weer een andere instructeur zoeken?

Moderators: SayaJones, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
germie

Berichten: 15481
Geregistreerd: 02-04-02

weer een andere instructeur zoeken?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-08-02 06:49

Ik heb dus in principe 1 keer in de week verenigingsles, maar daar leer je dus alleen maar trekken en schoppen. Ik ben er nu al 6 weken niet geweeest.
Maar omdat ik toch graag anders les wil, heb ik iemand gevonden, rij er nu zo sinds april. Het is een groepsles, waarvan ik de enige wedstrijdruiter ben. Niet erg, die instructeur weet genoeg. Maar ook hier bevalt mij iets niet. Ten eerste merk ik al enige weken, maar gisteren werd het gewoon keihard gezegd door 1 van de andere lessers, dat ik te veel wil doen, waarom ik niet gewoon net als de rest achter elkaar blijf rijden Verward En dat zie ik dus niet zitten, ik rij altijd op de binnenhoefslag, hinder niemand en doe wat extra overgangen en voltes e.d. MAar dit vinden anderen hinderlijk omdat ik ze dan wel eens inhaal aan de binnenkant Verward
Verder is er nog een ander probleem: die instructeur vindt het prachtig dat ik wedstrijden rij, dus ik krijg overduidelijk de meeste aandacht. Van de 60 minuten zijn er 50 voor mij zeg maar. Hij volgt elke beweging, levert continu commentaar en zegt nooit dat iets goed is. Nu heb ik hier nog niet zulke problemen mee, maar de anderen vermoedelijk wel.

Maar het ergste is dat gisteren met wijken het paard waar ik op reed dus totaal de achterhand niet meenam. Ik weet dat dat best nog een probleem is voor het linkerbeen, maar het gaat steeds ietjse beter (5 of 6 in proef) Wat doet de instructeur? Die geeft het paard onverwacht een beste tik met de zweep die hij in handen had. Paard er vandoor. Ik had moeite om op een bokkend paard te blijven zitten, want het paard kent totaal geen zweep. De rest van de les (nog ongeveer 40 min.) werd een drama, m'n verzorgpaardje kon niets anders doen dat die instructeur in de gaten houden en als hij te dicht bij kwam dan sjeesde het paard alvast weg.
Ik heb dus nu ook sterk m'n twijfels over deze man, ik heb zoiets van je gaat niet onverwacht een paard slaan, want het was geen voorzichtige tik maar een enorme mep. Verder kwam het voor mij ook onverwacht, en had ik grote moeite om in het zadel te blijven want het paard was echt even helemaal van de kaart.

Maar hebben jullie ook zulke instructuers gehad? En zal ik hier ook maar weer stoppen?

De man van de privespringlessen bevalt dus nog wel. Misschien dat ik daar dan maar 45 minuten moet gaan rijden, dan blijft er nog 15 minuten over voor de dressuur.

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.


Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-02 06:57

Citaat:
De man van de privespringlessen bevalt dus nog wel. Misschien dat ik daar dan maar 45 minuten moet gaan rijden, dan blijft er nog 15 minuten over voor de dressuur.

die snap ik niet helemaal.
Als je van hem een uur les hebt neem ik aan dat er ongeveer 40 min gedresuurd word en tussen het springen door is ook dressuur.

Verder kan ik me voorstellen dat de rest het niet echt leuk vind.
Zij betalen ook voor hun les en als jij dan alle aandacht krijgt zou ik dat ook niet pikken.
Verder lijkt me het ook maar een flut les want van achter elkaar hobbelen word je niet veel wijzer.
Dat noem ik simpel weg een manegelesje.

germie

Berichten: 15481
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-08-02 07:05

Dat is mijn gedachte ook al runningkawa.

Maar met springen heb ik 30 minuten les. Ik moet zelf losrijden, en uitstappen e ndan zeg maar 30 minuten echt springen, dus zodoende dat ik dan zit te denken aan 45 minuten les ofzo.

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.

Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-02 07:15

Als je van die springinstructeur 45 min of langer les kunt krijgen zou ik dat dan zeker doen.
Les waar je verder niet veel van opsteekt is zonde van de tijd en geld.

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-02 07:42

Ik zou ook een andere instructeur zoeken als ik jou was.
Inderdaad zou die springinstructeur iets kunnen zijn, in ieder geval tot je een andere dressuurinstructrice gevonden hebt kun je dit doen.

Ook al zou 'het voorval van de tik met de zweep' niet gebeurd zijn, dan nog lijkt het me niet prettig in een les te rijden waarbij de rest van de mensen jou liever zien gaan dan komen, en zelf 'alleen maar achter elkaar aan rijden'.
Veel sterkte met 'verhuizen van les'!

Pava
Berichten: 2064
Geregistreerd: 21-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-02 07:57

Kun je van die springinstructeur niet ook privé-dressuurles krijgen? Die "mep-instructeur" lijkt me niet zo geweldig... Bovendien krijg jij teveel aandacht en de anderen te weinig en als je je gaat aanpassen heb jij weer te weinig aan die lessen.

germie

Berichten: 15481
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-08-02 08:02

Nou die springinstructeur heeft meerdere paarden naar het ZZ dressuur als springen gereden, dus hij geeft ook wel dressuurles.
Vorige week dankzij een uitvaller een uur gereden. Eerst dressuur, daarna gesprongen, dus dat zou een optie zijn. Maar dan wordt het wel aardig duur voor mij.....privelessen zijn niet goedkoop.

Maar achter elkaar in een groep OP de hoefslag zie ik ook niet zitten, ik rij thuis ook nooit op de hoefslag. Misschien ben ik wel geen groepsruiter.....

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-02 08:25

Als het je te duur wordt om iedere week prive les te nemen kun je misschien afspreken om het eens per 14 dagen te doen? Met een prive les schiet je echt veel en veel meer op.
Veel mensen nemen toch een groepsles om een uurtje gezellig bezig gehouden te worden en ik begrijp uit jou verhaal dat jij heel andere verwachtingen hebt van de les.

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-02 08:59

stoppen met mr. mepper want dat is niet alleen rijtechnisch niet ok (jij zit op het paard, jij moet het oplossen), het is nog gewoon gevaarlijk ook. wat die groepsles betreft, als je in een groep zit, moet je je wel een beetje aanpassen aan de groep, neem dan priveles bv. of kan je niet de bak voor jezelf krijgen oid.?

Amor Vincit Omnia

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-02 11:50

Die groepslessen daar heb je dus duidelijk niks aan. Ik zou liever nog kiezen voor eens per 2 weken een goede les (met huiswerk), zodat het betaalbaar blijft.

germie

Berichten: 15481
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-08-02 12:01

Ik ben inderdaad nogal kritisch, in de verenigingsles rijden we allemaal voor ons zelf, maar daar moet ik dus veel schoppen en rukken.
Hier hebben de anderen kennelijk liever dat ik net als hen achter elkaar aanrij (vindt de instructeur niet erg hoor, die heeft liever dat je zelf initiatief neemt). MAar dat slaan vind ik ook echt te ver gaan. Het paard doet haar best, maar ze heeft nog niet helemaal door dat die achterhand meemoet. En om dan zomaar ineens te slaan.....vind ik echt niet kunnen. Ik lag echt bijna van die knol af. Veel aandacht krijgen is natuurlijk niet erg, maar niet eerlijk tegenover de rest.

Thuis heb ik dus gewoon de mogelijkheid om in de bak te rijden (20 bij 40, nu veel te nat. En anders bij de buren 17 bij 35).
Voor springles ga ik naar iemand toe met buitenbak en binnenbak, dus dat is ok. Dat bevalt me na 2 maanden nog prima, ga er altijd met plezier heen. Die man helpt af en toe ook met losrijden even als iets niet lukt, dus gewoon perfect. Hij benadert het positief, de andere instructeurs (zowel vereniging als degene waarom ik dit topic geopend heb) benaderen alles negatief (been naar achteren, even schelden als ik dat niet direct doe enz). En ik heb dus echt de indruk dat op die manier lessen niets voor mij is.
Het is helas zo lastig om een ander te vinden die het goed doet......

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-02 13:28

Gewoon bij je springinstructeur blijven. Desnoods 1x per 2 weken drie kwartier of een uur.... half uurtje dressuur, gevolgd door een half uurtje springen... Niks mis mee; die man weet waar íe het over heeft, jij voelt je er goed bij.... Dus waarom verder zoeken? Eigenlijk heb je het al gevonden....

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-02 13:38

Springen is in principe nix meer dan dressuur met sprongetjes ertussen, dus als het goed is krijg je ook commentaar op je dressuur.

Wat die instructeur deed is nog gevaarlijk ook, hij mag van geluk spreken dat hij niet languit in de bak lag.

Tallie1979
Berichten: 20302
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rotterdam

Re: weer een andere instructeur zoeken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-02 08:39

Hmm, ik geef ook les, maar ik zou het toch niet in mijn kop halen om een paard zo maar even te slaan.. Kijk, als het paard echt lomp is en iedere keer over je heen dreigt te lopen vind ik het wat anders, maar dat is hier duidelijk niet het geval..

Ik zou een rustiger iemand zoeken, die je lessen leuker maakt. *LOL* Haha!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 18 bezoekers