Ontspannen????

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zilly
Berichten: 3037
Geregistreerd: 25-11-02
Woonplaats: ZTM

Ontspannen????

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-12-02 22:41

Hallo,

Even een vraagje, ik weet trouwens niet of het al oud nieuws is maar ik probeer het toch even.
Als ik me paard aan de teugel rij en hij loopt goed aan de teugel, dus niet hangen ofsow, dan zegt mijn instructrice altijd dat ik dan moet ontspannen. En dat doe ik dan ook braaf B) , maar het probleem is dat ik me paard dan weer kwijt ben, hij is namelijk niet zo een fan van dressuur . Maar nu het volgende als ik dus minder "ontspan" met me handen gaat ie hangen op de teugels .

Enig idee wat ik kan doen, ik hoor het graag *LOL*

Zilly


anoniemmetje
Berichten: 12
Geregistreerd: 12-12-02
Woonplaats: den haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-02 00:17

Telkens als je paard gaat hangen, moet je 'm weer "op pakken" dus weer ietsje naar je toe haalen en vragen(openen en sluiten van je handen) net zolang totdat als jij ontspant je paard niet meer gaat hangen!succes!!!

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-02 08:47

Als je paard daar met zijn hoofd loopt waar je hem wil hebben ontspan je heel rustig je handen, niet in een keer maar geleidelijk. Als hij iets terug komt in tempo vul je aan met een been. Wanneer hij weer vast houdt of in het ergste geval, zijn hoofd omhoog gaat probeer je weer opnieuw. Zachtjes vragen en als je paard ontspant zelf ontspannen.

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-02 10:33

Welkom in de wondere wereld van het paardrijden Haha!
Is heel normaal dat je 'm af en toe weer even kwijt zult zijn. In eerste instantie krijg je zo af en toe een paar pasjes goed voor elkaar, en dat worden er in de loop der tijd steeds meer. Verwacht geen wonderen binnen te korte tijd.

Ontspannen is noodzakelijk als je paard nageeft, maar wat Jippie je ook al aanreikt: er zit verschil tussen ontspannen en alles losgooien.
Blijf naar een lichte aanleuning toerijden, en als je 'm kwijtraakt, rij je 'm weer een beetje op tot hij weer goed loopt.

Princess

Berichten: 3303
Geregistreerd: 01-11-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-02 11:16

een stukje uit het verhaal(wat ik ondertussen wel kan dromen!)over de aanleuning:

wanneer het paard zich niet in het kaak maar wel in nekgewricht ontspant hangt hij op de teugel, hij loopt wel afgebogen,maar de druk blijft,als hij zich in nek en kaak gewricht ontspant dan vermindert de druk. als het paard op de teugel hangt moet je been geven,hierdoor ontstaat een drang naar voren deze moet je passief weerstaan(=opvangen met ontspannen arm en hand rijkunstig noemen we dit begrenzen)dit doe je net zo lang tot de druk vermindert, de druk word dus eerst groter. nu moet het paard de neiging krijgen tot het strekken van de hals, voorwaarts/neerwaarts......
dus op het moment dat je paard ontspant moet jij ook ontspannen,breng je handen anders een klein stukje naar voren, dat hij dan weer uit elkaar valt is vervelend, maar zoals ik hoor vind je paard het ook moeilijk, gun hem de tijd, en laat duidelijk merken door zelf te ontspannen dat hij het goed doet!
en dan gaat het verhaaltje nog een stukje verder....ik hoop dat je hier wat aan hebt, suc6!

Zilly
Berichten: 3037
Geregistreerd: 25-11-02
Woonplaats: ZTM

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-12-02 18:45

WOW BEDANKT ALLEMAAL, ik zal proberen te doen wat jullie zeggen, want jullie zeggen allemaal een beetje hetzelfde, in ieder geval het sluit op elkaar aan. "Princess" hij is wel voorwaarts/neerwaarts, daar heb ik ook eerst aan gewerkt, en volgens een heleboel mensen zou je paard dan makkelijker aan de teugel te rijden zijn, maar mijne dus niet. Het is niet dat ik hem per sé in de krul wil hebben ofzo hoor, begrijp me niet verkeerd, maar hij drukt zijn rug gewoon weg, en dat is op den duur super slecht voor hem, of hij loopt met zijn kop in de lucht!!!!
Nou ik ga zo rijden en ik zal me best doen.
(ik moet trouwens wel zeggen dat veeeeeeeeeel overgangen rijden wel een beetje werkt, maar dat is niet van een lange duur, maar ik beloon hem wel onwijs erg als hij het goed doet. Dat hij begrijpt dat hij het goed doet zeg maar.
Groetjes Zilly

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-12-02 09:01

Dan ben je helemaal op de goede weg hoor Zilly. Die korte stukjes die nu goed zijn, worden steeds langer, tot het hele rondjes worden, en dat worden er steeds meer etc etc.
Succes!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 bezoekers