paardensport tv

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Yor
Berichten: 1404
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Ik ben een rasechte Leuther...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-02-01 21:05

laatst was er een stukje over een of andere trainer(ben kwijt wie het was) en ik vond dat ie een heel sterk punt had: over het te lang doen van een oefening.. als je goed wil trainen kan je een oefening hetbeste 2 of 3 keer doen ofzo en dan stoppen.. vond het heel sterk wat hij erom heen vertelde. wat is jullie mening hierover?

"Some memories are best forgotten"


orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-01 00:30

Ik kijk wat mijn paard aanbied, als hij het heel moeilijk vind om die dag middendraf op de rechterhand te doen dan ga ik eerst met lekkere makkelijker dingen aan de gang...zodra hij dan lekker loopt pak ik dan die moeilijkheid (per dag vaak anders) en probeer daar het best mogelijke voor die dag uit te rijden....daarna belonen en is hij klaar en dan uitstappen.
Wat ik ook vaak doe is het moeilijke in kleine stapjes te verwerken in andere oefeningen en daarna als een geheel.
Voor mijn paard werkt dat goed, hij leerd dingen snel aan en in 3x heeft hij het meestal door. Als het echt iets heel nieuws is krijgt hij van mij de dag erna 'denktijd' dan staat hij los buiten en hoeft niet te werken. Geeft mij het idee dat hij het dan beter verwerkt (geestelijk). Pling
Groetjes,
Manon

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-01 13:00

Ik ben het daar wel mee eens. Hoe vaker je een oefening achter elkaar doet, hoe meer spanning je krijgt. Zelf ga je steeds meer verkrampen om het beter te doen, en het paard weet al dat er bijvoorbeeld een moeilijke travers aankomt, en gaat vast scheef lopen of zo. Als ik zelf lesgeef, doe ik een oefening ook niet te vaak achter elkaar. Eventueel pak ik hetzelfde een kwartier later nog een keer.

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-02-01 20:50

Helemaal mee eens! Ik doe een oefening een paar keer tot het (aardig) goed gaat. (keertje of drie) Later tijdens het trainen doe ik de oefening nog een keer. Lekker veel variëren dus!

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Serena_

Berichten: 420
Geregistreerd: 24-07-11
Woonplaats: Moordrecht, Naast Gouda, ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-11 08:18

Kitty schreef:
Helemaal mee eens! Ik doe een oefening een paar keer tot het (aardig) goed gaat. (keertje of drie) Later tijdens het trainen doe ik de oefening nog een keer. Lekker veel variëren dus!

Precies, zo leert het paard de oefeningen beter dan eerst de oefening 20 keer te doen, tot het goed gaat, en daarna en andere oefening enz.

Zonder paarden ben ik een plasje water zonder enig botje of spiertje.

Niobe

Berichten: 3309
Geregistreerd: 13-08-10
Woonplaats: Brummen

Re: paardensport tv

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-11 12:08

Vind ik ook, als ik mijn paard iets probeer te leren dan proberen we het een paar keer totdat ze het een keer goed doet, dan beloon ik heel heftig en dan gaan we verder met iets anders. Als het iets is wat ze heel moeilijk blijkt te vinden, dan een paar keer tot ik merk dat er ook maar ietsje verbetering zit en dan weer belonen en de volgende dag (of later) weer proberen. Vaak merk ik dan dat het dan al een heel stuk beter gaat.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 bezoekers