de gogue

Moderators: SayaJones, Apple, Agossie

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
yreen
Berichten: 73
Geregistreerd: 09-10-02
Woonplaats: monster

de gogue

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-10-02 10:32

'T is alweer een hele tijd geleden, maar toen heb ik een gogue gekocht voor mijn paard. Vooral omdat het een van de vriendelijkere hulpteugels is. Maar om eerlijk te zijn vind ik hem vreselijk onhandig!

je hebt maar 2 ringetjes waartussen je hem kan verstellen en het buikstuk kun je met een gesp wat verstellen. Maar echt een rustige overgang tussen los en strakker kun je niet maken, of je moet iedere keer die gesp een stukje korter maken. Maar ook dat kan maar tot een bepaalde lengte want anders past hij niet meer om mijn singel heen.

Dus van behoorlijk los, moet hij inene naar vrij strak... Geen goede overgang dus. Daarbij is de gogue dan ook alleen geschikt voor longeren, terwijl hij eigenlijk ook voor rijden geschikt zou moeten zijn.

Je kunt er wel mee rijden, maar tijdens het rijden kun je hem zelf niet verstellen, tenzij je eraf springt, maar als ik naar buiten ga was ik dat niet van plan.

Zeer onpraktisch ding dus, of hebben jullie daar andere ervaringen mee?

I'm going to rule the world


SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-02 10:48

ik gebruik hem bij het longeren. ik heb er hele fijne ervaringen mee. als je meer wilt verstellen, kan je misschien iets creatiever zijn met de touwtjes en de ringetjes.

Amor Vincit Omnia

janna

Berichten: 4073
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-02 15:18

Ik vind het juist een super ding! Ik longeer de paarden ermee, en je ziet de spieren erop komen! Zowel in de hals, als in de lendenen/rug/achterbenen. Ik heb geen idee waarom je hem tijdens eht werk zou verstellen? Ik doe de mijne niet zo heel strak, net zo, dat de paarden nageven, strakker hoeft niet.

yreen
Berichten: 73
Geregistreerd: 09-10-02
Woonplaats: monster

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-10-02 10:26

ik doe hem ook niet heel strak, en de lijnen staan nooit gespannen hangen altijd losjes. Maar het gaat er gewoon om, dat je hem niet rustig naar beneden kan werken. En waarom ik hem tijdens het werk wil verstellen is omdat ik niet wanneer ik opstap hem direct in de krul wil trekken. Eerst lekker los stappen met (half) lange teugel en dan pas op maat maken en aan het werk...

I'm going to rule the world


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 11 bezoekers