië

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-03 18:46

Als je in zijn mond rukt omdat hij zijn hoofd omhoog gooit is dit niet jouw schuld maar het zijne, op zo een moment mag hij het wel eens voelen, want hij doet dan wel iets "fout". Maar tracht toch de reden van de "fout" te achterhalen. Misschien rij je hem te lang na elkaar te intensief en krijgt hij spierpijn ? Regelmatig paardje efkes laten stappen met losse teugel of efkes vwnv draven om de verzuring van de spieren tegen te gaan. Op het moment dat hij de teugels uit je handen rukt, probeer metteen goed benen te geven om hem te "straffen" en probeer het "geruk" tot een minimum te herleiden. Da's matuurlijk altijd beter dan een ruk in zijn mond hé.
Succes !

more with less

Jacksel

Berichten: 5129
Geregistreerd: 03-07-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-01-03 20:57

Oké, nu ga ik commentaar krijgen Haha! Ik ben nog bezig met de gewone nageeflijkheid en naar mijn idee moet ie eerst toch wel een beetje redelijk kunnen nageven voordat ik bezig ga met voorwaarts neerwaarts rijden, oftewel, daar ben ik nog niet mee bezig... Hij heeft heel erg de neiging om *bij normale teugeldruk* achter de teugel te kruipen. Oftewel ik rijd hem nog niet voorwaarts neerwaarts, omdat ik eerst een goede reactei wil hebben op been en teugel (zit nu wel bijna op het punt waarbij ik het wil oppakken) Volgens mij moet ie namelijk met voorwaarts neerwaarts meer doen dan gewoon een beetje sloffen en op dit moment krijg ik dat nog niet voor mekaar...

On and on the rain will fall, like tears from the stars...
When you're lost, hurt, tired and lonely something beautiful will come your way

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-03 21:08

jongens, je gaat een paard toch niet in zijn mond rukken om hem nageeflijk te krijgen? je handen zijn bedoelt om te begrenzen. je paard eerst goed aan het been rijden, niet racen door de bak maar actief op jouw tempo. los de oorzaak (niet aan het been) op en niet het gevolg. desnoods terug naar de longeerbak met stootteugel en daarna een gogue (voor vw/nw). als hij weer achter de teugel loopt actiever en feller rijden.

Amor Vincit Omnia

Jacksel

Berichten: 5129
Geregistreerd: 03-07-02
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-01-03 21:15

Hooooooooo, ik ruk hem niet in zijn mond om hem nageeflijk is, als hij nageeflijk is en hij gooit zijn hoofd omhoog, dan kan ik niet altijd voorkomen dat ie een ruk krijgt. Dat wil ik dus absoluut niet!
Het gaat nu steeds beter, maar hij naait me zoveel mogelijk op al mijn fouten onder het motto als jij het niet goed doet ga ik niet voor je werken... Maar ik vroeg me dus af of dat gooien met het hoofd mijn fout is, of dat het idd spierpijn ofzo is...

On and on the rain will fall, like tears from the stars...
When you're lost, hurt, tired and lonely something beautiful will come your way

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-03 15:52

dr_jacksel schreef:
Het gaat nu steeds beter, maar hij naait me zoveel mogelijk op al mijn fouten onder het motto als jij het niet goed doet ga ik niet voor je werken...


Ik hoop dat je snapt dat een paard niet kan denken van als jij het neit goed doet doe ik het ook niet? Een paard reageert op de signalen die hij van buitenaf krijgt.

Het is toch een fries? Maak hem eerst goed aan het been zodat je ten alle tijden naar voren kan wegrijden, daar ben je wel even mee bezig bij de gemiddelde fries omdat die dieren enorm traag kunnen zijn in hun reacties. Probeer daarna die hals naar voren uit te schuiven en zo lang en laag mogelijk en ZORG DAT JE VERBINDING HOUDT (!!!!) Friezen hebben altijd de neiging om erachter te kruipen en dan heb je nog niets, als hij aan je been is en je kunt die hals ten alle tijden naar voren uitschuiven dan pas heb je een goede aanleuning!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers