Problemen bij het galloperen van mijn halve-draver

Moderators: SayaJones, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tsikala

Berichten: 2362
Geregistreerd: 27-03-02
Woonplaats: Deventer

Problemen bij het galloperen van mijn halve-draver

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-12-02 21:33

Hoi, mijn pony is een kruising tussen een Anglo-Arabier en een Draver. Tot voor kort ben ik hier achter gekomen. Ik had altijd al problemen met Lyra, als ik in gallop wilde aanspringen. Maar nu weet ik dus hoe dat komt, haar moeder is een draver. Lyra word al nerveus als je alleen het woord 'gallop' al zegt, word ze helemaal nerveus. Ze gaat heel hard door de bak rennen en word heel druk. Hierdoor krijg ik haar bijna niet in gallop. Wat kan ik hier het beste aan doen, denken jullie? Als ze eenmaal in gallop zit gaat ze ook erg hard en kan ik haar nauwelijks verzamelen. Ik heb gehoord dat dravers niet goed kunnen galloperen, omdat de achterbenen anders staan. Ze zijn dan ook zwakker in de rug. Klopt dit en hoe kan ik dit het beste aanpakken?


Shiloh

Berichten: 16815
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-02 21:42

Veel mensen laten hun paarden overgaan in galop door ze harder te laten gaan, en dan gaan ze op een gegeven moment wel in galop... Maar de galop is echt een overgang vanuit de draf. Nu weet ik natuurlijk niet of jij dit ook zo doet... maar

Als je naar de galop wil, houd haar dan goed bij je en een mooie rustige draf. Houd een beetje druk op de teugels... En spoor 1 keer stevig en kordaat aan. Op dat moment moet er een overgang komen, gaat ze dan alleen maar harder draven? neem haar dan terug naar de rustige draf... En in de volgende hoek gewoon op de zelfde manier proberen in de galop te laten overspringen... maar geef deze keer er een tikje met de zweep bij...

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"

Maud_82

Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-02 23:36

Probeer eens de zoekfunctie. Er zijn al meerdere topics waar heel handige tips in staan. En als je nog vragen hebt, kun je mij ook een pb'tje sturen, ik heb een ex-draver die nu wel kan galopperen. Succes ! Lachen

Liesje_1
Berichten: 666
Geregistreerd: 18-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-02 01:00

je kan het beste voltes rijden en die verkleinen. op het moment dat je dan hem weer groter maakt dan aanspringen en hem blijven rijden op die volte.
Ook eerst is goed rustig aan de longeerlijn laten aanspringen... veel oefenen en niet harder laten gaan en dan aanspringen maar terug nemen op het moment dat ze harder gaat.

Veel voltes aanspringen in galop.

Was een tip van mijn instructrice die rijdt ZZ dus die weet er wel wat van , en ik moet zeggen bij mijn draver werkt het heel goed.

Annelies

Banjer
Correspondent

Berichten: 30381
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Bijna ergens anders

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-02 16:31

mijn pony is ook een halve draver. Ik heb/had ook moeite met galop.... wat bij mij hielp is lichtrijden op het verkeerde been, beide handen (voorzichtig!!) naar buiten brengen en in de wending de galophulp geven.... en het lichtrijden kan je steeds "lager" doen, net zolang totdat je doorzit....

Tsikala

Berichten: 2362
Geregistreerd: 27-03-02
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-12-02 18:38

Bedankt voor jullie tips, ik zal ook de zoekfunctie nog even gebruiken. Misschien dat ik de mensen die ook een (halve) draver hebben even een pb'tje stuur, voor wat meer info. Ik zal jullie tips zeker proberen!!

kenomaxbe

Berichten: 380
Geregistreerd: 20-11-02
Woonplaats: melle belgië

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-03 19:38

Ik rij met een dravertje dat 7 jaar in koers gelopen heeft, ze galopeert perfect links en rechts ! Ik heb haar leren galoperen nadat ze eerst deftig kon stappen en draven, niet zoals een draver, maar zoals een rijpaard (dit is niet hetzelfde). Wanneer dit goed ging, heb ik galop gevraagd vanuit de stap en dan dmv vele halve ophoudingen en veel kalmerende stemhulpen het paard tot andere dan "koers"gedachten gebracht. Als je een draver die 7 jaar gekoerst heeft kan leren galoperen moet het zeker lukken met een halve draver die waarschijnlijk nooit gekoersd heeft. Probeer vanuit een heel rustige draf of vanuit stap de galop te vragen, als ie aanspringt, na een paar pasjes weer in draf zetten, niet de kans geven om weg te rennen (zodat het geen aangeleerde foute gewoonte wordt) zeer veel overgangen stap (of heel langzame draf)-galop, galop-stap (of draf) rijden. Nooit laten wegrennen, noch in draf, noch in galop. Nooit de galop proberen vragen door de draf te laten versnellen ! Bij het aangaan in galop op de volte zetten en vooral veel met het binnenbeen werken. Ze kunnen het hoor ! Het is kwestie van heel consequent de juiste hulpen te geven, maar het zal zeker lukken !
Succes !

more with less

happyhorse

Berichten: 4190
Geregistreerd: 27-12-02
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-03 19:47

hoi,
wat ik altijd doe is eerst aan de longeerlijn late galoper als ze paar passe in galop zit terug nemen. en met rijden in d ehoek aanspringen en gaat ze niet klein tikje gaat ze harder draven volte en volgende hoek opnieuw!

http://mderooij-fotografie.nl/
https://www.facebook.com/mderooijfotografie

RoCKyLoVE

Berichten: 1766
Geregistreerd: 02-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-01-03 21:51

geen gallop zeggen

In de auto van de week, zag ik een wolk die op arafat leek

kenomaxbe

Berichten: 380
Geregistreerd: 20-11-02
Woonplaats: melle belgië

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 19:40

RoCKyLoVE schreef:
geen gallop zeggen


Wat bedoel je hiermee?

more with less

DaphneL

Berichten: 3618
Geregistreerd: 16-06-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-03 20:16

Melina schreef:
Lyra word al nerveus als je alleen het woord 'gallop' al zegt, word ze helemaal nerveus. Ze gaat heel hard door de bak rennen en word heel druk. Hierdoor krijg ik haar bijna niet in gallop.

Het woord galop dan in elk geval niet zeggen, als ze daar druk van wordt.
Probeer eerst de stap en draf goed voor elkaar te hebben (goed kunnen schakelen, mooie overgangen kunnen rijden).
Daarna vanuit een rustige (!) draf aanspringen, gaat ze harder, weer terugnemen, niet laten rennen en in galop laten 'vallen'.
Probeer op de volte aan te springen, stelling naar binnen vragen (of juist naar buiten) en de goede hulpen geven.
Met stelling naar buiten wordt volgens mij de binnenschouder ontlast, en kan het paard makkelijker aanspringen (weet het niet zeker, ook alleen maar gelezen).
Als je eenmaal galoppeert, niet de kans geven om te versnellen, dus in het begin hele korte stukjes galopperen.
Een paard dat de neiging heeft hard te gaan in galop, kun je beter op een volte houden, op de lange zijde zien ze dat er een langer stuk rechtuit is en gaan ze sneller rennen, dit is in elk geval mijn ervaring.
Probeer het met veel geduld op te lossen, als het onder het zadel ècht niet lukt, probeer het dan aan de longeerlijn en dan wel met een ervaren longeerder in het midden Lachen.
Succes!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 7 bezoekers